Gebakken boterachtige kruidenkip en aardappelen

Bron

Een mes kopen? Vanzelfsprekend doe je dat op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Kijk eens naar dit broodmes, deze mag toch wel aan jouw messenmagneetstrip komen te hangen. Er is geen tijgerbrood meer dat zal pletten of kruimelen dankzij dit schatje.

Gebakken boterachtige kruidenkip en aardappelen zijn absoluut heerlijk! Vochtige en sappige kip gecombineerd met perfect malse aardappelen maken dit een maaltijd die je keer op keer zult maken!

Als ik bijna een hele maaltijd in één keer kan koken, kun je me tellen! Deze kruidenkip en aardappelen zijn zo eenvoudig, maar het ziet er prachtig uit en smaakt geweldig! Als je dit recept wilt afmaken met wat meer groenten, probeer dan deze asperges, broccoli en deze geweldige wortelen !

Chicken and potatoes on a baking sheet. Sheetpan Kip en Aardappelen

Mijn herfstseizoen begint en eindigt met een waanzinnig schema! Ik ren altijd rond om mijn kinderen naar al hun activiteiten te krijgen. Dit betekent dat ik altijd op zoek ben naar een goed recept dat snel, makkelijk en lekker is! Alles wat ik in minder dan 30 minuten kan koken, is een overwinning en deze kruidenkip en aardappelen smaken absoluut ongelooflijk. Het is een van mijn favoriete maaltijden voor drukke doordeweekse avonden! Voeg een snelle salade en/of groenten toe en je hebt een heerlijke maaltijd die je goed vult en je op weg helpt!

Deze maaltijd is een van mijn favorieten! Met slechts een paar ingrediënten die samen worden gekookt, heb je zelfs een hoofdgerecht en een bijgerecht in één. Daar kun je niet tegenop! Doordat je de kip bakt, is hij ontzettend sappig en sappig. De smaak van deze kruidenkip en die gekruide aardappelen is zo geweldig en vol aardse smaken. Ik ben zo dol op dit recept en ik denk dat je kinderen er ook dol op zullen zijn! Ik wed dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, je dit gerecht keer op keer zult maken!

Wat heb je nodig om kip en aardappelen te maken

Je hebt waarschijnlijk al alles wat je nodig hebt om deze geweldige kruidenkip en aardappelen te maken! In feite gebruikt dit recept maar een paar ingrediënten, dus ga je gang en ga die kip bakken! Zie de receptenkaart hieronder voor de exacte ingrediëntenmetingen.

  • Kipfilet s: Ik gebruik kip zonder botten, zonder vel, zodat ik het tot een gelijkmatige dikte kan stampen.
  • Aardappelen: je kunt in dit recept babyrode of gouden aardappelen gebruiken! Zorg ervoor dat wanneer je ze snijdt, ze ongeveer even groot zijn, zodat ze allemaal gelijkmatig garen.
  • Zout en peper: ik gebruik dit graag om extra smaak aan de kip toe te voegen!
  • Gedroogde Italiaanse dressing: 1 pakje is voldoende voor deze kip.
  • Boter: Dit is het ingrediënt dat, als je de boter smelt en op de kip doet, de kip sappig en mals maakt!
  • Knoflook: Ik kan geen genoeg krijgen van deze smaak!
  • Verse kruiden: Om deze kip te garneren gebruik ik graag tijm, rozemarijn of peterselie. Ze geven het die geweldige, aardse smaak!

Laten we wat kip bakken!

Kruidenkip en aardappelen zijn een gerecht waar iedereen dol op zal zijn! Het is zo mals en heerlijk, je zult het niet kunnen weerstaan om dit de hele tijd te koken!

  1. Invetten en voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 375 graden en vet een omrande bakplaat in.
  2. Kip kruiden: Leg de kip en de aardappelen op een bakplaat en breng op smaak met peper en zout.
  3. Klop en besprenkel: Klop boter, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar. Borstel of besprenkel over kip en aardappelen.
  4. Bakken en serveren: Bak 20-25 minuten of tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn. Strooi er verse kruiden over en serveer direct.

2 pictures showing how to place chicken and potatoes on a baking sheet and glaze them with butter.

Tips voor het bakken van kip

Gebakken kip is de beste manier om die malse en sappige textuur te krijgen! Een van de grootste problemen die ik hoor dat mensen hebben bij het koken van kip, is dat het er droog uitkomt. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt! Als je eenmaal begrijpt hoe je het moet bakken, kun je niet meer stoppen! Als het goed gekookt is, is kip absoluut het lekkerst!

  • Controleer de temperatuur: Om er zeker van te zijn dat je kip niet roze en niet gaar (of droog en te gaar!) is, heb je een vleesthermometer NODIG! Dit neemt alle giswerk volledig weg en dan weet je precies wanneer het klaar is! Kip is volledig gaar als het 165 graden Fahrenheit bereikt.
  • Kook het in vet: Deze kruidenkip en aardappelen vragen om dit recept in boter te koken. Als je kip in vet kookt, is de kip bestand tegen hoge hitte zonder te verbranden! Hierdoor blijft al het lekkere vocht binnen, waardoor het vlees zo mals wordt!
  • Vlees is het lekkerst als je het met rust laat: sla deze stap niet over! Mensen denken dat het gewoon tijdverspilling is, maar ik beloof je dat dat niet zo is! In feite is het waarschijnlijk de belangrijkste stap om een vochtige en sappige kip te krijgen. Als je klaar bent met het bakken van de kip en hem uit de oven haalt, laat hem dan met rust! Laat het ongeveer 5-10 minuten in de pan rusten. Dat betekent niet aanraken of erin snijden! Dit is absoluut belangrijk omdat het de tijd is waarop de kip al dat vocht binnenin opsluit! Als je er te snel in snijdt, kan dat ontsnappen en krijg je wat droge kip.

Close up of buttery baked herb chicken and potatoes.

Restjes bewaren

Dit recept zorgt voor heerlijke restjes! Nadat je het de eerste avond hebt gegeten, kun je morgen hetzelfde eten als lunch of zelfs deze kip fijnhakken en toevoegen aan een salade ! Het is zo lekker en smaakvol dat je zeker niet wilt dat het verloren gaat!

  • Koelkast: Nadat je kruidenkip en aardappelen zijn afgekoeld, plaats je ze in een luchtdichte bak. Leg ze dan in je koelkast. In de koelkast blijven ze 2-3 dagen goed.
  • Opwarmen: Je kunt de kip koud, in plakjes en in een salade eten. Of je kunt het opwarmen en het over wat rijst, met wat groenten of alleen gebruiken! Haal de kip en aardappelen eruit en leg ze op je aanrecht. Verwarm je oven voor op 350 graden en leg je kip vervolgens in een ovenschaal. Voeg een paar eetlepels kippenbouillon of water toe aan de bodem van de schaal. Bedek het met folie en kook gedurende 10-15 minuten of tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt.

A chicken breast a potatoes on a plate with a fork.

Meer recepten met gebakken kip om te proberen

Als je net zoveel van gebakken kip houdt als ik, dan moet je een aantal van deze andere recepten proberen! Ik vind het heerlijk om kip bij de hand te hebben om in salades te doen, als voorgerecht te maken of toe te voegen als wat extra eiwit! Deze andere kiprecepten zijn allemaal verbazingwekkend lekker en brengen een totaal andere smaak en smaak! Schakel dingen uit en probeer deze eens! Ik weet zeker dat je van ze zult houden!

Diner

Perfect en sappig gebakken kip

Diner

Krokante ui gebakken kip

Diner

Gebakken Parmezaanse Kip

Diner

Gebakken Oranje Kip

Afdrukken Gebakken Boter Kruiden Kip en Aardappelen

Gebakken boterachtige kruidenkip en aardappelen zijn absoluut heerlijk! Vochtige en sappige kip gecombineerd met perfect malse aardappelen maken dit een maaltijd die je keer op keer zult maken!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bladpan kip en aardappelen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 152kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder botten, gestampt tot een gelijkmatige dikte
  • 4 kopjes in vieren gesneden baby rode en/of gouden aardappelen
  • zout en peper naar smaak
  • 1 pakje gedroogde Italiaanse saladedressing
  • 6 eetlepels boter gesmolten
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • verse kruiden voor garnering zoals tijm, rozemarijn of peterselie
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 375 graden en vet een omrande bakplaat in .
  • Leg de kip en aardappelen op een bakplaat en breng op smaak met peper en zout.
  • Klop boter, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar. Borstel of besprenkel over kip en aardappelen.
  • Bak 20-25 minuten of tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn. Strooi er verse kruiden over en serveer direct.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 5 oktober 2021Oorspronkelijk geplaatst op 26 september 2016

Voeding

Calorieën: 152kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 45 mg | Natrium: 150 mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 525IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 5 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo