Gemakkelijke Cajun-garnalen van 5 minuten

Bron

Het keukenmes waarmee je vrijwel elk product kan snijden is het koksmes. Met een glad lemmet snijdt je zonder problemen groenten, fruit, vlees en vis. Hou je van een goed gesneden product dan wil je een koksmes kopen. Doe er zuinig mee door het keukenmes voordat je ermee gaat snijden eerst met een aanzetstaal aan te zetten en maak deze met de hand schoon.

Cajun-garnalen die waanzinnig lekker zijn en maar 5 minuten duren om te maken, is het soort diner waar dromen van worden gemaakt! Dit recept zal je van je sokken blazen en het zal iets zijn waar het hele gezin gek van zal worden!

Ik kan geen genoeg krijgen van garnalenrecepten omdat ze allemaal zo verschillend en snel te maken zijn en dat is wat garnalen bij ons thuis een enorme hit maakt! Mijn familie houdt van de variëteit die het op tafel brengt en als je van garnalen houdt zoals wij, probeer dan deze kokosgarnalen , gebakken garnalenrijst of de beste gegrilde garnalen ooit !!

Cajun shrimp cooking in a pan. Cajun Garnalen Recept

Cajun-garnalen klinken mooi, wat me doet geloven dat het moeilijk te maken was. Verrassing! Je kunt indruk maken op al je gasten met je geweldige kookkunsten met een recept dat mooi klinkt, maar eigenlijk supereenvoudig is. Toen ik hierop inging, dacht ik dat cajun-garnalen een hele lijst ingrediënten zouden bevatten die ik niet in mijn keuken zou hebben, maar dat is helemaal niet waar! Voordat je deze snelle maaltijd klaarmaakt, kun je zelfs een deel van deze zelfgemaakte cajun-kruiden maken met alle kruiden die je al in je voorraadkast hebt, en voila! Je garnalen zullen legendarisch zijn!

Ik ben altijd geïnspireerd om nieuwe recepten te proberen en dit recept stelde niet teleur! Dit gerecht komt uit Louisiana, de thuisbasis van de beroemde jambalaya . Het zuiden staat bekend om zijn geweldige zeevruchten en kent zijn smaken bij het koken van allerlei soorten langoesten, oesters en garnalen. Deze cajun-garnaal brengt die cultuur tot leven met zijn pittige smaken die net genoeg warmte hebben om je ervan te laten genieten! Je kunt het gerecht helemaal naar jouw smaak maken door deze cajun-kruiden naar eigen smaak aan te passen! Ik kan niet wachten tot je dit gaat proberen! Laten we gaan koken!

Ingrediënten voor Cajun Garnalen

Ik ben er helemaal weg van als ik de ingrediënten voor recepten al bij de hand en in mijn keuken heb. Het maakt het proces gewoon zo veel minder stressvol! Dit recept is geen uitzondering! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Boter: Koken in boter zorgt voor een rijke, diepe smaak.
  • Knoflookteentjes : Het toevoegen van knoflook aan elk gerecht geeft zo'n heerlijke smaak! Als je geen verse knoflookteentjes bij de hand hebt, kun je gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Grote garnaal : De garnaal moet rauw, gepeld en ontdaan zijn.
  • Cajon-kruiden: Gebruik deze Cajun-kruiden voor een fantastische en heerlijke zelfgemaakte smaak!

Laten we wat garnalen koken!

Iedereen houdt van een recept met een beetje warmte en heel veel smaak! Deze cajun-garnaal maakt die droom werkelijkheid en je zult aangenaam verrast zijn hoe eenvoudig het proces is! Dit recept is snel klaar en je bent snel klaar om in te graven en te eten!

  1. Smelten: in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur de boter toevoegen en smelten. Voeg de knoflook toe.
  2. Gooien: Voeg de garnalen en cajun-kruiden toe en gooi de boter erdoor om te coaten.
  3. Koken: Als de garnaal eenmaal in de kruiden is gegooid, kook dan 3-5 minuten tot de garnaal ondoorzichtig en gaar is.

Butter melting in a pan.

Hoe weet ik of de garnalen gaar zijn?

Garnalen smaken fantastisch zolang je ze niet te lang of te lang kookt. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet! Hier leest u hoe u kunt zien of uw garnalen gaar en klaar zijn om te eten!

  • Kleur: Rauwe garnaal begint als een doorschijnende grijze kleur. Terwijl je het kookt, zul je merken dat de kleur wit begint te worden met wat roze en rode accenten. De glans is wat glanzender en ondoorzichtiger. De kleur zal je beste indicatie zijn of de garnaal gaar is of niet! Eet nooit garnalen die na het koken grijs of doorschijnend zijn.
  • Temperatuur: De interne temperatuur van gekookte garnalen is 120 graden Fahrenheit. Niet veel mensen gebruiken een vleesthermometer op dit kleine eiwit, maar het is goed om te weten!
  • Vorm: Wanneer de garnaal begint op te krullen in een strakke c-vorm, weet je dat hij perfect gaar is!

Uncooked shrimp sprinkled with seasoning.

Kan ik gekookte garnalen bewaren?

Ja! Je kunt je garnalenresten absoluut bewaren. Garnalen gaan altijd verder dan ik denk en we eindigen vaak met restjes! Het bewaren van je gekookte garnalen is een gemakkelijke manier om de volgende dag een snelle lunch of diner te hebben!

  • Koelkast: Plaats in een luchtdichte verpakking en bewaar 3-4 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer: Laat de garnalen afkoelen tot kamertemperatuur. Nadat het is afgekoeld, plaatst u het in een luchtdichte container en plaatst u het in uw vriezer. In de vriezer kun je garnalen tot 6 maanden bewaren. Ontdooi een nacht in de koelkast voordat je het weer opwarmt.
  • Opwarmen: Garnalen zijn makkelijk en heerlijk om later op te eten! Om je bewaarde, gekookte garnalen weer op te warmen, zorg er eerst voor dat je garnalen volledig ontdooid zijn. Als je dat eenmaal hebt gedaan, doe je wat olie of smelt je een eetlepel boter in een koekenpan met je garnalen en warm je ze gewoon op tot ze warm aanvoelen!

Zoomed in picture of Cajun shrimp.

Meer zeevruchtenrecepten om te proberen

Met precies de perfecte hoeveelheid warmte en kruiden is Cajun-garnalen zo'n geweldig recept waar het hele gezin dol op is !! Als je net als ik van zeevruchten houdt met een geweldige smaak en gedurfde smaak, probeer dan nog een paar van deze recepten. Ze zijn stuk voor stuk heerlijk en je kunt ze uitproberen om te zien welke je het lekkerst vindt! Veel plezier met proeven!!

Amerikaans

Makkelijk Jambalaya Recept

Diner

Het beste recept voor kreeftenstaart ooit!

Diner

Airfryer Citroen Dille Sint-jakobsschelpen

Diner

Gezwarte Cajun Garnalen Taco's Met Avocado Salsa

Gemakkelijke Cajun-garnalen van 5 minuten afdrukken

Cajun-garnalen die waanzinnig lekker zijn en maar 5 minuten duren om te maken, is het soort diner waar dromen van worden gemaakt! Dit recept zal je van je sokken blazen en het zal iets zijn waar het hele gezin gek van zal worden!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord cajun garnalen, cajun garnalen recept
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 58kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 Eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pond grote garnalen gepeld en ontdarmd
  • 1 Eetlepels Cajun Kruiden
instructies:

  • Voeg in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur de boter toe en smelt. Voeg de knoflook toe.
  • Voeg de garnalen en cajunkruiden toe en schep de boter erdoor om te coaten.
  • Kook 3-5 minuten of tot de garnalen ondoorzichtig en gaar zijn.

Voeding

Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 15 mg | Natrium: 52 mg | Kalium: 51 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1037IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 10 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo