Geplette zoete aardappelen (2 manieren! Zoet EN hartig)

Bron

Een uiterst scherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere chef is een vlijmscherp mes het eerste benodigde. Dit keukenmes houdt prettig vast dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Als je dit chef’s knife kiest hebben je keukenmessen een prachtige uitbreiding erbij.

Smashed zoete aardappelen zijn krokant aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant! Ze kunnen worden gekookt om zoet OF hartig te smaken en ze hebben allebei een heerlijke smaak die goddelijk is! Je zult van elke hap houden!

Ik hou ervan hoe eenvoudig en gemakkelijk geplette aardappelen zijn! Iedereen kan ze maken en als je dat eenmaal hebt gedaan, kom je zeker terug voor meer! Als je hiervan houdt, ga je gang en probeer een paar van mijn andere favoriete, beproefde aardappelrecepten zoals Potato Wedges , Aardappelpureeballen en deze geweldige Sweet Potato Pie !

Sweet potatoes on a tray. Geplette Zoete Aardappelen

Niet te verwarren met aardappelpuree, deze zoete aardappelen worden SMASHED. En om eerlijk te zijn, ze zijn absoluut de beste! Dus ga over zoete aardappelpuree , er is een nieuw recept in de stad! Ze zijn serieus zo eenvoudig te maken en zijn het beste voor- of bijgerecht. Dit recept bevat een paar verschillende manieren om ze te maken: zoet of hartig. Ik wilde beide opnemen omdat ze allebei ongelooflijke smaken hebben die heel verschillend zijn! En ook … we houden er allemaal van om opties te hebben om dingen door elkaar te halen! Omdat ik weet dat je dit recept helemaal geweldig zult vinden, heb je een paar varianten nodig zodat je het vaker kunt koken!

Het enige dat je nodig hebt om dit te maken, zijn wat zoete aardappelen en een paar verschillende ingrediënten! Je kookt ze in een mum van tijd en je kunt ze aan bijna elke maaltijd toevoegen! Ik ben vooral dol op zoete aardappelen met een French Dip Sandwich , een heerlijke salade en deze unieke limonade ! Of, als u een feest geeft, is dit een fantastisch aperitief! Het is een gerecht waar iedereen dol op zal zijn, dus het is een gemakkelijke keuze om het te maken! Mijn kinderen vragen er altijd om. Dus ga je gang en probeer het eens! Als je dat eenmaal hebt gedaan, zul je elk excuus vinden om het keer op keer te maken!

Ingrediënten voor Zoet EN hartig

Of je jam nu zoet of hartig is, ik heb het voor je! Dus kies de geplette zoete aardappel die je lekker vindt (of maak beide soorten!) en je zult je lippen daarna tevreden aflikken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Zoete aardappelen: Kies grote zoete aardappelen voor dit recept.

Hartig

  • Boter: voor deze zoete aardappelen wil je ongezouten boter!
  • Knoflookteen: Als je geen verse knoflookteentjes hebt, kun je gehakte knoflook gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan 1 teentje knoflook.
  • Italiaanse kruiden : ik raad het gebruik van deze zelfgemaakte Italiaanse kruiden ten zeerste aan. Het is gemakkelijk en zal elk recept naar een hoger niveau tillen!
  • Zout en peper : Strooi deze naar smaak.

Lief hoor

  • Boter: Gebruik indien mogelijk ongezouten boter!
  • Honing: dit zorgt voor die zoete smaak zonder suiker te gebruiken.
  • Kaneel: De kaneel zorgt voor die klassieke zoete aardappelsmaak die we allemaal kennen en waar we van houden!
  • Marshmallows: dit zijn een MUST voor dit recept! Als een kers op de taart!

Hoe maak je zoete aardappelen gebroken?

Als je 30 minuten hebt, dan heb je zeker de tijd om dit heerlijke recept te maken! Deze geplette zoete aardappelen zijn ZOO gemakkelijk en elke inspanning waard!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 425 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Snijd: Snijd de zoete aardappelen ⅗ centimeter dik en leg in een gelijkmatige laag op de bakplaat.
  3. Bakken: Bak 25-30 minuten of tot de vork gaar is. Haal uit de oven.
  4. Smash: Smash de zoete aardappelen met een vork.

Als je ze hartig maakt

  1. Mix en giet: Combineer de boter, knoflook, Italiaanse kruiden , zout en peper in een kleine kom. Giet gelijkmatig over de zoete aardappelen.

Als je ze zoet maakt

  1. Mix en giet : Meng in een kleine kom de boter, honing en kaneel. Giet gelijkmatig over de zoete aardappelen en garneer met marshmallows.
  2. Rooster: Rooster 5 minuten of tot de bovenkant knapperig is.

4 pictures showing step by step instructions on how to make smashed sweet potatoes.

Hoe zoete aardappelen te plukken

Om dit recept tot een succes te maken, moet je weten hoe je begint met de beste ingrediënten! Dus, voor het geval je nog niet eerder zoete aardappelen hebt uitgezocht, hier zijn enkele handige tips om ze uit te kiezen! Het zal helpen om dit recept voor geplette zoete aardappelen het beste te maken!

  • Textuur: Zoek naar een zoete aardappel die zacht en stevig is. Je wilt niet dat er sneetjes of scheuren in zitten!
  • Kleur: Een zoete aardappel die die klassieke, heerlijke smaak zal leveren, zal rood of oranje van kleur zijn.
  • Grootte : Voor dit recept, omdat je ze gaat snijden, wil je dat de zoete aardappelen groter zijn! Zo zijn je plakjes niet te klein!

Smashed sweet potatoes that are savory and sweet.

Hoe zoete aardappelen te bewaren

Als je restjes hebt van deze geplette zoete aardappelen, bewaar ze dan goed zodat je er later van kunt genieten! Omdat het op de juiste manier bewaren van restjes belangrijk is, heb ik een paar tips bedacht om dat te doen!

  • Koelkast: Nadat ze zijn afgekoeld, bewaart u de smashes zoete aardappelen in een luchtdichte verpakking en zet u deze in uw koelkast. Ze gaan tot wel 4 dagen mee!
  • Opwarmen: Om ze opnieuw op te warmen, verwarm je de oven voor op 350 graden. Haal ze dan direct uit de koelkast en leg ze op een bakplaat. Als je dat gedaan hebt dan zet je ze in de oven en bak je ze 15-20 minuten tot ze 165 graden hebben bereikt.

Close up of a sweet smashed sweet potato.

Meer zoete aardappelrecepten waar je dol op zult zijn

Als je net als ik bent en geen genoeg kunt krijgen van zoete aardappelrecepten, dan ben je hier aan het juiste adres! Ik heb nog meer recepten verzameld die ZOO goed zijn en waar iedereen om seconden vraagt! Of je ze nu gebakken of gefrituurd of gepureerd houdt, ik weet dat je een recept zult vinden waar je dol op bent! Probeer ze allemaal, kies een favoriet en kook het voor je volgende bijeenkomst. Je familie zal je later dankbaar zijn!

Bijgerechten

Airfryer Zoete Aardappelen

Bijgerechten

3 ingrediënten gekonfijte zoete aardappelen

Bijgerechten

De beste braadpan van zoete aardappel

Bijgerechten

Knapperige Knoflook Zoete Aardappel Friet Recept

Print Smashed Zoete aardappelen (2 manieren! Zoet en hartig)

Smashed zoete aardappelen zijn krokant aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant! Ze kunnen worden gekookt om zoet OF hartig te smaken en ze hebben allebei een heerlijke smaak die goddelijk is! Je zult van elke hap houden!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord geplette zoete aardappelen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 419kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3 grote zoete aardappelen
Hartig:

  • 3 Eetlepels boter gesmolten
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout en peper
Lief hoor:

  • 3 Eetlepels boter
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 kopje marshmallows
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet deze opzij.
  • Snijd de zoete aardappelen ⅗ centimeter dik en leg ze in een gelijkmatige laag op de bakplaat.
  • Bak 25-30 minuten of tot de vork gaar is. Haal uit de oven.
  • Plet de zoete aardappelen met een vork.
Als je ze hartig maakt:

  • Meng de boter, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper in een kleine kom. Giet gelijkmatig over de zoete aardappelen.
Als je ze zoet maakt:

  • Meng in een kleine kom de boter, honing en kaneel. Giet gelijkmatig over de zoete aardappelen en garneer met marshmallows.
  • Rooster 5 minuten of tot de bovenkant krokant is.

Voeding

Calorieën: 419kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwit: 4g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 45 mg | Natrium: 298 mg | Kalium: 878 mg | Vezel: 8g | Suiker: 20g | Vitamine A: 36711IE | Vitamine C: 6 mg | Calcium: 94 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo