Gebakken Kaneel Suiker Appel Chips

Bron

Dat oude broodmes van je is aan vervanging toe? Wij van keukengerijk.nl helpen je graag aan een gloednieuwe. Kijk eens naar dit broodmes, deze mag toch wel in jouw messenset worden toegevoegd. Er is geen brood meer dat zal pletten of kruimelen dankzij dit schatje.

Baked Cinnamon Sugar Apple Chips is een gezonde knapperige snack die indruk zal maken! Knapperig, krokant, zoet en een beetje pittig, dit gaat de snacktijd veranderen!

Ik ben dol op appels, ze zijn zoet, knapperig en goddelijk in allerlei gerechten. Probeer ze in Apple Salad , Apple Cake en Pork Chops with Apples.

Crisp baked cinnamon sugar apple chips on a white plate. Gebakken Kaneel Suiker Appel Chips

Kun je het geloven, de zomer is bijna voorbij!? De zomer lijkt voorbij te vliegen en met de herfst om de hoek zijn deze knapperige gebakken appelchips de perfecte herfstsnack. En het beste is dat ze gezond en superlekker zijn, wat een win-winsituatie is in mijn boek. Deze Bakes Apple Chips zijn super simpel om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is elke appel SUPER dun snijden, bestrooien met kaneelsuiker en de oven de rest laten doen. Makkelijk! In tegenstelling tot deze gebakken appels die zacht en stroperig zijn, zijn deze appelchips knapperig en gekruid met kaneel.

Deze vormen de beste snack, perfect voor na school, sportsnacks of gewoon om te kauwen terwijl je zo ongeveer alles aan het doen bent. De appels die je kiest om te gebruiken, variëren de smaak een beetje. Als je van een zure appel houdt, gebruik dan een Granny Smith. Zoetere appels zoals roze dames en honingchips zijn enkele van onze favorieten. Gebruik wat je het leukst vindt. Om de appels te snijden, kun je een mes gebruiken, of wat ik graag gebruik is een mandoline snijmachine , het maakt het sneller en maakt ze dunner, want onthoud dat je je appelschijfjes SUPER dun wilt hebben, als ze te dik zijn, komen ze niet knapperig uit.

Ingrediënten voor Appelchips

Met slechts drie ingrediënten komen deze samen in een mum van tijd en zijn ze een perfecte snack voor na school, sportbeoefening en knabbelen tijdens een film. Je moet deze proberen en experimenteren met je favoriete soorten appels.

  • Appels : Het beste is om een knapperige appel te gebruiken. Granny Smith, Honey Crisp en/of Pink Lady.
  • Kristalsuiker : Witte suiker is de beste, maar je kunt ook bruine suiker proberen voor een zoetere smaak.
  • Gemalen kaneel : Perfecte combinatie voor suiker en appels.

Hoe maak je gebakken kaneel- en suikerappelchips?

Door appels langzaam op lage temperatuur te bakken, krijgen ze een goede crunch. Ze blijven knapperig als ze afkoelen, dus maak je geen zorgen als ze zacht lijken als je ze eruit haalt.

  1. Bakken: Verwarm de oven voor op 225F graden. Bekleed twee bakplaten met siliconen bakmatten of bakpapier. Opzij zetten.
  2. Kaneel en suiker: Meng suiker en kaneel in een kleine kom. Opzij zetten.
  3. Appels in plakjes snijden: Snijd de appels met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de appelschijfjes gelijkmatig over de voorbereide bakplaten. Strooi het kaneel-suikermengsel over elke appelschijf.
  4. Bakken: Bak gedurende 1 uur, draai de appelschijfjes om, bestrooi met meer kaneelsuiker en bak nog een uur.

Sprinkling apple slices with cinnamon and sugar.

Tips voor knapperige kaneel- en suikerappelchips

Iedereen houdt van een goede chip, ga met appelchips en maak ze gezond. Vol voedingsstoffen en vezels zijn ze een perfecte keuze.

  • Snijden: Om ervoor te zorgen dat de appels echt knapperig zijn, moet je je appels zo dun mogelijk snijden. Ik gebruik hiervoor graag een mandoline, bovendien beschermt het de vingers wat beter. Je kunt ook een scherp mes gebruiken en de appels in dunne plakjes snijden. De sleutel is om de appelschijfjes even groot te maken, zodat ze tegelijkertijd klaar zijn.
  • Kernen of niet klokken: U hoeft uw appels niet te klokken voordat u ze snijdt. Als je ze niet kernt, heb je een leuke stervorm in het midden. Als je je appels ontpit, lijken ze meer op een donut. Hoe dan ook, ze zullen perfect en absoluut heerlijk zijn.
  • Topping: Kaneel en suiker zullen in de appelchips bakken, waardoor het een smaakmaker naar keuze is. Je kunt verschillende smaken toevoegen, zoals nootmuskaat of pompoentaartkruiden voor een beetje een twist. Je kunt ook gewoon kaneel gebruiken en de suiker overslaan als je op je suikers let.
  • Afkoelen: Als u de appels maximaal een uur in de oven laat afkoelen, worden ze sneller knapperig.
  • Appels: Ik gebruik graag Granny Smith, Honey Crisp en/of Pink Lady. Golden delicious en fugi werken ook goed.
  • Bakken: Ik gebruik graag bakpapier of een siliconenmatje om mijn appels op te bakken, zodat ze er gemakkelijk af komen.

Baked apple chips on parchment.

Appelchips bewaren

Deze smakelijke, zoete en pittige chips zijn niet lang houdbaar. Bak ze en zie ze verdwijnen, ze zijn erg verslavend. Als je restjes hebt, bewaar ze dan maximaal een week in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. Als je in een zeer vochtig klimaat leeft, worden je chips sneller zacht.

Thinly sliced apples baked to a crisp with cinnamon and sugar.

Meer Appel Recepten

De herfst komt eraan en dat betekent dat het appelseizoen is! Deze superfruit is een favoriet vanwege zowel de voeding als de smaak. Appels zijn op zichzelf al goed voor je, maar zijn zo lekker in gerechten. Ze voegen knapperigheid toe aan salades, zoetheid aan vlees en weelderigheid aan desserts. Vol met voedingsstoffen en vezels zijn dit om zoveel goede redenen een go-to-food. Appels zijn ook lang houdbaar als ze op de juiste manier worden bewaard, waardoor ze gemakkelijk te bewaren en te gebruiken zijn wanneer dat nodig is. Als je meer overtuigingskracht nodig hebt om ze meer te gebruiken, probeer dan deze beproefde recepten voor jezelf.

Desserts

Karamel Appeltaart

Salades

Gehakte herfstsalade met romige maanzaaddressing

Een stapel van 3 appelbeignets op een wit bord met meer op de achtergrond

Ontbijt

Zelfgemaakte Appelbeignets

Ontbijt

Karamel Appel Kaneel Rollen

Afdrukken Gebakken Kaneel Suiker Appel Chips

Deze Bakes Apple Chips zijn super simpel om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is elke appel SUPER dun snijden, bestrooien met kaneelsuiker en de oven doet de rest. Makkelijk!
Cursus Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord appelchips, gebakken appelchips
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 Porties
Calorieën 86kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3 middelgrote appels Granny Smith, Honey Crisp en/of Pink Lady
  • 1/4 kop kristalsuiker
  • 1/2 Eetlepel gemalen kaneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 225F graden. Bekleed twee bakplaten met siliconen bakmatten of bakpapier. Opzij zetten.
  • Meng in een kleine kom suiker en kaneel door elkaar. Opzij zetten.
  • Snijd de appels met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de appelschijfjes gelijkmatig over de voorbereide bakplaten. Strooi het kaneel-suikermengsel over elke appelschijf.
  • Bak gedurende 1 uur, draai de appelschijfjes om, bestrooi met meer kaneelsuiker en bak nog een uur.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 27 augustus 2021Oorspronkelijk geplaatst op 19 augustus 2015

Voeding

Calorieën: 86kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 1 mg | Kalium: 73 mg | Vezel: 2g | Suiker: 20g | Vitamine A: 37IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 14 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo