Eierpunch Pannenkoeken

Bron

Het keukenmes dat vrijwel elke taak aan kan is het koksmes. Met het gladde mesblad is snijden door verse producten is moeiteloos. Als je van koken houdt dan wil je een goed koksmes. Na gebruik is opbergen op een veilige plek ontzettend aan te raden. Het is onze tip om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

Deze eierpunchpannenkoekjes zijn een MUST PROBEER dit vakantieseizoen! Ze zijn zacht en zoet en smelten in je mond. De hint van advocaat zorgt ervoor dat iedereen terugkomt voor meer!

Ik houd van pannekoeken! Vooral als ze een interessante twist hebben, zoals deze luchtige Sourdough, deze Lemon Ricotta of deze To Die For Cornbread Pancakes!

A stack of eggnog pancakes with caramel sauce and whipped cream. Wat zijn Eggnog Pannenkoeken?

Als je je afvraagt wat eierpunchpannenkoeken precies zijn en hoe ze smaken, dan ben ik hier om het je te vertellen! Ik bedoel, pannenkoeken zijn een nietje in elk huis, toch? Ze zijn snel, gemakkelijk en bijna iedereen is er dol op. Dus waarom probeer je niet eens een paar pannenkoeken zoals deze met nieuwe en heerlijke smaken! (Zoals deze Pumpkin Spice Pancakes of deze Delicious Cinnamon Roll Pancakes ). Deze eierpunch pannenkoeken zijn super luchtig en hebben de perfecte textuur. Dan, in plaats van melk te gebruiken om ze allemaal samen te binden, gebruik je advocaat!

Door advocaat in het beslag te gebruiken, breng je die klassieke vakantiesmaak binnen zonder dat het te overweldigend is. Als jij de persoon bent die van advocaat houdt, maar er wat sprite aan moet toevoegen omdat het op zichzelf te rijk is… Dan zijn deze pannenkoeken iets voor jou! Ze zijn de perfecte combinatie van een heerlijke smaak, maar het is niet zo overweldigend dat je er maar een paar hapjes van kunt nemen. Sterker nog, ik wed dat je deze zo leuk vindt dat je al na één keer moeilijk kunt stoppen! Probeer ze eens te toppen met deze Homemade Caramel Sauce om ze echt naar een hoger niveau te tillen!

Ingrediënten voor Eggnog Pancakes

Haal wat advocaat in de winkel en deze pannenkoeken zullen supereenvoudig en gemakkelijk zijn! Sterker nog, je hebt waarschijnlijk al het andere om ze thuis te maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Ei : Een groot ei op kamertemperatuur mengt het beste!
  • Olie: ik heb canola-olie gebruikt voor dit recept, maar je kunt alles gebruiken wat je bij de hand hebt.
  • Eierpunch : je kunt in de winkel gekochte eierpunch gebruiken of je kunt dit recept voor eierpunch proberen! Het is superlekker!
  • Vanille: De vanille wordt gebruikt om een klein beetje smaak toe te voegen!
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden heb ik in dit recept gebruikt.
  • Zout: Dit zal de smaken van alle andere ingrediënten versterken!
  • Suiker: je hebt niet veel nodig om deze pannenkoeken zoeter te maken.
  • Bakpoeder: dit helpt je pannenkoeken te rijzen en zacht en luchtig te worden!
  • Kaneel: Ik voeg graag een beetje kaneel toe om het wat meer smaak te geven.

Laten we wat pannenkoeken maken!

Deze eierpunch-pannenkoeken hebben maar een paar minuten nodig om op te kloppen en al snel zul je genieten van zo'n lekkere vakantiemaaltijd! Geloof me, deze wil je niet missen!

  1. Klop en combineer : Klop in een middelgrote kom ei, olie, advocaat en vanille door elkaar. Meng in een aparte kom bloem, zout, suiker, bakpoeder en kaneel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng.
  2. Koken en omdraaien : Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur. Spuit het vervolgens met kookspray en laat ongeveer ⅓ kopje van het beslag op de warme koekenpan vallen. Zodra het bubbels vormt, draait u naar de andere kant en kookt u tot ze goudbruin zijn.

3 pictures showing how to whisk batter.

Pannenkoekentips

Pannenkoeken bakken is super eenvoudig, iedereen kan het! Hier zijn een paar tips die ervoor zorgen dat deze eierpunch-pannenkoeken gewoon perfect worden!

  • Zorg ervoor dat je bakpoeder vers is! Als je bakpoeder oud is, krijg je platte pannenkoeken. Als je zachte en luchtige pannenkoeken wilt, moet je zeker de houdbaarheidsdatum controleren voor het geval dat!
  • Niet te lang mixen: als je te veel mixt of je mixer op hoog zet, voeg je meer lucht toe aan je beslag en wordt het plakkerig en rubberachtig. Gebruik dus gewoon een garde om alles te mixen!
  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat je hier vooraf even over moet nadenken, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat u al uw gekoelde ingrediënten eruit haalt en op het aanrecht legt voordat u van plan bent te bakken. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en wordt het beslag echt glad!

Caramel sauce being drizzled onto a stack of eggnog pancakes.

Restjes bewaren

Als je een paar van deze eierpunch-pannenkoeken over hebt, zijn er een aantal manieren waarop je ze kunt bewaren!

  • In de koelkast: Zodra de pannenkoeken zijn afgekoeld, doe ze dan in een luchtdichte verpakking en plaats deze in je koelkast! Ze gaan 3-4 dagen mee.
  • Diepvriezer: Als je een extra batch wilt maken om te bewaren voor later, dan kan dat! Zodra je gekookte pannenkoeken zijn afgekoeld, leg ze dan allemaal op een bakplaat zodat ze elkaar niet raken. Leg ze vervolgens ongeveer 30 minuten in de vriezer of tot ze bevroren zijn. Haal ze eruit en stop ze in een ritssluitingszak (met de datum erop!) en sluit deze goed af. Ze gaan tot wel 2 maanden mee!
  • Opwarmen : Plaats je bevroren pannenkoek ongeveer 30 seconden in de magnetron of tot hij helemaal is opgewarmd. Genieten van!

Eggnog pancakes being sliced with a fork.

Meer heerlijke pannenkoekenrecepten

Pannenkoeken zijn de beste. Je kunt ze gebruiken als ontbijt of diner en er zijn ZO veel verschillende soorten om te proberen! Ik heb een paar van mijn favorieten verzameld. Er zijn klassieke karnemelk en degenen die een beetje extra uniek zijn, zoals deze eierpunch! Probeer er een of probeer ze allemaal, ik weet zeker dat je iets zult vinden waar je van houdt!

Ontbijt

De Beste Karnemelk Pannenkoeken

Ontbijt

Pluizige Volkoren Pannenkoeken

Ontbijt

Perzik Duitse Pannenkoek

Ontbijt

Oma's Perfect Fluffy Pannenkoeken

Eierpunch Pannenkoeken afdrukken

Deze eierpunchpannenkoekjes zijn een MUST PROBEER dit vakantieseizoen! Ze zijn zacht en zoet en smelten in je mond. De hint van advocaat zorgt ervoor dat iedereen terugkomt voor meer!
ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 Eetlepels olie Ik gebruikte koolzaadolie
  • 1 1/4 kop advocaat
  • 1 theelepel vanille
  • 1 kop bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 Eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
instructies:

  • Klop in een middelgrote kom ei, olie, advocaat en vanille door elkaar. Meng in een aparte kom bloem, zout, suiker, bakpoeder en kaneel. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Spray met kookspray en laat ongeveer ⅓ kopje van het beslag op de warme koekenpan vallen. Zodra het bubbels vormt, draait u naar de andere kant en kookt u tot ze goudbruin zijn.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo