Cranberrycake

Bron

Is jouw kaasmes aan vervanging toe? Deze en nog vele andere keukenmessen kan je bij ons vinden. Een nieuw scherp keukenmes maakt van elk gerecht een kunstwerk. Helemaal door het product en dat met een enkele snijbeweging. Daarna even onder de keukenkraan afspoelen en aan de magneetstrip ophangen. Mes altijd schoon op, een echte liefhebber verzorgt messen onder de kraan en niet in de afwasmachine.

Deze cranberrycake is zacht, luchtig en vol heerlijke cranberrysmaak! Besprenkeld met een oranje glazuur erop, is deze cake perfect voor de feestdagen!

Ik ben helemaal voor het eten van cake voor ontbijt, brunch en dessert! Probeer deze Coffee Cake , deze Blueberry Lemon Pound Cake of deze geweldige Orange Cranberry Muffins eens !

Cranberry cake being sliced. Heerlijke Cranberrycake

Dus de grote vraag is: eet ik dit als ontbijt, brunch of toetje? Nou… door de fruitsmaak en heerlijke sinaasappelglazuur, denk ik dat dit op elk moment van de dag kan worden gegeten! Ik hou van een cake die smaken combineert en matcht! Deze heeft die cranberrysmaak vermengd met het beslag en je voegt er een romig, licht oranje glazuur aan toe. Als je de twee met elkaar mengt… Het is ZOO GOED!!

Ik vind deze cake niet alleen geweldig, maar ik vind het ook geweldig hoe gemakkelijk hij is om te maken!! Het duurt slechts 15 minuten om het in elkaar te zetten en dan hoef je het alleen nog maar in de oven te doen en te wachten! Ik weet het, ik laat dat makkelijk klinken, maar als je honger hebt, is wachten het moeilijkste. Het is zo lekker en ik serveer het graag bij de brunch, samen met wat Apple Streusel Muffins , Blueberry Scones en deze geweldige Cherry Almond Cream Cheese Breakfast Braid ! Probeer ze allemaal, iedereen zal er gek van worden!

Ingrediënten die je nodig hebt om Cranberrycake te maken

Deze cake is snel en makkelijk te maken! Je hebt waarschijnlijk de meeste van deze ingrediënten in je voorraadkast. Zeker rond de feestdagen want dan hebben we allemaal al cranberries in de koelkast! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Boter: Ik gebruik graag ongezouten boter die op kamertemperatuur is verzacht!
  • Sinaasappelschil: deze frisse smaak tilt dit recept echt naar een hoger niveau.
  • Kristalsuiker : De suiker maakt dit zoeter en geeft een heerlijk contrast met de zure veenbessen.
  • Ei: Het ei helpt om alle ingrediënten samen te binden!
  • Vanille: Dit voegt een lichte smaak toe aan de zoete suiker!
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden heb ik gebruikt en het werkt geweldig in dit recept.
  • Zout: Het zout in het recept versterkt alle smaken van de andere ingrediënten!
  • Bakpoeder: dit helpt de cake te rijzen en zacht en luchtig te blijven.
  • Verse veenbessen: Het gebruik van verse veenbessen geeft deze cake een heerlijke zure smaak. Je kunt geen cranberrycake zonder hen hebben!
  • Karnemelk: je kunt in de winkel gekochte karnemelk gebruiken, maar als je die niet bij de hand hebt, probeer dan deze zelfgemaakte karnemelk te maken!
  • Grove suiker: Dit is voor op je taart!

Glazuur

  • Poedersuiker : Ik gebruik poedersuiker in plaats van kristalsuiker omdat dit veel sneller oplost en die heerlijke en gladde textuur creëert.
  • Zware room: Dit vermengt zich met de poedersuiker waardoor het dik en romig wordt.
  • Verse jus d'orange: Mijn favoriete onderdeel van het glazuur! Deze smaak gecombineerd met de cranberries is ZOOOO GOED.

Laten we wat cake maken!

Ik hou van de smaak en de textuur van deze cranberrycake. Perfect voor de feestdagen vanwege de feestelijke cranberries. Maar laten we eerlijk zijn, ik bak dit het hele jaar door!

  1. Verwarm de oven voor en combineer: Verwarm de oven voor op 350 °. Vet een vierkante pan van 8 of 9 inch in en zet opzij. Klop in een middelgrote kom de boter, sinaasappelschil en suiker romig. Voeg het ei en de vanille toe en klop tot gecombineerd.
  2. Klop: Klop in een aparte mengkom 1 ¾ kopje bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Gooi de veenbessen in de resterende ¼ kopje bloem.
  3. Combineer en vouw de veenbessen erdoor: Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het afgeroomde mengsel, afgewisseld met de karnemelk, tot het volledig gemengd is. Spatel er voorzichtig de cranberry's door.
  4. Voeg het beslag toe aan de pan, bak en laat het rusten: Verdeel het beslag in de voorbereide bakvorm. Bestrooi met grove suiker. Bak 35-40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uit het midden komt. Laat 15 minuten rusten voordat u het met het glazuur bestrijkt en serveert.

Glazuur

  1. Mengen en besprenkelen: Meng de poedersuiker, slagroom en sinaasappelsap tot een gladde massa. Sprenkel over de bovenkant van de iets afgekoelde cake.

4 pictures showing the steps on how to make the batter.

Baktips

Deze cranberrycake is zo eenvoudig dat iedereen hem kan maken! Hier zijn een paar tips om u te helpen het precies goed te laten verlopen!

  • Niet te lang mixen: Als je te lang mixt of je mixer op hoog zet, voeg je meer lucht toe aan je beslag! Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur zodat je niet zoveel klontjes hoeft te mixen en doe het op een lagere snelheid.
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl je je cake bakt. Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je cake ongelijkmatig bakt. Gebruik de ovenverlichting in plaats van de deur te openen!
  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat je hier vooraf even over moet nadenken, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat je al je gekoelde ingrediënten eruit haalt en ze een paar uur voordat je gaat bakken op het aanrecht zet. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en wordt het deeg echt glad!

An orange glaze being drizzled on the cake.

variaties

Deze cranberrycake is zo makkelijk en lekker! En je kunt een paar dingen door elkaar halen om deze cake speciaal voor jou te laten werken! Hier zijn een paar ideeën.

  • Snijd de veenbessen doormidden: Ik laat de veenbessen graag heel in dit recept, maar als je van meer, kleinere stukjes veenbessen houdt, kun je ze allemaal doormidden snijden voordat je ze door het beslag mengt! Dan weet je zeker dat je die scherpe cranberrysmaak in elke hap krijgt!
  • Bevroren veenbessen: ik gebruik graag verse ingrediënten, maar je kunt bevroren veenbessen in een mum van tijd gebruiken! Je kunt ze heel laten of in stukjes snijden.
  • Karnemelk: Geen karnemelk, geen probleem! Je kunt in plaats daarvan deze zelfgemaakte karnemelk maken !
  • Suikertopping: U kunt demerara, turbinado of ruwe suiker gebruiken voor het toppen van suiker. Sommige hebben meer crunch dan andere, maar ze zullen allemaal heerlijk smaken!
  • Voeg een topping toe! Als je wilt, kun je proberen wat geschaafde amandelen, pecannoten of walnoten toe te voegen aan de bovenkant van je cake!

Cranberry cake cut into squares.

Restjes bewaren

Deze cranberrycake is heerlijk om van te voren te maken en later op te eten! Hier leest u hoe u dat kunt doen of eventuele restjes kunt bewaren.

  • Op het aanrecht: Als je cake is afgekoeld, verpak hem dan in plasticfolie of bewaar hem in een luchtdichte verpakking. Het kan tot een week op je aanrecht blijven staan.
  • Invriezen: Om deze cake in te vriezen, wikkel hem in plasticfolie en vervolgens in een laag folie. Schrijf de datum op de folie en deze cake is tot 2 maanden houdbaar in de vriezer. Als je klaar bent om te eten, ontdooi het dan een nacht bij kamertemperatuur (bewaar het tijdens het ontdooien). Genieten van!

A slice of cake on a plate with a fork and cranberries.

Meer heerlijke taarten om te proberen

Ik hou van bakken tijdens de feestdagen, wat betekent dat ik constant nieuwe recepten uitprobeer! Hier zijn een paar van mijn beproefde favorieten waar iedereen in mijn familie van houdt! Deze recepten zijn ZOO GOED en iedereen zal om de recepten vragen! Probeer ze uit, ik weet zeker dat je er een paar zult vinden waar je steeds weer naar terugkomt!

Desserts

Kokos Bosbessencake met Citroensaus

Ontbijt

Ongelooflijke Bosbessen Karnemelk Ontbijtcake

Desserts

Warme Peperkoekcake met Karamelsaus

Desserts

Appel Pecannoot Kruidencake Met Bruine Suiker Roomkaas Frost

Cranberrycake afdrukken

Deze cranberrycake is zacht, luchtig en vol heerlijke cranberrysmaak! Besprenkeld met een oranje glazuur erop, is deze cake perfect voor de feestdagen!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord cranberrycake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 sneetjes
Calorieën 242kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • ½ Kopje Ongezouten Boter Verzacht
  • Zeste van 1 Sinaasappel
  • ½ Kopje kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille
  • 2 kopjes meel verdeeld
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 kopjes verse veenbessen
  • ½ Beker Karnemelk
  • 1 eetlepel grove suiker om te garneren
Glazuur

  • 1 kop poedersuiker
  • 1 Eetlepel Slagroom
  • 2 eetlepels vers sinaasappelsap
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350°. Vet een vierkante pan van 8 of 9 inch in en zet deze opzij. Klop in een middelgrote kom de boter, sinaasappelschil en suiker romig. Voeg het ei en de vanille toe en klop tot gecombineerd.
  • Klop in een aparte mengkom 1 ¾ kopje bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Gooi de veenbessen in de resterende ¼ kopje bloem.
  • Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het afgeroomde mengsel, afgewisseld met de karnemelk, tot het volledig gemengd is. Spatel er voorzichtig de cranberry's door.
  • Verdeel het beslag in de voorbereide bakvorm. Bestrooi met grove suiker. Bak 35-40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uit het midden komt. Laat 15 minuten rusten voordat u het met het glazuur bestrijkt en serveert.
Glazuur

  • Meng de poedersuiker, slagroom en sinaasappelsap tot een gladde massa. Sprenkel over de bovenkant van de iets afgekoelde cake.

Voeding

Calorieën: 242kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 3g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 39 mg | Natrium: 213 mg | Kalium: 133 mg | Vezel: 1g | Suiker: 20g | Vitamine A: 309IE | Vitamine C: 4 mg | Calcium: 51 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo