Easy Grape Jelly Gehaktballen

Bron

Een koksmes kopen? Dit exemplaar, is een prachtig koksmes. Dit keukenmes houdt makkelijk vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Als je dit chef’s knife besteld heeft je messenset een prachtige uitbreiding erbij.

Deze gehaktballetjes met druivengelei zijn eenvoudig en gemakkelijk, en mijn familie is er dol op! Ze bevatten zoveel smaak en zijn de perfecte maaltijd of aperitief voor elke gelegenheid!

Gehaktballen zijn zo lekker en fantastisch voor grote groepen. Probeer deze Zweedse , kalkoen of deze gehaktballen van stekelvarken eens . Ze zijn allemaal ZOO GOED.

A crockpot filled with meatballs and a wooden spoon. Wat zijn Grape Jelly Meatballs?

Ik weet het, ik weet het … de naam van deze klinkt helemaal raar. Maar geloof me als ik je vertel dat, hoewel je er normaal gesproken niet aan zou denken om deze ingrediënten samen te voegen, je ze MOET PROBEREN. Serieus, deze zijn niet alleen heel eenvoudig te maken (4 ingrediënten? Kom op!), maar ze zullen je van de sokken blazen van smaak. De gehaktballen worden zo mals als ze in de saus koken, en de smaak die de gelei- en chilisaus samenbrengt, is hartig en heerlijk.

Gehaktballen zijn zo'n geweldig aperitief voor een feest, maar ze kunnen thuis ook je hoofdgerecht zijn. Ik voeg ze graag toe aan wat rijst of zelfs een gepofte aardappel! Mijn zoon vindt het heerlijk om er een broodje gehaktballen van te maken! Deze gehaktballen zijn niet alleen eenvoudig in hun ingrediënten, maar het duurt ongeveer 5 minuten om ze in elkaar te zetten, en dan moet je ze in de crockpot zetten en ze vergeten!

Ingrediënten om Grape Jelly Meatballs te maken

Deze ingrediëntenlijst is zo kort en duidelijk. Als je deze gehaktballen eenmaal hebt geproefd, wil je er zeker van zijn dat je deze dingen altijd bij de hand hebt! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Druivengelei: Dit is de basis van de saus en geeft de BESTE smaak aan deze gehaktballen.
  • Chilisaus: Deze vind je bij de ketchup in je supermarkt. Of u kunt uw favoriete barbecuesaus gebruiken.
  • Bevroren gehaktballen: De bevroren gehaktballen moeten volledig gaar zijn.
  • Maïszetmeel en water: hierdoor wordt de saus dikker.
  • Hete saus: Dit is volledig optioneel, maar voeg een klein beetje toe als je wat warmte wilt! Ik laat dit normaal gesproken weg als ik voor mijn kinderen kook.

Laten we gehaktballen maken!

Als je 5 minuten en een crockpot hebt, dan is dit gehaktbalrecept met druivengelei je tijd zeker waard. Vullend en heerlijk, je gasten zullen gek worden van deze gehaktballen!

  1. Spray: Spuit de binnenschaal van een slowcooker in met een antiaanbakspray.
  2. Gehaktballen toevoegen: Leg de bevroren gehaktballen eerst in de slowcooker.
  3. Omhullen met sauzen: Giet de druivengelei en chilisaus over de gehaktballen. Roer even om ervoor te zorgen dat de gehaktballen allemaal bedekt zijn.
  4. Koken: Kook 2 uur op hoog of 4 uur op laag.
  5. Saus dikker maken en warm houden: Als de gehaktballen klaar zijn met koken, voeg je de maizenapuree toe. Roer en blijf koken tot de saus begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Verander de slowcooker-instelling naar de warme stand totdat u klaar bent om ze te serveren.
  6. Serveren: Serveer als aperitief met tandenstokers, of als maaltijd met rijst als je dat wilt.

2 pictures showing how to add meatballs and stir them up with grape jelly and chili sauce.

Kan ik deze in plaats daarvan op het fornuis maken?

Ja! Als je geen tijd hebt om op de crockpot te wachten, zijn deze ook gemakkelijk in een pan te maken. Voeg de bevroren gehaktballetjes toe aan de pan en roer er dan de druivengelei en chilisaus door. Zorg ervoor dat alle gehaktballen bedekt zijn met saus. Bedek vervolgens uw pan met een deksel en zet uw fornuis op middelhoog vuur. Laat je gehaktballen ongeveer 10-15 minuten sudderen tot ze door en door verhit zijn. Serveer en geniet!

A white bowl filled with grape jelly meatballs.

Restjes bewaren

Deze gehaktballen smaken de volgende dag net zo lekker! Hier leest u hoe u ze later kunt bewaren en opwarmen.

  • Koelkast: Zodra uw gehaktballen zijn afgekoeld, plaatst u ze in een luchtdichte verpakking. Zet het in je koelkast en ze blijven 3-4 dagen goed.
  • Opwarmen : U kunt deze opwarmen op het fornuis. Doe ze in een pan en verwarm op medium tot de gehaktballen heet zijn en de saus borrelt.

A bowl of grape jelly meatballs with a toothpick sticking in one of them.

Maak er een maaltijd van!

Als je deze gehaktballen wilt bereiden als voorgerecht voor je maaltijd, dan heb ik enkele ideeën over wat je ermee kunt combineren! Deze gehaktballen passen bij bijna alles. Ik ben dol op het toevoegen van wat rijst of aardappelen, wat groenten en een soort brood. Het is een geweldige maaltijd voor die drukke doordeweekse avonden!

Bijgerechten

Supereenvoudige Crockpot Aardappelpuree

Bijgerechten

Airfryer Geroosterde Knoflook Broccoli

Bijgerechten

Rollen van 1 uur

Salades

Wigsalade

Print Easy Grape Jelly Gehaktballen

Deze gehaktballetjes met druivengelei zijn eenvoudig en gemakkelijk, en mijn familie is er dol op! Ze bevatten zoveel smaak en zijn de perfecte maaltijd of aperitief voor elke gelegenheid
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord druivengelei gehaktballen, gehaktballen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 24 gehaktballen
Calorieën 217kcal
Auteur Alyssa Rivers
Apparatuur

  • Crockpot of instantpan
ingrediënten

  • 28 ons druivengelei
  • 12 ons Heinz-chilisaus of favoriete BBQ-saus
  • 32 ons bevroren gehaktballen, volledig gekookt
  • 1 eetlepel maizena + 3 tl water om in te dikken
  • hete saus (optioneel)
instructies:

  • Spuit de binnenschaal van een slowcooker in met een antiaanbakspray.
  • Leg de bevroren gehaktballetjes eerst in de slowcooker.
  • Giet de druivengelei en chilisaus over de gehaktballen. Roer even om ervoor te zorgen dat de gehaktballen allemaal bedekt zijn.
  • Kook 2 uur op hoog of 4 uur op laag.
  • Als de gehaktballen klaar zijn met koken, voeg je de maizenapuree toe. Roer en blijf koken tot de saus begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Verander de slowcooker-instelling naar de warme stand totdat u klaar bent om ze te serveren.
  • Serveer als aperitief met tandenstokers, of als maaltijd met rijst als je dat wilt.

Voeding

Calorieën: 217kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 7g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Cholesterol: 27 mg | Natrium: 177 mg | Kalium: 167 mg | Vezel: 1g | Suiker: 21g | Vitamine A: 34IE | Vitamine C: 3 mg | Kalium: 17 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo