Death by Chocolate Cheesecake

Bron

Het tomatenmesje heeft een mesblad van hoogstens 15 centimeter, het is namelijk een mesje voor het fijne werk. Mesjes kunnen een vorkje aan de punt hebben maar hoeft zeker niet. Een tomaat kan ook gesneden worden met een glad mesblad zoals een koksmes dit heeft. De tomaten schil is best taai waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes wilt lukken. Het tomatenmes bevat fijne kartels waardoor het met gemak en zonder pletten door de schil snijdt.

Death by chocolate cheesecake heeft een Oreo korst met romige, decadente en rijke chocolade cheesecake. Gegarneerd met chocolade ganache, dit is de droom van elke chocoladeliefhebber!

Cheesecake is veruit een van mijn favoriete desserts. Het kan overal en altijd worden geserveerd en het zal uw maaltijd naar een hoger niveau tillen! Probeer deze New Yorkse cheesecake, deze unieke churro-cheesecake en deze fantastische key lime-cheesecake eens!

Death by Chocolate Cheesecake on a cake stand.

Een lezersrecensie

“Dit is zeker een droom voor chocoladeliefhebbers! Jummie! Wat een fantastisch recept!
-Demetra

Death by Chocolate Cheesecake

Desserts zijn mijn zwakte. En cheesecake-desserts, nou, die spannen echt de kroon! (Bedoelde woordspeling!) Ik heb in mijn tijd veel chocoladerecepten gemaakt die erg geliefd zijn, dus chocoladeliefhebbers, deze is voor jou! Deze cheesecake levert de BESTE smaak, smaak en textuur. Het is laagjes op laagjes chocolade, en veel beter dan dit wordt het niet! En de oreo-korst is echt wat het over de top haalt. Als je van chocolade houdt, dan is dit dessert echt iets voor jou!

De chocoladecheesecake is zo romig, fatsoenlijk en rijk. Het wordt overgoten met een laag chocolade ganache en het is zo'n mooie presentatie op elk familiefeest! Iedereen is zo geïntimideerd om cheesecake te maken, maar geloof me, iedereen kan het, en het is het zo waard! Mijn man vraagt al jaren om dit recept en ik ben blij te kunnen zeggen dat hij er dol op was!

Ingrediënten in Chocolade Cheesecake

Deze ingrediëntenlijst is verrassend eenvoudig! En hoe kun je een cheesecake met een chocolade Oreo-korst weerstaan? Het is zo goed. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

Oreo Korst

  • Oreo-koekjes: deze korst gebruikt gewone oreo-koekjes (geen dubbele dingen)
  • Boter: Ik heb ongezouten boter gebruikt om in deze korst te smelten.

Cheesecake Vulling

  • Bitterzoete chocolade: je kunt hiervoor halfzoete chocolade gebruiken, maar de bitterzoete chocolade zal een diepere smaak hebben.
  • Roomkaas: Dit is het ingrediënt dat de vulling zo glad en romig maakt.
  • Suiker: dit verzoet die chocoladesmaak.
  • Ongezoet Cacaopoeder: Dit als een zeer krachtige chocoladesmaak die bijdraagt aan de cheesecake.
  • Eieren: de eieren helpen de vulling samen te voegen en helpen het te koken, zodat het die cheesecake-textuur heeft.

Chocolade Ganache

  • Halfzoete chocolade: je hakt dit fijn zodat het gelijkmatig wordt gemengd.
  • Slagroom: Dit kalmeert niet alleen de chocoladesmaak, maar het is ook wat de ganaches zo romig maakt.
  • Eetlepel Suiker: Je hebt niet veel nodig! Gewoon een beetje om deze topping wat zoeter te maken.

Hoe maak je Death by Chocolate Cheesecake?

Kun je geloven dat deze cheesecake van begin tot einde maar anderhalf uur duurt? En daar hoort de baktijd bij! Er zijn dus geen excuses meer om geen cheesecake te maken voor al je familie en vrienden! Of jezelf… Geen oordeel hier als je het helemaal voor jezelf wilt als je het eenmaal hebt geproefd!

  1. Om de oreo-korstlaag te maken: Verwarm de oven voor op 350 graden. Pulseer de Oreo-koekjes in een keukenmachine tot ze fijne kruimels zijn. Doe ze in een kleine kom en voeg de gesmolten boter toe en roer tot ze zijn opgenomen. Druk op de bodem van uw 8-9 inch ingevette springvorm. Bak 5 minuten en verwijder en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  2. Om de cheesecake-vulling te maken: Smelt de 10 ons chocolade in de magnetron of gebruik een dubbele grill tot een gladde massa. Opzij zetten. Klop in een staande mixer of met een handmixer de roomkaas, suiker en cacaopoeder tot een gladde massa. Voeg de gesmolten chocolade en eieren toe en spatel tot ze zijn opgenomen. Giet over de oreo korst. Bak gedurende 1 uur of tot het midden is gestold. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de springvorm los en dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
  3. Om de chocoladeganache te maken: Smelt de chocolade, slagroom en suiker in een kleine kom in de magnetron of in een kleine steelpan tot een gladde massa. Verdeel over de bovenkant van de cheesecake en laat afkoelen. Werk eventueel af met chocoladekrullen.
A slice of Death by Chocolate Cheesecake.
Moet ik een springvorm gebruiken?

Een springvorm zorgt voor een snelle release en gemakkelijk snijden. U kunt ook folie of perkamentpapier gebruiken om het gemakkelijk los te maken. Maar je kunt ook elke cakevorm of taartplaat gebruiken om deze death by chocolate cheesecake te maken.

A slice removed of Death by Chocolate Cheesecake.
Hoe bewaar je overgebleven cheesecake?

Deze vers gebakken chocolade cheesecake is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Koel afgedekt losjes in aluminiumfolie of plasticfolie.

A slice of Death By Chocolate Cheesecake.
Kan ik cheesecake invriezen?

Ja, dat kan! Wikkel de cheesecake gewoon stevig in aluminiumfolie of plasticfolie of plaats hem in een stevige diepvrieszak en label hem met de datum. Laat het gewoon in de koelkast ontdooien voordat je het serveert. Het is het beste om binnen een maand na het invriezen te eten, maar het kan tot 2 maanden in de vriezer blijven.

Meer recepten voor chocoladeliefhebbers

Ik heb nog meer recepten voor jullie chocoladeliefhebbers die er zijn! Chocolade kan worden gebruikt om bijna alles beter te laten smaken, dus u moet deze andere recepten ook proberen. Probeer er een of als je echt ambitieus bent, probeer ze allemaal! Want wie wil er nou niet een extra dessert of twee na het eten?

Desserts

Pot De Crème

Desserts

Zelfgemaakte Reese's Peanut Butter Cups

Desserts

No Bak Oreo Ballen

Desserts

Chocolade brownies zonder bloem

Afdrukken Death by Chocolate Cheesecake

Death by chocolate cheesecake heeft een Oreo korst met romige, decadente en rijke chocolade cheesecake. Gegarneerd met chocolade ganache, dit is de droom van elke chocoladeliefhebber!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord chocolade cheesecake, death by chocolate cheesecake
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 10 plakjes
Calorieën 649kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Oreo-korst:

  • 10 ons oreokoekjes
  • 6 eetlepels boter gesmolten
Kaastaartvulling:

  • 10 ons bitterzoete chocolade gesmolten
  • 4 (8 ounce pakjes) roomkaas
  • 1 1/4 kopjes suiker
  • 1/4 kop ongezoet cacaopoeder
  • 4 grote eieren
Chocolade Ganache:

  • 6 ons halfzoete chocolade gehakt
  • 3/4 kop slagroom
  • 1 Eetlepel suiker
instructies:

  • Om de oreo-korstlaag te maken: Verwarm de oven voor op 350 graden. Pulseer de Oreo-koekjes in een keukenmachine tot ze fijne kruimels zijn. Doe ze in een kleine kom en voeg de gesmolten boter toe en roer tot ze zijn opgenomen. Druk op de bodem van uw 8-9 inch ingevette springvorm. Bak 5 minuten en verwijder en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  • Om de cheesecake-vulling te maken: Smelt de 10 ons chocolade in de magnetron of gebruik een dubbele grill tot een gladde massa. Opzij zetten. Klop in een staande mixer of met een handmixer de roomkaas, suiker en cacaopoeder tot een gladde massa. Voeg de gesmolten chocolade en eieren toe en spatel tot ze zijn opgenomen. Giet over de oreo korst. Bak gedurende 1 uur of tot het midden is gestold. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de springvorm los en dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
  • Om de chocoladeganache te maken: Smelt de chocolade, slagroom en suiker in een kleine kom in de magnetron of in een kleine steelpan tot een gladde massa. Verdeel over de bovenkant van de cheesecake en laat afkoelen. Werk eventueel af met chocoladekrullen.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 8 februari 2022Oorspronkelijk geplaatst op 8 april 2018

Voeding

Calorieën: 649kcal | Koolhydraten: 72g | Eiwit: 7g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 111 mg | Natrium: 227 mg | Kalium: 389 mg | Vezel: 5g | Suiker: 55g | Vitamine A: 590IE | Vitamine C: 0,1 mg | Calcium: 61 mg | IJzer: 5,9 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo