Gebruik van grote Uchigumori / Nagura-stenen

Bron

Mijn basisbegrip is dat uchigumori-vingerstenen zijn om messen te polijsten en kleinere naguras om slurries te creëren + te gebruiken om te polijsten.

Maar hoe zit het met grotere stenen, laten we zeggen 1 pond? Ik zie er een paar te koop staan… waar worden ze voor gebruikt? Waar zou je naar grijpen.

Ik heb zojuist per ongeluk een impulsieve aankoop gedaan op een 210x90x20 mm Hatahoshi gestempelde chu nagura. Het lijkt erop dat er twee kanten zijn aan deze met meer oranje en één met meer wit. Gebruik je de meer witte kant? of oranje kant? hier bijgevoegd is de…

Groot gebruik van Uchigumori / Nagura-stenen

Bron

Waar je veel plezier aan zult hebben is een fonkelnieuw keukenmes, wat zou je denken van een broodmes? Met deze zal je stukken beter het mes kunnen hanteren, je doet jezelf en anderen versteld staan. Zelfverzekerd in de keuken staan? Geef de zware taken aan het keukenmes, dan komt het allemaal goed. Na een goed vervulde taak hang je jouw gloednieuwe keukenmes weer op aan een magneetstrip. Zorg er wel voor dat het mes goed schoon is, iedere top kok verzorgt keukenmessen onder de kraan en niet in de afwasmachine.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo