Gebakken Caprese Kip

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes bestellen? Voor iedere keukenprinses is een scherp mes het eerste benodigde. Perfect gebalanceerd en uiteraard gigantisch scherp. Dit keukenmes is een mooie uitbreiding op ieders messenset.

Deze Gebakken Caprese Kip combineert de Italiaanse smaken van knoflook, tomaat, balsamico, verse mozzarella en basilicum in één eenvoudig recept voor een koekenpan. Het is snel te bereiden en klaar in minder dan 40 minuten!

kip gegarneerd met tomaten en gesmolten mozzarella kaas

Als je nog een manier zoekt om al die tuintomaten op te gebruiken, zoek dan niet verder dan deze gebakken Caprese-kip!

Kijk, ik heb genoeg recepten met kippendijen — zoals mijn kippendijen in de luchtfriteuse en mijn in de pan aangebraden kippendijen — maar ik denk dat het hoog tijd wordt dat ik meer recepten met kipfilet aan mijn receptenindex toevoeg.

Ik ben dol op dit recept omdat het in minder dan 30 minuten in één koekenpan is gemaakt, en het is een ongelooflijk smaakvolle manier om kip te bereiden.

Functies van het recept

  • Elke hap heeft de frisse, gedurfde Italiaanse smaken van basilicum, knoflook en balsamico.
  • De kip is goed gekruid, perfect mals en past goed bij gebarsten druiventomaten.
  • Een recept voor één koekenpan dat klaar is in minder dan 40 minuten!

rauwe kip op een bord met tekstoverlay Ingrediënt notities:

Deze lijst is bedoeld om een aantal ingrediënten nader te verduidelijken. De volledige ingrediëntenlijst vindt u hieronder in de receptenkaart.

  • Kip – Kipfilet; bij voorkeur kleiner, maar als de supermarkt alleen grotere verkoopt, kun je ze doormidden snijden om dunnere kippenborsten te maken.
  • Italiaanse kruiden – Voegt veel smaak toe aan de kip. Als je een vervanging nodig hebt, probeer dan in plaats daarvan knoflookkruiden.
  • Tomaten – Druif of kers.
  • Balsamico – Past goed bij de andere smaken en helpt de kip lekker sappig te houden.
  • Mozzarella – Ik gebruik graag de bolletjes verse parelmoermozzarella, maar je kunt ook plakjes verse mozzarella gebruiken als je dat liever hebt. Als je deze route volgt, bedek dan elke kipfilet met een dun plakje mozzarella voordat je gaat bakken.
  • Basilicum – Verse basilicum – wacht tot je klaar bent om de kip te serveren voordat je er wat bovenop strooit.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kruid de kip. Leg de kip op een snijplank en leg er een stuk plastic folie op. Druk de kip plat zodat hij allemaal even dik is, besprenkel hem met olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden en zout.

Stap 2: Bak de kip in de pan. Verhit vervolgens olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur, leg de kip met de gladde kant naar beneden en braad hem 4 minuten aan. Draai hem om en kook hem 3 minuten voordat je hem van het vuur haalt.

Stap 3: Voeg de overige ingrediënten toe. Voeg de tomaten en knoflook toe aan de pan en besprenkel alles met de olijfolie en balsamicoazijn.

Aangebraden kipfilets in een gietijzeren koekenpan

Stap 4: Bakken. Bak de kip 20-25 minuten op 400°C, of tot een interne temperatuur van 165°.

Stap 5: Voeg de kaas toe. Voeg als laatste de mozzarella toe aan de pan en rooster de schotel 2-3 minuten tot de kaas licht gesmolten is. Bestrooi de kip met verse basilicum en een scheutje balsamico glazuur en genieten maar!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Behalve dat de kip gaar is, weet je dat dit gerecht klaar is als de meeste tomaten zijn gebarsten en de kaas is gesmolten.
  • Als je kippendijen met bot gebruikt, moet je ze ongeveer 30 minuten bakken – controleer de interne temperatuur voordat je ze uit de oven haalt!
  • Als je nog meer smaak wilt toevoegen, probeer dan eens gesneden rode ui aan de pan en/of verse pesto toe te voegen nadat de kip gaar is (vóór het serveren).

Op welke temperatuur moet kip gaar worden in de oven?

Kook de kip op 400 ° F tot het een interne temperatuur van 165 ° F bereikt. Je kunt de temperatuur meten met een vleesthermometer.

Kan dit ook met kippendijen?

Ja! Ik heb het niet getest, maar als je deze route wilt gaan, bak je de kip minder lang, tussen de 15-20 minuten. U hoeft de dijen ook niet zo lang in de pan te schroeien – 2 minuten per kant zou voldoende moeten zijn.

Hoe maak ik een zelfgemaakte balsamico glazuur?

Hoewel ik de neiging heb om glazuur uit de winkel te gebruiken, kun je het absoluut zelf maken. Cafe Delites heeft een eenvoudig recept voor zelfgemaakte balsamico glazuurreductie .

Wat kan ik serveren bij Caprese kip?

Deze kip past goed bij zoveel kanten, waaronder mijn Instant Pot-broccoli , gesauteerde asperges , cannellinibonensalade en/of mijn tomaten-bulgursalade .

een gekookte kipfilet op een bord met een vork erin Meer makkelijke kiprecepten

  • Gegrilde Kippendijen
  • Romige Kokos Limoen Kip
  • Instant Pot Hele Kip

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

kip gegarneerd met tomaten en gesmolten mozzarella kaas

Afdrukken Gebakken Caprese Kip

Deze Gebakken Caprese Kip combineert de Italiaanse smaken van knoflook, tomaat, balsamico, verse mozzarella en basilicum in één eenvoudig recept voor een koekenpan. Het is snel te bereiden en klaar in minder dan 30 minuten!
Cursus diner
Keuken Amerikaans, Italiaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord bruschetta kip, caprese kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
Calorieën 406kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets (zie opmerkingen)
  • 3 el olijfolie verdeeld
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • 1 kopje druiventomaten in plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 kop parelmoer mozzarella kaas
  • 1/4 kop verse basilicum
  • 2 el balsamico glazuur optioneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400°.
  • Leg de kip op een snijplank en leg er een stuk plastic folie op. Druk de kip plat zodat hij allemaal even dik is. Verwijder de plasticfolie, besprenkel de kip met 1 el olijfolie en besprenkel met de Italiaanse kruiden en zout, gebruik je handen om de kruiden in de kip te drukken.
  • Verhit 1 el olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kip met de gladde kant naar beneden in de pan en schroei hem 4 minuten dicht, draai hem dan om en schroei hem 3 minuten dicht; haal de pan van het vuur.
  • Voeg de tomaten en knoflook toe aan de pan en besprenkel alles met de resterende olie en balsamico. Plaats de koekenpan in de oven en bak de kip 20-25 minuten, of tot de interne temperatuur 165° bereikt.
  • Verwijder de pan en voeg dan de mozzarella toe. Plaats de koekenpan terug in de oven en zet je oven op BROIL. Rooster de kip 2-3 minuten of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de pan eruit en bestrooi alles met verse basilicum. Besprenkel de kip met de balsamico glazuur en geniet!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting *Als je geen 4 kleine kipfilets kunt vinden, gebruik dan 2 grote en snijd ze doormidden zodat ze dunner zijn *De balsamico glazuur is optioneel, maar het voegt een subtiele zoetheid toe aan de gerecht waar ik van geniet. Ik gebruik altijd winkelgekocht, maar je kunt zelfgemaakt glazuur maken als je wilt (er is een link in de sectie Veelgestelde vragen van de blogpost).

Voeding

Calorieën: 406kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 51g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 149 mg | Natrium: 855 mg | Kalium: 946 mg | Vezel: 1g | Suiker: 3g | Vitamine A: 473IE | Vitamine C: 9 mg | Calcium: 80 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Gebakken Caprese Kip verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo