Gemakkelijke en geweldige gezwarte zalm

Bron

Wil je een prettig chef’s knife? Deze zoals hierboven te zien is, is een prachtig koksmes. Een prachtig design en natuurlijk reuze scherp. Als je dit keukenmes kiest hebben je keukenmessen een prachtige uitbreiding erbij.

Easy and Amazing Blackened Salmon is een waterdichte manier om thuis restaurantwaardige zalm te bereiden! De zalm is zacht en schilferig en zit boordevol smaak die je smaakpapillen zal verbazen!

Zalm is een gemakkelijke en gezonde keuze voor het avondeten die super eenvoudig aan te passen en te bereiden is. Probeer deze beproefde recepten zoals zalm , kroketten en zalmfoliepakketten uit de Airfryer .

Blackened Salmon in a pan seared to perfection. Gezwarte Zalm

Als je een diner wilt dat boordevol smaak zit maar supergemakkelijk en snel is, dan is dit recept het! Verse, malse, sappige zalm wordt gesmoord met kruiden die vervolgens in het vlees worden aangebraden voor een smaak die een totale publiekstrekker is! Dit is een van die maaltijden waarvan iedereen zal denken dat je gezwoegd hebt, maar het kan niet eenvoudiger. Een van de beste dingen van het gerecht is dat je het kruidenniveau van je gezwarte kruiden kunt aanpassen, het milder kunt maken of het vuur hoger kunt zetten, het is allemaal aan jou.

Zalm is een gezonde keuze voor het avondeten. Het zit vol met gezonde vetten, B-vitamines en eiwitten. Regelmatig zalm eten kan de hersenfunctie verbeteren, het gewicht helpen beheersen, ontstekingen bestrijden en het risico op hartaandoeningen verminderen. Het feit dat het ook zo veelzijdig en lekker is, is een bonus. Zalm heeft geen vissmaak, dus het is gemakkelijk om verschillende smaken toe te voegen om het te versterken. Probeer Brown Butter Lemon , Parmezaanse Knoflookkruid of Honing Knoflook Dijon Zalm om te zien wat ik bedoel! En natuurlijk is deze zwartgeblakerde zalm waanzinnig lekker, je moet ze allemaal geproefd hebben!

Ingrediënten voor gemakkelijk zwartgeblakerde zalm

Met slechts drie ingrediënten kan dit niet eenvoudiger. Het is perfect voor een drukke doordeweekse dag of een lui weekend. Het gedurfde zwartgeblakerde kruid is de perfecte mix voor de zalm.

  • Zalm: zoek naar heldere, levendige zalmfilets voor de frisse smaak.
  • Olijfolie : Olijfolie is een van de beste aanvullende oliën voor zalm omdat het de smaak niet beïnvloedt.
  • Gezwarte kruiden : je kunt een voorgemaakte smaakmaker gebruiken als je wilt, maar de beste smaak komt van zelfgemaakte. Het is super eenvoudig en je kunt het aanpassen. Haal het recept hier .

Zalm met vette smaak maken?

Het belangrijkste om te onthouden over zalm is dat je het niet te gaar wilt maken. Houd het goed in de gaten, want het kan binnen enkele minuten van niet gedaan naar overdreven worden. Dit is echt een goddelijk gerecht!

  1. Bereid de zalm voor: Verwarm een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag voor op middelhoog vuur. Wrijf de zalm in met olijfolie. Wrijf ongeveer 1 theelepel zwartgeblakerde kruiden op de zalm.
  2. Koken: Leg de zalm met de huid naar boven en kook ongeveer 3-4 minuten. Draai voorzichtig om en kook nog 3-4 minuten of tot de zalm ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt.

Fresh salmon, coated in blackened spices and seared in a skillet on the stove.

Tips voor de beste zwartgeblakerde zalm

Maak je geen zorgen, zwart betekent niet verbrand, het is eigenlijk een kooktechniek. Het zwart worden treedt op wanneer de olie en de kruiden op het vuur komen en een super smaakvolle geroosterde korst op de zalm creëren. Het is verbazingwekkend hoe mals en sappig het van binnen nog zal zijn.

  • Bedekken: Er zijn twee dingen die moeten gebeuren om de unieke smaak van alles wat zwart is gemaakt te creëren. De eerste is dat je de vis, kip of wat je ook gebruikt volledig wilt coaten. Dit zorgt ervoor dat de intense smaak in elke hap zit en dat het minder snel aan de pan blijft plakken.
  • Vet: Het tweede belangrijke is dat je de olie nodig hebt of, als je wilt, boter om de kruiden aan het vlees te hechten en het helpt om die unieke smaak en korst te creëren.
  • Houd de zalm koud: zorg ervoor dat uw zalm goed en koud is voordat u klaar bent om te koken. Hierdoor blijven de olie, of boter en kruiden beter aan de zalm plakken.
  • Gebruik een HETE koekenpan: Ik gebruik liever een gietijzeren koekenpan vanwege de gelijkmatige verdeling van de warmte, elke goede pan met een zware bodem zal werken. Als het extra heet is, wordt de zalm gelijkmatig zwart en blijft hij niet plakken.
  • Verplaats het niet: Als je de zalm eenmaal in de pan hebt geplaatst, verplaats hem dan de eerste paar minuten niet. Zo blijven de kruiden op de zalm en blijft hij niet aan de pan plakken.

Slices of lemon garnish fillets of blackened salmon.

Wat te serveren met gezwarte zalm

Zalm is een rijke vis, die voor sommigen zwaar kan lijken, dus door de bijgerechten lichter te houden, wordt deze hemelse maaltijd in evenwicht gehouden. Denk aan salades , pasta of rijst en groenten . Dit zijn allemaal geweldige opties bij dit heerlijke diner. Rond het af met een licht maar verrukkelijk dessert voor een doordeweekse maaltijd waarmee iedereen het weekend ingaat.

Salades

Zomerse Maissalade

Salades

Wigsalade

Bijgerechten

Stokje Boter Gebakken Rijst

Diner

Makkelijkste Groente Roerbak

Overgebleven zalm bewaren

Dit is echt het lekkerst op de dag dat het wordt gemaakt, maar het is maximaal een dag houdbaar in de koelkast. Het moeilijkste is dat het niet uitdroogt als je het opwarmt. Gebruik een koekenpan op middelhoog vuur en kook totdat deze is opgewarmd. Restjes zullen geweldig worden gegooid met pasta, rijst, salades of zelfs een taco.

Flaking of tender bites of salmon with a fork.

Meer gedurfde recepten

Een van de beste onderdelen van het maken van je eigen zwartmakende specerij of welke specerij dan ook, is dat je de hitte kunt regelen. Zo is het ook met deze ongelooflijke Cajun Spice die helemaal opnieuw is gemaakt. Beide kruiden lijken qua smaak en ingrediënten erg op elkaar. Deze kruiden zullen elk gerecht opfleuren, van kip tot vis , ze kunnen echt een vleugje smaak toevoegen aan je favoriete recepten. Zelfs pasta is fantastisch met deze kruiden en verandert gewoon in buitengewoon. Als je deze nog niet eerder hebt geprobeerd, is dit het moment en dit zijn de recepten om het mee te proberen. Geloof me, je zult van ze houden en van deze ongelooflijke mix van smaken!

Diner

Blackened Chicken Avocado Power Bowls

Diner

Cajun Garnalen en Worst Groente Koekenpan

Diner

Gebakken Cajun Knoflookboter Kabeljauw

Diner

Gezwarte Cajun Garnalen Taco's Met Avocado Salsa

Afdrukken Zwartgeblakerde Zalm

Easy and Amazing Blackened Salmon is een waterdichte manier om thuis restaurantwaardige zalm te bereiden! De zalm is zacht en schilferig en zit boordevol smaak die je smaakpapillen zal verbazen!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezwarte zalm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 zalm
Calorieën 192kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond zalm
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • Recept voor gezwarte kruiden
instructies:

  • Verwarm een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag voor op middelhoog vuur. Wrijf de zalm in met olijfolie. Wrijf ongeveer 1 theelepel zwartgeblakerde kruiden op de zalm.
  • Leg de zalm met het vel naar boven en kook ongeveer 3-4 minuten. Draai voorzichtig om en kook nog 3-4 minuten of tot de zalm ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt.

Voeding

Calorieën: 192kcal | Eiwit: 22g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Cholesterol: 62 mg | Natrium: 50 mg | Kalium: 556 mg | Vitamine A: 45IE | Calcium: 14 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo