GEWELDIGE Texas-bladcake

Bron

Een keukenmes kopen die het meeste kan? Het koksmes wordt je beste vriend. Met een glad lemmet snijdt je moeiteloos door verse producten. Elke keuken heeft in ieder geval een koksmes nodig. Na een goed vervulde taak is een veilige plek om op te bergen geboden. Het is onze tip om om een messen magneetstrip te bestellen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Texas sheet cake is het chocoladedessert waar dromen van gemaakt zijn !! Het is zo vochtig, chocoladeachtig en rijk dat je niet weet wat je overkomt als je een hap neemt!

Makkelijk te maken en nog lekkerder om te eten, deze cake met Texas-blad zal een hit zijn op elk feest of elke potluck waar je hem mee naartoe neemt! Als je net als ik van chocolade houdt, probeer dan deze Chocolate Pie , Chocolate Icebox Cake , en een van mijn all-time favorites Chocolate Lasagna ! Ik weet dat je van ze allemaal zult houden!

Texas sheet cake on a plate with a fork. Texas Sheet Cake Recept

Als je nog nooit van Texas-bladcake hebt gehoord (of geprobeerd), dan staat je een traktatie te wachten! Letterlijk. Deze cake is gemaakt van een dunne laag vochtige chocoladecake met een ooey-kleverige chocoladeglazuur en is bedekt met wat noten. Het wordt gebakken in een jelly roll-pan (een grote bakplaat), dus elke keer dat je het maakt, is het genoeg om een leger te voeden. Maar ik zou het hele ding alleen kunnen eten! Het is ZO goed!

De cake wordt niet gekookt in een traditionele cakevorm, waardoor de stukjes dun en gemakkelijk te eten zijn! Hoewel het rijk is, zijn de stukjes kleiner dan een normale cake. Deze cake is ZOO lekker, het is moeilijk om te stoppen na slechts één stuk! Omdat het groot is (zoals Texas!) voedt het veel mensen! Dit is wat het een fantastisch dessert maakt om mee te nemen naar vakantiefeesten of buurtmaaltijden. Bovendien is het supergemakkelijk om te bakken, een cake zonder gedoe die iedereen kan maken! Het daagt mijn favoriete Praline Apple Bundt Cake echt uit als een favoriete dessertkandidaat van mij. Maar eerlijk gezegd, deze cake met Texaanse bladerdeeg is zo lekker dat het een toetje is waar je hele gezin gek van zal worden!

Wat zit er in een bladcake?

Als je naar deze ingrediënten kijkt, zul je zien dat je er waarschijnlijk al veel in huis hebt! Je kunt dit dus op elk moment opkloppen en daarom is deze cake altijd een goede keuze! Zie de receptenkaart hieronder voor exacte ingrediëntenmetingen.

  • Bloem voor alle doeleinden: de bloem helpt als een basis die alle ingrediënten aan elkaar bindt.
  • Suiker : Wordt gebruikt voor de zoete smaak en om het vocht van de cake toe te voegen.
  • Boter: Zorg ervoor dat je ongezouten boter gebruikt voor dit recept!
  • Ongezoet cacaopoeder: dit is wat je cake die heerlijke chocoladesmaak geeft!
  • Plantaardig bakvet: dit zal je helpen om de structuur van de cake te behouden zonder te veel uit te spreiden.
  • Water: Dit zal de ingrediënten aan elkaar binden.
  • Vanille-extract: Het gebruik van vanille geeft smaak aan de zoetheid.
  • Karnemelk : je kunt in de winkel gekochte karnemelk gebruiken of, als je die niet bij de hand hebt, dit supereenvoudige zelfgemaakte karnemelkrecept proberen!
  • Zuiveringszout: dit helpt je cake te rijden en wordt luchtig en vochtig!
  • Zout: Dit zal de smaak van je cake versterken en een goede balans geven, zodat het niet te zoet is.
  • Eieren: de eieren voegen die verbazingwekkende vochtige textuur toe aan je cake!

Chocoladeglazuur

  • Melk: De melk bepaalt hoe dik het glazuur is. Als je een nog rijkere frosting wilt, gebruik dan volle melk!
  • Boter : Gebruik ook ongezouten boter in het glazuur!
  • Ongezoet Cacaopoeder : Een heerlijke chocoladesmaak die past bij het cakebeslag.
  • Poedersuiker : Dit geeft het glazuur die zoete en zachte textuur.
  • Vanille : Voegt smaak toe aan de zoetheid.
  • Zout : Het zout gaat alle suiker tegen, dus het is niet overdreven zoet.
  • Pecannoten of walnoten: deze zijn volledig optioneel om toe te voegen aan de afgewerkte cake!

Laten we een bladcake bakken!

Nu je ziet dat de ingrediëntenlijst eenvoudig is en dingen die je al bij de hand hebt, laten we een bladcake bakken! Dit is zoveel gemakkelijker dan een traditionele cake en het kost je slechts ongeveer 10 minuten om het in elkaar te zetten en in de oven te zetten!!

  1. Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 400°. Vet en bebloem een bakplaat van 18 × 13 met zijkanten van minstens 1 inch hoog en zet opzij.
  2. Combineren: Meng in een middelgrote kom de bloem en suiker.
  3. Breng aan de kook: Breng in een middelgrote sauspan de boter, cacaopoeder, bakvet en water aan de kook op middelhoog vuur.
  4. Gieten en mixen: Giet het hete mengsel over het bloem- en suikermengsel en gebruik een handmixer of staande mixer op laag om te combineren. Voeg de vanille, karnemelk, bakpoeder en zout toe en mix tot een geheel. Voeg de eieren toe en meng goed.
  5. Bakken: Giet het beslag op de voorbereide bakplaat en tik een paar keer met de pan op het aanrecht om enkele van de grotere bubbels in het beslag te laten knappen. Bak 20 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.
  6. Koelen : laat de cake volledig afkoelen voordat je hem gaat glazuur. Top eventueel af met noten.

Hoe maak je zelfgemaakte glazuur?

  1. Breng aan de kook: Gebruik dezelfde sauspan waarin het cakebeslag is gemaakt (u hoeft het niet schoon te maken als u dat niet wilt) en combineer de melk, boter en cacao op middelhoog vuur tot het net kookt. Pas op dat je het niet verbrandt!
  2. Mix en combineer: Haal van het vuur en breng over naar een middelgrote kom. Gebruik een handmixer of staande mixer om de poedersuiker, vanille en zout toe te voegen. Mix tot het volledig is gecombineerd.
  3. Koel en giet: laat het glazuur afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het over de afgekoelde cake giet.

6 images showing the steps to baking a sheet cake.

Handige baktips

Klassieke Texas-bladcake is een gemakkelijke chocoladetaart die niet zal teleurstellen! Zowel het glazuur als het cakebeslag gebruiken dezelfde gerechten, dus het is een gemakkelijk recept om op te ruimen!

  • Gebruik bakvet en boter: Boter geeft de cake een geweldige smaak, terwijl het bakvet de textuur helpt. Je kunt zeker alle boter gebruiken als je dat wilt, maar je zult wat van de lichtheid en het vocht opofferen die het bakvet het recept verleent.
  • Niet verbranden: Zorg ervoor dat je het water, boter, bakvet en cacaomengsel voor het cakebeslag en het melk-, boter- en cacaomengsel voor het glazuur blijft roeren. Als je het te snel probeert te verwarmen of als je niet genoeg roert, zal het mengsel verbranden en de smaak van de cake bederven.
  • Gebruik een keukenmachine: In plaats van zowel het beslag als de frosting in een mixer of met een handmixer te mengen, kun je beide in een keukenmachine mengen. Als je ervoor kiest om het op deze manier te doen, hoef je de keukenmachine nog steeds niet te wassen tussen het maken van het beslag en het glazuur.
  • Laat de cake afkoelen: Als je de cake invriest terwijl deze te warm is, zal het glazuur te veel door de cake worden geabsorbeerd en zal het niet de kleverige, heerlijke laag toffeessuikerglazuur geven die traditioneel is op een cake uit Texas.

Texas sheet cake being served.

Een bladcake bewaren

Texas sheet cake is een heerlijke cake die zeer goed standhoudt bij kamertemperatuur. Dat maakt het perfect om van tevoren te maken en een dag of twee te bewaren. De cake absorbeert een deel van het glazuur terwijl hij zit en wordt de volgende dag nog lekkerder!

Kamertemperatuur: Wikkel in aluminiumfolie of plasticfolie en bewaar bij kamertemperatuur gedurende maximaal 5 dagen.

Sheet cake on a plate being cut with a fork.

Meer desserts om van te houden

Lekker, zoet en makkelijk te bakken zijn mijn favoriete dingen in een toetje! Hier zijn nog een paar recepten die ik absoluut geweldig vind voor desserts. Bak ze voor een feestje, een potluck of gewoon om op te eten in het comfort van je eigen huis. Het zijn allemaal beproefde recepten waar iedereen in uw gezin dol op zal zijn! Sterker nog, als je eenmaal begint met bakken, kun je niet meer stoppen! Eet smakelijk!

Desserts

Churro Cupcakes

Desserts

Zuidelijke Caramel Cake Cookies

Desserts

Kaneel Suiker Rabarber Taart

Desserts

Bongo Bars

GEWELDIGE Texas-bladcake afdrukken

Texas sheet cake is het chocoladedessert waar dromen van gemaakt zijn !! Het is zo sappig, chocoladeachtig en rijk dat je niet weet wat je overkomt als je een hap neemt!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord Texas bladcake, Texas bladcake recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 24 personen
Calorieën 351kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 2 kopjes kristalsuiker
  • ½ Kopje Ongezouten Boter
  • 3 ½ Eetlepels Ongezoet cacaopoeder
  • ½ Beker groente bakvet
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ Beker Karnemelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ Theelepel Zout
  • 2 grote eieren
glazuur

  • ½ Kopje Melk
  • 1 ½ kopje ongezouten boter
  • 5 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 3 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • 1 scheutje Zout
  • 1 kop gehakte pecannoten of walnoten geroosterd (optioneel)
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400°. Vet en bebloem een bakplaat van 18 × 13 met zijkanten van minstens 1 inch hoog en zet opzij.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem en suiker.
  • Breng in een middelgrote sauspan de boter, cacaopoeder, bakvet en water aan de kook op middelhoog vuur.
  • Giet het hete mengsel over het bloem- en suikermengsel en gebruik een handmixer of staande mixer op laag om te combineren. Voeg de vanille, karnemelk, bakpoeder en zout toe en mix tot een geheel. Voeg de eieren toe en meng goed.
  • Giet het beslag op de voorbereide bakplaat en tik een paar keer met de pan op het aanrecht om enkele van de grotere bubbels in het beslag te laten knallen. Bak 20 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je gaat glazuur. Top eventueel af met noten.
glazuur

  • Gebruik dezelfde sauspan waarin het cakebeslag is gemaakt (u hoeft hem niet schoon te maken als u dat niet wilt) en combineer de melk, boter en cacao op middelhoog vuur tot het net kookt. Pas op dat je het niet verbrandt!
  • Haal van het vuur en breng over naar een middelgrote kom. Gebruik een handmixer of staande mixer om de poedersuiker, vanille en zout toe te voegen. Mix tot het volledig is gecombineerd.
  • Laat het glazuur afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het over de afgekoelde cake giet.

Voeding

Calorieën: 351kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 2g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 57 mg | Natrium: 113 mg | Kalium: 63 mg | Vezel: 1g | Suiker: 32g | Vitamine A: 512 IE | Kalium: 23 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo