Crockpot Hawaiiaanse Kip

Bron

Het tomatenmes is 1 van de verfijnde mesjes in de keuken. Bij sommige tomatenmesjes is de mespunt gevorkt, dit is om de plakjes tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat valt tevens met een glad lemmet te bewerken zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel fantastisch scherp zijn wilt het lemmet door die taaie tomaten vel pakken. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het moeiteloos en zonder beschadigingen door de vel snijdt.

De tropische smaken van deze Crockpot Hawaiian Chicken brengen je zelfs in de winter naar de eilanden! Gemaakt met kippendijen, ananas en paprika, alles wordt gekookt in je slowcooker voor een eenvoudig recept voor een doordeweekse avond.

Hawaiiaanse kip in een kom over witte rijst

Deze Crockpot Hawaiian Chicken heeft de kracht om je het gevoel te geven dat je aan het strand zit met de zon op je huid, zelfs in hartje winter. Gemaakt met een zoete en plakkerige saus, sappige ananas, paprika en malse kippendijen, het heeft alles wat je nodig hebt om je die uitgesproken tropische vibes te laten voelen.

Hier is het ding: kippendijen zijn nooit niet lekker. Of je ze nu grilt , bakt , aanbraden of in de lucht frituurt , kippendijen worden altijd zo sappig van binnen en knapperig van buiten. Ze zijn altijd mijn eerste keuze boven andere bezuinigingen.

Slowcooker Hawaiiaanse kip kookt de dijen laag en langzaam gedurende enkele uren, zodat het vlees de tijd heeft om af te breken en de zoete en plakkerige saus op te nemen. Het is zo'n onderhoudsarm recept en de sappen, vlees, ananas en paprika's die over rijst worden geserveerd smaken als geen ander!

Functies van het recept

  • Elke hap is buitengewoon zoet, plakkerig, sappig en pittig.
  • De ingrediënten zijn eenvoudig en boordevol tropische smaken.
  • Stel het in en vergeet het! Alles wordt in een crockpot gegooid, zodat je niet hoeft te stressen.

ingrediënten om crockpot-kip met tekstoverlay te maken Ingrediënt notities:

  • Kippendijen – Kippendijen zonder botten en zonder vel hebben minder tijd nodig om te koken dan met bot en drogen minder snel uit, in tegenstelling tot kippenborsten.
  • Ananas – Verse voorgesneden of ingeblikte ananas zijn geweldige tijdbesparende opties. Zorg ervoor dat u vooraf het vocht uit de ananas uit blik laat lopen.
  • Paprika's – Ik hou van de kleur van rode paprika's, maar je kunt elke gewenste kleur paprika gebruiken.
  • Kokossuiker – Bruine suiker wordt traditioneel gebruikt in een Hawaiiaans kiprecept, maar kokossuiker maakt het een beetje lichter.
  • Sojasaus en honing – Hier krijgt de Hawaiiaanse kip zijn kenmerkende zoete en hartige smaak. Gebruik gerust tamari in plaats van sojasaus om dit recept glutenvrij te maken.
  • Pijlwortelzetmeel – Maïszetmeel werkt net zo goed.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kruid de kip. Kruid elke kippendij aan alle kanten met zout en peper.

Stap 2: Kook in de crockpot. Klop de sojasaus en honing door elkaar in een kom. Doe de kip, paprika, ui, ananas, knoflook, gember en kokossuiker in de crockpot. Giet de soja- en honingsaus erover en kook op LOW gedurende 4 tot 5 uur.

Stap 3: Maak de zetmeelsuspensie. Klop het arrowrootzetmeel en water samen in een kom en giet het in de crockpot nadat de 4 of 5 uur voorbij zijn. Roer alles door elkaar en ga verder met koken.

gekookte kip en groenten in een slowcooker

Stap 4: Serveer met rijst. Serveer de slowcooker ananaskip over rijst of met je favoriete groenten en garneer met groene ui. Genieten van!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Wil je dit een smidge lichter maken? Serveer in plaats daarvan de ananaskip over broccolirijst of bloemkoolrijst .
  • Je weet dat de kippendijen klaar zijn als ze een interne temperatuur van 165ºF hebben bereikt.
  • Sla de zetmeelsuspensie niet over. Het zal de saus dikker maken, zodat het aan de kip en rijst kan blijven plakken.

close up van een gekookte kippendij met rode paprika en in blokjes gesneden ananas Wat doet ananas met kip?

De enzymen in ananas helpen de vezels in het vlees af te breken, waardoor uitstekende stukken malse en sappige kip ontstaan. Om nog maar te zwijgen, de zoete en pittige ananassappen passen zo goed bij donker vlees.

Kan ik een ander stuk kip gebruiken?

Dit recept werkt ook met kippendijen met bot, maar ze hebben wat extra tijd nodig om te koken. Kippenborsten werken ook, maar nemen minder tijd in beslag. Gebruik bij twijfel een vleesthermometer om te controleren of de interne temperatuur van de snede 165ºF heeft bereikt voordat u het serveert.

Wat te serveren bij Hawaiiaanse kip?

Om te serveren, schep de kip over witte of bruine rijst , bladgroenten, kokosrijst , bloemkoolrijst, quinoa of geroosterde groenten. Je kunt elke kom kruiden met groene ui of zelfs kimchi voor een beetje pit. Komkommersalade , honing sriracha spruitjes en gebakken asperges zouden heerlijk zijn als bijgerecht.

Opslag

  • Koelkast – Bewaar overgebleven crockpot Hawaiiaanse kip tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Je kunt ze een paar minuten opwarmen in de magnetron of in een koekenpan op het fornuis totdat ze zijn opgewarmd.

Hawaiiaanse kip in een kom over witte rijst Meer doordeweekse kipdiners

  • Aziatische Kipsla Wraps
  • Pinda Kip Koekenpan
  • Honing Knoflook Kip

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Hawaiiaanse kip in een kom over witte rijst

Afdrukken Crockpot Hawaiiaanse Kip

De tropische smaken van deze Crockpot Hawaiian Chicken brengen je zelfs in de winter naar de eilanden! Gemaakt met kippendijen, ananas en paprika, alles wordt gekookt in je slowcooker voor een eenvoudig recept voor een doordeweekse avond.
Cursus diner
Keuken Amerikaans
Dieet glutenvrij
Trefwoord crockpot hawaiiaanse kip, hawaiiaanse kip, slowcooker hawaiiaanse kip
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 5 minuten
Porties 6
Calorieën 435kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 2 pond kippendijen zonder bot, zonder vel
  • zout en peper
  • 2 rode paprika's gesneden, zaadjes verwijderd
  • 1/2 kop gele ui in blokjes gesneden
  • 2 kopjes ananas in kleine blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel verse gember geraspt
  • 1/4 kop kokossuiker of subbruine suiker
  • 3 eetlepels sojasaus of sub tamari
  • 2 eetlepels honing
  • 1 1/2 eetlepel arrowroot of maizena
  • 1 1/2 eetlepel water
  • 2 eetlepels groene uien of meer naar smaak; gehakt
instructies:

  • Spuit je crockpot in met anti-aanbakspray. Kruid de kip vervolgens met zout en peper en leg deze op de bodem van de crockpot.
  • Voeg ook de paprika, ui, ananas, knoflook, gember en suiker toe aan de crockpot. Klop vervolgens de sojasaus en honing samen in een kleine kom en giet dat over de kip en groenten.
  • Kook de kip 4-5 uur op LOW. Klop vervolgens de arrowroot/maïzena en het water samen tot een pasta, en giet het in je crockpot, terwijl je alles goed roert. Blijf nog 30-40 minuten koken tot de saus is ingedikt.
  • Serveer kip over rijst of met je favoriete groenten en garneer met groene uien. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting; portiegrootte is 4-6 porties *Vervangingen: u kunt bruine suiker gebruiken in plaats van kokossuiker; je kunt maizena gebruiken in plaats van arrowroot; je kunt tamari OF kokosnoot-aminos gebruiken in plaats van sojasaus *Ik raad aan om in dit recept verse ananas te gebruiken; als je ananas uit blik gebruikt, zorg er dan voor dat je al het vocht uit het blikje laat lopen voordat je het aan je crockpot toevoegt

Voeding

Calorieën: 435kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 27g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 148 mg | Natrium: 636 mg | Kalium: 508 mg | Vezel: 2g | Suiker: 18g | Vitamine A: 1412IE | Vitamine C: 79 mg | Calcium: 32 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Crockpot Hawaiian Chicken verscheen eerst op The Almond Eater .

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo