De BESTE koekepan lasagne

Bron

Het tomatenmesje is klein van stuk maar groot in gemak. Tomatenmesjes kunnen een vork aan de punt bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat valt tevens met een glad lemmet te snijden waaronder een koksmes. De tomaten vel is best taai die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het tomatenmesje heeft fijne kartels waardoor het moeiteloos en zonder rafelen door de schil snijdt.

Skillet lasagne is absoluut het beste comfort food! Het is zo vol van smaak dat het die authentieke Italiaanse smaak creëert. Het is snel en gemakkelijk en een familiefavoriet die je MOET proberen!

Dit recept is goed voor elke avond van de week! Kook dit en voeg een geweldige salade toe , wat broodjes , en maak het af met deze cake als dessert en je zult een maaltijd hebben waar je familie dol op zal zijn!

Skillet lasagna in a pan, ready to eat. Wat maakt Skillet Lasagne de BESTE?

Er zijn VEEL redenen waarom ik denk dat deze koekenpan lasagne de beste is, maar mijn favoriet is… Je kookt het allemaal in één pan! Dit maakt niet alleen het kookgedeelte gemakkelijk, maar opruimen is ook een fluitje van een cent! Met alleen een koekenpan, combineer je alle ingrediënten samen en kook je ze! De smaak wordt opgenomen en je proeft hoe heerlijk deze combinatie van kruiden en ingrediënten is! Ik ben er zo dol op en wil dat jij het ook eens probeert!

Dit recept is eenvoudig en snel. Het duurt slechts ongeveer 30 minuten van start tot finish! Dit betekent dat dit een maaltijd is die je na een lange dag kunt opkloppen en niet de hele avond aan het koken bent! Probeer deze zelfgemaakte marinara-saus zelfs van tevoren te maken. Dat maakt dit recept nog makkelijker… als dat mogelijk is! Je kunt deze salade omscheppen terwijl de lasagne van je koekenpan aan het koken is en je maaltijd is in een mum van tijd klaar. Ik weet dat je dit recept geweldig zult vinden!

Ingrediënten Skillet Lasagne

Als je al eens eerder een lasagne hebt gekookt, dan heb je waarschijnlijk al deze ingrediënten al in je keuken staan! Ze zijn eenvoudig, maar ze bevatten een vleugje smaak! Zie de receptenkaart hieronder voor exacte afmetingen!

  • Rundergehakt: Mager rundergehakt is wat ik meestal probeer te krijgen voor dit recept. Je kunt gemalen kalkoen gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft!
  • Gemalen worst: De worst voegt een uitgesproken Italiaans aroma toe aan het recept!
  • Ui: Snijd uw ui in stukken die ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
  • Knoflook: Ik heb verse knoflookteentjes gebruikt, maar als je gehakte knoflook in de koelkast hebt staan, is dat oké! ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Italiaanse kruiden : Deze zelfgemaakte Italiaanse kruiden zijn GEWELDIG. Het is geweldig om van tevoren te maken en te bewaren met je kruiden!
  • Zout en peper: gebruik dit om het gerecht op smaak te brengen.
  • Lasagne-noedels: Breek de noedels als je ze uit de doos haalt!
  • Zelfgemaakte marinarasaus : ik gebruik graag zelfgemaakte sauzen wanneer ik maar kan!
  • Ricotta, Parmezaanse kaas en Mozerella kaas: De 3 gebruikte kazen zijn heerlijk en klassiek bij dit Italiaanse gerecht!
  • Basilicum: Hak dit fijn en garneer er de lasagne van je koekenpan mee!

Hoe maak je een koekepan lasagne

Dit is het gemakkelijkste deel! Je hebt al je ingrediënten, nu is het tijd om ze allemaal te mengen om deze heerlijke lasagne in de koekenpan te maken! Het proces is zo eenvoudig dat je het recept misschien wilt verdubbelen om er zeker van te zijn dat je later wat te eten hebt!

  1. Kook het vlees: Voeg in een grote koekenpan het gehakt en de worst toe op middelhoog vuur. Kook en verkruimel tot bijna gaar. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, Italiaanse kruidenzout en peper toe en kook verder tot het vlees niet meer roze is en de ui zacht begint te worden.
  2. Voeg noedels en kaas toe: Voeg de gebroken lasagne-noedels toe met de marinara-saus. Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen of tot de noedels gaar zijn. Laat de ricotta erop vallen en bestrooi met Parmezaanse kaas en Mozerella kaas.
  3. Garneer en serveer: Zodra de kaas is gesmolten, bestrooi je met vers gehakte basilicum en serveer je.

4 pictures showing how to cook meat, onions, pasta and sauce in a skillet.

Variaties om te proberen!

Er zijn een paar dingen die je kunt doen met dit recept voor lasagne in de koekenpan om het te veranderen! Dan kun je ervoor zorgen dat het alleen voor jou werkt! Hier zijn een paar ideeën voor u.

  • Vlees: als je wilt, kun je het rundergehakt vervangen door gemalen kalkoen. Dit verandert niets aan de smaak en het maakt het een stuk gezonder!
  • Noodles : Als je geen lasagne noedels in huis hebt, gebruik dan vlinderdaspasta of een andere pasta naar keuze! Het zal het meer als een braadpan maken en net zo heerlijk smaken!
  • Groenten toevoegen: U kunt wortelen, spinazie, courgette of maïs toevoegen aan het recept! Hak ze fijn en voeg ze toe als je het vlees en de uien kookt, zodat ze allemaal gelijkmatig garen!

Skillet lasagna being served up with a large spoon.

Kan ik dit van tevoren maken of restjes bewaren?

Ja! Deze koekenpan lasagne is een fantastisch recept om van tevoren te maken! Hier is hoe je het kunt koken en bewaren voor later!

  • In de koelkast: Zodra de lasagne van de koekenpan is afgekoeld, plaatst u deze in een luchtdichte verpakking. Het kan 3-4 dagen in de koelkast blijven staan
  • Invriezen : Als je de hele maaltijd wilt invriezen voor later, dan kan dat! laat de lasagne afkoelen en doe hem in een afgesloten, luchtdichte bak waar je de datum op kunt schrijven. Het kan maximaal 2 maanden bevroren blijven.
  • Opwarmen: Indien bevroren, een nacht in de koelkast ontdooien. Als je klaar bent om te eten, doe je het in een koekenpan en breng je het aan de kook. Dek af en laat het 10 minuten sudderen of tot het is opgewarmd!
Meer eenpansrecepten om te proberen

Eenpansrecepten zijn een fantastische optie voor die drukke nachten! Ze besparen u tijd bij het koken en het opruimen is zo eenvoudig! Ik vind het geweldig dat er ZO veel opties en variëteiten zijn. Het maakt het samenstellen van mijn weekmenu een makkie! Hier zijn nog een paar recepten om te proberen die absoluut heerlijk zijn en waar je hele gezin dol op zal zijn!

Deze eenpans kip met tortellini is een gezinsvriendelijke maaltijd die in een mum van tijd klaar is! Het zit boordevol goudbruine kip, groenten en tortellini, allemaal in een romige parmezaanse saus.

Diner

Een Pot Romige Parmezaanse Kip Tortellini

Diner

Een Pot Cajun Kip Alfredo Pasta

Diner

One Pot Rundergehakt Stroganoff

Diner

One Pot Romige Spinazie Paddenstoelen Artisjok Kip

Print De BESTE Skillet Lasagne

Skillet lasagne is absoluut het beste comfort food! Het is zo vol van smaak dat het die authentieke Italiaanse smaak creëert. Het is snel en gemakkelijk en een familiefavoriet die je MOET proberen!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord koekenpan lasagne
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 720kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1/2 pond mager rundergehakt
  • 1/2 pond gemalen worst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 8 ounce lasagne noedels* gebroken
  • 24 ounce zelfgemaakte marinarasaus
  • 1/2 kopje ricotta kaas
  • 1/4 kop Parmezaanse kaas
  • 2 kopjes mozzarella kaas versnipperd
  • vers gehakte basilicum voor garnering
instructies:

  • Voeg in een grote koekenpan het gehakt en de worst toe op middelhoog vuur. Kook en verkruimel tot bijna gaar. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, Italiaanse kruidenzout en peper toe en blijf koken tot het vlees niet meer roze is en de ui zacht begint te worden.
  • Voeg de gebroken lasagne-noedels toe met de marinarasaus. Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen of tot de noedels gaar zijn. Leg de ricotta erop en bestrooi met Parmezaanse kaas en mozzarella.
  • Zodra de kaas is gesmolten, bestrooi je met vers gehakte basilicum en serveer je.

Voeding

Calorieën: 720kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 47g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 17g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Transvet: 1g | Cholesterol: 140 mg | Natrium: 1171 mg | Kalium: 596 mg | Vezel: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 629IU | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 471 mg | IJzer: 4 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo