Geweldige Cajun-frietjes

Bron

Je huidige broodmes daar valt niet langer meer mee brood te snijden? Wij van keukengerijk.nl helpen je graag aan een nieuwe. Dit kartelmes bijvoorbeeld is een echte aanwinst in je messenset. Met broodmessen als deze is geplet en gekruimeld brood verleden tijd.

Cajun-friet wordt tot in de perfectie gebakken! Met een heerlijke, pittige smaak en knapperige textuur denk ik niet dat ze veel beter worden dan dit!

Als je van frites houdt, dan zullen deze zeker een schot in de roos zijn. Ik hou van alles met een pittige kick, dus dat maakt deze frietjes de perfecte snack of bijgerecht! Bereid wat Shrimp Boil Foil Packets , Angel Biscuits en eindig de avond met Mississippi Mud Cake . Het wordt een zuidelijke maaltijd voor in de boeken!

A cajun fry being dipped in ketchup. Hoe smaken Cajun Friet?

Cajun-friet is serieus een van mijn favoriete manieren om frietjes te bereiden! Ze hebben de perfecte hoeveelheid kruiden en smaak. Hierdoor kunnen ze op zichzelf opvallen of worden gemengd als bijgerecht bij vrijwel elke maaltijd. Cajun-kruiden waarmee je deze frietjes op smaak brengt, het is pittig maar de hitte is niet te veel. De Cajun-smaak komt uit Louisiana en daarom zie je dit kruid ook worden gebruikt in jambalaya, garnalen en zelfs kreeftenstaarten !

Cajun-friet neemt die pittige (maar niet te warme) smaak en voegt het toe aan ieders favoriete en klassieke kant. Frietjes! Zodra je die heerlijke en knapperige friet combineert met deze geweldige Cajun-smaak , zul je nooit meer teruggaan naar gewoon, gezouten gefrituurd. Het tilt frieten naar een heel nieuw niveau. Zorg ervoor dat je dit recept verdubbelt als je een grote menigte voedt, want deze vliegen zo snel van je tafel! Ze zijn om je vingers bij af te likken en zeker een recept dat je moet bookmarken!

Ingrediënten die je nodig hebt om Cajun Friet te maken

Het beste van dit recept is dat het frietjes van restaurantkwaliteit zijn met slechts VIER ingrediënten! En degene die je waarschijnlijk al in huis hebt! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Roodbruine Aardappelen : Als u uw aardappelen in plakjes snijdt, zorg er dan voor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Ik let hier goed op, want dit heeft invloed op hoe gelijkmatig je frietjes gaar worden. Ze worden beter gaar als ze allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Olijfolie: Ik gebruik graag olijfolie omdat het gezonder is, maar je kunt plantaardige olie gebruiken als dat alles is wat je bij de hand hebt.
  • Cajun-kruiden : als je kunt, probeer deze zelfgemaakte cajun-kruiden van tevoren te maken. Ik denk dat het de geweldige smaak waard is! Maar… als je alleen tijd hebt om in de winkel te kopen, dan werkt dat ook!
  • Zout: Het zout versterkt alleen maar de smaak van kruiden!

Laten we wat frietjes koken!

Frieten zijn een van mijn favoriete en makkelijke recepten om te koken. Ze leveren een geweldige smaak en textuur en deze Cajun-friet doet precies dat!

  1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 425 °.
  2. Aardappelen schoonmaken en snijden: Schrob de aardappelen schoon. Als je ze wilt schillen, ga je gang, maar ik heb ervoor gekozen om de schil erop te laten. Druk de aardappelen door een grote frituurpan of snijd ze in vierkante staafjes van ½ inch.
  3. Inweken en afspoelen: Voeg de gesneden aardappelen toe aan een grote kom met koud water en laat ze minstens 30 minuten weken om het overtollige aardappelzetmeel vrij te maken. Giet na 30 minuten de aardappelen af en spoel ze af.
  4. Droog de aardappelen en bestrijk ze met kruiden: Droog de aardappelen goed af en leg ze op een grote bakplaat. Voeg de olijfolie, de cajunkruiden en het zout toe aan de aardappelen en schep ze door elkaar tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Je kunt dit in plaats daarvan in een kom doen, maar ik doe het graag direct op de bakplaat om te voorkomen dat ik nog een gerecht moet afwassen.
  5. Bakken, omdraaien en onderdompelen: Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en draai de frietjes om en bak nog eens 20 minuten voordat je geniet met je favoriete dipsaus.

4 pictures showing potatoes being sliced, soaked and seasoned.

Waar kan ik deze frietjes in dippen?

Laten we eerlijk zijn, deze Cajun-friet is op zich al ZO GOED. MAAR… Als je wat suggesties wilt over wat ze naar een hoger niveau zal tillen, dan zijn hier een paar ideeën voor dips!

  • Ranch dip: Smaakt niet alles beter met ranch? Deze romige ranchdip is om voor te sterven en de smaak met deze friet is geweldig!
  • Ketchup: Je kunt niet fout gaan met ketchup en deze frietjes zijn geen uitzondering!
  • Frituursaus: Als je niet weet wat frituursaus is, dan ga je de beste saus ooit proberen! Frituursaus is een mengsel van ketchup en mayonaise, een geweldige dipsaus voor friet!

Cajun fries cooked on a baking sheet.

Restjes bewaren en opwarmen

Als je een extra portie van deze Cajun-friet wilt maken, zodat je wat klaar hebt om te eten voor later, dan vind ik dat een prima idee! Zo bewaar je ze!

  • Koelkast: Als je de frietjes eenmaal hebt laten afkoelen, doe ze dan in een luchtdichte bak. Ze kunnen 3-5 dagen in de koelkast blijven staan.
  • Opwarmen: Het opwarmen van frites moet op een bepaalde manier gebeuren, want hoe je ze opwarmt, maakt ze of breekt ze! Ik verwarm de mijne graag in de oven zodat ze die knapperige textuur hebben. Zo smaken ze weer fris! Verwarm je oven voor op 450 graden. Leg de frietjes op een bakplaat in een enkele laag en rooster ze 3-5 minuten. Verwijder ze en geniet!

Cajun fries wrapped up in parchment paper in a cone.

Meer frietjes om te proberen

Frieten zijn zo'n nietje in ons huis. Of we ze nu opkloppen als snelle snack of toevoegen aan ons diner, ze zijn altijd zo snel op! Ik heb nog een paar van mijn favoriete beproefde recepten voor frietjes bedacht waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden! Probeer ze allemaal tegelijk uit of combineer ze met wat maaltijden. Hoe dan ook, je gaat gek op ze worden!

Voorgerechten

Krokante Knoflook Avocado Friet (Gebakken)

Bijgerechten

Geweldige Airfryer Franse frietjes

Bijgerechten

Parmezaanse Kruiden Asperge Friet Met Romige Griekse Yoghurt Ran…

Bijgerechten

Knapperige Knoflook Zoete Aardappel Friet Recept

Geweldige Cajun Fries afdrukken

Cajun-friet wordt tot in de perfectie gebakken! Met een heerlijke, pittige smaak en knapperige textuur denk ik niet dat ze veel beter worden dan dit!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord cajun friet
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 363kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 4-5 grote roodbruine aardappelen
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Eetlepels Cajun Kruiden
  • ½ Theelepel Zout
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 °.
  • Boen de aardappelen schoon. Als je ze wilt schillen , ga je gang, maar ik heb ervoor gekozen om de schil erop te laten. Druk de aardappelen door een grote frituurpan of snijd ze in vierkante staafjes van ½ inch.
  • Voeg je gesneden aardappelen toe aan een grote kom met koud water en laat ze minstens 30 minuten weken om het overtollige aardappelzetmeel vrij te maken. Giet na 30 minuten de aardappelen af en spoel ze af.
  • Droog de aardappelen goed af en leg ze op een grote bakplaat. Voeg de olijfolie, cajun-kruiden en zout toe aan de aardappelen en hussel door elkaar tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Je kunt dit in plaats daarvan in een kom doen, maar ik doe het graag direct op de bakplaat om te voorkomen dat ik nog een gerecht moet afwassen.
  • Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en draai de frietjes om en bak nog eens 20 minuten voordat je geniet met je favoriete dipsaus.

Voeding

Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 69g | Eiwit: 8g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Natrium: 312 mg | Kalium: 1619 mg | Vezel: 6g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1728IE | Vitamine C: 21 mg | Calcium: 56 mg | IJzer: 4 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo