Geweldige Aubergine Parmezaanse kaas

Bron

Het keukenmes heeft een geweldig lang dun en bovenal flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs graat te snijden. Daarbij is het mes erg scherp, allemaal bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor het minste product verlies. De fileermessen die wij in ons assortiment hebben voegen een perfecte meerwaarde aan ieders messenset.

Aubergine Parmezaanse kaas is een pittig, knapperig, kaasachtig meesterwerk! Heerlijke aubergine bedekt met een heerlijke mix van kruiden en specerijen, dit recept zal je van je sokken blazen!

Aubergine Parmezaanse kaas is tot in de perfectie gebakken en is het perfecte voorgerecht voor uw familiemaaltijd. En als je je heerlijke Italiaanse feestmaal compleet wilt maken, maak dan wat geroosterde asperges , een Caesar-pastasalade met kip en wat zelfgemaakte broodjes. Je smaakpapillen zullen je later dankbaar zijn!

Eggplant parmesan in a baking dish. Gebakken Aubergine Parmezaanse kaas

Aubergine Parmezaanse kaas komt uit Italië! Het is een klassiek Italiaans gerecht dat je misschien wel eens op de menukaart van een Italiaans restaurant hebt gezien en je hebt afgevraagd wat het is of hoe het smaakt! Of misschien vroeg je je af hoe het een Italiaans gerecht zou kunnen zijn zonder ENIGE pasta! Nou, ik zal je er alles over vertellen. Aubergine Parmezaanse kaas heeft een heerlijke mix van kruiden en specerijen, ooey-kleverige gesmolten kaas en marinara-saus die het een uitgesproken Italiaanse smaak geven. Het is gecoat en gebakken waardoor het een heerlijk krokante textuur heeft! Het is een gerecht waar je hele gezin dol op zal zijn!

Hoewel authentieke Italiaanse aubergine-parmezaanse kaas de aubergine niet broodt, is dit recept geweldig en ik vind het op deze manier nog lekkerder gebakken! Dit recept is zelfs zo lekker dat het een gemakkelijke keuze is en mijn kinderen zijn er zelfs dol op! En als mijn kinderen dol zijn op iets dat gebaseerd is op een groente, nou… Dat is een winnaar in mijn boek! Bereid het als een hele maaltijd met een groene salade , wat groenten en een chocoladedessert . Dit is zo geweldig en vullend dat je dit keer op keer wilt proberen! Geloof me, het is de tijd waard die nodig is om dit in elkaar te zetten! U zult er geen spijt van krijgen!

A slice of eggplant parmesan on a plate.

Het uitzweten

Voordat je deze aubergine-parmezaanse kaas gaat koken, moet je de aubergine zweten. Wat dit doet, is dat het in feite al het vocht en de bitterheid uit de aubergine afvoert. Geloof me, sla deze stap niet over! Je aubergine Parmezaanse kaas zal VEEL beter smaken nadat je dit hebt gedaan!

  1. Plak: Snijd je aubergine in ½ dikke plakken.
  2. Leg ze uit: Haal wat keukenpapier tevoorschijn en leg ze op een bakplaat. Ga je gang en vul de bakplaat met je aubergine.
  3. Zout: Bestrooi ze rijkelijk met zeezout. Draai elk plakje om en doe hetzelfde aan de andere kant.
  4. Wacht: laat ze 30 minuten zo op je aanrecht zitten. Je zult zien dat er vloeistof uit de aubergine begint te komen! Dit is het bittere vocht dat je WILT naar buiten komen. Dat betekent dat het zweetproces werkt!
  5. Spoelen: Nadat je de aubergine 30 minuten hebt laten zweten, spoel je elk plakje af! Zorg ervoor dat u al het overtollige zout en de vloeistof afspoelt.
  6. Dep droog: zodra je plakjes grondig zijn gespoeld, wil je ze allemaal droog deppen met een papieren handdoek. Nu zijn ze klaar om te kruiden en te koken! Je zult versteld staan hoeveel dit de smaak van je aubergine ten goede verandert!

Eggplant on a baking sheet, sweating it out. Ingrediënten Aubergine Parmezaan

Nu je de tijd hebt genomen om de aubergine uit te laten zweten, is het tijd om de rest van de ingrediënten te bekijken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Aubergine: u wilt 2 middelgrote aubergines krijgen.
  • Zout: Dit is om te kruiden en de aubergine te laten zweten.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden is prima te gebruiken in dit recept!
  • Eieren: Probeer ervoor te zorgen dat onze eieren op kamertemperatuur zijn voordat u ze gebruikt.
  • Panko broodkruimels: Door ze hiermee te bedekken, krijgt het die heerlijke, knapperige textuur!
  • Parmezaanse kaas: Parmezaanse kaas is klassiek voor Italiaanse recepten!
  • Italiaanse kruiden : Deze zelfgemaakte Italiaanse smaakmaker duurt minder dan 5 minuten om te maken en is geweldig! Als je het niet kunt maken, kun je het in de winkel kopen.
  • Zelfgemaakte marinarasaus : Persoonlijk vind ik deze marinarasaus het allerlekkerst ! Je kunt het van tevoren maken! Of je kunt helemaal in de winkel gekochte marinara-saus gebruiken als dat alles is wat je hebt!
  • Mozzarella kaas : Deze heerlijke kaas smelt er bovenop! jammie!
  • Basilicum: gebruikt om te garneren en een heerlijke en frisse smaak toe te voegen!

4 pictures showing how to properly coat eggplant. Hoe maak je makkelijke aubergine Parmezaanse kaas?

Je hebt al je ingrediënten in huis en laat de aubergine uitzweten, wat betekent… Het is tijd om dit te bakken! Dit gerecht is elke seconde waard die je eraan besteedt! Geloof me, je gaat het geweldig vinden!!

  1. Snijd en zweet: Snijd aubergine ½ inch dik en maak 15 plakjes. Leg de aubergines vervolgens op een bakplaat, bestrooi ze met zout en laat ze 30-45 minuten zweten van het bittere vocht. Dep met een papieren handdoek om te drogen.
  2. Mix kaas en eieren: Verwarm de oven voor op 375 graden. Voeg in een kleine kom de bloem toe, een andere kleine kom voeg de Panko, ¾ kopje Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe . Klop daarna in de laatste kleine kom de eieren door elkaar.
  3. Bekleding: Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doop de aubergine eerst in de bloem, als tweede in het ei en als laatste in de Panko. Nadat je het hebt ondergedompeld, leg je het in een gelijkmatige laag op de bakplaat.
  4. Bak tot ze krokant zijn: Bak 25-30 minuten, keer halverwege om en bak tot ze krokant en bruin zijn.
  5. Saus toevoegen: Verspreid in een ovenschaal van 9 × 13 inch ½ kopje van de marinara op de bodem. Leg vervolgens de helft van de aubergine op de saus. Top met 2 kopjes marinara sacue en 1 kopje mozzarella kaas. Als je dat eenmaal hebt gedaan, herhaal je de laag en eindig je met mozzarella en strooi je ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas helemaal bovenaan.
  6. Bak tot de kaas smelt: Bak gedurende 20-25 minuten of tot alles gaar is en de kaas bubbelt. Als het klaar is met bakken, kun je desgewenst serveren met gehakte basilicum voor garnering.

6 pictures showing how to layer eggplant with sauce and cheese.

Kooktips

Als je nog nooit aubergine-parmezaanse kaas hebt gekookt, laat je dan niet intimideren! Hoewel het wat tijd kost om te maken, is het niet ingewikkeld en kan iedereen het! Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen!

  • Moet ik de aubergine schillen? Nee! Maak het jezelf gemakkelijk en laat de schil zitten! Het is volledig eetbaar en voegt een geweldige textuur toe nadat het is gekookt!
  • Hoe pluk ik een aubergine? Een goede regel om te volgen bij het uitkiezen van je aubergine is om er een te zoeken die glanzend is. Geef het ook een beetje knijp als je het oppakt. Het moet een klein beetje meegeven. Als het keihard is, is het niet klaar en een te zacht is te rijp!
  • Laat het rusten: Nadat je je aubergine hebt gebakken, laat je hem na het bakken 15+ minuten op kamertemperatuur staan. Als je er precies in probeert te snijden als het uit de oven komt, valt het uit elkaar. Geef het een minuut om een back-up te maken!

Eggplant parmesan being dished up.

Restjes bewaren

Als je restjes van deze aubergine-parmezaan overhoudt, kun je deze helemaal bewaren en later opeten! Sterker nog, het is een geweldige lunch de volgende dag!

  • In de koelkast: Zodra uw aubergine-parmezaanse kaas is afgekoeld, plaatst u deze in een luchtdichte container. Zet het dan in je koelkast en het kan daar 2-3 dagen goed blijven!
  • Opwarmen: Verwarm je oven voor op 350 graden. Dek af met folie en kook de aubergine-parmezaanse kaas gedurende 15 minuten. Haal de folie eraf en kook nog 10 minuten of tot de kaas bubbelt.

Eggplant parmesan being cut into with a fork.

Meer Italiaanse recepten om te proberen

Ik hou van elk Italiaans gerecht dat ik in handen kan krijgen! De sauzen, verse kruiden en specerijen en de kaas….Nou, it's a match made in heaven! Hier zijn nog een paar Italiaanse recepten waar ik dol op ben. We zetten altijd iets met pasta of marinara op onze menukaart, dus Italiaanse gerechten zijn een must voor ons gezin! Probeer ze uit, ik weet zeker dat je er nog een zult vinden die je leuk vindt!

Voorgerechten

Italiaanse Gehaktbal Sliders

Pasta

Pastasalade Caprese

Diner

Drie Kaas Kip Broccoli Alfredo

Bijgerechten

Peterselie Pesto Pasta

Print Amazing Aubergine Parmezaanse kaas

Aubergine Parmezaanse kaas is een pittig, knapperig, kaasachtig meesterwerk! Heerlijke aubergine bedekt met een heerlijke mix van kruiden en specerijen, dit recept zal je van je sokken blazen!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord aubergine parmezaan
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 6 plakjes aubergine
Calorieën 472kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 pond aubergine (ongeveer 2 middelgrote aubergines)
  • zout
  • 1/2 kop meel
  • 3 grote eieren
  • 2 kopjes panko broodkruimels
  • 1 kop geraspte Parmezaanse kaas (verdeeld)
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
  • 4 kopjes zelfgemaakte marinara-saus (of in de winkel gekocht)
  • 3 kopjes mozzarella kaas (versnipperd)
  • Vers gehakte basilicum voor garnering
instructies:

  • Snijd aubergine ½ inch dik en maak 15 plakjes. Leg de aubergines op een bakplaat , bestrooi ze met zout en laat ze 30-45 minuten zweten van het bittere vocht. Dep met een papieren handdoek om te drogen.
  • Verwarm de oven voor op 375 graden. Voeg in een kleine kom de bloem toe, een andere kleine kom voeg de Panko, ¾ kopje Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe . Klop in de laatste kleine kom de eieren door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doop de aubergine eerst in de bloem, als tweede in het ei en als laatste in de Panko. Leg in een gelijkmatige laag op de bakplaat.
  • Bak gedurende 25-30 minuten, keer halverwege en bak tot ze knapperig en bruin zijn.
  • Verspreid in een ovenschaal van 9 × 13 inch ½ kopje van de marinara op de bodem. Leg de helft van de aubergine op de saus. Top met 2 kopjes marinara saus en 1 kopje mozzarella kaas. Herhaal de laag en eindig met mozzarella en strooi ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas helemaal bovenaan.
  • Bak 20-25 minuten of tot alles gaar is en de kaas bubbelt. Serveer eventueel met gehakte basilicum als garnering.

Voeding

Calorieën: 472kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 29g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 152 mg | Natrium: 1647 mg | Kalium: 1046 mg | Vezel: 9g | Suiker: 14g | Vitamine A: 1414IE | Vitamine C: 15 mg | Calcium: 568 mg | IJzer: 5 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo