Gebakken BBQ Kippendijen

Bron

Zoek je een chef’s knife? Deze zoals hierboven te zien is, is een prachtig koksmes. Een redelijke prijs en natuurlijk ontzettend scherp. Als je dit koksmes kiest hebben je keukenmessen een prachtige uitbreiding erbij.

Hartige, rokerige en sappige gebakken BBQ-kippendijen zijn klaar in slechts 25 minuten! Door de kip te marineren in een smaakvolle dry rub voordat hij wordt gebakken en geroosterd met je favoriete barbecuesaus, krijg je keer op keer perfecte resultaten.

meerdere bbq kippendijen op een bord

Grillen is een van mijn favoriete zomerhobby's. De gerookte zalm op een stukje kip of gegrilde groenten is absoluut onweerstaanbaar! Zelfs als het te koud is om te grillen, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om die speciale hartige smaken en karamellisatie opnieuw te creëren met mijn oven.

Je zou nooit weten dat deze Gebakken BBQ Kippendijen niet gegrild zijn! Elke hap is perfect gekruid, rokerig en bedekt met een plakkerige barbecuesaus. Als je ze een paar minuten onder de grill zet, krijg je elke keer een prachtig gekarameliseerde en hartige kip.

Net als mijn Instant Pot BBQ-kip en pan-aangebraden kippendijen, zijn deze gemakkelijk in de oven gebakken BBQ-kippendijen het hele jaar door een nietje voor een doordeweekse avond. Serveer ze met Aardappelpartjes en Gebakken Asperges voor de beste maaltijd ooit!

Functies van het recept

  • Elke hap is gelaagd met smaak dankzij de mix van kruiden, smaakmakers en BBQ-saus.
  • De kip wordt gebakken en vervolgens geroosterd om ervoor te zorgen dat hij van binnen sappig is en van buiten gekarameliseerd.
  • Maak het het hele jaar door voor het beste doordeweekse diner!

rauwe kip in een plastic zak naast verschillende kruiden Ingrediënt notities:

  • Kippendijen – Ik gebruik het liefst kippendijen zonder vel, omdat ze niet zo lang nodig hebben om te koken. Als je wilt, kun je in plaats daarvan kippendijen met bot en huid gebruiken. Houd er rekening mee dat ze wat langer moeten koken.
  • Kruiden – De grote verscheidenheid aan gedroogde kruiden en smaakmakers geven de gebakken kippendijen van de barbecue veel smaak en hints van kruiden.
  • BBQ saus – Gebruik je favoriete soort of maak het zelf!

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Marineer de kip. Doe de kippendijen in een grote plastic zak samen met de olijfolie. Schud totdat de kip bedekt is. Voeg vervolgens alle kruiden en specerijen toe aan de zak en schud opnieuw. Plaats de zak in de koelkast zodat de kip minimaal 10 minuten of maximaal 4 uur kan marineren.

rauwe kip marineren in specerijen en kruiden

Stap 2: Bak de kip. Plaats een bakrek op een bakplaat. Voeg de gemarineerde kip toe aan het rooster en bak.

Stap 3: Bestrijk de barbecuesaus. Haal de kip uit de oven en bestrijk de BBQ-saus aan alle kanten van elk stuk.

iemand die bbq-saus over gebakken kippendijen poetst

Stap 4: Rooster en serveer. Doe de barbecue kippendijen weer in de oven op BROIL. Dit helpt de saus op de kip te blijven en zijn smaak te behouden. Als het klaar is, haal je de kip eruit en serveer je!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Vier uur is meer dan genoeg tijd om de kip te marineren.
  • Als je niet zeker weet of de dijen klaar zijn of niet, gebruik dan een vleesthermometer om de interne temperatuur te controleren. Je weet dat ze klaar zijn als de binnenkant 165ºF bereikt.
  • Sluit de sappen door de afgewerkte kippendijen 5 of 10 minuten te laten rusten nadat ze uit de oven komen.
  • Serveer de gebakken kip naast hartige bijgerechten, zoals harissa geroosterde wortelen , fingerling aardappelen , courgette beignets , zoete aardappelsalade , sperziebonen of een boerenkoolsalade .

close up van een gebakken bbq kippendij op een rooster Gaat de BBQ-saus door voor of na het bakken van de kip?

Ik smeer de BBQ-saus graag op nadat de kip gaar is, maar voordat ik hem onder de grill leg. Door de kip te roosteren krijgt de saus de tijd om in te dikken en aan het vlees te kleven. Als je het op de kip smeert voordat je het serveert, is de kans groter dat de saus te dun is of eraf valt.

Welke oventemperatuur heb je nodig voor BBQ kippendijen?

De kippendijen moeten worden gebakken op 425 ° F.

Hoe lang duurt het om ze te bakken?

De kippendijen hebben 20 minuten nodig om in de oven te bakken voordat ze de barbecuesaus toevoegen. Vanaf daar worden ze slechts 3 tot 5 minuten geroosterd.

Kan ik de kippendijen ook grillen?

Zoals ik al zei, deze BBQ kippendijen zijn het hele jaar door een recept! Steek de grill in de zomer aan en gril de gemarineerde kip 5 tot 7 minuten per kant op een grill van 400º-450ºF. Bestrijk de barbecuesaus vlak voordat ze klaar zijn.

Opslag

  • Koelkast : De gebakken kippendijen blijven tot 4 dagen mooi in een luchtdichte verpakking. Om opnieuw op te warmen, leg je de kippendijen op een bakplaat en verwarm je ze in een oven van 350 ° F tot ze door en door verwarmd zijn.

een gesneden gebakken kippendij Meer hartige kiprecepten

  • BBQ Chipotle Wings
  • Kip Gehaktbrood
  • Gebakken Kippendijen

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

meerdere bbq kippendijen op een bord

Afdrukken Gebakken BBQ Kippendijen

Hartige, rokerige en sappige gebakken BBQ-kippendijen zijn klaar in slechts 25 minuten! Door de kip te marineren in een smaakvolle dry rub voordat hij wordt gebakken en geroosterd met je favoriete barbecuesaus, krijg je keer op keer perfecte resultaten.
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord gebakken bbq kip, gebakken kippendijen, bbq kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6
Calorieën 461kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 pond kippendijen zonder bot, zonder vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel paprika
  • 2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 kopje barbecuesaus
instructies:

  • Doe de kip in een grote plastic zak, besprenkel met olijfolie, sluit de zak en schud totdat de kip bedekt is met olie (of gebruik je handen).
  • Combineer alle kruiden (alles BEHALVE de bbq-saus) in een kleine kom. Giet vervolgens de kruiden over de kip, sluit de zak en schud tot de kip bedekt is. Laat de kip minimaal 10 minuten marineren in de koelkast, of maximaal 4 uur.
  • Verwarm vervolgens de oven tot 425 ° en plaats een rooster op een grote bakplaat. Leg de kip op het rooster en bak hem 20 minuten of tot hij een interne temperatuur van 165 ° heeft bereikt.
  • Verwijder de kip en borstel de bbq-saus over elk stuk kip, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Zet de oven op BROIL, plaats de kip terug in de oven en braad hem 3-5 minuten. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Bewaren: bewaar restjes in een afgesloten bakje tot 4 dagen in de koelkast; opwarmen: verwarm de kip opnieuw in de oven op 350 °. *Om deze paleo/whole30 te maken: zorg er gewoon voor dat je een goedgekeurde bbq-saus gebruikt (ik hou van Primal Kitchen!)

Voeding

Calorieën: 461kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 25g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 148 mg | Natrium: 995 mg | Kalium: 448 mg | Vezel: 1g | Suiker: 16g | Vitamine A: 359IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 35 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Gebakken BBQ Kippendijen verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo