De perfecte cake donuts

Bron

Een koksmes kopen? Dit exemplaar, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Een redelijke prijs en natuurlijk reuze scherp. Dit koksmes is een mooie uitbreiding op ieders messenset.

Cakedonuts zijn rijk en goudkleurig en brengen het woord heerlijk naar een hoger niveau! De zoete smaak smelt volledig in je mond en het delicate glazuur met hagelslag laat je vragen om meer!

De combinatie van de luchtige textuur van een cake met de heerlijke smaak en vorm van een donut maakt deze cake donuts de BESTE! Het is een toetje waar je familie gek van zal worden!! Als je een zoetekauw bent, moet je absoluut deze andere dessertrecepten proberen, zoals Brownie Cookies , Ice Cream Sandwiches en Angel Food Cupcakes !

Stack of donuts. Hoe zijn cake donuts anders dan gewone donuts?

Als iemand die van donuts houdt, ben ik hier om je het verschil tussen hen te vertellen en wat deze absoluut de beste maakt. Laat me je eerst vertellen wat iets eigenlijk kwalificeert als een donut. Een donut is een gezoet deeg dat meestal in de vorm van een ring wordt gekookt. Makkelijk toch? Ik wed dat je dat al wist! Dus wat maakt een cakedoughnut anders?? Nou, in tegenstelling tot andere donuts , gebruik je bij het bakken van een cake donut geen gist! Het gebruikt bakpoeder om die rijke, donzige textuur te krijgen. En zonder gist te gebruiken, nou, dit recept is zoveel makkelijker!!

Cakedonuts zijn net zo zoet als gewone donuts. Het ding dat echt anders is, is hun textuur die net een cake is. Hierdoor worden ze wat rijker en zit je sneller vol tijdens het eten! Ik vind het vooral geweldig dat in dit recept het heerlijke glazuur tot aan de rand van de donut loopt. Het smaakt niet alleen naar de hemel, maar ze zien er ook zo mooi uit! Donuts zijn een nietje voor b reakfast , brunch, snack tijd, en dessert wat betekent dat ze zullen opgegeten zeker!

Ingrediënten voor Cake Donuts

Eenvoudig en bevredigend, deze cake-donuts staan bovenaan mijn lijst als ik een heerlijk dessertrecept kies. Ik heb meestal alle ingrediënten bij de hand, wat het bakken ervan een makkie maakt! Zie de receptenkaart voor exacte ingrediëntenmetingen!

  • Meel : Ik heb bloem voor alle doeleinden gebruikt bij het maken van deze donuts.
  • Suiker : het noodzakelijke ingrediënt om zoet te zijn!
  • Bakpoeder : Dit is wat ze die cakeachtige textuur zal geven. De bubbels die hieruit ontstaan maken de cake luchtig!
  • Zout : zout maakt dit heerlijk en stimuleert die goudbruine kleur van de donut.
  • Boter : Zorg ervoor dat u ongezouten, gesmolten boter gebruikt.
  • Eieren: Klop de eieren voordat je ze mengt!
  • Volle melk : Een superster ingrediënt, volle melk geeft vet, suiker, eiwitgehalte en romigheid aan de donuts!
  • Vanille : Vanille doet geweldig werk en verbetert de algehele zoete smaak.

Ingrediënten voor Glaze

  • Poedersuiker: poedersuiker is het noodzakelijke bestanddeel voor de zoetheid van het glazuur!
  • Boter : Voor het glazuur gebruik je ook ongezouten, gesmolten boter!
  • Vanille: Als je het wilt afwisselen of als je het bij de hand hebt, is vanillebonenpasta ook een uitstekende optie voor de vanillesmaak!
  • Melk: Dit zal alle ingrediënten aan elkaar binden.

Hoe maak je Cake Donuts

Het mengen van alle ingrediënten gaat snel! Je kunt wat tijd besparen en het glazuur maken terwijl je donuts bakken en het zal allemaal klaar zijn om te gaan zodra ze zijn afgekoeld! Meng dit door voedselkleuring aan het glazuur toe te voegen of de hagelslag te veranderen in mini-chocoladestukjes, mini-m&m's, of eigenlijk, wat je hartje begeert! Ze zullen hoe dan ook heerlijk zijn!

  1. Bereiden: Verwarm de oven voor op 350° en vet de donutvormpjes in met bakspray.
  2. Droge ingrediënten: Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Natte ingrediënten: Klop in een middelgrote kom de boter, eieren, melk en vanille door elkaar.
  4. Mix: Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot een gladde massa.
  5. Pijp: Gebruik een grote ritssluitingszak waarvan de hoek is afgeknipt of een grote spuitzak om het beslag in de ingevette donutpannen te spuiten, waarbij de pannen slechts ¾ van de weg vol zijn.
  6. Zet in de oven: Bak 10-12 minuten, tot ze goudbruin zijn. Terwijl de donuts bakken, meng je het vanilleglazuur door elkaar.
  7. Maak de Glaze: Meng de poedersuiker, gesmolten boter en vanille. Voeg de melk 1 eetlepel per keer toe tot de gewenste dikte is bereikt. Je wilt niet dat het zo dun is dat het zo van de donut loopt, maar je wilt ook niet dat het dik en plakkerig is.
  8. Koel, glazuur en strooi: Koel de donuts 5-10 minuten voordat ze in het glazuur worden gedompeld en bestrooid met de gewenste hagelslag.

Four photos of the process of making cake donuts.

Donut-hacks

Als je deze cake-donuts thuis maakt, zul je je realiseren hoe goed ze smaken, en plotseling bespaart het je een reis naar je plaatselijke donutwinkel !! Als je deze eenmaal hebt gemaakt, kun je niet meer stoppen! Hier zijn een paar ideeën over hoe je ervoor kunt zorgen dat deze donuts gewoon PERFECT worden!

  • Alles is beter als het chocolade is! Voeg voor een chocoladeglazuur in plaats daarvan gewoon ½ kopje gesmolten chocoladeschilfers toe aan het glazuurmengsel!
  • Donutpoppers: heb je geen donutpan? Probeer het beslag in mini-muffinvormpjes te doen en maak er "donutpoppers" van. U moet de kooktemperatuur wijzigen in 400 graden en ze in plaats daarvan 8-9 minuten koken!
  • Tik op je pan: zodra je donuts in de pan zijn gepipetteerd, pak je hem met beide handen op en tik je hem zachtjes op je aanrecht. Dit zal zelfs je donutbeslag eruit halen en eventuele luchtbellen helpen elimineren!
Tips voor de beste cake-donuts

Zelfgemaakte Cake Donuts zijn vrij eenvoudig en nemen weinig tot geen tijd in beslag om te maken!

  • Donutpan: Het gebruik van een cake-donutpan is essentieel om de duidelijke ringvorm voor de donuts te krijgen. Deze pannen zijn te vinden bij de meeste ambachtelijke winkels en zelfs bij sommige supermarkten. Ze worden meestal geleverd met 6, 12 of 20 donutputten.
  • De pan vullen: Zorg ervoor dat u de donutpan slechts voor de helft vult. Nog vol en het midden van de donut zal verdwijnen als het donutbeslag stijgt.
  • Vanillebonenpasta: dit is optioneel, maar het gebruik van vanillebonenpasta brengt je donuts naar een hoger niveau! Vanillebonenpasta is een dikke pasta van vanillebonenkaviaar (wat de vanillebonen worden genoemd) en geeft je donuts en glazuur een gespikkeld uiterlijk en een geweldige vanillesmaak!

Donuts on a cooling rack.

Zelfgemaakte cake donuts bewaren

Ik vind het heerlijk om dit recept te verdubbelen, zodat ik deze cake-donuts de hele week kan hebben voor ontbijt, snacks en dessert! Als je ze luchtdicht bewaart, blijven ze bij kamertemperatuur 5 dagen vers! Als je ze in de koelkast bewaart, zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Probeer ook je donuts uit de buurt van ramen in de keuken te houden, want door de zon zal het glazuur smelten! Zoals bij alle donuts, kunnen deze zelfgemaakte cake-donuts het beste worden gegeten op dezelfde dag dat ze worden gemaakt. Maar als je restjes hebt (ik wed van niet!) kunnen ze die 2-3 dagen op kamertemperatuur bewaren.

  • Vers uit de oven geserveerd: Voor optimaal genot kunnen deze donuts het beste worden geserveerd zodra ze voldoende zijn afgekoeld om in het glazuur te worden gedompeld.
  • Kamertemperatuur: ze kunnen het beste plat op een bakplaat worden bewaard met een plastic deksel erop. Als je geen plastic deksel voor je bakplaat hebt, probeer ze dan op te bergen zonder glazuur en dek ze af met plasticfolie. Als ze al glazuur hebben en bedekt zijn met plasticfolie, kan het een deel van het glazuur verwijderen wanneer de plasticfolie wordt verwijderd.

A cake donut being held that is half eaten.

Meer donutrecepten om van te houden

Bespaar uzelf de moeite om door de stad te rijden om de beste donut te vinden. VERRASSING! Het kan in uw eigen huis worden gemaakt. Met hoe veelzijdig donuts zijn, vindt u zeker een recept dat het beste bij uw gezin past! Probeer een aantal van deze andere donutrecepten uit en ik weet zeker dat je er een zult vinden die in de toekomst op al je vakanties, feesten en bakkerijverkopen zal verschijnen! jammie!

Deze Gebakken Carrot Cake Donuts met Cream Cheese Frosting zijn een echte traktatie! Ze zijn gezonder dan traditionele donuts en perfect voor een lentebrunch of paasdessert. Ongelooflijk sappig en smaakvol!

Desserts

Gebakken Carrot Cake Donuts met Roomkaas Frosting

Desserts

Gebakken Pompoen Donuts met Bruine Boter Glazuur

Ontbijt

Donut Gaten

Geglazuurde donuts met hagelslag op een rooster

Ontbijt

Zelfgemaakte Donuts

De perfecte cake-donuts afdrukken

Cakedonuts zijn rijk en goudkleurig en brengen het woord heerlijk naar een hoger niveau !! De zoete smaak smelt volledig in je mond en het delicate glazuur met hagelslag laat je vragen om meer!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord cake donuts, cake donuts recept
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 18 Donuts
Calorieën 191kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • ¼ kopje ongezouten boter gesmolten
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • ¾ volle melk
  • 2 theelepel vanille
Vanille Glazuur

  • 2 kopjes poedersuiker
  • 2 Eetlepels ongezouten boter gesmolten
  • 1 theelepel vanille of vanillebonenpasta
  • 3 Eetlepels melk
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en vet de donutvormpjes in met bakspray.
  • In een grote kom zwaai de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Klop in een middelgrote kom de boter, eieren, melk en vanille door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot een gladde massa.
  • Gebruik een grote ritssluitingszak waarvan de hoek is afgeknipt of een grote spuitzak om het beslag in de ingevette donutpannen te spuiten, waarbij de pannen slechts ¾ van de weg vol zijn.
  • Bak gedurende 10-12 minuten, tot ze goudbruin zijn. Terwijl de donuts bakken, meng je het vanilleglazuur door elkaar.
  • Laat 5-10 minuten afkoelen voordat je het in het glazuur dompelt en besprenkelt met de gewenste hagelslag. Koel volledig af op een koelrek.
Vanille Glazuur

  • Meng de poedersuiker, gesmolten boter en vanille. Voeg de melk 1 eetlepel per keer toe tot de gewenste dikte is bereikt. Je wilt niet dat het zo dun is dat het zo van de donut loopt, maar je wilt ook niet dat het dik en plakkerig is.

Voeding

Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 2g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 31 mg | Natrium: 75 mg | Kalium: 73 mg | Vezel: 1g | Suiker: 24g | Vitamine A: 152IE | Calcium: 29 mg | IJzer: 1 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo