Geweldige Hoisin-kip met broccoli

Bron

De energie komt helemaal tot leven door, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en daarna met z’n allen smakelijk van eten. In het kookbook van jouw gewenste chef puilen je ogen uit van al dat lekkers, dit zou jij toch ook wel willen? Met al je vaardigheden je gerecht alle liefde geven die je hebt. Je ruikt de pan inhoud al van afstand. Dan de kruiden fijn hakken met een koksmes om over je gerecht te strooien. Wat komt er deze week op tafel?

Roergebakken kip en broccoli worden in dit supereenvoudige recept gegarneerd met een overheerlijke Hoisin-sausglazuur. Geladen met geweldige Kantonese smaak, wordt hoisin-kip een nieuwe vaste waarde in je dinerrotatie!

Er is niets beter dan een roerbakrecept met een Aziatische smaak. Koreaans rundvlees , cashew-kip en roerbakgerechten van rundvlees en broccoli zijn meer van mijn favorieten die je zeker moet proberen!

Stir-fried hoisin chicken and broccoli served over rice. Gemakkelijk Hoisin Kip Roerbak Recept

Dit smakelijke recept toont sappige stukken kip en verse broccoli bedekt met zelfgemaakte hoisinsaus! Als je mijn hoisinsaus-post nog niet hebt gezien, ben ik hier om je te vertellen dat deze saus alles is wat je nu in je leven nodig hebt. Super populair in de Kantonese keuken, het begint met een sojasausbasis. Vervolgens voegen we geweldige smaken toe zoals knoflook, sriracha, sesam en een geheim ingrediënt: pindakaas! Het resultaat is een dik, glanzend glazuur dat barst van de tonen van kruidig, hartig, zoet en een heleboel heerlijke romigheid. Je kunt deze saus gemakkelijk thuis maken om te gebruiken voor een verscheidenheid aan gerechten! Bij mij thuis zijn we dol op hoisinsaus om te dippen, marineren en op rijstkommen te leggen .

Mijn favoriete gebruik tot nu toe is echter het gebruik van hoisinsaus in deze heerlijke roerbakkip met broccoli. Ik wou dat ik je nu een stukje van deze kip kon laten proeven via je scherm. De romige, dikke saus past perfect op je vlees en groenten. Daarna zakt het naar elk hoekje en gaatje en voegt een heerlijke, complexe smaak toe aan elke hap! Combineer dat met malse broccoli en sappige kip sissend tot een perfecte goudbruine kleur. Het resultaat? Een supereenvoudige maaltijd met smaken die wedijveren met je favoriete Chinese afhaalrestaurant! En als je op zoek bent naar meer van die perfecte afhaalsmaak, probeer dan ook mijn garnalen-gefrituurde rijst en cashew-kip !

Ingrediënten Hoisin Kip Met Broccoli

Omdat je voor dit recept maar een paar ingrediënten nodig hebt, is het de perfecte eenvoudige maaltijd om op elk moment klaar te maken! U kunt uw trek in Chinese afhaalmaaltijden gemakkelijk stillen in uw keuken! Alle individuele maten vind je in mijn receptenkaart hieronder. Zorg ervoor dat je mijn recept voor hoisinsaus raadpleegt om je eigen batch thuis te maken!

  • Olijfolie : dit helpt zowel je broccoli als kip perfect te garen. Druivenpit- en zonnebloemolie zijn andere geweldige vervangers.
  • Kippenborsten : In dit recept gebruik ik kippenborsten zonder botten en zonder vel. Het maakt het makkelijker om in kleine stukjes te snijden.
  • Zout en peper : voeg deze naar smaak toe!
  • Broccoliroosjes : U kunt deze indien nodig in kleinere stukjes snijden. Wil je je broccoli super mals? Zie hieronder mijn tips over blancheren!
  • Hoisensaus : De ster van de show! Je kunt hoisensaus uit de winkel gebruiken, maar mijn aanbeveling is om thuis je eigen saus te maken. Zo kun je de smaak naar wens aanpassen!
  • Sesamzaadjes en groene uien : Ik gebruik sesamzaadjes en groene uien voor de garnering. Ze voegen een vleugje textuur en extra smaak toe!

De beste Hoisin-kip roerbak maken

Je zult het geweldig vinden hoe gemakkelijk het is om deze smakelijke eenpansmaaltijd te maken! Je kunt niet fout gaan met dit basisrecept. Het is de perfecte manier om een ongelooflijke Aziatische smaak toe te voegen aan doordeweekse diners – zonder de moeite.

  1. Prep Skillet and Cook Chicken : Verwarm olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en peper en zout. Kook tot het in het midden niet meer roze is. Verwijder en zet apart op een bord.
  2. Broccoli koken tot ze gaar zijn: Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 3-4 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Mix in saus en kip : Voeg de kip en hoisinsaus toe. Verwarm tot alles gaar is.
  4. Serveren : Serveer met rijst en garneer met sesamzaadjes en groene uien.

Process shots of stir-frying meat and vegetables.

Waar serveer je je Hoisin-kip mee?

De beste manier om een heerlijk Chinees voorgerecht te serveren is met heerlijke bijgerechten! Dit zijn supereenvoudige recepten die je niet zullen laten zwoegen in de keuken. Veel van hen gebruiken de heteluchtfriteuse voor eenvoudig, hands-off koken! U zult genieten van de smaken die deze allemaal hebben en hoe ze uw maaltijd compleet maken.

Voorgerechten

Geweldige Kip Potstickers

Bijgerechten

Airfryer Roomkaas Wontons

Diner

Krokante Airfryer Loempia's

Voorgerechten

Garnalen Loempia's

Tips voor het perfectioneren van je roerbakken

Een paar eenvoudige tips, trucs en kooktechnieken kunnen je helpen om je roerbakgerecht met hoisin-kip te upgraden. U kunt uw maaltijd eenvoudig naar wens aanpassen! Ik weet dat het eindresultaat onweerstaanbaar zal zijn!

  • Broccoli blancheren: Het kost een paar minuten extra voorbereidingstijd, maar voor extra zachte en malse broccoli kun je blancheren voordat je ze aan je koekenpan toevoegt! Voeg je broccoli toe aan een pan met kokend water, gekruid met zout. Kook 2-3 minuten en giet af. Als je ze roerbakt, is het resultaat zachter en lekkerder.
  • Maak je pan warm genoeg : de sleutel tot een zinderende, perfect gebruinde smaak is een hete pan. Zorg ervoor dat je pan en olie helemaal heet zijn voordat je iets in je koekenpan doet. Ik raad ten minste 5 minuten op hoog vuur aan.
  • Snijd uniforme stukken : Door ervoor te zorgen dat uw groenten en kip in kleine, uniforme stukken worden gesneden, wordt alles grondig en in hetzelfde tempo gaar. Het zorgt ervoor dat uw koekenpan meer oppervlakte en luchtstroom heeft.
  • Kruiden toevoegen : Als je meer pit wilt, kun je een scheutje sriracha of chilivlokken toevoegen aan je roerbakgerecht.
  • Andere groenten toevoegen : Gehakte uien, champignons en paprika's zijn meer geweldige groenten om in deze smakelijke roerbak te gooien! Je kunt ook meer traditionele groenten toevoegen, zoals Chinese kool, paksoi en radijs.
  • Kip marineren : Voor kip die uiterst mals en smaakvol is, kunt u uw kip 30 minuten voor het koken in hoisinsaus marineren.
  • Roer vaak : Zorg ervoor dat u uw ingrediënten vaak roert! Dit zorgt ervoor dat de hoge hitte van de pan je ingrediënten niet te gaar maakt.

Chicken and broccoli topped with sauce in a skillet.

Overgebleven Hoisin Kip Met Broccoli bewaren

Chinees eten is misschien wel een van de beste keukens voor restjes. Het smaakt altijd geweldig, zo niet beter als het de volgende dag wordt opgewarmd!

  • In de koelkast: Bewaar uw roerbak in een luchtdichte verpakking. Het is maximaal 4 dagen houdbaar.
  • Opwarmen : Roerbakgerechten kunnen het beste op het fornuis worden opgewarmd. Voeg een beetje olie toe en kook tot het is opgewarmd op laag tot middelhoog vuur. Serveer over rijst of noedels voor een snelle en smakelijke lunch!

Taking a bite of hoisin chicken with chopsticks.

Meer makkelijke roerbakrecepten

Snel, gemakkelijk en heerlijk, je kunt niet fout gaan met een goed roerbakrecept! Of je nu kip, garnalen of groenten kookt, roerbakken zorgt voor het meest heerlijke, aromatische resultaat. Ik hou van ze voor drukke dagen! U kunt zonder gedoe een super bevredigende maaltijd hebben. Hier zijn meer van mijn favoriete roerbakrecepten waar je familie zeker dol op zal zijn!

Diner

Honing Knoflook Kip Roerbak

Diner

15 minuten Knoflook Garnalen Roerbak

Diner

Makkelijkste Groente Roerbak

Diner

Wonton Garnalen Roerbak

Afdrukken Hoisin Kip

Roergebakken kip en broccoli worden in dit supereenvoudige recept gegarneerd met een overheerlijke Hoisin-sausglazuur. Geladen met geweldige Kantonese smaak, wordt hoisin-kip een nieuwe vaste waarde in je dinerrotatie!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch Amerikaans
Trefwoord hoisin kip, hoisin saus kip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 176kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 pond kip zonder vel, gesneden in stukken van 1 inch
  • zout en peper
  • 2 kopjes broccoliroosjes
  • 1 kop hoisinsaus ongeveer 1 kop Hoisensaus
  • sesamzaadjes en gehakte groene uien voor garnering
instructies:

  • Verhit olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en peper en zout. Kook tot het in het midden niet meer roze is. Verwijder en zet apart op een bord.
  • Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kip en hoisinsaus toe. Verwarm tot alles gaar is. Serveer over rijst en garneer met sesamzaadjes en groene uien.

Voeding

Calorieën: 176kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 25g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 73 mg | Natrium: 151 mg | Kalium: 564 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 317IE | Vitamine C: 42 mg | Calcium: 27 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo