Gezonde Tonijn Noodle Braadpan

Bron

Het is niet belangrijk of je nu een perfecte chef bent of niet, je hebt het beste keukenmateriaal nodig. Je producten gaan snijden met het het mes dat er voor bedoeld is zoals het STEAKMES geeft dan ook je juiste resultaat. Om het keukenmes optimaal te gebruiken is leren snijden wel zo handig, dan komt het keukenmes extra goed tot haar recht.

Deze Healthy Tuna Noodle Casserole is een lichtere versie van het klassieke Amerikaanse gerecht! Gemaakt met veel groenten, pasta, een lichte en kaasachtige saus en natuurlijk tonijn, deze smakelijke braadpan is een perfect familiediner.

tonijn noodle braadpan in een ronde diepe koekenpan

Ken je die avonden waarop je gewoon geen zin hebt om te koken? Dat betekent dat het tijd is om de ovenschaal eruit te halen! Ovenschotels, zoals mijn Whole30-ontbijtpan en ovenschotel met aardappel- kipworst, zijn perfect voor luie dagen in de keuken, omdat je gewoon een heleboel ingrediënten in de schaal kunt gooien, ze allemaal samen kunt bakken en toch een gezonde maaltijd hebt!

Dit gezonde recept voor een ovenschotel met tonijnnoedels is niet anders. Het is een romig, vegetarisch diner dat explodeert van smaak. Elke hap is zo geruststellend!

Een klassieke braadpan met tonijnnoedels wordt meestal gemaakt met champignonsoep, eiernoedels en tonijn, maar ik heb het in dit recept eenvoudig gehouden. In plaats van de gebruikelijke dingen, vind je veel eenvoudige groenten, gezonde tonijn in water, bevroren erwten en een lichtere kaassaus. Experimenteer ook gerust met de ingrediënten. Dit recept is super flexibel!

Functies van het recept

  • Gemaakt met een mix van klassieke ingrediënten en gezonde vervangingen, zodat je je goed voelt bij elke hap.
  • Gemaakt zonder soep en in plaats daarvan met een gezondere zelfgemaakte champignonsaus.
  • Het is echt flexibel! Er zijn veel vervangers beschikbaar, dus je kunt het zo gezond of ongezond maken als je wilt.
  • Het is misschien een gezond diner, maar het zit vol met de romige en hartige smaken die je kent en waar je van houdt.

houten lepel die een noedelschotel opschept Ingrediënt notities:

  • Tonijn uit blik – Zorg ervoor dat u het water uit de blikken laat lopen, zodat de braadpan niet te waterig wordt. Ingeblikte wildgevangen witte tonijn is de gezondste optie voor deze braadpan omdat het weinig calorieën bevat en boordevol eiwitten en omega-3-vetzuren zit . Chunk light tonijn werkt ook, maar de textuur is meer schilferig dan chunky.
  • Pasta – Gewone korte pastanoedels, eiernoedels of glutenvrije noedels werken allemaal.
  • Groenten – In dit recept vind je alle klassiekers, zoals champignons, ui, knoflook en diepvrieserwten. Voeg meer toe als je wilt! Bevroren wortelen, broccoli, spinazie, sperziebonen of maïs zouden allemaal goed werken.
  • Kippenbouillon – Terwijl kippenbouillon pairs heel goed met de hartige ingrediënt in dit braadpan, kunt u gebruik maken bot bouillon voor wat extra voedingsstoffen.
  • Ongezoete amandelmelk – Zuivelvrije melk helpt de braadpan lichter te maken. Voel je vrij om in plaats daarvan een andere ongezoete plantaardige melk of gewone melk te gebruiken.
  • Meel – Een beetje bloem voor alle doeleinden gemengd met de bouillon en melk zorgt voor een soort brij die nodig is om de braadpan dikker te maken.
  • Paneermeel – Voor een knapperige topping. Deze kunnen gemakkelijk worden weggelaten als je de braadpan glutenvrij wilt of je kunt ze vervangen door geplette aardappelchips of crackers om elke hap een klassieke zoute smaak te geven.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kook de pasta. Kook je pasta noedels in een pan met kokend water met zout beetgaar. Giet af en zet opzij.

Stap 2: Fruit de groenten. Smelt de boter in een grote ovenvaste koekenpan. Voeg de ui en champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en kook een paar minuten voordat je de erwten, tijm en zout erdoor roert.

rond gerecht met gekookte champignons en doperwten

Stap 3: Maak de saus. Klop de kippenbouillon, amandelmelk en bloem samen in een kom. Giet het in de pan en breng het aan de kook. Zet daarna het vuur lager en roer de kaas erdoor.

Stap 4: Voeg de tonijn en pasta toe. Roer tot slot de tonijn uit blik en de gekookte pasta noedels door de pan. Paneermeel erover strooien.

ronde ovenschotel gevuld met champignons, doperwten en tonijn

Stap 4: Bak, dan genieten. Bak de tonijnschotel tot de broodkruimels goudbruin zijn. Serveer en geniet!

Tips en veelgestelde vragen

  • Niet gek op tonijn. Vervang het in plaats daarvan door geraspte kip!
  • Als je geen ovenvaste koekenpan hebt, kun je de vulling toch in een koekenpan op het fornuis maken. Breng het mengsel gewoon over naar een ingevette 9 "x9" ovenschaal als het klaar is om te bakken.
  • Roer gerust wat Parmezaanse kaas door het paneermeel om de topping cheeser te laten smaken.
  • Bak de braadpan onafgedekt zodat het paneermeel lekker krokant wordt.

Kan de tonijnnoedelschotel glutenvrij gemaakt worden?

Ja! Gebruik gewoon glutenvrije pasta-noedels, verwissel de bloem voor alle doeleinden voor glutenvrije bloem en laat de broodkruimels weg of vervang ze door glutenvrije broodkruimels of geplette aardappelchips.

Kan je het ook zonder zuivel maken? Hoe zit het met gluten?

Tonijnbraadpan kan gemakkelijk zuivelvrij worden gemaakt door de geraspte kaas weg te laten. Om het glutenvrij te maken, gebruik je je favoriete glutenvrije pasta, gebruik je glutenvrije bloem voor alle doeleinden 1: 1 en gebruik je glutenvrije broodkruimels.

Wat kun je serveren bij een gezonde tonijnnoedelbak?

Houd deze maaltijd gezond door lichtere gerechten te serveren, zoals geroosterde wortelen , boerenkoolsalade , bloemkoolsoep of zoete aardappelpuree ernaast. Anders is het altijd heerlijk geserveerd met vers brood !

Opslag

  • Vooruit maken: In plaats van de braadpan te bakken, monteer hem volledig (zonder de broodkruimellaag) en breng hem over in een luchtdichte container of ovenschaal met een deksel en vries in. Laat het voor het bakken een nachtje in de koelkast ontdooien.
  • Koelkast : Wikkel de restjes in en bewaar ze 1 of 2 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer: Eventuele restjes kunnen maximaal 3 maanden worden ingevroren.

een bord met tonijnnoedelschotel erop en een vork Meer gezonde dinerrecepten

  • Vegan Gevulde Paprika's
  • Crockpot Hawaiiaanse Kip
  • Tonijn Pastasalade

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

tonijn noodle braadpan in een ronde diepe koekenpan

Print Gezonde Tonijn Noodle Ovenschotel

Deze Healthy Tuna Noodle Casserole is een lichtere versie van het klassieke Amerikaanse gerecht! Gemaakt met veel groenten, pasta, een lichte en kaasachtige saus en natuurlijk tonijn, deze smakelijke braadpan is een perfect familiediner.
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord tonijn noodle braadpan
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6
Calorieën 316kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 8 Oz. pasta
  • 2 eetlepels boter
  • 1 gele ui gesnipperd
  • 8 Oz. bella paddestoelen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kop erwten bevroren
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel zout
  • 3/4 kop kippenbouillon
  • 1 kopje amandelmelk of melk naar keuze
  • 1 eetlepel bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 kop geraspte cheddarkaas
  • 5 oz. tonijn in water uitgelekt
  • 1/2 kopje paneermeel
instructies:

  • Kook de pasta op het vuur tot hij al dente is; afgieten en opzij zetten. Verwarm ondertussen de oven voor op 375 °.
  • Smelt vervolgens de boter in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 5 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten voordat je de erwten, tijm en zout toevoegt en nog 2 minuten kookt.
  • Terwijl alles kookt, klop je de bouillon, melk en bloem samen in een kom en giet je dat mengsel in de pan. Breng het aan de kook en kook gedurende 1 minuut, zet dan het vuur laag tot medium-laag en voeg de kaas toe, roer tot de kaas is gesmolten.
  • Roer als laatste de tonijn en de gekookte pasta erdoor. Haal de pan van het vuur en bestrooi de hele braadpan met paneermeel. Zet de pan in de oven en bak 20 minuten. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting

Voeding

Calorieën: 316kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 16g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 28 mg | Natrium: 578 mg | Kalium: 440 mg | Vezel: 4g | Suiker: 4g | Vitamine A: 418IE | Vitamine C: 14 mg | Calcium: 169 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Gezonde Tonijn Noodle Casserole verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo