Geweldige straattaco's

Bron

Niet erg groot is het tomatenmesje, het is een bescheiden mes met groot gemak. Bij meerdere modellen tomatenmessen is de mespunt gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat snijden met een koksmes zou ook kunnen. De tomaten vel is best taai waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes gaat lukken. Het tomatenmesje heeft fijne kartels waardoor het moeiteloos en zonder rafelen door de vel snijdt.

Straattaco's zijn heerlijk, geweldig en oh zo overheerlijk. Ik kan niet stoppen met aan deze te denken! Ze zijn ZO lekker. Deze wil je allemaal tegelijk opslokken!

Deze straattaco's zitten boordevol smaak en zijn zo gemakkelijk te maken. Ik hou ervan hoe het vlees zo mals en sappig is en het duurt maar een uur om te marineren! Als je net als ik dol bent op taco's, probeer dan deze andere geweldige taco-recepten eens! Deze met taco's gevulde avocado's , Baja-vistaco's en gehakttaco's zullen niet teleurstellen! !

Street tacos with toppings. Wat is het verschil tussen straattaco's en gewone taco's?

Straattaco's zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden. Het verschil tussen deze en "gewone taco's" is dat deze meestal in kleinere tortilla's zitten . De reden dat ze kleiner zijn, is dat wanneer mensen ze bij de verkoperskarren of foodtrucks bestelden, ze wilden dat ze de taco met één hand konden vasthouden terwijl ze over straat liepen. Vandaar de naam "straattaco's".

Typisch gevuld, volledig gevuld met ingrediënten (proberen om zoveel mogelijk in die kleinere tortilla te krijgen) straattaco's missen nooit smaak! Straattaco's zijn anders omdat je meestal geen sla of tomaten hebt. Maar denk niet dat dit straattaco's ingewikkeld maakt om te maken. Ik vind het zelfs heerlijk dat deze taco's van tevoren kunnen worden bereid met de gemarineerde biefstuk. Hierdoor is het een recept dat zo makkelijk te combineren is als het tijd is voor het avondeten! Deze maaltijd duurt slechts 3 eenvoudige stappen! Je marineert de biefstuk, kookt hem op je fornuis en voegt de verse toppings toe. Je zult niet willen stoppen na slechts één en je gaat deze net zo leuk vinden als ik !!

Ingrediënten die je nodig hebt

Eenvoudig, snel en gemakkelijk gaan niet vaak samen met een beschrijving van sappige, malse biefstuk. Maar gelukkig doen deze taco's dat wel! Zorg ervoor dat je de tijd neemt om die steak vooraf te marineren en je zult in een mum van tijd een overheerlijke steak van restaurantkwaliteit ervaren! Zie de receptenkaart hieronder voor volledige ingrediëntenmetingen.

  • Flank steak of rok steak: De bereiding van de steak staat centraal bij dit gerecht. Vergeet niet te marineren!!!
  • Sojasaus: probeer mijn favoriete sojasaus !
  • Worcestershire-saus : dit wordt je vriend op deze steak. Het brengt de marinade samen.
  • Limoen : Je kunt limoensap gebruiken van een verse limoen of sap dat je al in huis hebt (ongeveer 2 eetlepels).
  • Gehakte knoflook : Als je geen verse knoflookteentjes gebruikt, kun je de gehakte knoflook gebruiken die je al hebt (½ theelepel is meestal gelijk aan 1 teentje knoflook).
  • Koriander : Deze garnering is optioneel!
  • Chilipoeder : Dit geeft je een beetje pit zonder al te veel hitte.
  • Komijn : Komijn voegt een interessante smaak toe, vergeet deze specerij niet!
  • zout en peper : Voeg dit toe naar eigen smaak.
  • Meel- of maïstortilla's : zorg ervoor dat u de kleinere tortilla's gebruikt (geen burrito-formaat).

Hoe maak je straattaco's

Dit is het deel dat zo ongelooflijk is omdat het EENVOUDIG is! Nogmaals, ik kan niet genoeg benadrukken dat het marineren van het vlees het meest noodzakelijke onderdeel van dit gerecht is. Het zal het geweldig maken en je zult er geen spijt van krijgen om dat van tevoren te bereiden!

  1. Snijden en mixen : Snijd de zijsteak in stukken van 2,5 cm. Voeg in een middelgrote kom de sojasaus, Worcestershire, sap van een limoen, koriander, chilipoeder, komijn en zout en peper toe.
  2. Marineren: Voeg de biefstuk toe en laat 1-2 uur marineren in de koelkast.
  3. Kook het vlees : Verhit een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de biefstuk en marinade toe en kook ongeveer 5-7 minuten of tot het niet meer roze is.
  4. Toppings toevoegen: Leg de steak in het midden van je tortilla met de gewenste toppings.

3 pictures showing steak marinating.

Lekkere variaties van straattaco's

Het beste van deze taco's is dat je ze helemaal zelf kunt maken door middel van toppings of zelfs het gerecht te veranderen! Hier zijn een paar lekkere ideeën voor jou!

  • Wil je het niet in een tortilla gebruiken? Geen probleem! Leg dit gemarineerde vlees op de salade naar keuze, voeg je favoriete toppings toe en je hebt een heerlijke steak taco salade!
  • Zei iemand guacamole?? Probeer deze zelfgemaakte guacamole eens te maken en als topping aan je taco's toe te voegen!
  • Maak een rijstkom: gebruik dit heerlijke vlees op een mexicaanse rijst en het zal je meteen vullen!
  • Gebruik grotere tortilla's: als je je taco's te vol propt, kan je tortilla breken! Je kunt een grotere tortilla gebruiken om alles te passen als dat makkelijker voor je is!
  • Ander vlees : als je deze niet kunt veranderen, probeer dan in plaats daarvan wat kipfilet!

Tortillas being topped with steak and taco toppings.

Kan ik mijn restjes bewaren?

Ja! Je kunt dit zeker bewaren en er later van genieten! Hier leest u hoe u dat kunt doen om de meest verse restjes te hebben!

  • In de koelkast: Eenmaal gekookt, plaats de biefstuk in een luchtdichte container en hij kan 2-3 dagen in de koelkast blijven staan.
  • Diepvriezer: plaats de biefstuk in een luchtdichte ritssluitingszak of container en vries hem in. Je kunt het vlees maximaal 3 maanden invriezen.
  • Opwarmen: Om uw taco's weer op te warmen, ontdooit u het vlees in de koelkast. Dan kun je het vlees gewoon in de magnetron zetten tot het helemaal opgewarmd is, op een tortilla leggen, je toppings toevoegen en genieten maar!

A taco folded up being held and ready to eat.

Maak er een maaltijd van

Deze taco's zijn ZOO lekker en ik zou er zoveel kunnen eten! Als je een beetje variatie aan de maaltijd wilt toevoegen, zijn hier een paar recepten die je ermee kunt maken. Niet alleen zijn ze allemaal heerlijk, maar ze zijn allemaal super makkelijk! Deze complete maaltijd zorgt ervoor dat uw gezin terug blijft komen voor meer!

Mexicaanse rijst in witte pan

Bijgerechten

Mexicaanse rijst

Dressings, Sauzen en Dips

Salsa in restaurantstijl

Dressings, Sauzen en Dips

Guacamole

Brood

Zelfgemaakte maïstortilla's

Geweldige straattaco's afdrukken

Straattaco's zijn heerlijk, geweldig en oh zo overheerlijk. Ik kan niet stoppen met aan deze te denken! Ze zijn ZO lekker. Deze wil je allemaal tegelijk opslokken!
Ingrediënten

  • 1 pond zijsteak of roksteak
  • 1/2 kop sojasaus
  • 1 Eetlepel Worcestershiresaus
  • sap van een limoen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 Eetlepels koriander fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 6-8 kleine bloem- of maïstortilla's
Optionele toppings:

  • gesneden tomaten
  • gesnipperde rode ui
  • avocado in blokjes gesneden
  • koriander gehakt
  • cotija kaas
instructies:

  • Snijd de zijsteak in stukken van een centimeter. Voeg in een middelgrote kom de sojasaus, Worcestershire, sap van een limoen, koriander, chilipoeder, komijn en zout en peper toe.
  • Voeg de biefstuk toe en laat 1-2 uur in de koelkast marineren.
  • Verhit een middelgrote koekenpan tot middelhoog vuur. Voeg de biefstuk en marinade toe en kook ongeveer 5-7 minuten of tot het niet meer roze is.
  • Leg de steak in het midden van je tortilla met de gewenste toppings.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo