Gebakken Harissa Kip

Bron

Waar je veel aan hebt is een nieuw mes, wat dacht je van een schilmes? Een gloednieuw scherp mes werkt zoveel prettiger waardoor de inspiratie niet meer is te stoppen. Met plezier aan het diner beginnen? Laat het mes maar werken, dan ben je bezig als een echte chef. Zodra je ermee klaar bent berg je jouw nieuwe mes weer op aan een magneetstrip. Maak je mes eerst schoon, doe dit gewoon onder de kraan, de wasmachine is ongeschikt.

Klaar om te eten in slechts 35 minuten, deze gebakken harissa kip is een pittige, pittige en smaakvolle draai aan in de oven gebakken kippendijen.

gebakken kippendijen in een ovenschaal

Op zoek naar een smaakvolle en leuke manier om ovengebraden kip op smaak te brengen? Dit recept met gebakken harissa-kip is gemaakt met kippendijen en is gezond, boordevol smaak en gemakkelijk te maken! Met de perfecte balans tussen zoet, pittig en pittig bij elke hap, kun je erop rekenen dat deze sappige kippendijen wat opwinding aan de eettafel zullen brengen.

Pittige harissapasta is de ster van deze 35 minuten durende maaltijd. Gemengd met honing en citrussap, worden de pittige smaken in de harissa-pasta afgezwakt terwijl er veel pittigheid doorheen schijnt.

Samen vormen de pittige, rokerige saus en mals gebakken kip een magisch paar. Het mag niet ontbreken op je wekelijkse dinermenu!

Functies van het recept

  • Een van nature gluten- en zuivelvrije maaltijd van 35 minuten die perfect is voor drukke doordeweekse avonden.
  • Elke hap zit boordevol pittige, citrusachtige en rokerige smaken.
  • Het 3-stappenproces is bijna onmogelijk te verknoeien.

Ingrediënt notities:

  • Kippendijen – Met bot erin, vel op de dijen geeft je de beste smaak. Je kunt desgewenst ook kippendijen zonder bot of andere stukken kip gebruiken, zoals borsten of ossenhaas.
  • Harissa-saus – Deze zoete en pittige saus is gemaakt van een mengsel van harissa-pasta, honing, limoensap (of citroensap), zout en zwarte peper.
  • Jalapeño – Dun gesneden en gebruikt als een levendige en pittige garnering op de gebakken kippendijen.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Bak de kip voor. Kruid de kippendijen met peper en zout, leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven.

krokante kippendijen gekruid met peper en zout

Stap 2: Maak de harissasaus. Klop vervolgens de harissa, honing, limoensap, zout en peper samen in een kleine kom.

klein bakje harissasaus

Stap 3: Bestrijk de saus en bak af. Haal de gedeeltelijk gebakken kip uit de oven, bestrijk beide kanten van elke dij met het harissa mengsel. Giet de overgebleven saus in de ovenschaal en bak de kip vervolgens 10-15 minuten langer.

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • U weet dat de kip klaar is met koken wanneer een thermometer die direct in het dikste deel van de dij is gestoken, 165 ° F aangeeft.
  • Houd je van krokante kippenvel? Probeer je gebakken harissa-kip een paar minuten onder de grill te gooien om de huid te laten karamelliseren en knapperig te maken.
  • Snijd of versnipper de pittige kip en gebruik het voor extra eiwit in salades , soepen, stoofschotels, graankommen of taco's .
  • Dit zoete, pittige en pittige gerecht past heel goed bij eenvoudige bijgerechten , zoals rode aardappelpuree , rijst, salade, Instant Pot-broccoli of spruitjes

Wat is harissapasta?

Harissa is een pittige, rokerige pasta gemaakt van een mengsel van chilis, kruiden, knoflook en citroensap. Deze peperige pasta komt veel voor in de Noord-Afrikaanse keuken, maar is gemakkelijk te vinden in grote supermarkten of online. Elke harissapasta heeft de neiging om een beetje anders te smaken, dus zorg ervoor dat je een paar merken test of probeer er zelf een te maken !

Meer harissa-recepten nodig? Probeer deze feta harissa geroosterde wortelen en deze zoete aardappel hummus eens !

Wat kun je gebruiken in plaats van harissa

Hete saus of chilipasta zijn de beste vervangers voor harissa, zodat je de hitte niet mist.

Kan je dit ook maken met kippendijen zonder been?

Terwijl kippendijen met bot je de beste smaak geven, zijn zonder botten een beetje gemakkelijker om te eten. Voor kippendijen zonder bot: plaats de kip en de harissasaus in de schaal en bak 20 minuten op 425 °.

Opslag

Koelkast : Elke overgebleven honing harissa kip kan maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Om op te warmen, plaats de kip in een ovenschaal en kook in de oven op 350 ° F tot hij door en door is opgewarmd.

iemand die in een gekookte kippendij snijdt Meer hartige recepten voor kippendij

  • Gegrilde Kippendijen
  • Crockpot Hawaiiaanse Kip
  • Airfryer Kippendijen

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

gebakken kippendijen in een ovenschaal

Afdrukken Gebakken Harissa Kip

Klaar om te eten in slechts 35 minuten, deze gebakken harissa kip is een pittige, pittige en smaakvolle draai aan in de oven gebakken kippendijen.
Cursus diner
Keuken Afrikaans, Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord gebakken harissa kip, harissa kip, harissa kippendijen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
Calorieën 486kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 1,75 pond kippendijen met bot, huid op (ongeveer 4 dijen)
  • zout en peper
voor de saus:

  • 1/4 kop harissa (ik gebruikte Mina)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel limoensap
  • zout en peper
  • 1 jalapeño in plakjes (optioneel)
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 °. Leg de kip in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak de kip 20 minuten.
  • Klop ondertussen de harissa, honing, limoensap, zout en peper samen in een kleine kom.
  • Als de 20 minuten voorbij zijn, bestrijk je de saus met de kip en giet je de resterende saus in de ovenschaal. Strooi de plakjes jalapeño over de kip, plaats de kip terug in de oven en bak nog 10-15 minuten, of tot de kip een interne temperatuur van 165° heeft bereikt. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Voor kippendijen zonder been: plaats de kip en de saus in een ovenschaal en bak 20 minuten op 425 °. *Bewaren: bewaar restjes maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Opwarmen: plaats in een ovenschaal en kook op 350° tot de kip is opgewarmd.

Voeding

Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 33g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 194 mg | Natrium: 382 mg | Kalium: 486 mg | Vezel: 1g | Suiker: 11g | Vitamine A: 309IE | Vitamine C: 7 mg | Calcium: 21 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Gebakken Harissa Kip verscheen eerst op De Amandeleter .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo