Drievoudige Chocolade Pepermunt Koekjes

Bron

Sterk keukengerei is iets dat je de meeste kans van slagen geeft, zelfs als je voor je eentje in de keuken staat. Product bewerking met het meest geschikte keukenmes zoals het OFFICEMES is dan ook het beste. Om het mes optimaal te gebruiken is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Triple chocolate pepermuntkoekjes zijn zachte en taaie koekjes die besprenkeld worden met witte en donkere chocolade. Ze zijn bedekt met geplette zuurstokken en zijn de perfecte traktatie voor de feestdagen!

Ik hou van een goed koekje en de feestdagen zijn de BESTE! Probeer deze Grinch Cookies , deze Italian Christmas Cookies of deze heerlijke Christmas Gooey Butter Cookies eens !

Triple Chocolate Peppermint Cookies in rows. Drievoudige Chocolade Pepermunt Koekjes

Heeft iemand anders het gevoel dat de feestdagen pas kunnen beginnen als je een partij kerstkoekjes hebt gebakken? Misschien ligt het aan mij, maar ik ben dol op kerstkoekjes! Ik ben vooral dol op de pepermuntsmaak die een groot deel van de feestdagen is. Dus tussen chocolade, koekjes en pepermunt, deze zijn zo goed als perfect. Ik bedoel, het wordt niet veel beter dan een zacht chocoladekoekje met een vleugje pepermunt! Bovendien zien ze er zo mooi uit, besprenkeld met chocolade en gegarneerd met geplette zuurstokken.

Deze chocolade pepermuntkoekjes zijn een beproefde favoriet bij ons thuis en Kerstmis zou gewoon niet hetzelfde zijn zonder hen! Deel deze met je buren en laat ze zien hoe kerst in een koekje smaakt! Kersttraktaties zijn zelfs het perfecte cadeau voor de buren. Bak enkele hiervan samen met wat Red Velvet White Chocolate Chip Cookies , Madeleines en wat Homemade Toffee . Je buren zullen voor altijd van je houden!

Ingrediënten voor Triple Chocolate Peppermint Cookies

Deze cookies zijn eenvoudig en gemakkelijk te maken! Sterker nog, maak ze samen met je kinderen. Mijn dochter helpt me graag met ze! Haar favoriete onderdeel is het verpletteren van alle zuurstokken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Boter: Als je dit zo kunt instellen dat het op kamertemperatuur komt voordat je het gaat bakken, dan werkt dat het beste! verzacht
  • Suiker: dit wordt gebruikt om de koekjes zoeter te maken!
  • Ei : Voor dit recept heb ik een groot ei gebruikt dat op kamertemperatuur was.
  • Pepermuntextract : dit is de perfecte manier om deze koekjes op smaak te brengen en ze net als Kerstmis te laten smaken!
  • Meel : Ik gebruik bloem voor alle doeleinden in dit recept en het werkt geweldig!
  • Cacao bakken : dit wordt gebruikt om die heerlijke chocoladesmaak te krijgen!
  • Zuiveringszout : wanneer u zuiveringszout in een recept gebruikt, helpt het om uw koekjes zacht en niet taai te maken.
  • Zout : Dit zal alle andere smaken in deze lekkere koekjes versterken!
  • Chocolade bakken : gebruik witte en halfzoete bakchocolade om erover te druppelen!
  • Zuurstokken: deze verpletteren is het favoriete onderdeel van mijn kinderen! Strooi ze erover en je hebt een kerstkoekje!  

Laten we koekjes bakken!

Deze driedubbele chocolade-pepermuntkoekjes kunnen wel eens je favoriet van het seizoen worden! Ze zijn een MUST TRY voor iedereen tijdens de vakantie!

  1. Verwarm de oven voor en meng boter, suiker en eieren: Verwarm de oven voor op 350 graden. Klop in een middelgrote mengkom de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg het ei en het pepermuntextract toe en mix tot het is opgenomen.
  2. Klop de droge ingrediënten en combineer: Klop in een andere mengkom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg langzaam toe aan het romige mengsel.
  3. Vorm deeg, bak en koel: vorm het deeg in ballen van 1 inch en plaats 2 inch uit elkaar op niet-ingevette bakplaten. Vlak af tot 2 inch rondes met de bodem van een glas. Bak 6-8 minuten of tot het gaar is (niet te lang bakken). Laat volledig afkoelen op pannen en breng over naar een rooster.
  4. Smelt chocolaatjes, besprenkel en voeg geplette snoeprietjes toe: Voeg in de magnetron in een magnetronbestendige kom de witte chocolade toe en kook 30 seconden per keer, roer tot het gesmolten is. Sprenkel over de koekjes. Herhaal dit voor de halfzoete chocolade en besprenkel. Top met gemalen zuurstokken en laat opstijven.

Triple Chocolate Peppermint Cookies close up.

Baktips

Er zijn een paar extra dingen waar je op moet letten bij het bakken van koekjes! Hier zijn een paar tips die ervoor zorgen dat deze driedubbele chocolade-pepermuntkoekjes precies goed worden!

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat je hier vooraf even over moet nadenken, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat je al je gekoelde ingrediënten eruit haalt en ze een paar uur voordat je gaat bakken op het aanrecht zet. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en wordt het deeg echt glad!
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl je koekjes bakt. Je wilt tenslotte gewoon zien hoe het met ze gaat! Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je koekjes ongelijkmatig bakken.
  • Underbake: Haal de koekjes uit de oven terwijl ze er nog kleverig uitzien in het midden. Ze zullen verder bakken op de hete plaat nadat ze uit de oven zijn gehaald!

Triple chocolate peppermint cookies close up.

Restanten bewaren (en invriezen!)

Of je nu extra hebt of deze van tevoren hebt gebakken, het is gemakkelijk om ze op te bergen! Hier leest u hoe u deze chocolade-pepermuntkoekjes moet bewaren om ze het langst mee te laten gaan!

  • Op het aanrecht: Zodra je koekjes zijn afgekoeld, moet je ze in een luchtdichte bak doen. Zet het in het aanrecht en ze zijn tot wel 3 dagen houdbaar!
  • In de vriezer: Als je deze koekjes wilt invriezen, dan kan dat helemaal! Nadat je koekjes zijn afgekoeld (en voordat je de chocolade en de geplette snoeprietjes erop doet), plaats je ze op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en zet je deze in je vriezer. Zodra de koekjes volledig zijn ingevroren, doe ze dan over in een ritssluitingszak (met de datum erop) en ze blijven 8-12 maanden in je vriezer! Als je klaar bent om ze op te eten, leg ze dan gewoon op het aanrecht om te ontdooien. Als ze eenmaal op kamertemperatuur zijn, besprenkel ze met de chocolade en de snoeprietjes en ze zullen zo goed als vers smaken!
Meer vakantiedesserts om te proberen!

Dit is het seizoen voor heerlijke vakantietraktaties! Ik heb nog een paar van mijn favorieten verzameld die je deze feestdagen MOET PROBEREN! Ze zijn zo lekker dat je ze elk jaar gaat bakken. Maak wat nieuwe tradities en bak deze samen als gezin. Ze zijn zo lekker dat het moeilijkste is om te kiezen welke je favoriet is!

Desserts

Kerst Cornflake Kransen

Desserts

5 ingrediënten Graham Cracker Toffee (Kerst Crack)

Desserts

Eierpunch Fudge

Desserts

Yule Log Taart

Drievoudige chocolade pepermuntkoekjes afdrukken

Triple chocolate pepermuntkoekjes zijn zachte en taaie koekjes die besprenkeld worden met witte en donkere chocolade. Ze zijn bedekt met geplette zuurstokken en zijn de perfecte traktatie voor de feestdagen!
Cursus Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord pepermuntkoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 36 koekjes
Calorieën 137kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 3/4 kop boter verzacht
  • 1 kop suiker
  • 1 groot ei
  • 1/4 theelepel pepermuntextract
  • 1 3/4 kopjes bloem
  • 1/2 kop bakcacao
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje witte bakchocolade
  • 1 kopje halfzoete bakchocolade
  • 1/4 kopje zuurstokken verpletterd
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Klop in een middelgrote mengkom de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg het ei en het pepermuntextract toe en mix tot het is opgenomen.
  • Klop in een andere mengkom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg langzaam toe aan het romige mengsel.
  • Vorm het deeg in ballen van 1 inch en plaats 2 inch uit elkaar op niet-ingevette bakplaten . Vlak af tot 2 inch rondes met de bodem van een glas. Bak 6-8 minuten of tot het gaar is (niet te lang bakken). Laat volledig afkoelen op pannen en breng over naar een rooster.
  • Voeg in de magnetron in een magnetronbestendige kom de witte chocolade toe en kook 30 seconden per keer totdat deze gesmolten is. Sprenkel over de koekjes. Herhaal dit voor de halfzoete chocolade en besprenkel. Top met gemalen zuurstokken en laat opstijven.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 3 december 2021Oorspronkelijk geplaatst op 7 december 2017

Voeding

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 2g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 16 mg | Natrium: 63 mg | Kalium: 66 mg | Vezel: 1g | Suiker: 11g | Vitamine A: 127IU | Calcium: 15 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo