Gebakken Cajun Zalm

Bron

Het tomatenmes is klein van stuk maar groot in gemak. Messen kunnen een vorkje aan de punt bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat kan met verschillende messen worden gesneden, zelfs die geen ribbels hebben zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het tomatenmesje is fijn gekarteld waardoor het met gemak en zonder beschadigingen door de vel snijdt.

Deze gedurfde gebakken Cajun-zalm is een makkelijke doordeweekse avondmaaltijd van 15 minuten. Gekruid in een pittige cajun-kruiden en afgewerkt met zoete honingboter, is elke hap zo goed uitgebalanceerd en helemaal bevredigend!

zalmfilets op een bord bestrooid met bieslook

Als je net als ik bent en ervan houdt om de maaltijden die je voor het avondeten serveert regelmatig af te wisselen, dan moet je deze onberispelijk gearomatiseerde Gebakken Cajun Zalm proberen. Gekruid met cajun-kruiden en olijfolie, zijn de geroosterde cajun-zalmfilets gekleed in een eenvoudige honingboter en bieslook. Elke hap is boterzacht en vol van smaak!

Net als mijn honing-soja-zalm , heeft dit eenvoudig gebakken zalmrecept een vleugje zoetheid en gedurfde smaken. Het is ook ongelooflijk eenvoudig in elkaar te zetten! Serveer dit snelle gerecht met 6 ingrediënten met Courgette Corn Fritters en Spaanse Rijst voor een goed afgeronde, kleurrijke en gezonde maaltijd.

Functies van het recept

  • Een heerlijk, snel en gemakkelijk zalmdiner voor doordeweeks.
  • Gemaakt met slechts 6 eenvoudige ingrediënten.
  • De gedurfde en pittige smaken zijn goed in balans dankzij de zoete honingboter.

rauwe zalmfilets op een bord Ingrediënt notities:

  • Zalm – Zoek naar felroze in het wild gevangen zalmfilets die er vochtig en zonder bruine vlekken uitzien. Zorg ervoor dat u bevroren filets vooraf volledig ontdooit.
  • Cajun-kruiden – Koop een voorgemengde smaakmaker in de winkel of maak er zelf een door paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, tijm, cayennepeper en zout en peper te mengen.
  • Honingbotersaus – Bestrijk de afgewerkte zalm met een eenvoudige mix van honing en boter voor een vochtige en zoete toets.
  • Bieslook – Voor een frisse en kruidachtige garnering.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kruid de zalm. Leg de zalmfilets op een met folie beklede bakplaat en besprenkel ze met olie. Wrijf de Cajun-kruiden en zout met je handen over de filets.

rauwe zalmfilets op een bakplaat bestrooid met cajunkruiden season

Stap 2: Bak de zalm. Bak de filets tot ze gemakkelijk uit elkaar te halen zijn met een vork. Terwijl ze bakken, maak je de honingbotersaus door de twee samen in een kom te kloppen.

Stap 3: Borstel en serveer. Borstel de honingboter over de gebakken zalm. Serveer elke filet met een snufje verse bieslook en geniet ervan!

iemand die boter over gebakken zalm smeert Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Voor een beetje helderheid strooi je verse citroenschil over de gekruide filets voordat ze de oven in gaan.
  • Gebruik je overgebleven cajun-kruiden om gedurfde smaken toe te voegen aan aardappelpartjes , garnalen, gegrilde groenten, maïskolven, gegrilde kip en nog veel meer.

Kan ik de zalm in plaats daarvan aanbraden?

Ik ben dol op het bakken van zalm om een zachte, schilferige binnenkant te krijgen, maar het kan altijd sneller worden gekookt in een koekenpan op het fornuis. Om de cajun-zalm te schroeien, volg mijn instructies in mijn recept voor aangebraden zalm met Chipotle Salsa.

Kan ik de zalm ook grillen?

Jij kan! Grill de geklede cajun-zalm op een verwarmde grill van 450 ° – 500 ° F met de huid naar beneden op directe hitte gedurende ongeveer 6 tot 8 minuten. Draai de filets om, sluit het deksel en kook nog 2 tot 4 minuten.

Hoe kun je zien dat de zalm gaar is?

Zalm is gaar als het er ondoorzichtig uitziet en begint te schilferen. Ga met een mes of vork langs de filet om de schilfering te controleren (hij zou heel gemakkelijk moeten schilferen). Als je het nog steeds niet zeker weet, moet een vleesthermometer 120ºF registreren in het dikste deel van de filet als hij klaar is.

Wat kan ik serveren met cajun zalm?

De grote smaken in dit cajun-zalmrecept passen goed bij de smaken uit het zuiden. Denk aan gegrilde boerenkoolsalade , zwarte bonensoep , Spaanse rijst , gebakken tomaten , koolsalade of gegrilde groenten ernaast.

Opslag

  • Koelkast : Wikkel elke gekookte zalmfilet in folie en bewaar ze in luchtdichte containers. Bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast.
  • Diepvriezer : Wikkel de gekookte filets opnieuw in folie of plasticfolie. Bewaar ze maximaal 4 maanden in een afgesloten zak of container. Laat ze volledig ontdooien voordat ze worden opgewarmd in een oven van 325ºF.

gebakken zalm met een hap eruit Meer zalmrecepten

  • Verkoolde Zalm Taco's
  • Gezwarte Zalm Fajitas
  • Zongedroogde Tomaat Zalm Koekenpan

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

zalmfilets op een bord bestrooid met bieslook

Afdrukken Gebakken Cajun Zalm

Deze gedurfde gebakken Cajun-zalm is een makkelijke doordeweekse avondmaaltijd van 15 minuten. Gekruid in een pittige cajun-kruiden en afgewerkt met zoete honingboter, is elke hap zo goed uitgebalanceerd en helemaal bevredigend!
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord gebakken zalm, cajun zalm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4
Calorieën 341kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 4 zalmfilets ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 1 1/2 tl cajunkruiden
  • 1/2 tl zout
  • 2 el boter zacht
  • 1 el honing
  • 1 el bieslook fijngesneden
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 450°. Bekleed een bakplaat met folie, laat een overhang van 2 inch over; leg de zalm met de huid naar beneden op de folie.
  • Besprenkel de zalm met olijfolie en bestrooi met de cajun-kruiden en zout, gebruik je handen om de kruiden in de zalm te drukken. Vouw de uiteinden van de folie omhoog over de zalm zodat de zalm losjes bedekt is met de folie.
  • Bak de zalm 12-15 minuten, of tot hij gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Terwijl de zalm aan het bakken is, klop je de boter en honing samen in een kleine kom.
  • Zodra de zalm gaar is, haal je hem uit de oven en bestrijk je hem met de honingboter. Bestrooi met verse bieslook en geniet!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 zalmfilet en zijn een schatting*Bewaren: wikkel zalmfilets in folie, plaats ze in een afgesloten bak en bewaar ze 3-4 dagen in de koelkast.

Voeding

Calorieën: 341kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 34g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 1g | Cholesterol: 109 mg | Natrium: 416 mg | Kalium: 857 mg | Vezel: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 645IE | Vitamine C: 1 mg | Kalium: 25 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Gebakken Cajun Zalm verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo