Gekarameliseerde Ui Quinoa

Bron

Wat is het toch fijn om alle avonden in de keuken te mogen staan en je eigen creaties tot stand te brengen. Het is iets dat je graag kan doen, er zijn zoveel variaties en je gaat achter andere smaken komen. Vlees grillen is ook zeer leuk om te doen. Nog niet voldoende smaak?, het zijn de kruiden die het geven. Met de eigen geteelde groente van je dochtertje. Begin je er al zin in te krijgen?

Als je een fan bent van boterachtige gekarameliseerde uien, zal je dol zijn op deze gezonde Caramelized Onion Quinoa! Slechts 7 ingrediënten en een heel eenvoudig vegetarisch en glutenvrij bijgerecht of lunchrecept.

quinoa, uien en spinazie in een roze kom

Steek je hand op als je van gekarameliseerde uien houdt (alle handen omhoog..). IK OOK. Deze gekarameliseerde uienquinoa is een van mijn favoriete manieren om ze te gebruiken, omdat het zo eenvoudig en tegelijkertijd zo smaakvol is.

Als je denkt dat dit recept iets voor jou is, moet je ook mijn zeer populaire gekarameliseerde uienspaghettipompoen proberen, een soortgelijk recept dat ook vegetarisch en koolhydraatarm is.

Een ding dat ik geweldig vind aan quinoa is de veelzijdigheid ervan. Het kan worden gebruikt als paneermeel voor zalm, zoals in mijn recept voor zalm met quinoakorst , of als ontbijt, zoals havermout. Of het kan worden gebruikt als basis in een recept om je eigen kom te maken, of als bijgerecht naast je favoriete hoofdgerecht.

Bovendien bevat quinoa 8 gram eiwit en 5 gram vezels per portie, waardoor dit recept een geheel eigen maaltijd is!

Functies van het recept

  • Een makkelijke maaltijd of bijgerecht van 30 minuten, vegetarisch en glutenvrij
  • Ideaal voor liefhebbers van gekarameliseerde uien!
  • Een unieke manier om quinoa te gebruiken, plus het hele recept is slechts 7 ingrediënten

Ingrediënten opmerkingen:

Ui : Ik raad aan om gele uien of Spaanse uien te gebruiken, omdat ze van nature zoeter zijn en iets beter karamelliseren zonder dat er suiker aan toegevoegd hoeft te worden.

Boter + olijfolie : Boter is een must voor recepten met gekarameliseerde uien! Het is wat ze hun smaak geeft. Ik gebruik echter liever een combinatie van boter + olijfolie omdat ik denk dat de olie de uien wat sneller laat garen.

Spinazie : Of voeg je favoriete soort groenten toe (boerenkool zou heerlijk zijn!).

Knoflook: geen vervanging – knoflook voegt nog meer smaak toe aan dit toch al smaakvolle recept.

Kaas: ik gebruikte geschaafde Parmezaanse kaas, maar gouda of zelfs verse mozzarella zou ook werken.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kook de quinoa. Begin met het koken van de quinoa in een pan zoals je normaal zou doen.

Stap 2: Karameliseer de uien. Terwijl de quinoa kookt, karameliseer je de uien. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de uien toe, sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over en zet het vuur laag. Kook de uien 25-30 minuten, af en toe roerend, en voeg indien nodig de extra 1 eetlepel olie toe.

lange reepjes rauwe ui in een koekenpangekarameliseerde uien in een grote witte koekenpan

Stap 3: Voeg de spinazie en knoflook toe. Zodra de uien gekarameliseerd zijn, voeg je de spinazie en knoflook toe en bak je 1-2 minuten, tot de spinazie geslonken is en de knoflook geurig is.

Stap 4: Combineer alles. Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan, samen met de kaas, en roer alles goed door.

quinoa, uien en spinazie in een witte koekenpan Tips en trucs

  • Probeer de uien zo dun en ongeveer even groot mogelijk te snijden, zodat ze gelijkmatig garen.
  • Door de uien op laag vuur te koken, worden ze niet te snel bruin. Maar als ze bruin lijken te worden, voeg dan meer olie toe en zet het vuur zo laag mogelijk.
  • Meer tips nodig over het karamelliseren van uien? Simply Recipes heeft een gedetailleerd bericht geschreven over het karameliseren van uien.
  • Wil je dit bulken? Probeer er champignons, prosciutto of zelfs gekookte in blokjes gesneden zoete aardappelen aan toe te voegen.

Kan dit vegan gemaakt worden?

Ja! Gebruik gewoon veganistische boter en gebruik vervolgens je favoriete soort veganistische kaas.

Waar moet ik dit bij serveren?

Deze quinoa past heel goed bij mijn airfryer lamskoteletten , gebakken mediterrane kabeljauw of mijn champignonroomkoteletten .

Hoe moet dit worden opgeslagen?

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een afgesloten pot in de koelkast. Of wacht tot het volledig is afgekoeld en breng het dan tot 2 maanden over in een diepvriesbestendige zak. Om te ontdooien, plaatst u de zak een nacht in de koelkast en verwarmt u hem vervolgens opnieuw in een koekenpan of in de magnetron.

gekookte quinoa, spinazie en gekarameliseerde uien in een roze kom Meer makkelijke quinoa recepten

  • Mediterrane Quinoa Bowl
  • Plantaardige Quinoa Soep
  • Mediterrane gevulde courgetteboten

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

quinoa, uien en spinazie in een roze kom

Print Gekarameliseerde Ui Quinoa

Je zult dol zijn op deze gekarameliseerde ui-quinoa met 7 ingrediënten! Gekarameliseerde uien combineren met knoflook, spinazie en quinoa om dit glutenvrije, vegetarische gerecht te maken.
Cursus diner, lunch, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord gekarameliseerde ui quinoa
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4
Calorieën 320kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 kop ongekookte quinoa
  • 2 1/2 kopjes water
  • 2 eetlepels boter
  • 2 gele uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie verdeeld
  • 1 1/2 kopjes spinazie verpakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/4 kopje Parmezaanse kaas geraspt of versnipperd
instructies:

  • Doe de quinoa en het water in een grote pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel erop en kook de quinoa tot hij zacht is.
  • Karameliseer intussen de uien. Smelt boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de uien en 1 eetlepel olijfolie toe. Zet het vuur laag en kook tot het zacht is, 25-30 minuten, af en toe roeren. Als de uien bruin lijken te worden, voeg dan nog 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Zodra de uien zacht en gekarameliseerd zijn, voeg je de spinazie en knoflook toe aan de pan en bak je 1-2 minuten tot de spinazie geslonken is en de knoflook geurig is.
  • Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan, samen met de kaas, en roer om te combineren. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Wilt u dit aanvullen? Probeer er gekookte champignons, prosciutto of zelfs gekookte in blokjes gesneden zoete aardappelen aan toe te voegen*Bewaren: bewaar restjes tot 5 dagen in een afgesloten bak in de koelkast; of wacht tot het is afgekoeld, breng de quinoa dan over in een diepvriesbestendige zak en vries deze maximaal 2 maanden in.

Voeding

Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 9g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 1g | Cholesterol: 19 mg | Natrium: 171 mg | Kalium: 396 mg | Vezel: 4g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1286IE | Vitamine C: 8 mg | Calcium: 127 mg | IJzer: 2 mg

OPMERKING: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2016. Het is in september 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Quinoa met gekarameliseerde ui verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo