
Klaar om te eten in slechts 35 minuten, deze gebakken harissa kip is een pittige, pittige en smaakvolle draai aan in de oven gebakken kippendijen.
Op zoek naar een smaakvolle en leuke manier om ovengebraden kip op smaak te brengen? Dit recept met gebakken harissa-kip is gemaakt met kippendijen en is gezond, boordevol smaak en gemakkelijk te maken! Met de perfecte balans tussen zoet, pittig en pittig bij elke hap, kun je erop rekenen dat deze sappige kippendijen wat opwinding aan de eettafel zullen brengen.
Pittige harissapasta is de ster van deze 35 minuten durende maaltijd. Gemengd met honing en citrussap, worden de pittige smaken in de harissa-pasta afgezwakt terwijl er veel pittigheid doorheen schijnt.
Samen vormen de pittige, rokerige saus en mals gebakken kip een magisch paar. Het mag niet ontbreken op je wekelijkse dinermenu!
Functies van het recept
- Een van nature gluten- en zuivelvrije maaltijd van 35 minuten die perfect is voor drukke doordeweekse avonden.
- Elke hap zit boordevol pittige, citrusachtige en rokerige smaken.
- Het 3-stappenproces is bijna onmogelijk te verknoeien.
Ingrediënt notities:
- Kippendijen – Met bot erin, vel op de dijen geeft je de beste smaak. Je kunt desgewenst ook kippendijen zonder bot of andere stukken kip gebruiken, zoals borsten of ossenhaas.
- Harissa-saus – Deze zoete en pittige saus is gemaakt van een mengsel van harissa-pasta, honing, limoensap (of citroensap), zout en zwarte peper.
- Jalapeño – Dun gesneden en gebruikt als een levendige en pittige garnering op de gebakken kippendijen.
Stapsgewijze instructies
Stap 1: Bak de kip voor. Kruid de kippendijen met peper en zout, leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven.
Stap 2: Maak de harissasaus. Klop vervolgens de harissa, honing, limoensap, zout en peper samen in een kleine kom.
Stap 3: Bestrijk de saus en bak af. Haal de gedeeltelijk gebakken kip uit de oven, bestrijk beide kanten van elke dij met het harissa mengsel. Giet de overgebleven saus in de ovenschaal en bak de kip vervolgens 10-15 minuten langer.
Tips en veelgestelde vragen van experts
- U weet dat de kip klaar is met koken wanneer een thermometer die direct in het dikste deel van de dij is gestoken, 165 ° F aangeeft.
- Houd je van krokante kippenvel? Probeer je gebakken harissa-kip een paar minuten onder de grill te gooien om de huid te laten karamelliseren en knapperig te maken.
- Snijd of versnipper de pittige kip en gebruik het voor extra eiwit in salades , soepen, stoofschotels, graankommen of taco's .
- Dit zoete, pittige en pittige gerecht past heel goed bij eenvoudige bijgerechten , zoals rode aardappelpuree , rijst, salade, Instant Pot-broccoli of spruitjes
Wat is harissapasta?
Harissa is een pittige, rokerige pasta gemaakt van een mengsel van chilis, kruiden, knoflook en citroensap. Deze peperige pasta komt veel voor in de Noord-Afrikaanse keuken, maar is gemakkelijk te vinden in grote supermarkten of online. Elke harissapasta heeft de neiging om een beetje anders te smaken, dus zorg ervoor dat je een paar merken test of probeer er zelf een te maken !
Meer harissa-recepten nodig? Probeer deze feta harissa geroosterde wortelen en deze zoete aardappel hummus eens !
Wat kun je gebruiken in plaats van harissa
Hete saus of chilipasta zijn de beste vervangers voor harissa, zodat je de hitte niet mist.
Kan je dit ook maken met kippendijen zonder been?
Terwijl kippendijen met bot je de beste smaak geven, zijn zonder botten een beetje gemakkelijker om te eten. Voor kippendijen zonder bot: plaats de kip en de harissasaus in de schaal en bak 20 minuten op 425 °.
Opslag
Koelkast : Elke overgebleven honing harissa kip kan maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Om op te warmen, plaats de kip in een ovenschaal en kook in de oven op 350 ° F tot hij door en door is opgewarmd.
Meer hartige recepten voor kippendij
- Gegrilde Kippendijen
- Crockpot Hawaiiaanse Kip
- Airfryer Kippendijen
Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Afdrukken Gebakken Harissa Kip
- 1,75 pond kippendijen met bot, huid op (ongeveer 4 dijen)
- zout en peper
- 1/4 kop harissa (ik gebruikte Mina)
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel limoensap
- zout en peper
- 1 jalapeño in plakjes (optioneel)
-
Verwarm de oven voor op 425 °. Leg de kip in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak de kip 20 minuten.
-
Klop ondertussen de harissa, honing, limoensap, zout en peper samen in een kleine kom.
-
Als de 20 minuten voorbij zijn, bestrijk je de saus met de kip en giet je de resterende saus in de ovenschaal. Strooi de plakjes jalapeño over de kip, plaats de kip terug in de oven en bak nog 10-15 minuten, of tot de kip een interne temperatuur van 165° heeft bereikt. Genieten van!
Voeding
Het bericht Gebakken Harissa Kip verscheen eerst op De Amandeleter .