Cranberry Wrongeltaart

Bron

Je huidige broodmes is aan vervanging toe? Wij van keukengerijk.nl weten wat jij nodig hebt. Kijk eens naar dit broodmes, zoiets knaps hoort toch in in jouw handen thuis. Er zijn geen bolletjes meer die zullen pletten of kruimelen met dit kartelmes.

Met een zachte, pittige vulling en biscuitkorst is deze cranberrykwarktaart een must-make voor de feestdagen. Het is net zo lekker als dat het mooi is!

Nog meer geweldige desserts nodig voor uw vakantiefeest? Crème brûlée , cranberry- kersttaart en eierpunch-cheesecake zullen zeker de harten van uw gasten veroveren!

Taking a slice of cranberry curd tart. Biscoff Korst Cranberry Taart Recept

Taartrecepten hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb recepten voor citroen- , aardbei- en appeltaartjes gepost, maar ik denk dat deze cranberrykwarktaart mijn nieuwe favoriet is. Het is niet alleen waanzinnig feestelijk, maar het is ook een van de lekkerste vakantierecepten die ik ooit heb geproefd. Net als lemon curd is cranberry curd de perfecte balans tussen pittig en zoet! Dit helpt om desserts in evenwicht te brengen, zodat je niet na één hap doodgaat van de rijkdom. Ik zweer het, ik zou zelf een hele cranberrykwarktaart kunnen eten. Het is zo fruitig en heerlijk! Cranberry gaat verbazingwekkend goed samen met de nootachtige, kruidige smaak van Biscoff. Elke hap is de hemel!

En kunnen we praten over hoe verbluffend deze taart is? Het is zeker een showstopper-dessert! De dieprode wrongelvulling zal overal opvallen. In dit recept heb ik als finishing touch een paar gesuikerde veenbessen en rozemarijntakjes toegevoegd. Het is zo gemakkelijk in elkaar te zetten, maar het ziet eruit als iets dat je van een bakkerij zou krijgen. Met hoe goed deze taart er zowel uitziet als smaakt, wil je hem centraal tijdens je vakantiediner! Zorg ervoor dat u een stuk of twee voor uzelf bewaart. Het gaat snel.

Ingrediënten Cranberrytaart

Voor een dessert dat zo mooi is, worden supereenvoudige ingrediënten gebruikt! Simpel is het beste – op deze manier kunnen de verbazingwekkende natuurlijke smaken van cranberry doorschijnen. Zie onderstaande receptenkaart voor afmetingen.

Koekjeskorst

  • Biscoff Cookie Crumbs : Gekruid, nootachtig, met hints van karamel, Biscoff-koekjes passen perfect bij scherpe cranberry. Ik doe mijn koekjes graag in een keukenmachine om ze fijn te malen.
  • Bruine suiker : ik voeg bruine suiker toe voor een diepere zoetheid.
  • Ongezouten boter : Gesmolten, ongezouten boter geeft je korst een rijkere smaak. Het helpt het ook om te stollen.

Cranberry Curd Vulling

  • Verse veenbessen : Ik vind dat verse veenbessen de wrongel de beste smaak geven, maar je kunt ook bevroren veenbessen gebruiken. Verse veenbessen kunnen moeilijk te vinden zijn, vooral rond de feestdagen wanneer er veel vraag naar is.
  • Citroen- en sinaasappelschil : ik ben dol op de aroma's die citrusschil toevoegt!
  • Citroen- en sinaasappelsap : Voegt een complexe fruitige smaak toe aan de wrongel.
  • Kristalsuiker : Zorgt ervoor dat de wrongel niet te zuur wordt. Je kunt de zoetheid naar wens aanpassen!
  • Grote eieren : eieren helpen de wrongel zijn vorm te behouden en op zijn plaats te houden.
  • Grote eierdooiers: alleen eidooiers voegen rijkdom en vocht toe aan de taart.
  • Ongezouten boter : ik vind het fijn dat de mijne op kamertemperatuur is voordat ik hem aan de mix toevoeg. Dit helpt de consistentie van de wrongel zo glad mogelijk te maken.
  • Zout : Er is slechts een scheutje nodig om de algehele smaak van uw cranberrykwarktaart te verbeteren!

Process shots of preparing crust and cranberry filling. Je Cranberry Curd Tart maken

Schrik niet als je nog nooit een wrongeltaart hebt gemaakt! Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Volg deze eenvoudige stappen en je hebt in een mum van tijd het perfecte kerstdessert!

De korst voorbereiden

  1. Voorverwarmen : Verwarm eerst de oven voor op 375 ° F.
  2. Blenden en mixen : Gebruik een keukenmachine of blender om hele koekjes tot kruimels te pulseren. Zodra je 2 kopjes fijne kruimels hebt, voeg je de bruine suiker en de gesmolten boter toe aan de keukenmachine en meng je ze tot ze volledig zijn gecombineerd.
  3. Pers in de pan : Druk vervolgens het kruimelmengsel in de bodem en zijkanten van een 9-inch taartvorm. Bak ongeveer 7-8 minuten, totdat het net bruin begint te worden. Laat volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.

Wrongelvulling maken

  1. Veenbessen koken : Meng in een middelgrote pan de veenbessen, beide schillen, beide sappen en suiker. Kook op middelhoog vuur tot het kookt. Ga door tot de veenbessen zijn gebarsten en de suiker volledig is opgelost, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur.
  2. Pureer : Gebruik een staafmixer of een gewone blender om het mengsel te pureren en door een fijne zeef te persen. Breng de gespannen vloeistof terug in de pot.
  3. Temper Eggs : Meng in een kleine kom de hele eieren en eierdooiers. Temper vervolgens de eieren door er langzaam een kopje van het warme cranberrymengsel door te kloppen. Zodra de eieren zijn opgewarmd, voeg je het eiermengsel toe aan de pot en klop je tot gecombineerd.
  4. Overige ingrediënten toevoegen: Kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, tot het mengsel is ingedikt en borrelt. Haal van het vuur en klop de zachte boter en een snufje zout erdoor.
  5. Overbrengen : Giet de wrongel in een kom en dek af met plasticfolie tegen het oppervlak van de wrongel, zodat er geen film ontstaat tijdens het afkoelen.
  6. Chill: Laat de wrongel minstens 3 uur in de koelkast afkoelen voordat je hem in de gekoelde korst giet. Strijk de bovenkant glad en garneer voor het serveren met gesuikerde veenbessen en verse rozemarijn.

Pouring cranberries through sieve, cooking over the stove, and then allowing to chill covered in plastic wrap.

Je wrongel perfectioneren

Wrongel kan een beetje lastig zijn om goed te krijgen. Hier zijn een paar stappen om de jouwe soepel en lekker te houden!

  • Temperatuur: Uw kooktemperatuur is het belangrijkste om op te letten bij het maken van een wrongel. Als de temperatuur te hoog is, kan je wrongel verbranden en korrelig worden. Temperatuur te laag en je wrongel wordt niet hard. Ik kook graag op laag tot middelhoog en roer constant om te voorkomen dat mijn mengsel verbrandt.
  • Voeg langzaam eieren toe: Wanneer u eieren toevoegt aan uw warme cranberry-mengsel, voeg dan langzaam toe en zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog is. Je wilt er ook voor zorgen dat je constant roert, anders loop je het risico dat je eieren gaan klauteren.

A full cranberry curd tart, topped with sugared cranberries and rosemary garnish.

Cranberry Curd Taart Tips en variaties

Je cranberrykwarktaart wordt de ster van de show. Gebruik deze tips en trucs om de best mogelijke te maken! Het kan zomaar een vakantietraditie worden!

  • Maak Curd Ahead: Als je van tevoren wat voorbereidend werk wilt doen, is de wrongel geweldig om eerst te maken. Het kan 1-2 weken in de koelkast worden bewaard voordat je het aan je korst toevoegt.
  • Consistentie controleren : Voordat u boter aan uw wrongel toevoegt, kunt u er zeker van zijn dat het gaar is door te kijken of het de achterkant van een lepel bedekt. Voeg ook langzaam boter toe totdat je de gewenste rijkdom hebt bereikt.
  • Kruiden toevoegen: Voeg naast citrusschil gerust andere kruiden en specerijen toe aan je wrongel! Munt, kardemom, kaneel en nootmuskaat zijn allemaal geweldige manieren om een beetje extra smaak en aroma's toe te voegen aan dit vakantiedessert.
  • Switch Crust: Als je geen fan bent van Biscoff, kun je in plaats daarvan de perfecte taartbodem van mijn oma gebruiken. Bak met behulp van taartgewichten tot ze goudbruin zijn. Het is dan klaar voor je cranberry-vulling!

Getting a slice of cranberry curd tart with a pie spatula.

Taartresten bewaren

Hier leest u hoe u uw cranberrycurd-taart bewaart, zodat u er later van kunt genieten! Geloof me, met hoe lekker het is, wil je meer. Het beste heb je het bij de hand!

  • In de koelkast: Wikkel je taart in plasticfolie of bewaar in een luchtdichte verpakking. Het duurt 4-5 dagen.

A slice of cranberry curd tart on a plate with a fork bite.

Andere cranberry-desserts om te proberen

Cranberry is de vrucht van het seizoen! Hier zijn enkele andere geweldige manieren om deze veelzijdige superfood te gebruiken. Misschien wil je deze desserts gewoon het hele jaar door maken! Ze zijn zo goed!

Desserts

Cranberry Taart

Desserts

Cranberry Pistache Biscotti

Ontbijt

Sinaasappel-cranberrymuffins

Bijgerechten

Cranberry Cheesecake Fluff

Cranberry Curd Taart afdrukken

Met een zachte, pittige vulling en biscuitkorst is deze cranberrykwarktaart een must-make voor de feestdagen. Het is net zo lekker als dat het mooi is!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord cranberrykwarktaart
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 8 minuten
3 uur chillen
Totale tijd 3 uur 53 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 201kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Korst

  • 2 kopjes Biscoff-koekjes kruimels ongeveer 32 koekjes
  • 1/3 kop bruine suiker
  • 5 Eetlepels Ongezouten Boter gesmolten
wrongel vulling

  • 12 ons verse veenbessen
  • Schil van 1 Citroen
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • ¼ Kopje vers citroensap
  • ¼ Kopje verse jus d'orange
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2 grote grote eieren
  • 2 eierdooiers
  • 4 Eetlepels Ongezouten Boter Kamertemperatuur
  • 1 scheutje zout
instructies:

Korst

  • Verwarm de oven voor op 375 °.
  • Gebruik een keukenmachine of blender om hele koekjes tot kruimels te pulseren. Zodra je 2 kopjes fijne kruimels hebt, voeg je de bruine suiker en de gesmolten boter toe aan de keukenmachine en meng je ze tot ze volledig zijn gecombineerd.
  • Druk het kruimelmengsel in de bodem en zijkanten van een 9-inch taartvorm . Bak ongeveer 7-8 minuten, totdat het net bruin begint te worden. Laat volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.
wrongel vulling

  • Meng in een middelgrote pan de veenbessen, beide schillen, beide sappen en suiker. Kook op middelhoog vuur tot het kookt. Kook tot de veenbessen zijn gebarsten en de suiker ongeveer 10 minuten volledig is opgelost. Haal van het vuur.
  • Gebruik een staafmixer of een gewone blender om het mengsel te pureren en door een fijne zeef te persen. Breng de gespannen vloeistof terug in de pot.
  • Meng in een kleine kom de hele eieren en eierdooiers. Tempereer de eieren door er langzaam een kopje van het warme cranberrymengsel door te kloppen. Zodra de eieren zijn opgewarmd, voeg je het eiermengsel toe aan de pot en klop je tot gecombineerd.
  • Kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, tot het mengsel is ingedikt en borrelt. Haal van het vuur en klop de zachte boter en een snufje zout erdoor.
  • Giet de wrongel in een kom en dek af met plasticfolie tegen het oppervlak van de wrongel zodat er geen film ontstaat als deze afkoelt.
  • Laat de wrongel minimaal 3 uur in de koelkast opstijven voordat je hem in de gekoelde korst giet. Strijk de bovenkant glad en garneer voor het serveren met gesuikerde veenbessen en verse rozemarijn.

Voeding

Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 2g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 86 mg | Natrium: 17 mg | Kalium: 65 mg | Vezel: 1g | Suiker: 24g | Vitamine A: 378IE | Vitamine C: 8 mg | Calcium: 19 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo