Geroosterde Parmezaanse Eikelpompoen

Bron

Dit fileermes bevat een prachtig lang slank en vooral flexibel lemmet om zelfs in de moeilijkste plekjes te komen. En logisch uiteraard, het lemmet is erg scherp, je snijdt er probleemloos mee door je verse producten. Onze fileermessen voegen een prima meerwaarde aan ieders messenset.

Geroosterde Parmezaanse eikelpompoen is heerlijk zacht en boordevol smaak! Vermengd met deze geweldige kruiden, als dit eenmaal gekookt is, heb je je eigen stukje hemel gevonden!

Alle groenten die je kunt roosteren en voor een dubbeltje kunt eten, zijn winnaars in mijn boek! Dit recept is vooral heerlijk als je het serveert met wat kip en rijst , deze perfecte broodjes en deze lekkere salade . Combineer ze allemaal en je hebt een maaltijd om nooit te vergeten! !

Roasted acorn squash with a fork. Recept voor eikelpompoen

Het is bijna herfst en dat betekent dat het tijd is voor appels, pompoenen en… SQUASH! Squash is een van mijn favoriete dingen om te gebruiken in mijn herfstrecepten! Acorn squash is een van die groenten die zo'n geweldig element toevoegen aan elke maaltijd en zorgen voor een aantal unieke recepten gedurende het hele seizoen! Bekender is waarschijnlijk de butternutpompoen die even lekker is maar een iets andere smaak en textuur heeft. Eikelpompoen is klein en groen van buiten en geeloranje van binnen. Het heeft de vorm van een… je raadt het al! Een eikel! Acorn squash wordt meestal gebakken om de beste smaak en textuur te verkrijgen.

Squash is geweldig omdat je het gerust een maand of twee op je aanrecht kunt laten staan! Dit betekent dat je zeker tijd hebt om dit recept een keer of twee te koken! Pak er een paar als ze in de aanbieding zijn en ga naar dit recept wanneer je maar kunt! Om de perfecte eikelpompoen te kiezen, wil je er een zoeken die gelijke delen oranje EN groen is. Helemaal groen betekent dat het nog niet rijp genoeg is en te veel oranje betekent dat het overrijp is. Een combinatie van de twee zorgt voor de perfecte eikelpompoen! Als je eenmaal de perfecte hebt uitgekozen, kun je die eikelpompoen tot in de perfectie roosteren! Dit recept is absoluut heerlijk en het zal er zeker een zijn die je keer op keer zult maken!

Ingrediënten voor Geroosterde Eikelpompoen

De ingrediënten die je nodig hebt om eikelpompoen te roosteren zijn eenvoudig! Open je kruidenkast en ik weet zeker dat je de meeste van deze ingrediënten al in huis hebt, wat dit recept extra snel zal maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Eikelpompoen: Voordat je deze gaat bakken, moet je ze ontpitten en in vieren snijden!
  • Olijfolie: hierdoor blijven je kruiden aan de pompoen plakken, waardoor die geweldige smaak ontstaat!
  • Parmezaanse kaas: Kaas is een MUST om dit recept compleet te maken!
  • Peterselie, tijm en knoflookpoeder: een combinatie van kruiden die een heerlijke aardse smaak naar voren brengen.
  • Cayennepeper : Dit zorgt voor wat pit zonder al te veel hitte.
  • Zout en peper: deze zullen de smaak van alle andere ingrediënten verbeteren!

Hoe eikelpompoen met Parmezaanse kaas te roosteren?

Het maken van dit recept duurt maar een paar minuten! Het is supereenvoudig en het langste deel wacht gewoon tot het gebakken is! Je zult het geweldig vinden hoe ze door het roosteren van deze pompoen ZOO lekker smaken!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 400 graden. Leg de eikelpompoen op een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineren en coaten : Meng in een kleine kom olie, Parmezaanse kaas, peterselie, zout, knoflookpoeder, tijm, cayennepeper en peper. Sprenkel het mengsel vervolgens over de pompoen totdat deze gelijkmatig is bedekt.
  3. Bakken: Plaats in de oven en bak 30-38 minuten of tot ze zacht en bruin zijn.

Oil and spices being drizzled on squash with a spoon.

Hoe hartige eikelpompoen te eten

Omdat squash op ZO veel verschillende manieren kan worden gekookt, is een veelgestelde vraag die mij wordt gesteld, hoe je het moet eten! Hier zijn een paar manieren waarop je kunt genieten van deze geweldige geroosterde Parmezaanse pompoen! Welke manier je ook kiest, het zal verrukkelijk smaken!

  • Mag ik de huid eten? Ja! Als de pompoen op deze manier heel wordt geroosterd, wordt de schil zacht genoeg om te eten en is hij super lekker!
  • Kan ik het ZONDER de huid eten? Ja, alweer! Als het eten van de schil van groenten niet jouw ding is, geen zorgen! Wanneer een geroosterde pompoen klaar is met bakken, is de schil zo zacht dat hij vrij gemakkelijk van het vlees scheidt. Dit maakt het gemakkelijk om zonder schil te eten!
Variaties van Easy Acorn Squash

Van geroosterde pompoen kun je een zoet of hartig gerecht maken. De afwisseling is een van de redenen waarom ik er zo dol op ben! Hier zijn een paar ideeën om dit een beetje te veranderen!

  • Groenten en feta toevoegen: maak er een salade mee! Koop wat groen en fetakaas en snijd deze geroosterde pompoen in stukjes en meng alles door elkaar. Het zal een geweldige salade maken!
  • Maak het zoet: voeg wat siroop toe. Ja, je leest het goed, siroop toevoegen! In plaats van deze kruiden te gebruiken, snijd je eikelpompoen in vieren en strooi je 1 theelepel bruine suiker in het midden van elk kwart. Als je dat hebt gedaan, sprenkel je er wat ahornsiroop over en bak je 35 minuten op 400 graden of tot de pompoen zacht is!
  • Bak de zaden: laat geen enkel deel van deze eikelpompoen verloren gaan! Als je de pompoen ontpit, spoel je de zaadjes af en droog je ze af met keukenpapier. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie en strooi er wat knoflookzout over. Zet ze ongeveer 15-20 minuten in de oven op 325 graden en je hebt een aantal heerlijke zaden om te eten naast je geroosterde Parmezaanse eikelpompoen!

Roasted parmesan acorn squash on a pan.

Hoe gele geroosterde pompoen te bewaren?

Ik weet niet zeker of je nog wat over hebt, want dit is zo lekker! Maar als u dat doet, kunt u ze als volgt op de juiste manier bewaren en opwarmen.

  • Koelkast: Nadat je squash is afgekoeld, bewaar je ze in een luchtdichte verpakking en plaats je ze in je koelkast. Ze gaan 3-5 dagen mee.
  • Opwarmen: Om op te warmen, 2-4 minuten roosteren of tot de pompoen gouden randen heeft.
Meer squashrecepten om te proberen

Squash kan lang meegaan nadat hij is geplukt. Dus nadat je er een paar in handen hebt gekregen, zijn hier nog een paar recepten die je kunt proberen !! Ik ben dol op het toevoegen van pompoen als aperitief of als bijgerecht, maar je kunt het zelfs als hoofdgerecht gebruiken! Squash is ZO veelzijdig en je kunt er zoveel verschillende dingen mee maken en ik denk dat ze allemaal het proberen waard zijn! Genieten van!

Soep Recepten

Pompoensoep

Bijgerechten

Esdoorn Geroosterde Spruitjes en Pompoenpompoen

Diner

Kaasachtige Butternut Squash Pasta

Diner

Zomerpompoen Citroen Spaghetti

Afdrukken Geroosterde Parmezaanse Eikelpompoen

Geroosterde Parmezaanse eikelpompoen is heerlijk zacht en boordevol smaak! Vermengd met deze geweldige kruiden, als dit eenmaal gekookt is, heb je je eigen stukje hemel gevonden!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord eikelpompoen, geroosterde eikelpompoen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 eikels
Calorieën 325kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 4 eikelpompoenen in vieren gedeeld en ontpit
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels parmezaan
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel peper
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Leg de eikelpompoen op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kleine kom olie, Parmezaanse kaas, peterselie, zout, knoflookpoeder, tijm, cayennepeper en peper.
  • Sprenkel het mengsel over de pompoen totdat deze gelijkmatig is bedekt. Zet in de oven en bak 30-38 minuten of tot ze gaar en bruin zijn.

Voeding

Calorieën: 325kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 5g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Cholesterol: 2 mg | Natrium: 350 mg | Kalium: 1599 mg | Vezel: 7g | Suiker: 10g | Vitamine A: 6277IU | Vitamine C: 56 mg | Calcium: 159 mg | IJzer: 3mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo