Eenvoudig Keto-brood

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is een klein maar fijn mes. Het mespunt is bij sommige tomatenmesjes een vork, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat valt bovendien met een glad mesblad te snijden bijvoorbeeld een koksmes. De tomaten vel is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het mesje is fijn gekarteld waardoor het probleemloos en zonder pletten door de schil snijdt.

Dit keto brood is eenvoudig en vol heerlijke smaak. De ingrediënten zijn supergezond, maar dat doet niets af aan de heerlijk vochtige textuur en smaak!

Keto-recepten die goed smaken, zijn moeilijk te vinden! Een paar van mijn favoriete keto-vriendelijke recepten zijn deze mac en kaas , deze heerlijke brownies en dit MOET keto-ijs proberen.

A loaf of keto bread that is sliced on a cutting board. Wat is Ketobrood?

Het maakt niet uit of je een keto-dieet volgt of gewoon op zoek bent naar een gezonder en lekkerder brood. Dit keto brood is voor iedereen! Een keto-dieet houdt in dat je een koolhydraatarm dieet volgt. Je hebt dus voeding nodig die je vult zonder alle koolhydraten. Dit brood doet precies dat. Het maakt gebruik van amandelmeel en lijnzaad, waardoor het heerlijk en vullend is.

De textuur alleen is om voor te sterven. Het is zo vochtig en zacht, precies zoals je je zou voorstellen bij het proeven van brood. Maar als je dan de heerlijke smaken toevoegt en je realiseert dat er geen suiker bij betrokken is om dit te maken, ben je verslaafd! Laat je niet afschrikken door zelfgebakken brood! Dit recept is heerlijk, gezond en gemakkelijk… Het is het beste van twee werelden! En… wil je dat dit wat zoeter smaakt, voeg dan een theelepel kaneel toe. Het maakt het zo lekker!

Ingrediënten om Keto Brood te maken

Als je een keto-dieet volgt, heb je waarschijnlijk al de meeste van deze ingrediënten in je keuken hangen. Zo niet, dan moet je doorgaan en deze dingen pakken en ze toch bij de hand hebben. Ze zijn geweldig voor gezonde recepten! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Amandelmeel: Dit bevat extreem weinig koolhydraten en daarom wordt het meestal gebruikt in Keto-diëten.
  • Lijnzaadmeel: Lijnzaad maakt dit brood stevig en heeft een goede nootachtige smaak.
  • Snelrijzende gist: Gebruik snelrijsgist (geen instant!) gist voor dit brood.
  • Zout: Dit zout zal alle smaken in het brood versterken.
  • Zuiveringszout : Zorg ervoor dat u verse zuiveringszout gebruikt. Ik zorg er altijd voor dat mijn baking soda minder dan 30 dagen oud is.
  • Eieren: Voor dit recept scheid je de eieren. Zorg er bij het opkloppen van de eiwitten voor dat ze een stijve piek vormen voordat ze met al het andere worden gemengd.
  • Vloeibare Stevia: Dit helpt de eierige smaak weg te nemen.
  • Appelciderazijn: Dit maakt het brood vochtig en zacht.
  • Gesmolten boter: De boter geeft smaak en een zachte textuur aan het brood.

Laten we gaan bakken!

Dit keto brood heeft een korte voorbereidingstijd en duurt minder dan 45 minuten om te koken. Het is supereenvoudig, en zelfs als je begint, kun je dit opkloppen!

  1. Verwarm de pan voor en bereid deze voor: Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een 9×5-inch broodvorm met bakpapier en zet opzij.
  2. Meng droge ingrediënten: Klop in een grote kom amandelmeel, lijnzaadmeel, gist (voor de smaak, niet als rijsmiddel), zout en bakpoeder door elkaar.
  3. Klop: Klop in een andere kom de eierdooiers, stevia, azijn en gesmolten boter door elkaar. Klop vervolgens in een aparte kom de eiwitten tot ze zeer stijve pieken bereiken.
  4. Voeg de eidooiers toe aan de droge ingrediënten en spatel vervolgens de eiwitten erdoor: Voeg het eidooiermengsel toe aan de droge ingrediënten en mix met een handmixer of staande mixer tot een samenhangend geheel. Meng ⅓ van de eiwitten door het deeg om het beslag los te maken. Het zal nog steeds behoorlijk dik zijn, dus zo voorzichtig als je kunt, spatel de resterende eiwitten erdoor tot ze volledig zijn opgenomen en er geen witte strepen achterblijven.
  5. Gieten en bakken: Giet in de voorbereide broodvorm en dek af met folie. Bak vervolgens 25 minuten voordat u de folie verwijdert en bak nog eens 25 minuten. Laat iets afkoelen voordat u het overbrengt naar een koelrek om volledig af te koelen voordat u het aansnijdt.

4 pictures showing how to make keto bread dough.

Is Keto Brood Zuivelvrij?

Voor dit recept heb je gesmolten boter nodig, maar je kunt dat gemakkelijk verwisselen voor wat kokosolie of avocado-olie als je een zuivelvrije versie van dit brood probeert te maken!

Keto bread cooked in a bread pan with parchment paper.

Restjes bewaren

Keto-brood moet in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking of een ritssluitingszak. Bewaar het als een vol brood en snijd het pas als je het eet. In de koelkast is het 7-10 dagen houdbaar!

Slices of keto bread on a wooden cutting board.

Meer Keto-recepten om te proberen

Heerlijke keto-recepten kunnen moeilijk te vinden zijn! Ik heb nog een paar recepten verzameld die keto-vriendelijk zijn en waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden. Er is een grote verscheidenheid, dus probeer er een paar uit. Ik wed dat je een stel vindt waar je keer op keer naar terugkomt!

Avondeten

Keto Pizza

Ontbijt

Makkelijke Keto Pannenkoeken

Avondeten

Romige Toscaanse Knoflook Kip

Avondeten

Taco Gevulde Avocado's

Keto Brood afdrukken

Dit keto brood is eenvoudig en vol heerlijke smaak! De ingrediënten zijn supergezond, maar dat doet niets af aan de ongelooflijk vochtige textuur en smaak!
Cursus Brood
Keuken Amerikaans
Trefwoord keto brood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 194kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 kopjes amandelmeel
  • ½ Beker Lijnzaad Maaltijd
  • 1 ½ theelepel snelrijzende gist
  • ½ theelepel Zout
  • 1 theelepel Baking Soda
  • 6 grote eieren gescheiden
  • 1 theelepel vloeibare stevia
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels gesmolten boter
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een 9×5-inch broodvorm met bakpapier en zet opzij.
  • In een grote kom zwaai samen amandelbloem, lijnzaadmeel, gist (voor smaak, niet als rijsmiddel), zout en bakpoeder.
  • Klop in een andere kom de eidooiers, stevia, azijn en gesmolten boter door elkaar. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze zeer stijve pieken bereiken.
  • Voeg het eidooiermengsel toe aan de droge ingrediënten en mix met een handmixer of staande mixer tot een samenhangend geheel. Meng ⅓ van de eiwitten door het deeg om het beslag los te maken. Het zal nog steeds behoorlijk dik zijn, dus zo voorzichtig als je kunt, spatel de resterende eiwitten erdoor tot ze volledig zijn opgenomen en er geen witte strepen achterblijven.
  • Giet in de voorbereide broodvorm en dek af met folie. Bak 25 minuten voordat je de folie verwijdert en bak nog eens 25 minuten. Laat iets afkoelen voordat u het overbrengt naar een koelrek om volledig af te koelen voordat u het aansnijdt.
Opmerkingen:

Voor een zoeter brood, probeer een theelepel gemalen kaneel toe te voegen! Het past heel goed bij de nootachtigheid van het brood.

Voeding

Calorieën: 194kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 8g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 98 mg | Natrium: 242 mg | Kalium: 90 mg | Vezel: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 193IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 71 mg | IJzer: 2 mg

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo