Croissant Broodpudding

Bron

Het tomatenmesje is klein van stuk maar groot in gemak. Het mespunt is bij meerdere modellen tomatenmesjes gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakken makkelijker. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad lemmet zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het tomatenmesje bezit fijne kartels waardoor het zonder moeite en zonder pletten door de vel snijdt.

Croissant broodpudding is het perfecte ontbijt eten! Besprenkeld met een romige, vanillesaus, deze zachte broodpudding is zo geweldig dat je niet bij slechts één stuk wilt stoppen!

Rijk en zijdezacht, deze zachte croissantbroodpudding is snel een favoriet van mij geworden! Het is absoluut heerlijk. Als je de perfecte brunch wilt maken, maak dan dit Monkey Bread , Coconut Banana Bread en deze geweldige Eiermuffins om erbij te horen!

A slice of croissant bread pudding. Croissant Broodpudding

Als je net zoveel van broodpudding houdt als ik, dan zal het maken ervan met croissants je versteld doen staan! Het zorgt voor de beste smaak en textuur en je wilt dit niet meer op een andere manier maken! De croissants dragen echt bij aan de broodpudding door alle heerlijke smaken in zich op te nemen. En als je die vanillesaus er bovenop toevoegt, nou, het brengt dit gewoon naar een heel nieuw niveau! Bovendien kun je het veranderen door er wat Homemade Blueberry Syrup of Homemade Imitation Maple Syrup bij te doen!

Croissant broodpudding is een heerlijke versie van traditionele broodpudding. Het gebruik van croissants in plaats van brood maakt dit recept echt een stuk lichter van structuur. Dit betekent dat je meer kunt eten, wat ik altijd een goede zaak vind! Ik vind het ook geweldig dat ik mijn oude croissants kan gebruiken om dit recept te maken. Ze hoeven niet vers te zijn en dan hoeven degene die ik al heb niet verloren te gaan! Het is de perfecte oplossing. Het is een uitstekende optie voor warm en zoet ontbijt of brunch! Ga je gang en probeer het, ik weet dat je het geweldig zult vinden!

Ingrediënten Croissant Broodpudding

Gemaakt van ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt, deze croissant broodpudding is zo makkelijk! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Volle melk: Je kunt 1% of 2% gebruiken, maar de volle melk geeft het echt een uitstekende smaak en textuur.
  • Zware room: dit ingrediënt maakt het dik en gemakkelijk op te nemen in de croissants.
  • Eieren: Zorg ervoor dat je eieren gebruikt die op kamertemperatuur zijn, zodat ze beter mengen!
  • Kristalsuiker: De suiker zorgt voor een heerlijke en zoete smaak.
  • Vanille-extract: dit geeft een smaak aan de zoetheid van de suiker!
  • Zout: Zout versterkt de smaken van alle andere ingrediënten!
  • Kaneel: Kaneel is een must in dit gerecht! Het voegt zoveel toe aan de smaak.
  • Croissants: zorg ervoor dat wanneer u de croissants snijdt, ze in blokjes van 1 inch worden gesneden.

Vanillesaus

  • Boter: In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Kristalsuiker: Het gebruik van kristalsuiker zorgt voor een lekkere smaak en een dikkere textuur in deze saus.
  • Zware room: Het maakt de saus dik en romig!
  • Vanillebonenpasta: Het gebruik van een vanillebonenpasta geeft echt een geweldige en uitgesproken smaak. Maar als je de pasta niet hebt, kun je in plaats daarvan vanille-extract gebruiken!

Laten we beginnen met bakken!

Deze croissant broodpudding is zo lekker en eenvoudig! Het duurt ongeveer anderhalf uur van begin tot einde en het grootste deel van die tijd wordt besteed aan weken en bakken.

  1. Voorverwarmen en sprayen: Verwarm de oven voor op 350° en spuit een 9×13 ovenschaal in met kookspray en zet opzij.
  2. Klop, voeg croissants toe en laat weken: Klop in een grote kom de melk, slagroom, eieren, suiker, vanille-extract, zout en kaneel door elkaar. Voeg de croissantblokjes toe en meng tot de croissants volledig bedekt zijn met het roommengsel. Laat het 25-30 minuten staan, roer ongeveer 15 minuten.
  3. Bakken: Als de croissants geweekt zijn, giet je het mengsel in de voorbereide pan. Bak 45-50 minuten, tot de custard gestold is en de croissants bruin beginnen te worden. Maak terwijl de broodpudding bakt de vanillesaus.
  4. Maak vanillesaus: Meng in een middelgrote pan de boter, suiker en room. Klop constant op middelhoog vuur tot de saus dikker wordt en kust de achterkant van een lepel. Haal van het vuur en voeg de vanille toe.
  5. Brood laten rusten en dan saus toevoegen: Laat de broodpudding minimaal 20 minuten staan alvorens te serveren. Serveer met warme vanillesaus.

4 images showing how to make croissant bread pudding.

Tips voor croissantbroodpudding

Croissant broodpudding is zo makkelijk en ongelooflijk lekker! Gebruik deze tips om de BESTE broodpudding te maken die je ooit hebt gehad!

  • Oude croissants: Croissants zijn een enorme hit voor het ontbijt in mijn huis, maar ze hebben de neiging om na een paar dagen hun aantrekkingskracht te verliezen. Zodra ze oud beginnen te worden (meestal op dag 3), zijn ze perfect voor dit recept! Ze fungeren als boterachtige sponzen voor de custardbasis van deze broodpudding, ze weken alles in waardoor de smaak en de smaak absoluut verrukkelijk worden!
  • Melk en room: Als u zowel melk als slagroom gebruikt voor de custardbasis, krijgt uw broodpudding een zijdezachte, rijke textuur. Je kunt 4 kopjes melk gebruiken en geen room als je het wat lichter wilt.
  • Laat het brood weken: Als u uw croissants de tijd geeft om in het custardmengsel te weken voordat u ze gaat bakken, krijgt het de tijd om de vloeistof echt op te nemen. Als je het niet lang genoeg laat weken, kun je droge stukjes in je pudding krijgen.

Vanilla sauce being drizzled on croissant bread pudding.

Restjes bewaren

Je kunt dit helemaal van tevoren maken of je restjes bewaren zodat je er later van kunt genieten! Volg deze tips en je kunt dagenlang genieten van croissantbroodpudding!

  • Koelkast: Zodra uw broodpudding is afgekoeld, bewaart u deze in een luchtdichte verpakking of dekt u deze af met folie. Daarna kun je het maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Opwarmen: Je kunt een afzonderlijk stuk opwarmen door het 45 seconden in de magnetron te leggen of totdat het warm is! Of je kunt de hele pan opwarmen. Verwarm je oven voor op 350 graden en kook hem (onafgedekt) gedurende 10-15 minuten tot hij is opgewarmd.

A pan of croissant bread pudding with a piece taken out of the pan.

Meer puddingrecepten om te proberen

Ik ben dol op puddingrecepten omdat het alles wat je bakt zo zacht en rijk maakt! Ik heb nog een paar van mijn favoriete puddingrecepten verzameld die kunnen worden gebruikt als dessert of bij het ontbijt of de brunch! Echt, je kunt niet verkeerd gaan om ze op elk moment van de dag te eten! Ga je gang en probeer ze uit, ik weet zeker dat je er een zult vinden die je leuk vindt!

Desserts

Magnolia Bakkerij Bananenpudding

Desserts

Pompoenbroodpudding

Desserts

Bananenroompuddingkoekjes

Desserts

Sticky Banana Walnut Toffee Pudding Cake

Afdrukken Croissant Broodpudding

Croissant broodpudding is het perfecte ontbijt eten! Besprenkeld met een romige, vanillesaus, deze zachte broodpudding is zo geweldig dat je niet bij slechts één stuk wilt stoppen!
Cursus Ontbijt, brunch, Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodpudding, croissant broodpudding
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 12 personen
Calorieën 515kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 2 kopjes zware room
  • 8 grote eieren
  • 2 kopjes kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 1/2 Theelepel Zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 12 dagen oude croissants in blokjes van 1 inch gesneden
Vanillesaus

  • ½ Kopje Ongezouten Boter
  • 1 kop kristalsuiker
  • ½ Kopje zware room
  • 2 theelepels vanillebonenpasta of vanille-extract
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en spuit een 9×13 ovenschaal in met kookspray en zet opzij.
  • In een grote kom zwaai samen de melk, slagroom, eieren, suiker, vanille-extract, zout en kaneel. Voeg de croissantblokjes toe en meng tot de croissants volledig bedekt zijn met het roommengsel. Laat het 25-30 minuten staan, roer ongeveer 15 minuten.
  • Als de croissants geweekt zijn, giet je het mengsel in de voorbereide pan. Bak 45-50 minuten, tot de custard gestold is en de croissants bruin beginnen te worden. Maak terwijl de broodpudding bakt de vanillesaus.
  • Meng in een middelgrote pan de boter, suiker en room. Klop constant op middelhoog vuur totdat de saus dikker wordt en de achterkant van een lepel bedekt. Haal van het vuur en voeg de vanille toe.
  • Laat de broodpudding minimaal 20 minuten staan alvorens te serveren. Serveer met warme vanillesaus.

Voeding

Calorieën: 515kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 7g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 18g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 216 mg | Natrium: 182 mg | Kalium: 145 mg | Vezel: 1g | Suiker: 53g | Vitamine A: 1212IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 103 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo