De allerbeste Bolognese saus

Bron

Elke kok weet wel dat het juiste gereedschap onmisbaar in elke keuken is. Elk mes heeft zo z’n eigenschap, neem bijvoorbeeld het groentemes dit snijdt deze productgroep als de beste. Goed met een mes overweg kunnen is wel aan te raden. Weten hoe je het keukenmes in de handen houdt behaalt het beste snijresultaat.

Bolognesesaus is hemels en boy is de textuur om over naar huis te schrijven! Met wat liefde en geduld zal deze saus een kunstwerk blijken te zijn en de tijd die je erin steekt absoluut waard!

Er is niet veel voor nodig om de allerbeste bolognesesaus te maken, zolang je maar een beetje tijd vrijmaakt om het te maken! Het zal zo'n heerlijke verrassing zijn voor je smaakpapillen en je zult het er nog dagenlang over hebben! Als je van dit Italiaans geïnspireerde gerecht houdt, probeer dan mijn Alfredo , Garnalen of deze gnocchi !

Bolognese sauce with a wooden spoon. Wat is Bolognesesaus?

Als je niet helemaal zeker weet wat bolognesesaus is, ben ik hier om je te vertellen dat het iets is dat je MOET proberen! Bolognesesaus is een vleessaus die afkomstig is uit, je raadt het al, ITALI! Het is heel wat anders dan je traditionele spaghettisaus, die meestal op basis van tomaten is. Deze saus is veel romiger en dikker (omdat melk een van de hoofdingrediënten is). Naast traditionele ingrediënten zoals knoflook en ui, bevat het ook wat wortelen en selderij. Dat klinkt ongewoon, maar al deze dingen bij elkaar opgeteld zorgen voor een absoluut hartige, heerlijke smaak met een vleugje zoetheid!

Deze saus is fantastisch over pasta, maar je kunt hem ook maken en gebruiken in lasagne of stoofschotels die wat marinara-saus nodig hebben om dingen af te wisselen! Deze saus kost wat tijd om te maken, maar het is eigenlijk heel hands-off en supereenvoudig! Mijn familie kwijlt bij deze swoon-waardige saus en het wordt vaak gevraagd! Ik vind het heerlijk dat de textuur dikker is dan een normale marinarasaus, waardoor het stevig en anders is. Kook dit met wat gnocchi en garneer met wat verse Parmezaanse kaas, voeg wat soepstengels toe en je zult het gevoel hebben dat je door Italië reist! Dit moet je zeker eens proberen, je zult er geen spijt van krijgen!!

Ingrediënten voor Rundvlees Bolognese Saus

Hoewel dit nogal wat ingrediënten vereist, zul je blij zijn te weten dat je de meeste ervan waarschijnlijk al in je keuken hebt staan!! Zet ze bij elkaar om deze saus te maken en ik kan je garanderen dat het resultaat je helemaal zal bevallen! Zie de receptenkaart hieronder voor volledige ingrediëntenmetingen.

  • Wortelen: Snij je wortelen in kleine blokjes. U wilt de smaak, maar geen grote brokken!
  • Ui: De ui geeft zoveel smaak aan deze saus! Zorg ervoor dat je het fijn snijdt.
  • Selderij: Snij de bleekselderij in fijne stukjes.
  • Knoflook : Dit recept vraagt om verse teentjes knoflook. Als je die niet hebt, kun je gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Pancetta : Heerlijk en niet vaak gebruikt, dit zal een geweldige smaak en textuur aan deze saus geven!
  • Rundergehakt: Als je kunt, raad ik aan om 80/20 rundergehakt te nemen!
  • Gemalen varkensvlees : Dit komt bovenop het rundvlees. Het gebruik van beide maakt deze saus uniek in zijn smaak.
  • Witte wijn : De wijn zal veel diepte aan de saus toevoegen en de alcohol zal verdampen.
  • Geplette tomaten : ik gebruik tomaten uit blik omdat ze een dikkere consistentie geven dan tomatenblokjes!
  • Tomatenpuree : Dit helpt om de saus in te dikken.
  • Kippenbouillon : Gebruikt als basis, zal helpen om alle ingrediënten te combineren.
  • Volle melk : Dit is een absolute must, want dit is wat bolognesesaus zo anders maakt!
  • Zout en peper: Voeg deze op het einde toe naar jouw voorkeurssmaak!

2 pictures of chopped up vegetables and meat. Hoe maak je zelfgemaakte Bolognese saus?

Dit recept kost wat tijd, maar niet veel moeite! Je kunt dit in ongeveer 20 minuten gemengd en klaar om te laten sudderen. De resterende tijd is het gewoon in de gaten houden! Je kunt dit helemaal doen en je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt!

  1. Pulse groenten: Voeg in een keukenmachine de wortelen, ui, selderij en knoflook toe. Pulseer tot ze kruiselings zijn gesneden. Pas op dat u het niet te lang pulseert, zodat het in brij verandert. Verwijder en zet apart op een bord.
  2. Pulseer het vlees : Voeg de pancetta toe aan de keukenmachine en pulseer tot het grof gehakt is.
  3. Pancetta koken: Voeg toe aan een grote koekenpan en kook de pancetta 5-6 minuten op middelhoog vuur of tot hij knapperig begint te worden. Verwijder en zet apart op een bord.
  4. Koken en verkruimelen: Voeg het gehakt en het gehakt toe. Kook en verkruimel tot het geheel gaar is. Je wilt dat de kruimels vrij klein zijn, dus het kan wat extra werk vergen.
  5. Afblussen: Voeg de groenten, pancetta, witte wijn toe aan de pan. Laat het blussen.
  6. Toevoegen: Voeg de geplette tomaten, tomatenpuree en kippenbouillon toe.
  7. Melk en kruiden: Voeg de laatste 15 minuten van het koken de melk toe. Breng op smaak.
  8. Sudderen en serveren: Laat het 2 uur op laag sudderen om de smaken te vermengen en in te dikken. Indien nodig kunt u direct serveren.

6 pictures of the process of putting together the ingredients of the sauce.

Bolognese variaties

Omdat bolognesesaus je misschien niet zo bekend voorkomt, zijn hier een paar tips en vervangingen om je te helpen! Houd er rekening mee dat dit slechts het sausrecept is dat het wijd open laat voor u om te gebruiken op wat u maar wilt! Wees creatief, heb plezier en geniet!

  • Vleesvervangers: Pancetta is soms moeilijk te vinden op uw lokale markt. Als u het niet in uw supermarkt kunt vinden, kunt u als vervanging proiscuitto, bacon, gezouten varkensvlees of gerookte susage gebruiken.
  • Wijn: De alcohol in dit gerecht zal verbranden, maar als je geen wijn hebt of het niet prettig vindt om het te gebruiken, kun je het vervangen door een beetje runderbouillon. Houd er rekening mee dat dit de smaak enigszins zal veranderen.
  • Geplette tomaten: Als u geen geplette tomaten heeft, kunt u in plaats daarvan wat tomaten in blokjes snijden. De smaak blijft hetzelfde, maar de consistentie zal iets dunner zijn.

Zoomed in picture of the sauce with a wooden spoon in it.

Restjes bewaren

Deze saus is geweldig omdat hij van tevoren kan worden gemaakt en bewaard of je kunt eventuele restjes die je hebt bewaren of invriezen! Omdat dit recept wat langer duurt, vind ik het heerlijk om het recept te verdubbelen of te verdrievoudigen en in te vriezen voor later!

  • Koelkast: Bewaar dit in een luchtdichte verpakking en in de koelkast is het 4 dagen houdbaar.
  • Diepvriezer: deze saus zet uit als hij wordt ingevroren, dus houd daar rekening mee bij het bewaren. Plaats het in een luchtdichte container of een ritssluitingszak en bevries tot 3 maanden. (Vergeet niet de datum op uw container te schrijven, zodat u weet wanneer u deze in de vriezer legt!)
  • Opwarmen: dit is het makkelijke gedeelte (en waarom ik stel voor om je recept op zijn minst te verdubbelen). Je haalt de saus er gewoon uit en laat hem in de koelkast ontdooien. Vervolgens kun je het op de kookplaat of in de magnetron koken, waarbij je elke 20 seconden roert, tot het helemaal is opgewarmd!

Bolognese sauce on gnocchi.

Meer Italiaanse recepten om te proberen!

De smaak en textuur van deze bolognesesaus is ZO lekker en ik wil ALLE Italiaanse recepten proberen! Hier zijn er een paar die zo lekker zijn dat je denkt dat je naar Italië bent getransporteerd. Je zult van ze houden en ik weet dat je familie gek van ze zal worden! Eet smakelijk!

Salades

Italiaanse Gehakte Salade

Brood

Copycat Olive Garden Breadsticks

Diner

Slowcooker Italiaans Rundvlees

Diner

Koekenpan Italiaanse Worst en Paprika's

Print De allerbeste Bolognese Saus

Bolognesesaus is hemels en jongen is de textuur is iets om over naar huis te schrijven! Met wat liefde en geduld zal deze saus een kunstwerk blijken te zijn en TOTAAL de moeite waard de tijd die je erin steekt!!
Cursus Diner, Saus
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord bolognese, bolognese saus, huisgemaakte bolognese saus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 936kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 kleine wortelen gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 ons pancetta
  • 1 pond rundergehakt 80/20
  • 1 pond gemalen varkensvlees
  • 1 kopje witte wijn
  • 1 29 ounce kan geplette tomaten
  • 1 4 ons tomatenpuree
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje volle melk
  • zout en peper naar smaak
instructies:

  • Voeg in een keukenmachine de wortelen, ui, bleekselderij en knoflook toe. Pulseer tot ze kruiselings zijn gesneden. Pas op dat u het niet te lang pulseert, zodat het in brij verandert. Verwijder en zet apart op een bord.
  • Voeg de pancetta toe aan de keukenmachine en pulseer tot deze grof gehakt is.
  • Voeg toe aan een grote koekenpan en kook de pancetta 5-6 minuten op middelhoog vuur of tot hij knapperig begint te worden. Verwijder en zet apart op een bord.
  • Voeg het gehakt en het gehakt toe. Kook en verkruimel tot het geheel gaar is. Je wilt dat de kruimels vrij klein zijn, dus het kan wat extra werk vergen.
  • Voeg de groenten, pancetta, witte wijn toe aan de pan. Laat het blussen.
  • Voeg de geplette tomaten, tomatenpuree en kippenbouillon toe.
  • Voeg de laatste 15 minuten van het koken de melk toe. Breng op smaak.
  • Laat het 2 uur op laag pruttelen om de smaken te laten vermengen en in te dikken. Indien nodig kunt u direct serveren.

Voeding

Calorieën: 936kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 49g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 26g | Meervoudig onverzadigd vet: 7g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 31g | Transvet: 1g | Cholesterol: 206 mg | Natrium: 996 mg | Kalium: 1084 mg | Vezel: 1g | Suiker: 6g | Vitamine A: 4320IU | Vitamine C: 13 mg | Calcium: 138 mg | IJzer: 4 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo