Geroosterde Knoflook en Rozemarijn Kuku Kinyeji

Bron

Een keukenmes kopen die het meeste kan? Het koksmes wordt je grootste vriend. Met het gladde lemmet is snijden door groenten, fruit, vlees en vis moeiteloos. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Doe er zuinig mee door deze voordat je het gaat gebruiken eerst aan te zetten met een aanzetstaal en stop het niet in de vaatwasser.

Ik kan niet beginnen uit te leggen hoe snel december door mijn vingers smolt. Voor mij was het mijn meest intense, meest snelle maand van 2021. Het ene moment was het de eerste, het volgende was het nog 2 dagen tot Kerstmis. Wat een rit! Ik heb de hoogste hoogtepunten gehad, en mijn laagste dieptepunten waren zeker ook deze maand. Zelfs dan vier ik de zilveren voeringen.

We zitten midden in de feestdagen en het kan niet compleet zijn zonder een heerlijk kipgerecht om ons allemaal bij elkaar te brengen. Er zijn miljarden manieren om kip te bereiden en ervan te genieten, maar een die altijd tot mijn ziel spreekt, is kuku kienyeji. Ik hou van mijn kienyeji en voor mij is het de smaak van thuis. Voor deze kerstperiode hoop ik dat je kunt genieten van mijn geroosterde knoflook en rozemarijn kuku kienyeji.

Dit bericht is in samenwerking met Kenchic Limited en ik heb een enorme weggeefactie voor jullie!

Ik heb een dope vid gemaakt bij de blogpost. Kijk hieronder, en abonneer!

ingrediënten

Koken:

3 kg Kenchic kuku kienyeji (scharrelkip)

1 grote tak rozemarijn

2 takjes tijm

7 teentjes knoflook

1,2 liter water (meer indien nodig)

1/2 kopje Munyu mukhereka (optioneel)

Stoven:

1 rode ui, gesnipperd

1 kopje gehakte dania-stelen

1 groene hoho (paprika), in blokjes gesneden

1 bol geroosterde knoflook

1 takje rozemarijn

2 tomaten, in blokjes gesneden

2 laurierblaadjes

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel kerrie

1 eetlepel kurkuma

1 1/2 eetlepel korianderpoeder

1/2 theelepel chilivlokken

Dania blaadjes om te garneren

Zout naar smaak

Plantaardige olie om te koken

Over Kenchic

Als ik aan Kenchic denk, is het eerste dat in me opkomt de talloze fastfoodketens die ze in de jaren 2000 in het hele land hadden. Nostalgisch herinner ik me ze als een merk dat eigenaar was van de afhaalkipscène.

Sindsdien zijn ze gegroeid en buiten het medeweten van de meesten hebben ze genoeg onder hun paraplu van producten. Ze hebben kipsmokies, kippenworsten, lentekip, kienyeji-kip (vrije uitloop / traditionele kippen), en ook verpakte gesneden stukken. Vandaag zullen we ons concentreren op de traditionele kip! Maar laten we eerst een paar vragen en een paar feiten duidelijk beantwoorden, zodat jullie aankoopbeslissingen nemen vanuit een punt van kennis.

Waarom zijn de vogels zo groot?

Ze zijn vlezig en gezond omdat ze bewust alle voedselgroepen krijgen gevoerd en er veel zorg en onderzoek gaat naar het voer van de kip. Kenchic zorgt ervoor dat de kip zijn dagelijkse behoefte krijgt, zowel in hoeveelheid als in voedingswaarde. Dat stelt hen in staat om hun groeidoelen veel sneller te bereiken in vergelijking met kippen die gewoon rondlopen. Geen van beide is slecht, en geen van beide is superieur aan de ander, ze zijn gewoon anders.

Degene die ik voor dit recept gebruikte was bijna 3 kg.

"Betekent het kopen in de supermarkt dat de kwaliteit in het gedrang komt?"

Helemaal niet, liefje. Het zal goed zijn. Je koopt de vogel uit het vriesvak. Het wordt ingevroren om zijn versheid te behouden, zodat het op zijn best is als het bij je aankomt.

"Duurt het zo lang om te koken?"

Het doet niet. De kip heeft meer tijd nodig om te koken dan een pure grill, maar zeker minder tijd dan een kienyeji rechtstreeks uit Maragoli. Het vlees is ook niet zo donker en het vet niet zo geel, maar de smaak is erg kienyeji.

"Hoe streng zijn kwaliteitscontroles omdat dit lokaal wordt geproduceerd, zij het commercieel?"

Kenchic heeft een strikt farm-to-fork-beleid en sio ati een beleid dat ze hebben, alleen omdat het er op papier glanzend uitziet, maar ze oefenen het uit en leven ernaar. Elke vogel die wordt uitgebroed, wordt grootgebracht op hun schone boerderijen, krijgt uitgebalanceerde biologische voeding en wordt voorzichtig geoogst. Ze leiden een goed leven, dus het eten dat je bereikt heeft een goede vibe. Niet alleen dat, hun 'van boer tot bord'-beleid zorgt voor traceerbaarheid; zodat de kip op je bord te herleiden is tot op het moment dat hij is uitgebroed en van welke kip. Hoewel het uiterst zeldzaam is, zorgt de traceerbaarheid in het geval van een probleem met het product ervoor dat elk kwaliteitsprobleem dat zich heeft voorgedaan gemakkelijk in de kiem wordt gesmoord.

Ik sprak meer diepgaand over mythen, misvattingen en beantwoordde meer vragen over de gratis video van vandaag van 1.23 – 6.00 uur .

Nu gaan we koken!

Methode

Begin met het koken van de kip tot ze zacht is. Een van de vragen die ik veel krijg is: “Kaluhi, hoe maak ik mijn Kienyeji mals?” En mijn antwoord is altijd hetzelfde: kook het tot het zacht is. Het zal enige tijd duren, en Kienyeji eist het. Het is geen gerecht dat gehaast moet worden. Laat je leiden door de vogel: je weet dat je klaar bent als hij zacht is. Op deze dag heeft mijn vogel anderhalf uur op de hitte gezeten.

Sommige kunnen langer duren, wat helemaal prima is, maar het enige dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat het zacht is voordat u gaat stoven. Laat de vogel je leiden.

Snijd voor dit recept de kip in stukken, doe deze samen met de kruideningrediënten in je saturia en laat koken. De smaak trekt goed in het vlees waardoor het ook een stuk lekkerder wordt!

De Munyu Mukherekha is optioneel, maar als je wat kunt bemachtigen, voeg dan wat toe. Munyu Mukherekha is een zout dat is afgeleid van de gezeefde vloeistof van geweekte gedroogde en verbrande as van de matokeschil die ook dienst doet als natuurlijke vleesvermalser en een huishoudelijk ingrediënt is voor degenen onder ons uit West-Kenia.

Rooster ondertussen je knoflook: snijd de bovenkant in plakjes, besprenkel met wat olie en dek af met folie. Rooster 2 uur op 200c. Geroosterde knoflook verhoogt de smaak van ALLES! Ik heb de methode uitgebreid uitgelegd in deze blogpost , maar dit is iets wat ik graag in mijn keuken heb.

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo