Garnalen koken

Bron

Zoek je op het internet naar een fileermes? Deze en elk ander soort is via ons te kopen. De snijkunsten verbeteren meteen, je doet jezelf en anderen versteld staan. Met plezier in de keuken staan? Geef de zware taken aan het keukenmes, dan ben je bezig als een echte chef. Zodra je ermee klaar bent hang je jouw nieuwe mes weer op aan een magneetstrip. Maak je keukenmes eerst schoon, dit doe je onder de keukenkraan, de wasmachine is ongeschikt.

Een zuidelijke klassieker, dit recept voor het koken van garnalen bevat maïs, aardappelen, worst en garnalen, samen gekookt in één pot en boordevol heerlijke smaak! Het is een beproefde favoriet die je niet wilt missen!

Ik kan hier geen genoeg krijgen van zuiders eten! Als je er net zo dol op bent als ik, dan moet je deze hush puppies, deze gumbo en deze perfect knapperige gefrituurde steak proberen!

Shrimp boil ingredients on a serving platter. Wat IS een Garnalen Kook?

O jongen! Als je nog niet eerder een garnaal hebt gekookt, staat je een geweldig gerecht te wachten! Garnalen koken is wanneer je wat worst, maïs, aardappelen en uiteindelijk garnalen neemt en ze allemaal samen kookt in een grote pot. Het zorgt voor een goddelijke smaak! En omdat alle ingrediënten samen worden gekookt, zitten ze boordevol heerlijke kruiden. Old Bay-kruiden zijn de ster van de show! Het versterkt alle smaken van de ingrediënten. Voeg dan wat vers geperste partjes citroen toe om het helemaal af te maken! Dat geeft een heldere smaak aan het gerecht.

Als je ooit hebt gezien hoe een garnaal gekookt wordt, dan weet je dat je wat LEUK gaat krijgen! Nadat het gekookt is, plaatst u meestal al het voedsel rechtstreeks op een tafel met een papieren tafelkleed. Ja, je leest het goed! Je zet het allemaal direct op tafel! Iedereen eet vanuit het midden, en het is een beleving! Dit diner is zuidelijke keuken op zijn best. Het maakt een geweldig familiediner en is gemakkelijk omdat je geen extra kanten hoeft te maken! Zorg ervoor dat je dit recept bij de hand hebt en kook het dit jaar meer dan eens.

Welke ingrediënten moet je in een garnalenkookpan doen?

Nu je weet wat garnalen koken is, moet je weten wat je erin moet doen! Je zult versteld staan als je al deze ingrediënten bij elkaar hebt! Ze smaken ZO goed en creëren zo'n heerlijke en stevige maaltijd! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Water: Dit is de basis om alles in te koken.
  • Citroen: De citroen geeft een frisse, heldere smaak aan het gerecht.
  • Knoflookkruidnagels: U wilt deze heel laten om er de meeste smaak uit te halen! Schil ze en plet ze voordat je ze bij de rest van de ingrediënten doet.
  • Ui: De stukjes ui moeten groot zijn zodat je veel smaak krijgt. Dus ga je gang en snijd de uien in vieren.
  • Old Bay Seasoning: Deze klassieke smaakmaker is perfect voor het koken van garnalen!
  • Rode aardappelen: Snijd deze in vieren en laat de schil erop zitten. Je hoeft ze niet te schillen!
  • Zout: Het zout zal alle smaken in dit recept versterken.
  • Verse maïskolven : je kunt voorgesneden en al gepelde maïs vinden in je plaatselijke supermarkt als je dit gemakkelijker voor jezelf wilt maken.
  • Andouille Worst : Dit pittige vlees voegt een geweldige smaak toe.
  • Garnalen: Zorg ervoor dat u garnalen krijgt die gepeld en ontdarmd zijn. Om het er mooi uit te laten zien, laat je de staarten erop zitten!
  • Boter: Ongezouten boter werkt geweldig in dit recept.
  • Verse peterselie: deze wordt als garnering bovenop gebruikt.

Hoe maak je een Garnalen Kook?

Nu komt het leuke gedeelte! Je kunt dit allemaal samenvoegen en een stevige en heerlijke maaltijd creëren waar het hele gezin dol op zal zijn! Het is zo goed! Als je dit eenmaal hebt gekookt, zul je zien waarom het zuiden zo'n goede reputatie heeft voor hun eten!

  1. Kook: Vul een grote voorraadpan met 6 liter water. Voeg de geperste partjes citroen, knoflookteentjes, in vieren gesneden ui en Old Bay Seasoning toe aan het water. Roer om te combineren en breng aan de kook op middelhoog vuur.
  2. Zout toevoegen en aardappelen koken: Voeg de aardappelen en het zout toe en laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
  3. Koken in de maïs en worst: Voeg de stukjes maïs en worst toe. Kook afgedekt 5 minuten.
  4. Voeg de garnaal toe: Voeg de garnaal toe aan de pot. Dek af en kook tot de garnalen ondoorzichtig beginnen te worden, 2 tot 3 minuten.
  5. Afgieten en overbrengen: Gebruik een schuimspaan om het water af te tappen en breng de garnalen, worst en groenten over in een grote kom. Bewaar wat van de kookbouillon voor de volgende stap. Verwijder de gekookte citroenen en knoflookteentjes en gebruik verse citroen om te serveren.
  6. Smelt de boter in de bouillon: Doe ¼ kopje boter in een kleine kom. Giet 1 kopje van de gekruide kookbouillon in de kom. Roer tot de boter is gesmolten.
  7. Giet, gooi en vacht: Giet de botervloeistof over de kom met garnalen, worst en groenten. Gooi voorzichtig om te coaten.
  8. Overbrengen naar tafel: Breng de garnalen en groenten over naar een schaal, of traditioneel op een eettafel bekleed met plastic tafelkleden of een krant. Serveer met verse citroenpartjes, gehakte peterselie en hete saus, indien gewenst.

4 pictures showing how to add ingredients to seasoned, boiling water.

variaties

Garnalen koken is een casual gerecht, dus het is van harte welkom om er je andere favoriete dingen aan toe te voegen! Hier zijn een paar ideeën die je kunt proberen om dingen te veranderen!

  • Voeg meer zeevruchten toe: Als je een liefhebber bent van zeevruchten en meer je naam roept, voeg dan wat toe aan dit gerecht! Probeer wat krab, kreeft, mosselen of sint-jakobsschelpen toe te voegen voor een heerlijke smaak en textuur!
  • Worst: je kunt in dit recept elk type worst gebruiken. Ik gebruik graag andouille aausage in dit recept vanwege de unieke smaak die het aan het gerecht geeft, maar je kunt Cajun-worst gebruiken voor een andere smaak en wat extra pit!
  • Voeg meer groenten toe: je hoeft niet te stoppen bij de aardappelen en uien! Voeg wat paddenstoelen, asperges en paprika's toe aan deze garnalenkook!

Melted butter being poured onto ingredients in a bowl.

Wat te serveren met een Garnalen Kook?

Omdat dit recept ZO veel dingen bevat, zijn bijgerechten niet nodig! Maar als je echt groot wilt worden, voeg dan zeker wat toe aan de tafel! Zuiders koken draait om afwisseling, dus dit is een geweldige manier om toe te voegen aan de maaltijd!

Brood

Zelfgemaakte Maisbrood

Bijgerechten

Geweldige gegrilde groenten

Bijgerechten

Copycat KFC Koolsla

klassiek recept voor aardappelsalade

Avondeten

Klassiek Aardappelsalade Recept

Shrimp boil ingredients in a pot.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt om restjes van deze garnaal te koken, dan heb je de volgende dag de beste maaltijd! Hier zijn een paar tips voor het veilig bewaren van deze maaltijd om later te eten.

  • In de koelkast: Zodra je garnalen aan de kook zijn, plaats je ze allemaal in een luchtdichte container in je koelkast. Het zal 3-4 dagen duren.
  • Hoe opnieuw op te warmen: U kunt de ingrediënten in de magnetron plaatsen en deze in stappen van 30 seconden koken totdat de ingrediënten zijn opgewarmd. Genieten van!

Melted butter being drizzled onto ingredients from a spoon.

Meer heerlijke garnalenrecepten om te proberen

Garnalen zijn zo veelzijdig en er zijn zoveel verschillende manieren om het te kruiden en te koken! Dit maakt het zo moeilijk om te weten welke recepten je eerst moet proberen. Ik heb je de tijd en energie bespaard en mijn meest populaire garnalenrecepten voor je verzameld om mee te beginnen! Deze beproefde recepten zijn eenvoudig te maken en geweldig voor het hele gezin!

Avondeten

Citroen Knoflook Parmezaan Garnalen Pasta

Avondeten

Sticky Honing Knoflook Boter Garnalen

Avondeten

Perfecte Airfryer Garnalen van 10 minuten

Bijgerechten

Beter dan Afhaalgarnalen Gebakken Rijst

Afdrukken Garnalen Koken

Een zuidelijke klassieker, dit recept voor het koken van garnalen bevat maïs, aardappelen, worst en garnalen, samen gekookt in één pot en boordevol heerlijke smaak! Het is een beproefde favoriet die je niet wilt missen!
Cursus Diner, hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord zeevruchten, garnalen koken
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 527kcal
Auteur Alyssa Rivers
Apparatuur

  • Grote voorraadpot
ingrediënten

  • 6 liter water
  • 1 hele citroen, in partjes gesneden
  • 8 teentjes knoflook, gepeld en geplet (heel laten)
  • 1 grote gele ui, in vieren
  • 1/2 kopje Old Bay-kruiden
  • 1 pond middelgrote rode aardappelen, in vieren gedeeld (laat de schil erop)
  • 3 theelepels zout
  • 4 oren verse maïs, gepeld, in stukjes van 3 inch gesneden
  • 14 ons Andouille-worst, in stukjes van 1 inch gesneden
  • 1 1/2 pond garnalen, gepeld en ontdaan (laat de staart erop voor een mooie look)
  • 1/4 kop boter, gesmolten
  • 2 Eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 hele citroen, in plakjes gesneden om te serveren
instructies:

  • Vul een grote soeppan met 6 liter water. Voeg de geperste partjes citroen, knoflookteentjes, in vieren gesneden ui en Old Bay Seasoning toe aan het water. Roer om te combineren en breng aan de kook op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelen en het zout toe en laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
  • Voeg de stukjes mais en worst toe. Kook afgedekt 5 minuten.
  • Voeg de garnalen toe aan de pot. Dek af en kook tot de garnalen ondoorzichtig beginnen te worden, 2 tot 3 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om het water af te tappen en breng de garnalen, worst en groenten over in een grote kom. Bewaar wat van de kookbouillon voor de volgende stap. Verwijder de gekookte citroenen en knoflookteentjes en gebruik verse citroen om te serveren.
  • Doe ¼ kopje boter in een kleine kom. Giet 1 kopje van de gekruide kookbouillon in de kom. Roer tot de boter is gesmolten.
  • Giet de botervloeistof over de kom met garnalen, worst en groenten. Gooi voorzichtig om te coaten.
  • Leg de garnalen en groenten op een schaal, of traditioneel op een eettafel met plastic tafelkleden of krantenpapier. Serveer met verse citroenpartjes, gehakte peterselie en hete saus, indien gewenst.
Opmerkingen:

In het vriesvak vindt u reeds gesneden korenaren.

Voeding

Calorieën: 527kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 40g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 258 mg | Natrium: 2031 mg | Kalium: 1102 mg | Vezel: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 648IU | Vitamine C: 17 mg | Calcium: 194 mg | IJzer: 5 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo