Driekleurige Pinwheel-koekjes

Bron

Het fileermes is een mes met een lang flexibel lemmet die je in staat stelt om dicht langs been te snijden. En logisch natuurlijk, het lemmet is super scherp, je snijdt er probleemloos mee door vlees en vis.
Bestel deze of 1 van onze andere fileermessen, je kan het al snel toevoegen aan je messenset.

India viert de voltooiing van 74 jaar onafhankelijkheid en de 75e onafhankelijkheidsdag in een paar dagen. Deze driekleurige Pinwheel-koekjes die de kleuren van de Indiase vlag weerspiegelen, zijn mijn bijdrage om deze dag op de blog te markeren.

Het zijn moeilijke tijden en de vieringen zullen niet helemaal zijn zoals ze in voorgaande jaren waren. Toch is dit des te meer reden om deze dag te vieren. We hebben als land nog een lange weg te gaan, in veel opzichten, met vijfenzeventig jaar achter ons. We hadden ongetwijfeld zoveel kunnen doen, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat India zijn eigen bijzondere uitdagingen heeft. Al met al moeten we uit het oog verliezen wat we wel hebben en er dankbaar voor zijn.

Pinwheel cookies zijn waarschijnlijk van Amerikaanse oorsprong en erg populair als kerstkoekjes. Ze zijn behoorlijk veelzijdig en kunnen worden gemaakt met deeg van verschillende kleuren, of met of zonder vullingen.

Ze zien er erg mooi uit en lijken nogal moeilijk te maken. In werkelijkheid zijn ze heel gemakkelijk en leuk om te maken. Meng het deeg, verdeel het in twee of drie en kleur de porties. Rol vervolgens elke portie uit, stapel op elkaar, rol op tot een blok. Snijd vervolgens en bak. Er is een beetje koeling tussen nodig om het deeg gemakkelijker te kunnen hanteren, en dit kost wat tijd.

De koeling van het deeg maakt deze zogenaamde Ice Box Cookies. Aan de andere kant betekent dit ook dat je het deeg op de ene dag kunt maken en op een andere kunt bakken, als je daarvoor kiest. Je kunt het gesneden deeg ook invriezen en een paar koekjes tegelijk bakken. Zo kun je op elk moment versgebakken koekjes krijgen.

Mijn Tricoloured Pinwheel Cookies zijn ook vrij van eieren. Doe gewoon het volgende en je cookies zullen perfect zijn. Dit deeg is een beetje zacht en plakkerig als het voor het eerst wordt gemengd. Bestuif het deeg en je handpalmen met een beetje bloem om er een bal van te maken. Het zal gemakkelijker worden om mee te werken. Het koelen zal ook helpen.

Gebruik gelvoedselkleurstof voor het beste resultaat. Voeg een beetje meer kleur toe dan je wilt, want de kleur wordt na het bakken lichter. Gebruik perkamentpapier of vetvrij papier om elke kleur deeg uit te rollen. Wees lichthandig tijdens het uitrollen. Gebruik het perkament om de kleuren over te brengen en op elkaar te stapelen. Zorg ervoor dat alle drie de lagen dezelfde dikte en grootte hebben. Dit zorgt voor perfect gevormde pinwheel-koekjes.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het deegblok echt koud is. Dus koel het minstens 4 tot 5 uur. Overnachten is geweldig. Snijd de plakjes ongeveer 1/4 inch dik. Koel de gesneden koekjes en zet ze rechtstreeks uit de koelkast in de oven. Dit zorgt ervoor dat de koekjes niet uitlopen in de oven. Bekijk ze na 10 minuten. Ze zijn klaar als de randen net bruin beginnen te worden. De bovenkant en zijkant mogen helemaal niet bruin worden. Dit zijn knapperige koekjes.

U kunt andere kleuren gebruiken als u ze voor andere gelegenheden wilt bakken. Mijn andere feestelijke aanbiedingen voor de Indiase Onafhankelijkheidsdag zijn onder meer deze Tirange Chawal / Rice , Cookie Bars en Tricoloured Flag Cookies .

Driekleurige Pinwheel-koekjes afdrukken

Eivrije, knapperige driekleurige pinwheel-koekjes die Onafhankelijkheidsdag vieren met de Indiase vlagkleuren oranje, wit en groen.
Cursus cookies
Keuken wereldwijd vegetarisch
Voorbereidingstijd 2 uur
Kooktijd 15 minuten
Porties 22 koekjes
Ingrediënten

  • 100 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 2/3 kop suiker
  • 1/8 kopje melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • Oranje gel voedselkleuring
  • Groene gel voedselkleuring
instructies:

  • Klop in een grote kom de boter en de suiker met een elektrische handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Meng de vanille en melk erdoor.
  • Klop in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout lichtjes door elkaar. Voeg dit in twee porties toe en mix tot het net gemengd is. Het deeg moet een beetje zacht maar niet plakkerig zijn. Als dat niet zo is, voeg dan een beetje bloem toe om deze consistentie te krijgen. Voeg niet te veel bloem toe.
  • Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Laat een portie ongekleurd. Voeg oranje kleurstof toe aan de tweede portie en groene kleurstof aan de derde portie deeg. Kneed goed tot het deeg egaal gekleurd is.
  • Druk elke portie in een kleine rechthoek en wikkel ze apart in huishoudfolie. Koel gedurende 30 minuten tot een uur. Hierdoor rolt het deeg makkelijker uit.
  • Haal het deeg uit de koelkast en pak het uit. Gebruik twee lagen vetvrij papier om het deeg gemakkelijk te rollen. Plaats het groen gekleurde deeg tussen de twee vellen vetvrij papier en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 1/8-inch dik. Houd opzij.
  • Rol op dezelfde manier het gewone deeg en het oranje deeg uit tot ongeveer dezelfde rechthoek als het groene. Plaats voorzichtig de witte rechthoek op de groene en de oranje hierop zodat de oranje bovenaan ligt.
  • Snijd de randen bij om een nette rechthoek te maken. Je kunt het getrimde deeg gebruiken om er een paar gemarmerde koekjes van te maken. Begin met het korte uiteinde van de rechthoek met drie lagen en rol zo strak mogelijk in jelly roll-stijl op tot een blok.
  • Wikkel het in vetvrij papier of huishoudfolie en leg het opgerolde deeg een nacht of minimaal 4 tot 5 uur in de koelkast. Als je de ruimte hebt, probeer dan het deegblok rechtop te bewaren om te voorkomen dat het plat wordt op de basis wanneer het plat wordt bewaard.
  • Als u klaar bent om te bakken, haalt u het deeg uit de pan en snijdt u het in stukken van 1/4 inch dik. Leg ze op met bakpapier beklede of zeer licht ingevette bakplaten. Koel ongeveer 20 tot 30 minuten. Dit voorkomt dat de koekjes bij het bakken uitlopen en dunner worden. Als u van plan bent het deeg in te vriezen. Dit zou het punt zijn om dat te doen.
  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten op 180C (350F). Ze moeten net beginnen te bruinen aan de randen, maar nog steeds bleek zijn aan de bovenkant. Laat ze een paar minuten afkoelen op de vellen op de vellen en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking.

De post Driekleurige Pinwheel Cookies verscheen eerst op My Diverse Kitchen – A Vegetarian Blog .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo