De BESTE zelfgemaakte karamelpopcorn

Bron

Zoek je een chef’s knife? Dit exemplaar, is er eentje om bij je keukenmessen toe te voegen. Een prachtig design en natuurlijk reuze scherp. Als je dit chef’s knife besteld heeft je messenset een mooie uitbreiding erbij.

Zelfgemaakte karamelpopcorn is zacht, zoet en absoluut heerlijk! Een familiefavoriet, deze zelfgemaakte popcorn is iets dat je zeker wilt toevoegen aan je wekelijkse filmavonden!

Deze popcorn is snel en gemakkelijk te maken, zelfs voor de meest beginnende kok! Het duurt ongeveer 20 minuten van start tot finish! En als je dacht dat dit popcornrecept goed was, ga je gang en probeer deze Funfetti (Bunny Bait) , Grasshopper en deze geweldige Salted Caramel Popcorn !

Caramel popcorn in a bowl. Karamel Popcorn Recept

Het vinden van een goed karamelpopcornrecept is als het zoeken naar een eenhoorn. Het voelt onmogelijk! Maar nadat je dit recept hebt geprobeerd, hoef je niet meer te zoeken, want dit is het! Dit recept heeft die heerlijke crunch van popcorn terwijl het wordt besprenkeld met de perfecte hoeveelheid ooey-kleverige karamel! Het is niet te vochtig en het is niet krokant. Het klopt gewoon! Ik had het gevoel dat elke andere karamelpopcorn te veel karamel had of niet genoeg. De verhouding leek altijd uit waardoor het teleurstellend was. Maar na het maken van dit recept heb ik de perfecte mix gevonden!

Deze karamelpopcorn is ZO goed dat je zeker meer dan één batch tegelijk wilt maken… Weet je, zodat je een geheime voorraad voor jezelf hebt om doordeweeks te snacken! Ik hou ervan hoe de textuur niet alleen fantastisch is, maar ook dat de karamelsmaak precies goed is. Sterker nog, ik vind het heerlijk om het te maken met deze Ranch Pretzels , Muddy Buddies en deze Brown Butter Rice Krispies Treats voor onze game- en filmavonden! Het past bij zowat alles! Dit recept is een beproefde favoriet en ik denk dat het er zeker een is waar je familie dol op zal zijn!

Ingrediënten In Zelfgemaakte Karamel Popcorn

De meeste van deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast, wat het simpel houdt! Sterker nog, ik ben dol op een recept waar ik alles al bij de hand heb! Het maakt het een makkelijk ja om te beslissen of ik het moet halen of niet! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

 • Popcornpitten: zorg dat ze vers zijn! Oude popcornpitten knallen niet helemaal en smaken zeker niet zo vers!
 • Bruine suiker: Mijn favoriete soort zoetstof om te gebruiken!
 • Boter: De boter wordt gesmolten met de bruine surgae, waardoor je karamelbasis ontstaat.
 • Karo siroop: Dit zorgt voor een extra zoete smaak en bindt de ingrediënten aan elkaar.
 • Gezoete gecondenseerde melk: Een van mijn favoriete ingrediënten aller tijden, de gezoete gecondenseerde melk is precies wat deze karamel zal doen opvallen!
 • Zuiveringszout: dit reageert met de bruine suiker en glucosestroop! Het helpt de karamel een zachte textuur te behouden.

Laten we wat popcorn maken!

Je zou 20 minuten de tijd moeten nemen om deze karamelpopcorn te maken, want het is niet alleen heerlijk, maar het is ook zo eenvoudig en gemakkelijk! Eigenlijk is het geweldig om met het hele gezin te maken, mijn kinderen kijken graag naar popcorn. Ga je gang en probeer het, ik weet dat je het geweldig zult vinden!

 1. Pop de popcorn: doe je popcornpitten in een luchtpoppermachine en doe ze in een grote kom. Opzij zetten.
 2. Meng de karamelingrediënten: kook op middelhoog vuur in een middelgrote pan de bruine suiker, boter en karosiroop. Laat aan de kook komen en voeg dan gezoete gecondenseerde melk toe.
 3. Kook: Laat het ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken (tot het het softbalstadium bereikt). Pas op dat je het niet te lang kookt en laat het aanbranden.
 4. Van het vuur halen: Haal van het vuur en roer voorzichtig zuiveringszout erdoor.
 5. Gieten, mixen, coaten en genieten!: Giet de karamel over de gepofte popcorn. Meng het vervolgens met een houten lepel om ervoor te zorgen dat het allemaal gelijkmatig kan worden bedekt. Genieten van!

4 pictures showing how to make caramel popcorn step by step.

Baktips

Karamelpopcorn bakken kan lastig zijn, maar hier zijn een paar dingen die je kunt doen om het precies goed te laten worden! Om je te helpen, heb ik enkele tips bedacht die je zullen helpen om deze smaak perfect te maken!

 • Ontdoen van niet-gepoepte kernels: Er is niets erger dan in de verrassende niet-gepofte kernel te bijten en bijna je tanden te breken! Om hiervan af te komen en dat probleem te vermijden, hoeft u slechts één extra stap te zetten! Zodra je popcorn klaar is met knallen, giet je deze op een bakrooster. Als gevolg hiervan vallen alle niet-gepofte korrels door en blijft de popcorn bovenop! Doe de popcorn terug in je kom. Nu, nadat je de karamelsaus op de popcorn hebt gegoten, hoef je je geen zorgen te maken dat je in die korrels bijt! Het is zeker de extra stap waard!
 • Gebruiksvoorwerpen met antiaanbaklaag: Als u een pan met antiaanbaklaag en een siliconen spatel gebruikt (in plaats van een houten lepel), zal het opruimen VEEL eenvoudiger zijn!
 • Niet te gaar koken: Te gaar karamel heeft zeker een verbrande smaak. Dus als je het kookt, moet je karamel een goudbruine kleur hebben. Als het te donker is, betekent dat dat het te gaar is! Houd het dus goed in de gaten en roer het constant door.

Caramel popcorn in a pan.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt om restjes van deze karamelpopcorn over te hebben, volgen hier een paar tips voor het bewaren ervan! Sterker nog, het smaakt de volgende dag net zo lekker, dus misschien maak je er zelfs nog wat extra van! Zo heb je al een snelle snack bij de hand!

 • Op kamertemperatuur: plaats je afgekoelde karamelpopcorn in een afgesloten, luchtdichte container. Daarna kun je het op het aanrecht laten staan en je popcorn is 7-10 dagen houdbaar!
Meer heerlijke karamelrecepten om te proberen

Als dit recept je net als ik een karamelliefhebber heeft gemaakt, dan heb ik iets lekkers voor je! Ik heb nog een paar karamelrecepten bedacht waarvan ik denk dat je ze geweldig zult vinden! Het zijn enkele van mijn beproefde favorieten die altijd een hit zijn bij familie en vrienden! Karameldesserts zijn zo veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor zowat elk feest of spelavond! Genieten van!

Salades

Snickers Karamel Appel Salade

Desserts

Caramel Pompoen Cheesecake Dip

Desserts

Gezouten Caramel Boter Repen

Desserts

Caramel Appel Ondersteboven Taart

De BESTE zelfgemaakte karamelpopcorn ooit afdrukken

Zelfgemaakte karamelpopcorn is zacht, zoet en absoluut heerlijk! Een familiefavoriet, deze zelfgemaakte popcorn is iets dat je zeker wilt toevoegen aan je wekelijkse filmavonden!
Cursus Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord karamelpopcorn, zelfgemaakte karamelpopcorn
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

 • 1/2 kop ongekookte popcornpitten (opbrengst ongeveer 13 kopjes gepoft)
 • 1 kopje bruine suiker
 • 1/4 kop boter
 • 1/2 kopje lichte karo-siroop
 • 1/2 kop gezoete gecondenseerde melk
 • 1/2 theelepel bakpoeder
instructies:

 • Knal je popcornpitten in een luchtpoppermachine en doe ze in een grote kom. Opzij zetten.
 • Kook op middelhoog vuur in een middelgrote pan de bruine suiker, boter en Karo-siroop. Laat aan de kook komen. Voeg gezoete gecondenseerde melk toe.
 • Laat ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken tot het in het softbalstadium komt. Pas op dat je niet te lang kookt en laat aanbranden.
 • Haal van het vuur en roer er voorzichtig baking soda door.
 • Schenk de karamel over de gepofte popcorn. Meng met een houten lepel om ervoor te zorgen dat het allemaal gelijkmatig bedekt kan worden. Genieten van!

Tags:

   Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
   Logo