Gebakken mediterrane kabeljauw

Bron

Een keukenmes kopen die je ook echt gaat gebruiken? Het koksmes bied je het beste. Snijden met een glad mesblad brengt een stuk minder beschadiging aan het product. Hou je van een perfect gesneden product dan wil je een koksmes kopen. Verzorg het goed door het keukenmes voordat je ermee gaat snijden eerst met een aanzetstaal aan te zetten en stop het niet in de vaatwasser.

Deze Gebakken Mediterrane Kabeljauw voor één gerecht is het ultieme doordeweekse diner. Omringd door verse mediterrane groenten en gekruid met kruiden, citroensap en olijfolie, is elke hap zo sappig en levendig!

Flakey gebakken kabeljauw in een ovenschaal met tomaten, ui en olijven

Ik geloof niet dat er een smaakvollere, gemakkelijkere of heerlijkere maaltijd is dan dit recept van gebakken mediterrane kabeljauw. Omringd met citroen, kruiden en klassieke mediterrane groenten, bakt deze rijke en schilferige vis in slechts 20 minuten tot malse perfectie. De enige manier waarop het beter kan worden is als je de vis serveert naast een Mediterrane Quinoa Bowl en Feta Harissa Roasted Carrots !

Er is geen marineren, uitbenen of veel voorbereiding bij dit recept betrokken. In plaats van de vis op een bakplaat met groenten te bakken, deed ik hem in een ovenschaal en goot er een smaakvolle mix van olie, kruiden, citroensap en knoflook over. Bij elke hap krijg je sappige tomaten, heldere smaken en natuurlijk schilferige en malse witte vis.

Functies van het recept

  • Elke hap heeft frisse, gedurfde en levendige mediterrane smaken.
  • Een gezonde en lichte maaltijd voor doordeweeks.
  • Een recept voor één gerecht dat in slechts 20 minuten klaar is om te eten!

Ingrediënt notities:

  • Kabeljauwfilets – Verse of bevroren filets kunnen worden gebruikt. Als je bevroren vis gebruikt, ontdooi de filets dan eerst in een kom met koud water.
  • Citroensap – Vers is het beste, maar je bent van harte welkom om flessen te gebruiken als je dat al in huis hebt.
  • Olijfolie – Om de vis te kruiden en mals te maken tijdens het bakken.
  • Mediterrane groenten – Druiventomaten, zwarte olijven, rode ui en verse knoflook omringen de vis terwijl deze bakt. De groenten geven hun smaken en sappen vrij, wat bijdraagt aan de algehele verrukking van dit recept.
  • Gedroogde kruiden – Gebruik een combinatie van oregano, basilicum en tijm. Je kunt dit omwisselen met een voorgemengde Italiaanse smaakmaker om het proces wat makkelijker te maken.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kruid de kabeljauw. Leg de filets in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Werk elke filet af met peper en zout.

Stap 2: Kleed de groenten aan. Voeg de tomaten, olijven, rode ui, knoflook, zout, oregano, basilicum en tijm toe aan een grote kom. Giet er olie en citroensap over en meng alles door elkaar.

rauwe kabeljauw in een ovenschaal besprenkeld met olijfolie

Stap 3: Voeg de groenten toe aan de vis. Giet het groentemengsel over de kabeljauw. Verplaats ze zodat de groenten bij de randen van de schaal komen.

rauwe kabeljauwfilets in een ovenschaal belegd met druiventomaten

Stap 4: Bak en geniet. Bak de vis tot hij schilferig is en de groenten zacht zijn. Serveer elke filet met een bolletje groenten en mediterrane bijgerechten en geniet ervan!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Als je geen kabeljauw in huis hebt, kun je elke witvis gebruiken die je lekker vindt. Heilbot, snapper, zeebaars en schelvis zijn allemaal geweldige keuzes.
  • Gebruik je skin-on filets? Zorg ervoor dat je ze met het vel naar beneden in de ovenschaal bakt.
  • Bedek de vis met meer verse toppings, zoals kappertjes, peterselie of groene olijven.

vier gebakken kabeljauwfilets in een ovenschaal Op welke temperatuur moet kabeljauw in de oven worden gekookt?

Kook de kabeljauwfilets op 425 ° F. Je weet dat ze klaar zijn met koken als ze er ondoorzichtig uitzien, gemakkelijk uit elkaar vallen met een vork en een interne temperatuur van 145ºF bereiken. Je kunt de temperatuur meten met een vleesthermometer.

Moet de kabeljauw afgedekt of onbedekt in de oven?

De ovenschaal afdekken met folie is een geweldige methode als je wilt dat je vis gelijkmatig bakt en niet aan de schaal blijft plakken. Omdat de vis en groenten echter in olijfolie zijn omhuld, is dit voor dit recept niet nodig.

Waarom is mijn gebakken kabeljauw taai?

Dit betekent meestal dat de vis te gaar is! Let goed op de kooktijd terwijl de kabeljauw aan het bakken is. Je weet dat het klaar is als het gemakkelijk schilfert en een interne temperatuur van 145ºF bereikt.

Wat kan ik serveren bij Mediterrane gebakken vis?

Dit is een lichte en gezonde doordeweekse dineroptie die goed past bij klassieke mediterrane smaken. Ik raad aan om de filets en groenten te serveren naast een grote groene salade , couscous, gevulde courgettebootjes , aardappelpartjes , opgeklopte feta of hummus met pitabroodje en tabouleh.

een stukje witte vis op een bord naast gekookte druiventomaten Meer verfrissende mediterrane recepten

  • Lamsburgers met Pesto Slagroom Feta
  • Citroen Orzo Salade
  • Mediterrane Lamskom

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Flakey gebakken kabeljauw in een ovenschaal met tomaten, ui en olijven

Afdrukken Gebakken Mediterraanse Kabeljauw

Gemakkelijk gebakken mediterrane kabeljauw is het perfecte recept voor een doordeweekse avond! De vis is schilferig en mals, daarna belegd met tomaten, ui en olijven, en de hele maaltijd is klaar in slechts 20 minuten!
Cursus diner
Keuken Mediterraans
Dieet glutenvrij
Trefwoord gebakken kabeljauw, mediterrane kabeljauw
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 342kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets (1,5 lb.); drooggedept
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie verdeeld
  • 2 eetlepels citroensap verdeeld
  • 1 pint druiventomaten gehalveerd
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1/3 kopje zwarte olijven gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 tl tijm
  • 1/4 tl basilicum
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 ° en plaats de kabeljauw in een 9×13 ovenschaal. Sprenkel 1 el olijfolie en 1 el citroensap over de kabeljauw en bestrooi elke filet met zout en peper.
  • Voeg vervolgens de tomaten, olijven, rode ui, knoflook, zout, oregano, tijm en basilicum toe aan een grote kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe aan de kom en roer om te combineren. Giet het mengsel over de kabeljauw en gebruik een lepel om de groenten naar de randen van de ovenschaal te verplaatsen.
  • Bak de kabeljauw 18-20 minuten, of tot de vis schilferig is en de groenten zacht. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Pas op dat je de vis niet te lang kookt, anders wordt hij taai! *Je kunt ALLE soorten witte vis gebruiken als je geen kabeljauw bij de hand hebt — de kooktijden kunnen variëren afhankelijk van de dikte van de vis

Voeding

Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 12g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Cholesterol: 25 mg | Natrium: 504mg | Kalium: 565 mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 1041IU | Vitamine C: 21 mg | Kalium: 30 mg | IJzer: 4 mg

Het bericht Gebakken Mediterraanse Kabeljauw verscheen eerst op De Amandeleter .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo