Gebroken tarwe idli | Samba rava idli

Bron

Een uiterst scherp koksmes bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere chef hebben we wel iets zoals dit koksmes. Een fraai design en uiteraard zeer scherp. Dit chef’s knife is een mooie uitbreiding op ieders messenset.

Gebroken tarwe idli | Samba rava idli- Gezond en gemakkelijk Instant Idli-recept met gebroken tarwe. Instant idli-recept voor gebroken tarwe met volledige video en stapsgewijze foto's.

Idli is een van de meest populaire en belangrijkste gerechten in Zuid-India. We maken verschillende soorten Idli-recepten. Voor het maken van Idli gebruiken we een speciale rijstsoort. Daarnaast maken we Idli ook zonder rijst. Rava idli is de meest populaire in Karnataka en wordt gemaakt met sooji.

Ik heb deze gebroken tarwe idli geprobeerd | sambar rava idli een paar jaar geleden voor een tijdschrift. Dit recept lijkt erg op het rava idli-recept. Tijdens het checken van mijn receptconcepten kwam ik dit recept tegen. Ik had een pak gebroken tarwe op mijn kruideniersplank, dus besloot ik dit opnieuw te maken voor een blogpost.

We kunnen dit als ontbijt serveren | diner ook. Deze idli blijft 3-4 uur zacht, dus als je gasten krijgt, kun je dit ook van tevoren maken.

Je kunt Samba godhumai payasam , gebroken tarwe pongal , samba tarwe adai, gebroken tarwe upma en samba godhumai sakkarai pongal maken met gebroken tarwe.

Bekijk ook onze andere populaire ontbijtrecepten.

  • Mor appam recept
  • Tomaat Poori
  • Vendhya dosai

Gebroken tarwe Idli

Samba tarwe rava Idli

Afdrukken Gebroken tarwe idli | Samba rava idli recept

Gezond instant idli-recept met gebroken tarwerava
Cursus Ontbijt, Diner, Tiffin,
Indiase keuken
Trefwoord Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 idlis
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 1 kopje Samba rava | gebroken tarwe
  • 3 tl olie
  • ½ tl Mosterdzaad
  • 1 tl Urad Dal
  • 1 tl Channa dal
  • ½ kopje Yoghurt
  • Korianderblaadjes + kerrieblaadjes weinig
  • 2 fijngehakte Groene chili
  • 2 el geraspte wortel
  • 1 tl Enozout
  • Zout indien nodig
  • Water indien nodig
instructies:

  • Voeg in een pan 3 tl olie toe.
  • Voeg de mosterdzaadjes, urad dal en chana dal toe.
  • Zodra de mosterd begint te sputteren en het dal goudbruin wordt, voeg je de gehakte groene chili en fijngehakte kerrieblaadjes en korianderblaadjes toe.
  • Kook een minuutje.
  • Je kunt ook 1 tl geraspte gember toevoegen.
  • Voeg nu 1 kopje samba-tarwerava toe.
  • Voeg de fijne sambatarwerava toe.
  • Rooster deze 2 minuten.
  • Schakel de vlam uit.
  • Laat dit volledig afkoelen.
  • Als het afgekoeld is, voeg je hier zout en yoghurt aan toe.
  • Meng goed, voeg water toe om de consistentie aan te passen.
  • Voeg vlak voor het maken het eno fruitzout toe.
  • Ik heb geen baking soda vervangen in plaats van eno fruitzout.
  • Meng goed en giet het idli-beslag op ingevette idli-vormpjes.
  • Stoom dit 10-12 minuten op middelhoog vuur.
  • Als het klaar is, laat je het 2 minuten staan en haal je het dan uit de vorm.
  • Serveer warm met een chutney of sambar naar keuze.
  • De sambar-tarwe idli blijft ook 3-4 uur zacht.
Opmerkingen:

1. Gebruik fijne gebroken rava om deze gebroken idli te maken, anders zal de idli zijn vorm niet behouden.
2. Laat het beslag niet rusten na het toevoegen van het eno-zout, maak de gebroken tarwe-idlis onmiddellijk
  • Voeg in een pan 3 tl olie toe.
  • Voeg de mosterdzaadjes, urad dal en chana dal toe.
  • Zodra de mosterd begint te sputteren en het dal goudbruin wordt, voeg je de gehakte groene chili en fijngehakte kerrieblaadjes en korianderblaadjes toe.
  • Kook een minuutje.
  • Je kunt ook 1 tl geraspte gember toevoegen.

  • Voeg nu 1 kopje samba-tarwerava toe.
  • Voeg de fijne sambatarwerava toe.
  • Rooster deze 2 minuten.
  • Schakel de vlam uit.
  • Laat dit volledig afkoelen.

  • Als het afgekoeld is, voeg je hier zout en yoghurt aan toe.
  • Meng goed, voeg water toe om de consistentie aan te passen.

  • Voeg vlak voor het maken het eno fruitzout toe.
  • Ik heb geen baking soda vervangen in plaats van eno fruitzout.
  • Zorg ervoor dat het eno fruitzout niet te oud is. Het moet kroezen nadat je het aan het beslag hebt toegevoegd.

  • Meng goed en giet het idli-beslag op ingevette idli-vormpjes.
  • Stoom dit 10-12 minuten op middelhoog vuur.

  • Als het klaar is, laat je het 2 minuten staan en haal je het dan uit de vorm.
  • Serveer warm met een chutney of sambar naar keuze.

  • De sambar-tarwe idli blijft ook 3-4 uur zacht.

  • Gebruik fijne gebroken rava om deze gebroken idli te maken, anders zal de idli zijn vorm niet behouden.

Het bericht Gebroken tarwe idli | Samba rava idli verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo