Dalgona Snoeprecept

Bron

De eigenschap van een fileermes is het bezitten van een lang flexibel lemmet die je in staat stelt om dicht langs bot te snijden. En logisch uiteraard, het lemmet is super scherp, je snijdt er zonder moeite mee door je verse producten. De fileermessen die wij in ons assortiment hebben voegen een perfecte meerwaarde aan ieders messenset.

Dalgona-snoepjes hebben slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig. Je kunt dit dalgona Koreaanse snoeprecept gemakkelijk thuis maken zonder gereedschap. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen doen met dingen die beschikbaar zijn in uw keuken.

Dalgona snoep | Inktvis spel

Dit is populair straatvoedsel in Korea, nog voordat de opgeklopte Dalgona-koffie viraal werd tijdens de lockdown.

Zoals je weet, heb ik ook de versie van Dalgona-koffie in mokka-smaak geprobeerd en op mijn website geplaatst, kijk maar als je geïnteresseerd bent.

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Er zijn geen fancy ingrediënten om deze heerlijke traktatie te maken.

Dalgona snoep

 • kristalsuiker
 • Frisdrank

Zie receptenkaart voor hoeveelheden.

Inktvis spel

Na dalgona-koffie kwam ook het Koreaanse snoeprecept van Dalgona wereldwijd aan het licht. Ik heb het toen niet geprobeerd.

Maar na de recente Netflix-serie Squid-game dook het opnieuw op en groeide de interesse. Dus ik dacht er deze keer ook aan om het eens te proberen.

In de Netflix-serie die de laatste tijd behoorlijk populair is, is er in een aflevering een uitdaging om het snoep langs de vorm te breken.

Voor mij, aangezien het de eerste keer is dat ik het snoep probeer, was het zelfs een uitdaging om het goed te krijgen, dus reserveerde het Inktvisspel Dalgona snoepuitdaging later haha.

Ik heb er een geprobeerd en het kwam redelijk goed uit, dus voor een beginnersniveau was dit oké! 🙂

Video

Is video meer jouw ding? Bekijk de Dalgona Candy-video op mijn youtube-kanaal.

Apparatuur

Ik heb de beschikbare dingen in mijn keuken gebruikt. Mijn roestvrijstalen pollepel, koekjes uitstekers, spiesen, stalen deksels om deze kandijsuiker te maken.

Maar er is ook een kit beschikbaar in amazon als je het serieus meent – een gelieerde link om de apparatuur te kopen . Gelieve producten te vergelijken alvorens te kopen.

Opslag

Deze zoete lekkernijen zijn bedoeld om direct van te genieten. Of je kunt het afdekken zoals te zien in de YouTube-video's zodra het is afgekoeld / ingesteld. Het wordt een beetje plakkerig als het een tijdje op het aanrecht wordt bewaard.

Omdat we slechts één portie per keer maken, hoeft u deze mogelijk niet te bewaren. Ik heb het ook in een luchtdichte verpakking bewaard, het was prima, ik dacht dat het een beetje plakkerig was.

Je kunt deze snoepjes ook invriezen.

Top Tip

Hoe maak je de pollepel schoon na het maken van dalgona-snoepjes ?

Om de pollepel schoon te maken:

 • Houd een kom met heet water en dompel de pollepel onder, de hakstok die we gebruiken om erin te roeren zodra je giet voor het instellen.
 • Niet krabben of iets dergelijks, gewoon als zodanig in het hete water gieten en onderdompelen.
 • Terwijl je wacht tot het snoep is uitgehard, zal de pollepel tegen die tijd ook schoon zijn. Het lost gemakkelijk op omdat het niets anders is dan suiker en bakpoeder.

Mijn notities

Aanvankelijk bekeek ik geen enkele video goed en dacht ik dat de siroop eerst goudgekarameliseerd moest zijn en daarna bakpoeder moest toevoegen. Dit leidt tot verbrand resultaat omdat het na toevoeging van soda eerder donker wordt in de pollepel.

Een ander belangrijk ding dat me opviel, is goed kloppen om het schuimig te maken met microbellen. Voeg niet meer frisdrank toe, omdat het te veel kan borrelen en je misschien niet goed kunt vormen.

Hier zijn dingen om op te merken voordat u Dalgona-snoep maakt:

 • Hitte – Lage, gelijkmatige verhittingsvlam die de suiker gelijkmatig laat smelten en de zijkanten niet verbrandt. Mijn fornuis heeft een kleine vuurbrander die perfect was. Als je dat niet doet, kun je de vlam laag zetten en op een hoogte houden. Blijf roeren om ongelijkmatig karamelliseren te voorkomen.
 • Kleur – De suiker moet gewoon smelten zonder klontjes of korrels. Het zal aanvankelijk klontjes hebben, maar blijf roeren om die te smelten. Ook na het smelten zal het eerst troebel zijn en dan helder en honingachtig worden (heel bleek). Dit is het juiste stadium, laat het niet te veel karamelliseren.
 • Standtijd – Na het uitschenken enige standtijd geven. Dit kan verschillen waar je woont (klimaat)
 • Drukken – Doe heel voorzichtig en snel. Slechts één keer, anders blijft het misschien aan het bord / de koekjesvormer plakken.
 • Kloppen – Goed kloppen om een romig schuim te maken, niet met grote bubbels.

Receptkaart

Dalgona snoep

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Dalgona snoep | Inktvisspel Dalgona

Dalgona-snoepjes hebben slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig. Je kunt deze honingraattoffee in een stokje maken zonder gereedschap. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen doen met dingen die beschikbaar zijn in uw keuken.
Cursus Snack
Cuisine Global, Koreaans
Voorbereidingstijd 2 minuten
Kooktijd 2 minuten
Porties 1 Snoep
1x2x3x
Uitrustingen (Amazon Affiliate-links)

 • roestvrij staal of een lichtgewicht pollepel
 • Houten spiesjes/snoepstokjes
 • Koekjes Snijders
 • Bakplaat/boterpapier
 • Chopstick (optioneel om te roeren)

Bekerafmetingen

Ingrediënten

 • 1 eetlepel Suikerkorrels
 • 3 snufjes Baking soda de helft van ⅛ theelepel
 • Olie om in te vetten Ik gebruikte kokosolie
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

 • Houd eerst de dingen klaar: een bakplaat/boterpapier, ingevette koekjes uitstekers naar keuze om te stempelen.
 • Meet suiker en neem het in een pollepel. Begin met verwarmen op laag vuur.
 • Houd de pollepel hoger van de vlam om te voorkomen dat de suiker van kleur verandert/suikerverbranding voorkomt.
 • Zodra het aan de zijkanten begint te smelten, begin je te roeren. In het begin zullen er kleine klontjes zijn.
 • Roer dus goed om het te laten smelten.
 • Op een gegeven moment zal er geen suikerkorrel zijn, alles smelt en wordt heldere siroop.
 • Laat de kleur niet veranderen (hoewel het eronder gekarameliseerd lijkt). Voor het beste resultaat moet je ervoor zorgen dat de suiker op het laagste vuur smelt.
 • Schakel de vlam uit. Voeg nu zuiveringszout (kokingszout/natriumbicarbonaat) toe en meng dit door de suiker.
 • Klop goed om een schuimig mengsel te krijgen. Het moet microbellen hebben, niet te grote bubbels. dus klop tot dan stevig.
 • Giet snel in de bakplaat. Het is niet erg als je niet al het mengsel kunt gieten. Er kan wat overblijven in de pollepel, maar probeer niet te gieten tot de laatste druppel.
 • Steek de snoepstok erin (ik gebruikte houten spiesen). Laat het een minuut of 10 staan om een beetje af te koelen.
 • Gebruik een ingevette plaat of iets plats om heel voorzichtig aan te drukken. Als je het hard doet, kan het blijven plakken. Gewoon snel 3-4 seconden en haal het eruit. Niet herhalen, anders blijft het plakken.
 • Gebruik een goed ingevette koekjesvorm naar keuze en druk halverwege in het midden om de vorm te stempelen. Hetzelfde als hierboven moet heel zachtaardig zijn en slechts één keer doen.
 • Het koelt snel af en je kunt het er moeiteloos af halen. Zeg minder dan 1 minuut.
 • Geniet direct!
Video

Opmerkingen:

 • Je kunt snoep maken met 1 eetlepel of 2 eetlepels of zelfs ½ eetlepel. Let op de hoeveelheid bakpoeder.
 • Niet op hoog vuur doen en de kleur van suiker veranderen tijdens het smelten. Het wordt sneller te donker en kan bitter smaken.
 • Was de pollepel elke keer door hem onder te dompelen in een kom met heet water. Probeer niet te schrobben. Dompel het gewoon onder en het lost moeiteloos op. De tijd dat je het snoepje zet/stempelt is hiervoor voldoende.
 • Ik heb houten spiesen gebruikt, je kunt ook een houten snoepstokje of ijslollystokje gebruiken.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Veiligheid

We verwerken gesmolten suiker (karamel) in dit dalgona Koreaanse snoeprecept. Wees dus heel voorzichtig en laat de vloeistof nooit in contact komen met de huid. Was indien nodig onmiddellijk onder koud stromend water. Maar dit kan gemakkelijk worden afgehandeld omdat we het juiste keukengerei gebruiken (lange steel, eetstokje enz.). Maak je geen zorgen!

Methode

1. Houd eerst de dingen klaar: een bakplaat/boterpapier, ingevette koekjes uitstekers naar keuze om te stempelen.

blijf klaar

2. Meet suiker af en neem het in een pollepel. Begin met verwarmen op laag vuur.

Houd de pollepel hoger van de vlam om te voorkomen dat de suiker van kleur verandert/suikerverbranding voorkomt.

begin met het smelten van suiker

3. Zodra het aan de zijkanten begint te smelten, begin je te roeren. In het begin zullen er kleine klontjes zijn.

Roer dus goed om het te laten smelten.

goed roeren

4. Op een gegeven moment zal er geen suikerkorrel zijn, alles smelt en wordt heldere siroop.

Laat de kleur niet veranderen (hoewel het eronder gekarameliseerd lijkt). Voor het beste resultaat moet je ervoor zorgen dat de suiker op het laagste vuur smelt.

heldere smeltsuiker

5. Schakel de vlam uit. Voeg nu zuiveringszout (kokingszout/natriumbicarbonaat) toe en meng dit door de suiker.

bakpoeder toevoegen

6. Klop goed om een schuimig mengsel te krijgen. Het moet microbellen hebben, niet te grote bubbels. dus klop tot dan stevig.

goed verslaan

7. Giet snel in de bakplaat. Het is niet erg als je niet al het mengsel kunt gieten. Er kan wat overblijven in de pollepel, maar probeer niet te gieten tot de laatste druppel.

gieten

8. Steek de snoepstok erin (ik gebruikte houten spiesen). Laat het een minuut of 10 staan om een beetje af te koelen.

stok

9. Gebruik een ingevette plaat of iets plats om heel voorzichtig aan te drukken. Als je het hard doet, kan het blijven plakken. Gewoon snel 3-4 seconden en haal het eruit. Niet herhalen, anders blijft het plakken.

druk op

10. Gebruik een goed ingevette koekjesvorm naar keuze en druk halverwege in het midden om de vorm te stempelen. Hetzelfde als hierboven moet heel zachtaardig zijn en slechts één keer doen.

stempel

12. Het koelt snel af en je kunt het er moeiteloos af halen. Zeg minder dan 1 minuut.

laat het instellen

Geniet direct!

haal het snoep eruit

Het is knapperig, licht en gekarameliseerd met suiker! Dus zal het niet goed zijn?

Dalgona snoep | Bekendheid van het inktvisspel Inktvisspel Dalgona snoep

Het bericht Dalgona Snoep recept verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

   Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
   Logo