Eivrij Banaan chocolate chip cake recept

Bron

Een vlijmscherp chef’s knife bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere keukenprins hebben we wel iets zoals dit koksmes. Dit koksmes houdt prettig vast dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Dit keukenmes gaat een trots in je keuken worden.

Eivrije banaan chocolate chip mini broodcake recept met overrijpe banaan. Met tarwebloem en bruine suiker smaakt dit gezond.

chocoladetaart met banaan zonder ei eivrij banaan chocolate chip mini brood

Het beste idee voor een terug naar school snack voor kinderen of voor iedereen, om te combineren met thee of een kopje koffie.

Dit is geïnspireerd op mijn recept voor muffins met banaan en walnoten op deze site. Bekijk ook dit Biscoff latte-recept waar je zeker dol op zult zijn!

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten eivrije banaan choco chip cake chocoladetaart met banaan zonder ei

  • Overrijpe banaan
  • Tarwemeel
  • bruine suiker
  • Chocoladeschilfer
  • Olie
  • Bakpoeder
  • Natriumcarbonaat
  • Zout
  • Vanille

Zie receptenkaart voor hoeveelheden.

variaties

Chocoladeschilfer – Noten, butterscotch-chips kunnen worden gebruikt in plaats van chocochips.

Meel – Als je wilt, kun je het tarwemeel ook vervangen door bloem voor alle doeleinden. Ik heb persoonlijk geen glutenvrije taarten gebakken, dus geen idee.

Olie – In plaats van olie kun je ook dezelfde hoeveelheid smeltboter gebruiken. Het kan de textuur iets anders maken (kruimeliger)

Bekijk dit recept voor chocolade-bananencake op mijn website!

Mijn notities

Mijn bananen waren klein en niet erg waterig als ze gepureerd werden. Afhankelijk van je bananensoort, zal het watergehalte in het cakebeslag variëren.

Dus zal ook de textuur van cake veranderen. De mijne was dik beslag vanwege het lagere watergehalte in de banaan.

Je kunt in alles bakken, al heb ik mini-broodpannen gebruikt. Je kunt ze bakken als muffins, buntcake of in een cakevorm.

Dienovereenkomstig varieert de baktijd. Houd na 20 minuten in de gaten welk bakgerei je gebruikt.

eivrije banaan choco chip BananenchocoladetaartOpslag

Bij kamertemperatuur blijft het 2-3 dagen goed. En je kunt het zeker tot 3 maanden invriezen.

Je kunt de wrap vastklampen of afdekken met folie en deze in een ritssluitingszak doen.

Om te consumeren, laat het 30 minuten op het aanrecht staan of je kunt de oven gebruiken om te ontdooien.

Je kunt het in de magnetron opwarmen en ervan genieten.

Top Tip

Afhankelijk van het merk en model van de oven varieert de baktijd. Dus na 20 minuten in de gaten houden.

Als het aan de bovenkant snel bruin wordt, leg er dan een folie over.

Ik bekleed mijn bakvorm met boterpapier. Hierdoor is het gemakkelijk te ontvormen.

Gerelateerde berichten:

  • Bananen Walnoten Muffins
  • Chocolade bananencake zonder eieren
  • Nutella bananenmilkshake

Receptkaart

ei-vrij-banaan-choco-chip

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Eivrije chocoladetaart met banaan

Cursus Snack
Keuken wereldwijd
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 2 Minibrood
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

  • ¾ kopje banaan Overrijp, gepureerd (ongeveer 2 lange Dole-variëteiten)
  • ¾ kopje tarwebloem Ik gebruikte Indiase atta
  • ¼ kopje bruine suiker maat vol
  • ¼ kopje chocoladeschilfers
  • ¼ kopje Olie Kokosolie of neutraal ruikende olie zoals zonnebloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel Baking soda baking soda
  • ⅛ theelepel Zout
  • 1 theelepel puur vanille-extract ¼ theelepel bij gebruik van vanille-essence
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Verzamel eerst de benodigde ingrediënten.
  • Prak gepelde bananen goed in een mengkom
  • Voeg er olie, suiker, vanille aan toe en meng goed.
  • Neem in een andere mengkom bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout.
  • Paar keer zeven of goed mengen.
  • Voeg dit toe aan natte ingrediënten
  • Vouw voorzichtig om te mengen.
  • Voeg chocoladeschilfers toe en bewaar er maar een paar.
  • Vouw in om te mengen.
  • Bekleed een bakplaat met boterpapier of vet deze in.
  • Verdeel en giet in de bakvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180°C gedurende 10-15 minuten.
  • Bak de cake 20 – 25 minuten in het middelste rek of tot de prikker erin er schoon uitkomt.
  • Laat het 5 minuten buiten staan en haal de cake eruit.
Opmerkingen:

  • Houd het na 20 minuten in de gaten. Je kunt de bovenkant afdekken met folie als het snel bruin wordt.
  • Zorg ervoor dat je goed zeven of mengt, zodat bakpoeder of bakpoeder goed gemengd is. Anders ruikt het misschien raar in de taart.
  • Afhankelijk van de vorm van de pan varieert de baktijd.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

instructies:

1. Verzamel eerst de benodigde ingrediënten.

ingrediënten voor cake

2. Prak de gepelde bananen goed in een mengkom.

geprakte banaan

3. Voeg er olie, suiker, vanille aan toe en meng goed.

wij ingrediëntennatte ingrediënten gemengd

4. Neem in een andere mengkom bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout.

droge ingrediënten

5. Paar keer zeven of goed mengen.

gemengd

6. Voeg dit toe aan natte ingrediënten.

natte en droge ingrediënten

7. Vouw voorzichtig om te mengen.

vouw

8. Voeg chocoladeschilfers toe en bewaar er maar een paar.

chocoladeschilfers

9. Vouw in om te mengen.

ingevouwen

10. Bekleed een bakplaat met boterpapier of vet deze in. Verdeel en giet in de bakvorm.

giet beslag

11. Verwarm de oven voor op 180 graden C gedurende 10-15 minuten. Bak de cake 20 – 25 minuten in het middelste rek of tot de prikker erin er schoon uitkomt.

binnen bakken

12. Laat het 5 minuten buiten staan en haal de cake eruit.

ei gratis banaan chocolade chopeivrije banaan chocolate chip cake klaar

Koel de eivrije choco-chipcake met banaan boven een rooster. Snijd met broodmes. Dompel het mes in heet water voor zuivere sneden.

recept voor chocoladekoekjes met banaan zonder ei eivrije banaan choco chop cake

Het bericht Recept voor een banaan-chocoladetaart zonder ei verscheen eerst op Raks Kitchen .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo