Glutenvrije Tahini-koekjes

Bron

Of je nu een professionele kokin of juist beginnende bent, het beste keukenmateriaal zorgt voor het beste resultaat. Je producten gaan snijden met het het keukenmes dat er het meest geschikt voor is zoals het UITBEENMES geeft dan ook je juiste resultaat. Om het keukenmes optimaal te gebruiken is het handig dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Deze boterachtige glutenvrije Tahini-koekjes zijn zo verwarmend en aards. Gemaakt met tahini en chocoladeschilfers, ze zijn volledig glutenvrij, heerlijk taai en vrij van de meeste allergenen!

verschillende koekjes met chocoladeschilfers op perkamentpapier

Tahini is niet alleen meer voor hummus- of noedelschalen ! Mijn glutenvrije tahinikoekjes zijn niet alleen heerlijk en zacht, maar ze zijn ook gemaakt met geweldige ingrediënten. Ze zijn een totale win-win!

Voor het geval je het nu nog niet weet, ik ben dol op het maken van koekjesrecepten met beter dan gemiddelde ingrediënten. Kikkererwtenkoekjes , bloemloze amandelboterkoekjes en chocolade-avocadokoekjes zijn er maar een paar! Deze tahini-chocoladekoekjes zijn niet anders, omdat ze zijn gemaakt met glutenvrije ingrediënten, natuurlijke suikers en vrij van de meeste allergenen. Elke hap is zo sappig en zoet als een klassiek koekje!

Functies van het recept

  • Het gebruik van tahini in plaats van notenboter geeft deze koekjes extra antioxidanten en bevordert de gezondheid van de hersenen .
  • Een heerlijk notenvrij alternatief dat net zo romig en zacht is als pindakaas.
  • Het koekjesdeeg komt gemakkelijk samen in één kom!

ingrediënten om koekjes te maken met tekstoverlay Ingrediënt notities:

  • Tahini – Gemaakt van gemalen sesamzaadjes, geeft deze notenvrije sesamzaadboter een aardse en romige smaak wanneer het in koekjes wordt gebruikt. Zie het als pindakaas voor volwassenen.
  • Eieren – Om de koekjes te helpen aan elkaar te binden.
  • Kokosmeel – Of gebruik amandelmeel als je geen afkeer hebt van noten.
  • Honing – Voor een vleugje natuurlijke zoetheid. Ahornsiroop werkt ook!
  • Kokossuiker – Ik hou van de combinatie van kokosmeel en olie met kokossuiker, maar je kunt dit ook altijd ruilen voor rietsuiker.
  • Kaneel – Tahini en warme kruiden zijn een match made in heaven. Je kunt altijd meer toevoegen als je wilt, zoals nootmuskaat, gember of kardemom.
  • Chocoladeschilfers – Om de koekjes echt te laten knallen! Gebruik in plaats daarvan stukjes chocolade, sesamzaad, gedroogd fruit of granaatappelpitjes.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Combineer de natte ingrediënten. Klop de eieren in een kom voordat je de honing, tahini, kokosolie, vanille en kokossuiker toevoegt.

Stap 2: Werk het koekjesdeeg af. Voeg het kokosmeel, bakpoeder, zout, kaneel en chocoladeschilfers toe aan dezelfde kom. Roer alles voorzichtig door elkaar zonder het deeg te vermengen.

koekjesdeeg met chocoladeschilfers in een grote witte mengkom

Stap 3: Rol de koekjesballen. Rol met je handen kleine porties van het deeg tot balletjes (deze hoeven niet perfect te zijn) en leg ze op een voorbereide bakplaat. Druk de balletjes naar beneden om ze een beetje plat te maken.

ongebakken koekjes met chocoladeschilfers op een bakplaat

Stap 4: Bak de koekjes. Bak totdat de randen zijn ingesteld. Laat ze een minuutje afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Het deeg zal aan de plakkerige kant zijn, maar dat is oké. Wat je ook doet, meng het deeg niet te lang, anders worden de koekjes te dik.
  • Als het deeg aan je handen blijft plakken, maak dan je handen eerst nat met wat water.
  • Je kunt de tahini vervangen door zonnebloempitboter of een andere notenboter die je lekker vindt.

Moet ik het koekjesdeeg koelen?

Je kunt het deeg een paar uur in de koelkast laten staan als je dat wilt of als het een warme dag is. Anders is het niet nodig en verspreiden de ongekoelde koekjesdeegballen zich niet te veel in de oven.

Kunnen ze veganistisch gemaakt worden?

Ik heb het niet getest, maar je zou kunnen proberen de tahinikoekjes te maken met lijnzaadeieren en ahornsiroop in plaats van eieren en honing. Om 2 lijnzaadeieren te maken, klop je 2 eetlepels gemalen lijnzaad en 5 eetlepels water door elkaar.

Kan ik pindakaas gebruiken in plaats van tahin?

Dat kan je zeker! Tahini is geweldig voor degenen die allergenen willen vermijden, maar je kunt altijd alle natuurlijke pindakaas gebruiken als je geen problemen hebt met noten.

Wat doet tahini bij het bakken?

Tahini is gemaakt van gemalen sesamzaad (net zoals amandelboter wordt gemaakt van gemalen amandelen) en werkt net als andere notenboters bij het bakken. Hoewel het nootachtig smaakt, heeft tahini een meer hartige sesamsmaak. Het is een geweldig ingrediënt voor mensen met notenallergieën of -gevoeligheden.

Opslag

Kamertemperatuur: De koekjes blijven tot 7 dagen vers in een luchtdichte verpakking op het aanrecht.

Koelkast : Om ze wat langer vers te houden, bewaart u de koekjes in plaats daarvan in de koelkast.

Diepvriezer : Om de ongebakken koekjesballen in te vriezen, laat u ze volledig bevriezen op een bakplaat. Zodra ze stevig bevroren zijn, breng je ze over naar een verzegelde ritssluitingszak of -container en vries je ze maximaal 3 maanden in. Om de gebakken koekjes in te vriezen, bewaar ze in een afgesloten zak of container en vries ze maximaal 3 maanden in.

een chocolate chip cookies met een hap eruit Meer glutenvrije desserts

  • Appel Crisp
  • Appel Cupcakes
  • Courgettebrood

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

verschillende koekjes met chocoladeschilfers op perkamentpapier

Afdrukken Glutenvrije Tahini Koekjes

Deze boterachtige glutenvrije Tahini-koekjes zijn zo verwarmend en aards. Gemaakt met tahini en chocoladeschilfers, ze zijn volledig glutenvrij, heerlijk taai en vrij van de meeste allergenen!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord chocolate chip tahini cookies, glutenvrije tahini cookies, tahini cookies
Voorbereidingstijd 12 minuten
Kooktijd 8 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 12 koekjes
Calorieën 193kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 kop tahini
  • 1/4 kopje honing of ahornsiroop
  • 2 el kokosolie gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
  • 1 tl vanille
  • 1/4 kop kokossuiker
  • 3/4 kop kokosmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 kop chocoladeschilfers of gehakte chocolade
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een grote bakplaat met bakpapier of spuit met anti-aanbakspray.
  • Klop de eieren samen in een grote kom, voeg dan de honing, tahini, kokosolie, vanille en kokossuiker toe aan diezelfde kom en klop om te combineren.
  • Voeg het kokosmeel, bakpoeder, zout, kaneel en chocoladeschilfers toe aan diezelfde kom en roer met een rubberen spatel tot de ingrediënten zijn opgenomen, zorg ervoor dat je niet te veel mengt.
  • Gebruik je handen om het deeg op te scheppen en het in ballen te rollen (Let op: het deeg zal een beetje plakkerig zijn – de ballen hoeven niet perfect te zijn); plaats de balletjes op de bakplaat en gebruik je handen om ze naar beneden te drukken om ze plat te maken tot koekjes.
  • Bak ze 7-8 minuten tot de randen stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 1 minuut op de bakplaat liggen voordat je ze voorzichtig op een afkoelrek legt. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 koekje en zijn een schatting

Voeding

Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 4g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 28 mg | Natrium: 184 mg | Kalium: 60 mg | Vezel: 3g | Suiker: 13g | Vitamine A: 63IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 28 mg | IJzer: 1 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in oktober 2016. Het is in augustus 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Glutenvrije Tahini Koekjes verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo