De beste Manicotti OOIT!

Bron

Het keukenmes dat vrijwel elke klus kan klaren is het koksmes. Een mesblad zonder kartels brengt de minst mogelijke beschadiging aan groenten, fruit, vlees en vis. Hou je van een goed gesneden product dan hou je van het koksmes. Na een goed vervulde taak is een veilige plek om op te bergen geboden. We raden aan om om een messen magneetstrip te kopen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Deze manicotti is gevuld met 3 soorten kaas en gebakken tot in de perfectie! Het is comfort food op zijn best waar iedereen gek van zal worden! Het zal zeker een grote menigte plezieren!

De kaas in combinatie met de noedels en hartige saus zorgt voor een overheerlijke smaak die je niet snel zult vergeten! Ik ben in de loop der jaren verliefd geworden op Italiaans eten en dit is geen uitzondering! Probeer nog een paar van mijn favoriete Italiaanse recepten, zoals Toscaanse garnalen , tortellini-koekepan met romige worst en pasta met romige toscaanse worst !

Cooked manicotti in a casserole dish. Gevulde Manicotti Recept

Manicotti is een van mijn favoriete Italiaanse recepten om te maken! Het is iets dat mijn kinderen elke keer dat ik het maak verslinden, waarvan we allemaal weten dat het een WIN is! Het is een heel traditioneel Italiaans recept dat je vaak op de menukaart in een restaurant ziet staan, maar het is ook heel gemakkelijk om thuis te maken! Je gebruikt grote noedels die je vult met smaak en ingrediënten waardoor dit recept net even anders is dan je traditionele pasta die overgoten is met saus . Je zult het geweldig vinden!

Als je van kaas houdt, dan is dit het recept voor jou! Het maakt gebruik van 3 verschillende soorten kazen, die allemaal in de schaal smelten en een geweldige textuur en smaak creëren. Dit recept is eigenlijk heel eenvoudig en snel, waardoor het een uitstekend recept is om bij de reguliere maaltijdwisseling te houden! De smaken zijn eenvoudig en klassiek en bevatten niet te veel ingrediënten die mijn kinderen in twijfel trekken. Snijd je spinazie zelfs heel klein en ze zullen dat gezonde ingrediënt daar niet eens opmerken! Of je nu een beginner bent of een expert in de keuken, dit is zeker iets voor iedereen om van te houden!

Manicotti Shell Ingrediënten

De meeste van deze ingrediënten zijn gewone ingrediënten die je al bij de hand hebt! De lekkerste recepten zijn die waarvoor ik niet extra naar de winkel hoef! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met volledige ingrediënten en afmetingen.

  • Manicotti: Gebruik deze pasta of als je geen manicotti schelpen hebt, probeer in plaats daarvan grote jumbo schelpen te gebruiken!
  • Kazen: Je gebruikt ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas om een mengsel te maken dat hemels smaakt!
  • Spinazie : Babyspinazie of gewone spinazie werkt prima!
  • Italiaanse kruiden: gebruik wat je in je voorraadkast hebt of stel een aantal van deze zeer hartige en heerlijke Italiaanse kruiden samen met de kruiden die je al bij de hand hebt!
  • Ei: Het ei wordt gebruikt om alle verschillende kazen bij elkaar te houden!
  • Marinara-saus: je kunt in de winkel gekochte marinara-saus gebruiken of deze heerlijke zelfgemaakte saus uitproberen.

Hoe maak je zelfgemaakte Manicotti

Zoals ik al eerder zei, snel en eenvoudig is de naam van dit spel! Het duurt maar een paar minuten om te mixen voordat je klaar bent om dit in de oven te doen en te bakken! Het resultaat is goddelijk!

  1. Pasta voorverwarmen en koken: Verwarm de oven voor op 350 graden. Kook de manicotti volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water.
  2. Mix: Combineer in een middelgrote kom een kop mozzarella, parmezaanse kaas, spinazie, Italiaanse kruiden en ei.
  3. Spullen: Vul de schelpen met het kaasmengsel. Ik vind dat het gebruik van een piping-rug het beste werkt.
  4. Voeg de saus toe en bak: Voeg in een pan van 9 × 13 inch 1 kopje Marinara-saus toe aan de bodem. Bekleed de manicotti in een gelijkmatige laag. Bedek met de resterende saus en kaas. Bak de manicotti 25-30 minuten of tot de kaas is gesmolten en bubbelt.

4 pictures showing steps to mixing and stuffing pasta.

Tips voor perfecte Manicotti Pasta

Er zijn een paar dingen die ik in de loop der jaren heb geleerd als het gaat om het koken van pasta! Hier zijn een paar dingen waarvan ik denk dat ze je zullen helpen met dit recept. Je wordt in een mum van tijd een pastameester!

  • Al Dente: Zorg ervoor dat je manicotti niet gaar is (laat het een klein beetje stevig). Volg de instructies op uw pastaverpakking om “Al Dente” te koken. Dit maakt het gemakkelijker om de schelpen te vullen en ze zullen een beetje zachter worden als ze in de oven bakken!
  • Zout aan water toevoegen: Zorg ervoor dat je je water met een beetje zout op smaak brengt als je de pasta begint te koken! Dit zal een enorm verschil maken in je smaak van de pasta. Een smaak waarvan je je realiseert dat je die miste als je deze stap eerder hebt overgeslagen! Geloof me, probeer het gewoon!

Manicotti being served with a serving spoon.

Hoe bewaart u de beste Manicotti

We willen allemaal weten hoe we tijd kunnen besparen in de keuken en dit is een recept dat precies dat kan! Volg deze instructies om dit van tevoren te maken, zodat wanneer het tijd is voor het avondeten, je het alleen maar in de oven hoeft te zetten! Dit is een fantastisch gerecht om de volgende dag te eten! Als je restjes hebt, kun je ze als volgt vers houden en de hele week klaar om te eten!

  • In de koelkast: Als u dit voor later op de dag wilt maken, kunt u dit tot 8 uur eerder maken. Volg de aanwijzingen op de receptenkaart en maak zoals gewoonlijk. Als je de schelpen hebt gevuld en bedekt met saus, bedek je ovenschaal dan met folie en laat hem in de koelkast staan. Als je klaar bent om het te koken, haal het eruit en bak zoals aangegeven. Mogelijk moet u 10-15 minuten extra kooktijd toevoegen sinds u bent begonnen met een gekoeld gerecht.
  • Diepvriezer: Maak zoals gewoonlijk (maar NIET bakken!) en dek af in een luchtdichte bak om in de vriezer te plaatsen. Deze kun je diepgevroren bakken! Bak zoals aangegeven, je hoeft alleen maar 30 minuten extra aan de kooktijd toe te voegen!

Close up of manicotti being served.

Side-ideeën om er een maaltijd van te maken!

Manicotti is een beproefde favoriet! Ik vind het heerlijk om er een complete maaltijd van te maken en Italiaans eten is een makkelijke maaltijd om kanten aan toe te voegen omdat ik viel alsof alles erbij hoort! Mijn favoriet is om te proberen een soort brood en een salade of twee toe te voegen. Dit recept is snel en gemakkelijk, dus de zijkanten zouden dat ook moeten zijn!

Salades

Avocado, Tomaat en Komkommer Rucola Salade

Voorgerechten

Cheesy Cheddar Knoflook Breadsticks

Brood

Copycat Olive Garden Breadsticks

Bijgerechten

Recept voor gegrilde asperges

Afdrukken De beste Manicotti OOIT!

Deze manicotti is gevuld met 3 soorten kaas en gebakken tot in de perfectie! Het is comfort food op zijn best waar iedereen gek van zal worden! Het zal zeker een grote menigte plezieren!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord zelfgemaakte manicotti, manicotti, manicotti recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 10 manicotti
Calorieën 268kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 10 manicotti
  • 16 ons ricotta kaas
  • 3 kopjes mozzarella kaas verdeeld
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas
  • 1 kop spinazie gehakt
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 groot ei
  • 1 16 ounce pot Marinara-saus, of zelfgemaakte saus
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Kook de manicotti volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water.
  • Meng in een middelgrote kom een kopje mozzarella, parmezaanse kaas, spinazie, Italiaanse kruiden en ei.
  • Vul de schelpen met het kaasmengsel. Ik vind dat het gebruik van een spuitzak het beste werkt.
  • Voeg in een pan van 9 × 13 inch 1 kopje Marinara-saus toe aan de bodem. Bekleed de manicotti in een gelijkmatige laag. Bedek met de resterende saus en kaas. Bak 25-30 minuten of tot de kaas is gesmolten en bubbelt.

Voeding

Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 17g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 72 mg | Natrium: 339 mg | Kalium: 143 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 785IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 340 mg | IJzer: 1 mg
      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo