Gemakkelijke Cornish Pasties

Bron

Het keukenmes die bijna in te zetten is, is het koksmes. Met het gladde mesblad is snijdt je moeiteloos door verse producten. Hou je van een perfect gesneden product dan wil je een goed koksmes. Doe er zuinig mee door deze voordat je ermee gaat snijden eerst aan te zetten met een aanzetstaal en maak deze met de hand schoon.

Deze traditionele Engelse cornish pasteitjes zijn ZOO GOED! De buitenkant is een schilferige korst die is gevuld met heerlijke biefstuk, aardappelen en groenten! Als je dit nog niet eerder hebt geprobeerd, staat je een echte traktatie te wachten!

Dit maakt het perfecte voorgerecht voor elke maaltijd. Combineer het met deze heerlijke asperges, deze simpele broodjes en deze salade. Het wordt een maaltijd waar iedereen in het hele gezin dol op zal zijn!

A few cornish pasties on a plate. One has been cut open. Wat zijn Cornish pasteitjes

Ik snap het, je wilt weten wat je maakt en waar het vandaan komt voordat je het gaat koken! Een Cornish pastei komt uit Cornwall, Engeland. Als u op zoek bent naar traditioneel Engels comfortvoedsel op zijn best, dan is dit het! Dit was oorspronkelijk gemaakt voor mijnwerkers die niet konden komen lunchen. Ze hadden iets nodig waar ze nog steeds van konden genieten dat stevig en vullend was! Dus de pastei werd gemaakt en het "handvat" (de dikke korst rond de rand) werd gebruikt om ze vast te houden. Op deze manier konden ze toch eten zonder het grootste deel van de pastei met hun handen vuil te maken.

De cornish pastei is gemaakt met een taartbodem die vervolgens wordt gevuld met de meest verbazingwekkende biefstuk, aardappelen en groenten. Ze zijn allemaal gekruid en tot in de perfectie bereid. De buitenkant is schilferig en het houdt alles perfect binnen. Het is een super simpel recept dat iedereen kan maken! Laat je kinderen je zelfs helpen… Ze zullen het heerlijk vinden om de taartbodem op te vullen en alle randen dicht te knijpen!

Ingrediënten voor Cornish Pasties

De ingrediënten zijn eenvoudig en de meeste heb je waarschijnlijk al in huis! Zie de receptenkaart hieronder voor exacte ingrediëntenmetingen.

  • Taartkorst: je kunt je favoriete zelfgemaakte taartkorst gebruiken of er een krijgen die vooraf is gemaakt.
  • Rundvlees: Voor het vlees kunt u runderrok, flank of entrecote gebruiken!
  • Yukon Gold Potatoes: Ik ben dol op de smaak van Yukon Gold Potatoes, maar je zou elke aardappel kunnen gebruiken waar je van houdt!
  • Wortelen: Als je deze snijdt, houd ze dan even groot zodat ze gelijkmatig garen!
  • Kruiden: Deze zijn super simpel! Ik heb alleen zout, peper en gedroogde tijm gebruikt.
  • Gele ui: Snijd deze in kleinere stukjes!
  • Boter: Ik gebruik altijd graag ongezouten boter in deze recepten zodat ik de hoeveelheid zout niet hoef te veranderen!
  • Ei: Een groot ei zal geweldig werken!

Hoe maak je een Cornish Pasty?

Nu je al je ingrediënten klaar hebt, is het tijd om het te maken! Het duurt slechts ongeveer 25 minuten voorbereiding en dan hoef je alleen maar te wachten! En laat me je vertellen… Het is het waard!

  1. Verwarm de oven en prep pan voor: Verwarm de oven voor op 350 ° F. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Snijd vlees en groenten in stukjes en voeg kruiden toe: Snijd de biefstuk in hapklare blokjes. Schil en snijd de aardappelen, ui en wortel in blokjes. Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom en hussel door elkaar. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm. Opzij zetten.
  3. Rol deeg: Rol het deeg met gekoeld taartdeeg in rondjes van 4, 8 inch. Rollen tussen vetvrij papier maakt het gemakkelijker.
  4. Vul met vlees: Vul de bovenste helft van elke 8-inch ronde met het vleesmengsel.
  5. Klop op boter: Leg 1 eetlepel boter op het vleesmengsel voordat u het vouwt. Sla dit deel niet over! Dit zal helpen om vocht aan de binnenvulling toe te voegen.
  6. Vouwen en krimpen: Vouw het deeg dubbel om een halve cirkel te vormen en verzegel door de randen te plooien.
  7. Eierwas maken: Klop het ei en 1 el water samen om de eierwas te maken. Borstel elk van de pasteitjes met de eierwas. Prik met een vork in de bovenkant van elke pastei om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen.
  8. Bakken: Bak 35-45 minuten of tot de korst goudbruin is en het vlees gaar is.

4 pictures showing how to roll the dough, fill it and then pinch it back up and put an egg wash on it.

Baktips

Hier zijn een paar tips die je kunt proberen om deze Cornish pasteitjes precies goed te laten worden! Voel je vrij om het vlees en de groenten te veranderen om dit je eigen te maken!

  • Koolraap: Koolraap wordt traditioneel gebruikt in Cornish pasteitjes. Voel je vrij om ¼ kopje geschild en in blokjes gesneden toe te voegen als je dat wilt!
  • In de winkel gekochte taartbodem : Als u een gekoelde, in de winkel gekochte taartbodem gebruikt, moet u beide taartbodems in de doos gebruiken. Laat de korstjes ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur staan. Snijd elke korst doormidden zodat je er in totaal 4 hebt. Rol de helften tot een bal voordat je ze in een cirkel uitrolt.
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl u uw pasteitjes bakt. Je wilt tenslotte gewoon zien hoe het met ze gaat! Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Hierdoor kan het ongelijkmatig bakken.

Cornish pasties cooked and on a pan with parchment paper.

Restjes bewaren

Deze cornish pasteitjes maken de volgende dag een fantastische lunch! Als je restjes hebt, kun je ze als volgt bewaren!

  • In de koelkast: als ze zijn afgekoeld, plaats je ze in een luchtdichte verpakking. Zet ze dan in je koelkast! Ze gaan 2-3 dagen mee.
  • Opwarmen: Deze kun je gemakkelijk opwarmen in de magnetron! Leg ze op een bord en kook ze een minuut op de hoogste stand. Draai het om en kook nog een minuut of tot het is opgewarmd!

Cornish pasties on a plate cut open so that you can see the meat and veggies inside.

Meer heerlijke hartige taarten

Ik hou ervan als ik een heerlijke taartbodem kan combineren in een dinerrecept! Deze cornish pasteitjes doen precies dat en zijn ZO goed! Als je hiervan houdt, moet je deze andere recepten proberen die ik heb afgerond. Traditioneel en heerlijk, ze zullen ervoor zorgen dat je familie terugkomt en om seconden vraagt!

One Skillet Chicken Pot Pie

Diner

One Skillet Chicken Pot Pie

Diner

Koekenpan Zoete Aardappel Shepherds Pie

herders taart scoop

Diner

Zelfgemaakte Shepherd's Pie

Diner

Slow Cooker Kip Pot Pie

Gemakkelijke Cornish-pasteitjes afdrukken

Deze traditionele Engelse cornish pasteitjes zijn ZOO GOED! De buitenkant is een schilferige korst die is gevuld met heerlijke biefstuk, aardappelen en groenten! Als je dit nog niet eerder hebt geprobeerd, staat je een echte traktatie te wachten!
Cursus Diner
Keuken Engels
Trefwoord cornish pasteitjes, cornish pastei, pastei
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 pasteitjes
Calorieën 439kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 Taartbodem (je favoriete zelfgemaakte taartbodem of premade) gekoeld
  • 1/2 pond runderrok, flank of entrecote
  • 3/4 kop Yukon-goudaardappelen (ongeveer 1 middelgrote aardappel) geschild en in blokjes
  • 1/4 kopje wortelen geschild en in blokjes
  • 1/4 theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 kop gele ui in blokjes gesneden
  • 4 Eetlepels boter verdeeld
  • 1 groot ei
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° F. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze opzij.
  • Snijd de steak in hapklare blokjes. Schil en snijd de aardappelen, ui en wortel in blokjes. Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom en hussel ze door elkaar. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm. Opzij zetten.
  • Gebruik gekoeld taartdeeg om het deeg in rondjes van 4, 8-inch te rollen. Rollen tussen vetvrij papier maakt het gemakkelijker.
  • Vul de bovenste helft van elke 8-inch ronde met het vleesmengsel.
  • Leg 1 eetlepel boter op het vleesmengsel voordat u het vouwt. Sla dit deel niet over! Dit zal helpen om vocht aan de binnenvulling toe te voegen.
  • Vouw het deeg dubbel tot een halve cirkel en sluit af door de randen aan te plooien.
  • Klop het ei en 1 el water door elkaar om het ei te wassen. Borstel elk van de pasteitjes met de eierwas. Prik met een vork in de bovenkant van elke pastei om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen.
  • Bak 35-45 minuten of tot de korst goudbruin is en het vlees gaar is.
Opmerkingen:

Rutabaga wordt traditioneel gebruikt in Cornish pasteitjes. Voel je vrij om ¼ kopje geschild en in blokjes gesneden toe te voegen als je wilt! Als je een gekoelde, in de winkel gekochte taartbodem gebruikt, moet je beide taartbodems in de doos gebruiken. Laat de korstjes ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur staan. Snijd elke korst doormidden zodat je er in totaal 4 hebt. Rol de helften tot een bal voordat je ze in een cirkel uitrolt.

Voeding

Calorieën: 439kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 17g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 107 mg | Natrium: 481 mg | Kalium: 454 mg | Vezel: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1755IE | Vitamine C: 10 mg | Calcium: 33 mg | IJzer: 3mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo