Crostini

Bron

Wat een plezierige ervaring om alle avonden de keuken in te mogen gaan en je passie tot uiting te brengen. Een geweldige bezigheid is het, je kan werkelijk alles verzinnen en je gaat achter andere smaken komen. Met al je vaardigheden de gerechten van al je liefde voorzien. Nog niet voldoende smaak?, het zijn de kruiden die het geven. Dan de kruiden goed fijn snijden met een scherp mes om daarna door je saus te roeren. Begint je maag al te knorren?

Deze makkelijke, gebakken crostini is het lekkerste bij elke Italiaanse maaltijd! Het zijn gouden, delicate stukjes hemel, klaar voor je favoriete toppings!

Voor mij zijn Italiaanse kanten soms beter dan de voorgerechten! Je kunt nooit fout gaan met voorgerechten boordevol smaak. Aardbeien , spek-feta en traditionele tomatenbruschetta's zijn mijn favoriete kanten voor een Italiaans geïnspireerd diner!

Closeup of crostini pieces on a white plate. Gebakken Crostini Recept

Als je niet bekend bent met crostini, maak dan kennis met je nieuwe favoriete voorgerecht! Deze kleine stukjes brood worden tot in de perfectie gebakken. Het begint allemaal met een eenvoudig stokbrood. Het enige wat je hoeft te doen is het in kleine stukjes snijden, besprenkelen met olijfolie, bestrooien met wat zeezout en voila! De perfecte kleine hapjes bij elke maaltijd. In tegenstelling tot bruschetta is crostini kleiner en delicater. Het betekent letterlijk "korstjes" in het Italiaans. Dit maakt ze absoluut perfect voor feesten en borrels. Ze zijn gemakkelijk te kauwen en te besprenkelen met je favoriete spreads! Ik hield ervan om dingen simpel te houden en er tomaten-basilicumsalade bovenop toe te voegen. Maar eerlijk is eerlijk, the sky is the limit! Ik heb ze gezien met dingen als roomkaas, avocado en zelfs fruit! Zie mijn tips hieronder voor meer ideeën.

Omdat deze zo gemakkelijk te maken zijn, bak ik ze meestal bij Italiaanse diners. Mijn kinderen eten er zoveel. Ze willen nooit de eigenlijke maaltijd eten! Crostini is een geweldige kant, maar is ook perfect voor vleesschotels en feesten. Ik ken niemand die een klein, warm stukje goedheid kan weerstaan. Je vrienden en familie zullen van ze houden! En met hoe gek makkelijk ze te maken zijn? Neem het me niet kwalijk als ze je nieuwe obsessie worden! Ik zweer dat ik een hele portie alleen zou kunnen eten.

Crostini-ingrediënten

Er zijn slechts 3 ingrediënten nodig om crostini te bereiden. Ik hou ervan hoe eenvoudig het is! Vanaf daar heb je alleen nog je favoriete toppings nodig en je bent klaar om te serveren! Afmetingen voor elk ingrediënt zijn te vinden in de receptenkaart aan het einde van de post.

  • Baguette : zoek naar kleine of middelgrote baguettes die smal zijn. Hoe kleiner hoe beter voor dit recept! Zie hieronder meer over het uitkiezen van het beste stokbrood.
  • Olijfolie : Dit wordt gebruikt voor het toevoegen van smaak en ook om het brood te bevochtigen. Je kunt elke soort gebruiken die je lekker vindt, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar extra vergine olijfolie! Ik heb gewoon het gevoel dat het een rijkere smaak toevoegt.
  • Zout : Gebruikt voor het verbeteren van de smaak. Zeezout of schilferszout werkt hier het beste voor het toevoegen van een vleugje textuur.
  • Basilicum Tomatensalade Topping : Hoewel je crostini met bijna alles kunt toppen, gebruik ik mijn basilicum-tomatensalade graag! Het zijn kleine, smakelijke stukjes tomaat gedrenkt in olijfolie en balsamico vinaigrette. Zo simpel maar zo lekker!

Hoe maak je Crostini

Het gebruik van dit recept om crostini te maken is onfeilbaar! Het belangrijkste is het uitzoeken van je stokbrood. De rest van de stappen om het te maken zijn eigenlijk heel eenvoudig! Dit is de lekkerste basis voor al je favoriete toppings! Je zult dol zijn op het eindresultaat.

  1. Oven voorverwarmen : Verwarm om te beginnen de oven voor op 400 graden.
  2. Bereid brood: Leg vervolgens de sneetjes brood op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ze met zeezout en plaats in de oven.
  3. Bakken : Bak 7-10 minuten, draai ze dan om en besprenkel de andere kant met olijfolie. Bak nog 3-5 minuten of tot ze knapperig en bruin zijn.
  4. Toppings toevoegen : Top met basilicum-tomatensalade indien gewenst.

Holding a piece of crostini topped with tomato basil salad.

Het perfecte stokbrood kiezen

Het stokbrood dat je kiest om crostini mee te maken, gaat het maken of breken. Dus voor het beste resultaat volgen hier enkele tips voor het plukken van brood! Als je klaar bent voor de uitdaging, probeer dan thuis een stokbrood te maken ! Het is makkelijker dan je zou denken en pakt elke keer weer perfect uit!

  • Grootte : Voor crostini wilt u kleine of middelgrote baguettes die smal zijn. We willen kleinere plakjes in dit recept. Heb je al een stokbrood maar is het aan de grotere kant? Het kan in plaats daarvan beter werken voor bruschetta.
  • Textuur: Dit gaat echt over voorkeur, maar ik werk graag met zachtere bruschetta zodat mijn stukken niet te hard worden. Baguettes worden in de loop van de dag droger en harder, dus zoek naar een zachter stokbrood, tenzij je de crostini dezelfde dag gaat maken. Als je hardere baguettes bakt, krijg je meer crackerachtige crostini.

Process shots of adding olive oil and salt to baguette pieces.

Baktips en toppingsuggesties

Het is gemakkelijk om een smakelijk voorgerecht te maken waar iedereen van zal genieten! Hier zijn enkele manieren om je crostini te perfectioneren en enkele van mijn favoriete topping-combinaties!

  • De beste textuur krijgen : de beste manier om een optimale consistentie met uw crostini te bereiken, is door deze voor een kortere tijd op een hogere temperatuur te koken. Hierdoor wordt de buitenkant lekker krokant zonder dat het hele plakje uitdroogt en hard wordt.
  • Plakjes : U wilt er zeker van zijn dat uw plakken een gemiddelde dikte hebben. Te dun, en ze houden geen toppings vast, te dik en je hebt te veel brood tot topping. Ik probeer rond de markering van een halve inch te blijven voor mijn plakjes.
  • Plakjes zijn te knapperig : Maak je geen zorgen als je je crostini te lang hebt gebakken! Je kunt dit oplossen door een vochtige topping zoals tomatenblokjes of jam toe te voegen en te laten staan. Een scheutje olijfolie kan ook helpen om het zachter te maken.
  • Spreads en toppings : Tomatenbasilicum is een klassieke combinatie, maar ricotta, roomkaas, brie en guacamole zijn slechts enkele spreads waarmee u kunt beginnen. Voor toppings smaken vlees zoals serranoham en zalm heerlijk! Je kunt ook een zoet-hartige versie maken door een klodder fruit of jam op je kaas te leggen. Het is leuk om te mixen en matchen!
Waarmee kan ik Crostini serveren?

Crostini kan gemakkelijk worden gemaakt om een menigte te voeden. Dit maakt het heerlijk om te serveren met een charcuterieplank! Het kan ook worden geserveerd als bijgerecht voor diners met een Italiaans thema. Met soep, pasta, salade, noem maar op! De smaak is zo veelzijdig en kan geweldig werken met zo ongeveer alles, afhankelijk van de toppings die je kiest om toe te voegen! Vanwege hun kleine formaat is crostini ook geweldig om te dippen! Hot dips zoals mijn spinazie-artisjokkendip is geweldig met hen!

Voorgerechten

Hoe maak je een makkelijke kaasplank?

Dressings, Sauzen en Dips

Waanzinnig heerlijke warme krabdip

Dressings, Sauzen en Dips

Dip van 5 minuten van een miljoen dollar

Dressings, Sauzen en Dips

Californische avocadodip (salsa)

Crostini pieces topped with tomato basil salad.

Overgebleven crostini bewaren

Crostini's zijn vers uit de oven het lekkerst, maar ze kunnen ook worden bewaard om een smakelijke kant bij de hand te hebben! Het kan ook worden ingevroren en van tevoren worden gemaakt om de maaltijdbereiding snel en gemakkelijk te maken.

  • Bij kamertemperatuur : Crostini is tot 1 week houdbaar in een afgesloten plastic zak.
  • In de vriezer : U kunt crostini zonder toppings invriezen. Bestrijk ze eenvoudig met olijfolie en doe ze in een hersluitbare diepvrieszak. Ze gaan maximaal 3 maanden mee. Als je klaar bent om ze te gebruiken, laat ze dan ontdooien op kamertemperatuur en stop ze dan in de oven zoals aangegeven in het recept.

Slices of crostini without any toppings.

Meer Lekkere Italiaanse Voorgerechten

Je zult dol zijn op deze andere beproefde hapjes, geïnspireerd op al je favoriete Italiaanse smaken! Serveer ze met wat pasta om de maaltijd compleet te maken, of eet ze zoals ze zijn! Ze zijn zo lekker dat je ze misschien wel lekkerder vindt dan je voorgerecht.

Voorgerechten

Gemakkelijke Italiaanse Pinwheels

Voorgerechten

Antipasto Spiesjes

Brood

Copycat Olive Garden Breadsticks

Voorgerechten

Airfryer Geroosterde Ravioli

Crostini . afdrukken

Deze makkelijke, gebakken crostini is het lekkerste bij elke Italiaanse maaltijd! Het zijn gouden, delicate stukjes hemel, klaar voor je favoriete toppings!
Cursus Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord crostini
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 175kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 stokbrood in plakjes van inch gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
Optionele topping:

  • Basilicum tomatensalade
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ze met zeezout en plaats in de oven. Bak ze 7-10 minuten, draai ze om en besprenkel de andere kant met olijfolie.
  • Bak nog 3-5 minuten of tot ze knapperig en bruin zijn. Garneer eventueel met basilicum-tomatensalade.

Voeding

Calorieën: 175kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 4g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Natrium: 256 mg | Kalium: 46 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Calcium: 33 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo