De perfecte mini-pompoentaartjes

Bron

De eigen specialiteit van een fileermes is het bezitten van een aanzienlijk buigzaam lemmet om zo dicht als mogelijk langs bot te snijden. En logisch uiteraard, het lemmet is fantastisch scherp, je snijdt er zonder moeite mee door je verse producten. Onze fileermessen voegen een perfecte meerwaarde aan ieders messenset.

Mini-pompoentaarten zijn het perfecte dessert dat speciaal voor jou is gemaakt! U kunt genieten van slechts één of een paar hebben! Hoe dan ook, ze zijn zo lekker dat iedereen naar het recept zal vragen!

Als je van klassieke pompoentaart houdt, dan is dit dessert iets voor jou! En individuele porties maken dit perfect om als dessert mee te nemen naar elke potluck. Als je hiervan houdt, probeer dan zeker Mini Cheesecakes , Mini Cherry Pies en deze heerlijke Mini Key Lime Pie !

A mini pumpkin pie with a bite taken out of it. Mini Pompoentaartjes

Hoe komt het dat iets kleins gewoon lekkerder smaakt? Deze mini-pompoentaarten zien er niet alleen zo schattig uit in zo'n klein formaat, maar ze smaken precies als klassieke pompoentaart. En omdat je er geen plak uit hoeft te snijden, kun je er meer dan één eten en niemand hoeft het te weten! De schilferige korst is perfect voor de romige vulling. Het is het perfecte dessert om het pompoenseizoen af te trappen!

Ik hou van een goede pompoentaart, maar soms wil ik niet de toewijding van een hele taart. Dat maakt deze zo geweldig! Ik kan deze mini-pompoentaartjes van tevoren maken en bewaren om de hele week door de perfecte individuele late night snack te hebben. Er zijn zoveel pompoentraktaties in deze tijd van het jaar en het is dus moeilijk om te kiezen welke je moet maken! Ik hou van deze omdat het niet iets is dat je de hele tijd ziet en het is ZOO goed! Je moet het proberen!

Ingrediënten in Mini Pompoentaartjes

Je zult geschokt zijn om te ontdekken hoe gemakkelijk deze mini-pompoentaarten zijn om te maken! Als je net als ik pompoenpuree in voorraad hebt, heb je waarschijnlijk al alles wat je nodig hebt om deze te maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Taartbodems: U kunt zowel in de winkel gekochte als zelfgemaakte taartbodems gebruiken !
  • Kristalsuiker: ik gebruik dit om de pompoensmaak te zoeten.
  • Kaneel: Is het recept zelfs pompoen als je het niet combineert met kaneel??
  • Zout: Dit zal de smaken van alle andere ingrediënten versterken.
  • Gemalen gember en gemalen kruidnagel: dit zorgt voor die aardse, herfstsmaak.
  • Eieren: Ik gebruik graag eieren die op kamertemperatuur zijn. Dit helpt hen beter te mengen!
  • Ingeblikte pompoen: zorg ervoor dat je pompoenpuree krijgt en geen pompoentaartvulling! De puree heeft geen toegevoegde ingrediënten, dus je maakt het op smaak door deze kruiden toe te voegen.
  • Verdampte melk : ik gebruik dit om alle ingrediënten samen te mengen.
  • Slagroom: Gebruik een klodder hiervan als topping!

Laten we wat taarten bakken!

Dit recept duurt slechts ongeveer 30 minuten van begin tot einde, inclusief baktijd! Deze mini-pompoentaarten zijn zo lekker en je hele familie zal er gek van worden!

  1. Voorverwarmen, rollen en koelen: Verwarm de oven voor op 400°. Rol de taartbodem dun uit tot ongeveer ⅛ inch dik, en snijd in 12 3 ½ inch cirkels. Druk de deegcirkels in de holtes van een muffinvorm en plaats in de koelkast om te koelen.
  2. Combineer en klop: Meng in een grote kom de suiker, kaneel, zout, gember en kruidnagel. Voeg de eieren, pompoen en verdampte melk toe. Klop tot het volledig is gecombineerd.
  3. Vullen en bakken: Haal de muffinvorm uit de koelkast en schep de pompoenvulling voorzichtig in de korstjes, ongeveer 3 eetlepels. Bak 16-20 minuten, tot de vulling gestold is en de korst bruin begint te worden.
  4. Koel af en bedek met room: laat de taarten volledig afkoelen voordat u ze voorzichtig uit de muffinvorm haalt. Als ze blijven plakken, ga dan voorzichtig met een mes langs de rand van de korst om ze los te maken van de pan. Serveer met slagroom.

6 pictures showing step by step baking instructions.

Tips voor het maken van mini-pompoentaartjes

Pompoentaart is iconisch met zijn herfstsmaken! Dit recept is geen uitzondering en is zo eenvoudig dat je er keer op keer op terug zult komen! Hier zijn een paar tips om te gebruiken tijdens het maken van dit eenvoudige dessert.

  • Taartkorst: ik ben dol op zelfgemaakte taartkorst , maar het gebruik van in de winkel gekochte korst is een geweldige kortere weg als je merkt dat je weinig tijd hebt.
  • Rol de korst dun uit: Bij het maken van minitaarten moet je de korst een beetje extra uitrollen … zelfs als het voorgerolde, kant-en-klare korstjes zijn. Anders wordt de korst te dik. Niet alleen zal de korst niet volledig bakken, maar de verhouding tussen korst en vulling is ook niet goed.
  • Niet te lang bakken: Pompoentaartvulling is technisch gezien een vla en zal splitsen als het te gaar is. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u uw minitaarten niet te lang bakt. Om te weten wanneer ze klaar zijn, zal de vulling hard zijn, maar nog steeds een beetje wiebelig.

Mini pumpkin pies.

Vooruit maken en restjes bewaren

Pompoentaart is een klassiek dessert en een van de beste dingen is hoe goed het als restjes kan worden bewaard! Je kunt dit van tevoren maken en bewaren, of als je het geluk hebt wat over te hebben, eet het als een late night snack! jammie!

  • Vooruit maken en invriezen: maak je mini-pompoentaartjes en laat ze volledig afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld, doe je ze in een ritssluitingszak of luchtdichte verpakking (zorg ervoor dat je de datum erop vermeldt!). Als u klaar bent om het te eten, ontdooit u het een nacht in de koelkast voordat u het serveert. Diepgevroren mini-pompoentaartjes kunnen 1 maand in de vriezer!
  • Vooruit maken en in de koelkast bewaren: Mini-pompoentaarten kunnen ongeveer 1-2 dagen van tevoren worden gemaakt. Eenmaal gebakken en afgekoeld, wikkel je je pompoentaarten stevig in plasticfolie. Zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
  • Klaar om te serveren: Als je klaar bent om te serveren, haal je je pompoentaart ongeveer 15 minuten uit de koelkast of eet je hem meteen een beetje koud op.

A zoomed in picture of a mini pumpkin pie.

Meer pompoendesserts om te proberen!

Je kunt een heerlijk pompoendessert niet verslaan. Deze zijn zelfs zo goed dat je pompoenen wilt inslaan, zodat je deze het hele jaar door kunt bakken! Er zijn er zoveel, maar ik heb er nog een paar uitgezocht die je kunt proberen. Ze zijn zo lekker dat je ze allemaal wilt maken! Fijne herfst!

Desserts

Pompoen Kruidenblad Taart

Ontbijt

Pompoenkruidenpannenkoeken

Desserts

Oma's beroemde pompoentaart

Desserts

3 Ingrediënten Pumpkin Chocolate Chip Cookies

Mini-pompoentaartjes afdrukken

Mini-pompoentaarten zijn het perfecte dessert dat speciaal voor jou is gemaakt! U kunt genieten van slechts één of een paar hebben! Hoe dan ook, ze zijn zo lekker dat iedereen naar het recept zal vragen!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord mini-pompoentaarten, taart, Pompoentaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 12 Taarten
Calorieën 191kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 zelfgemaakte taartbodems of kant-en-klare taartbodems
  • ¾ Kopje kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ Theelepel Zout
  • ½ Theelepel Gemalen Gember
  • ¼ Theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 grote eieren licht geklopt
  • 1 (15 ons) blik pompoen in blik
  • 1 (12 ons) blikje verdampte melk
  • Slagroom als topping
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400°. Rol de taartbodem dun uit tot ongeveer ⅛ inch dik, en snijd in 12 3 ½ inch cirkels. Druk de deegcirkels in de holtes van een muffinvorm en plaats ze in de koelkast om af te koelen.
  • Meng in een grote kom de suiker, kaneel, zout, gember en kruidnagel. Voeg de eieren, pompoen en verdampte melk toe. Klop tot het volledig is gecombineerd.
  • Haal de muffinvorm uit de koelkast en schep de pompoenvulling voorzichtig in de korstjes, ongeveer 3 eetlepels. Bak 16-20 minuten, tot de vulling gestold is en de korst bruin begint te worden.
  • Laat de taarten volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig uit de muffinvorm haalt. Als ze blijven plakken, ga dan voorzichtig met een mes langs de rand van de korst om ze los te maken van de pan. Serveer met slagroom.

Voeding

Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 3g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 31 mg | Natrium: 225 mg | Kalium: 42 mg | Vezel: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 59IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 13 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo