De kracht van positieve bevestigingen

Bron

Erg groot is het tomatenmesje niet, het is een bescheiden maar heerlijk mesje. Bij meerdere modellen messen zit er en vork aan het uiteinde, dit maakt het oppakken van tomaten plakken makkelijker. Een tomaat valt bovendien met een glad lemmet te snijden zoals een koksmes dit heeft. De tomaten vel is best taai die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Met dank aan de fijne kartels van het tomatenmes is die tomaten schil probleemloos te snijden.

Toen ik jonger was, en zelfs tot een paar jaar geleden, had ik het gevoel dat ik mezelf complimenten gaf, gewoon dat ik vol van mezelf was. En nou, ik wilde nooit dat iemand zou denken dat ik verwaand was, dus ik dacht dat het gewoon het beste was om het tegenovergestelde te zeggen. Dat betekende in plaats van tegen mezelf te zeggen dat ik mooi of hardwerkend of gedreven of intelligent was… Ik zei tegen mezelf dat ik er niet goed uitzag, dat ik niet hard genoeg werkte, dat ik lui was en dom. Dat betekende ook dat ik nooit complimenten kreeg of dankbaar was die op mijn pad kwamen en ik geloofde ze absoluut niet. Ik zat in een schaamtecyclus. Beschaamd dat ik me niet waardig voelde, beschaamd dat ik me niet goed genoeg voelde, en beschaamd toen ik daadwerkelijk iets positiefs over mezelf voelde. Het was schaamte op schaamte, hoe ik me ook voelde.

Man, zelfs als ik dit allemaal opschrijf, word ik er misselijk van.

Ik heb van jongs af aan geleerd dat je niets positiefs over jezelf moet zeggen. En toen werden die overtuigingen voortdurend bevestigd door jongere vrienden als ik iets over mezelf zou willen en snel zou worden geminacht voor die gevoelens. Dus het patroon ging steeds weer door. Want weet je wat? Soms is het gemakkelijker om vast te houden aan wat je weet in plaats van onbekend terrein te betreden.

En voor mij was dat onbekende gebied gewoon mezelf leuk vinden… Ik wist niet hoe ik mezelf leuk moest vinden. Ik wist niet hoe ik mezelf een compliment moest geven, het eigenlijk moest ontvangen en het echt moest geloven. Maar weet je wat je doet als je niet weet hoe je iets moet doen? Je doet alsof totdat je het haalt. En dan oefen je. Dus dat is precies wat ik deed. Elke keer dat ik merkte dat ik iets negatiefs over mezelf dacht of zei, veranderde ik het in iets positiefs. Als ik bijvoorbeeld merkte dat ik naar mijn cellulitis keek en mezelf vertelde hoe lelijk het was, stopte ik en keek mezelf dood in de spiegel en zei: "Ik ben zo verdomd trots op hoe hard je de afgelopen 13 jaar hebt gewerkt .” Dan zou ik verder gaan. Ik deed dit elke keer, soms veranderde ik het jargon een beetje: "Je ziet er absoluut prachtig uit vandaag" en voordat ik het wist, dacht ik zelden aan die negatieve gedachten omdat ik mijn hersenen had omgeschoold om alleen positieve gedachten te denken. Natuurlijk, tante Flow komt altijd een keer per maand naar de stad en verknoeit dat een beetje, maar sinds ik mezelf heb getraind om die gedachten te negeren, kan ik vrij snel uit dat negatieve patroon komen!

Als deze negatieve gedachten en patronen je bekend voorkomen, gaan we oefenen! Het is tijd om je hersenen te herprogrammeren, omdat ze al zo lang op een bepaalde manier zijn geprogrammeerd. Niet meer denken dat je bent zoals je bent of dat je niet kunt veranderen. Je kunt altijd veranderen. En je kunt zeker altijd ten goede veranderen. Als je niet weet waar je moet beginnen met positieve affirmaties, laat me je dan een beetje begeleiden. Je kunt er een paar vinden die voor jou het beste klinken, maar ik raad je ten zeerste aan om groot te gaan. Wanneer je een negatieve gedachte denkt, wil ik dat je die negeert met: "Holy shit, je ziet er zo verdomd goed uit, jij verdomde hottie !!" Je hoeft het eerst niet te geloven, je moet er misschien een beetje om lachen, maar als je het steeds weer begint te herhalen, zullen je hersenen het snel geloven. En raad eens? Als je brein het gelooft, belichaam je het. Hier zijn een paar andere affirmaties om uit te kiezen:

 • Ik ben zo trots op hoe ver je bent gekomen.
 • Je bent een verdomde superster.
 • Ummmm excuseer me, wanneer ben je een supermodel geworden??
 • Ik ben sterk, zelfverzekerd en ik ben klaar om de wereld ten goede te veranderen.
 • Mijn lichaam is gezond en daar ben ik zo dankbaar voor.
 • Verdomde teef, je ziet er verdomd goed uit!
 • Ik ben zo trots op alle obstakels die je hebt overwonnen.
 • Ik ben niet te stoppen.
 • Ik ben sterker en gelukkiger dan gisteren.
 • Ik heb zoveel bereikt.
 • Ik ben dankbaar voor mijn lichaam.
 • Ik heb vastgehouden aan mijn fitnessprogramma en daar verdomd trots op.
 • Ik ben sexy AF en de hele wereld zou het moeten weten.
 • Mijn uniekheid is wat deze wereld een betere plek maakt.
 • Ik ben gezond, ik ben rijk, ik ben rijk, ik ben die bitch.

Kies er een uit en herhaal deze elke keer dat er een negatieve gedachte in je opkomt. Zeg het hardop voor een spiegel of herhaal het een paar keer in gedachten. En een van de beste dingen is dat niemand je kan beoordelen, behalve jijzelf. En als je jezelf veroordeelt omdat je iets aardigs zegt, nou schat, we hebben wat werk te doen! En ik ben hier om je op weg te helpen.

Je verdient het om gelukkig te zijn. Je VERDIENT het om van jezelf te houden. Je VERDIENT het om vreugde te voelen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je heeft opgevoed, de relaties die je hebben veranderd… JE VERDIENT HET LEVEN DAT JE WILT. Maar je moet werken om er te komen. Je moet werken aan het creëren van het leven dat JIJ wilt, het wordt niet aan jou overgedragen. Als je klaar bent om je leven te veranderen, moet je dag na dag werken na verdomde dag. Begin dus vandaag. Verander je brein en alles zal ten goede beginnen te veranderen. Dit heb je!!

Het bericht De kracht van positieve bevestigingen verscheen eerst op PaleOMG .

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo