Cranberry-sinaasappelcocktail

Bron

Wat een plezierige ervaring om alle avonden in de keuken te mogen staan en je passie tot uiting te brengen. In folders van supermarkten zie je de meest lekkere creaties de revue voorbij komen, dit zou jij toch ook wel willen? Met al je vaardigheden je gerecht alle liefde geven die je hebt. Alles met de juiste dosis toevoegen , het zijn de kruiden die het geven. Dan de kruiden goed fijn snijden met een scherp mes om door de pasta te roeren. Begint het al te kriebelen?

Deze Cranberry-sinaasappelcocktail is gemaakt met kaneel-geïnfuseerd cranberrysap en sinaasappelsap voor een frisse, smaakvolle cocktail die perfect is voor de feestdagen.

een cocktail op een glas met een cocktailshaker erachter

Wat zouden de feestdagen zijn zonder een feestelijke cocktail? Deze cranberry-sinaasappelcocktail is een heerlijke manier om verse veenbessen te gebruiken, plus je krijgt een beetje vitamine C binnen dankzij het sinaasappelsap.

Wat ik het leukste vind aan dit drankje, is dat het gemakkelijk naar wens aan te passen is! Het kan worden gemaakt met tequila of wodka en het is net zo goed. Deze cranberry-cocktail past precies bij mijn kaneeltequila-zuur in termen van favoriete vakantiedrankjes.

Functies van het recept

  • Gezoet met een met kaneel doordrenkte cranberry-siroop
  • Gemaakt met sinaasappelsap, dus het is een beetje fruitig
  • Kan worden gemaakt met uw keuze uit wodka of tequila

ingrediënten met tekstoverlay ingrediënten

  • Verse veenbessen – Ik gebruik graag verse veenbessen in dit recept
  • Suiker – Een must-have voor alle eenvoudige siroop. Je kunt de suiker eventueel wat verminderen, maar ik zou het niet weglaten.
  • Kaneel – Brengt de scherpte van de veenbessen en het sinaasappelsap in evenwicht en laat de drank iets winterser smaken.
  • Sinaasappelsap – Vers geperst of in de winkel gekocht.
  • Alcohol – Bij voorkeur tequila of wodka (ik heb het niet getest met andere soorten alcohol, maar je bent meer dan welkom!). Je kunt ook 1 ons wodka/tequila en 1 ons sinaasappellikeur doen als je dat liever hebt.

instructies:

Stap 1: Maak de eenvoudige siroop. Voeg de veenbessen, water, suiker en kaneel toe aan een pan en breng het mengsel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen, met een houten lepel om de veenbessen af te breken.

Giet het cranberrymengsel door een fijnmazige zeef; gooi de hele veenbessen weg. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem gebruikt.

Stap 2: Combineer ingrediënten. Als je klaar bent om dit drankje te serveren, voeg je 2 eetlepels cranberrysiroop toe, samen met het sinaasappelsap en 2 oz. van alcohol naar een cocktailshaker. Schud krachtig gedurende 10 seconden.

iemand die een cocktail uit een cocktailshaker in een glas schenkt

Stap 3: Zeef en geniet. Zeef de drank uit de shaker in een cocktailglas en drink op!

Tips en veelgestelde vragen

  • Als je niet wilt dat het drankje superzoet is, snijd dan de eenvoudige siroop en het sinaasappelsap doormidden en vul je glas vervolgens met sodawater of seltzer (of zelfs een beetje champagne, hoewel dat niet zal verminderen op de suiker, maar het zal heerlijk zijn).
  • Wil je dit nog feestelijker maken? Bekleed je cocktailglas met een beetje suiker voordat je het drankje erin schenkt.
  • Doe altijd een smaaktest om te kijken of je meer alcohol/sap aan je drankje wilt toevoegen. Dit is hoe ik mijn cocktails maak, maar misschien wil je die van jou wat sterker of zoeter.
  • Heb je nog extra veenbessen over? Klop deze cranberry chai-vingerafdrukkoekjes op om te serveren op je volgende kerstfeest.

Kan ik in plaats daarvan bevroren veenbessen gebruiken?

Ja! Volg exact dezelfde instructies, hoewel je misschien wat meer water moet toevoegen, omdat bevroren veenbessen een dikker mengsel vormen dan vers.

Moet ik een cocktailshaker gebruiken?

Technisch niet. Een cocktailshaker maakt het gemakkelijk om alle drankingrediënten gelijkmatig te combineren. Maar als je er geen hebt, giet je alles gewoon in een grote kom en klop je het heel snel met een garde en dat zou de truc moeten zijn.

Zou dit een mocktail kunnen zijn?

Ja! Deze cranberry-sinaasappelcocktail is ZO heerlijk zonder alcohol – volg gewoon het recept zoals geschreven, maar in plaats van tequila of wodka, vul je je glas af met sodawater of seltzer.

Hoe moet overgebleven eenvoudige siroop worden bewaard?

Bewaar overgebleven cranberrysiroop maximaal 4 weken in een afgesloten pot in de koelkast.

overhead foto van een roze cocktail met een schijfje sinaasappel erin Meer vakantierecepten

  • Veganistische kaneelbroodjes
  • Zwarte Peper Slagroom Feta
  • Chocolade Pepermunt Truffels

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Cranberry-sinaasappelcocktail | thealmondeater.com

Cranberry-sinaasappelcocktail afdrukken

Deze Cranberry-sinaasappelcocktail is gemaakt met kaneel-geïnfuseerd cranberrysap en sinaasappelsap voor een frisse, smaakvolle cocktail die perfect is voor de feestdagen.
Cursus Drankjes
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord cranberrycocktail, cranberry-sinaasappelcocktail
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 +
Calorieën 266kcal
Auteur Erin
ingrediënten

voor de cranberrysiroop:

  • 2 kopjes verse veenbessen
  • 2 kopjes water
  • 1/4 kop suiker
  • 1 theelepel kaneel
voor één cocktail:

  • 2 eetlepels cranberrysiroop of meer naar smaak
  • 1/4 kopje sinaasappelsap
  • 2 oz. tequila OF wodka (zie opmerkingen voor alternatieven)
  • frisdrank om het af te maken
instructies:

  • Begin met het maken van de cranberrysiroop: combineer veenbessen, water, suiker en kaneel samen in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, met een lepel om de veenbessen te breken.
  • Giet het mengsel door een fijnmazige zeef; gooi de veenbessen weg. Wacht tot de cranberrysiroop op kamertemperatuur is voordat je hem gebruikt.
  • Voor de cocktail: giet siroop, sinaasappelsap en tequila/wodka, samen met wat ijs, in een cocktailshaker en shake, shake, shake! Schenk in een cocktailglas, maak het af met sodawater en geniet!
Opmerkingen:

* Calorieën zijn voor 1 drankje en zijn een schatting * Ik heb de neiging om mijn drankjes sterk te maken — voel je vrij om slechts 1 oz te gebruiken. alcohol per drankje, of om een eenvoudigere siroop te gebruiken om het zoeter te maken*Drinkalternatieven: 1. Als je wilt dat de sinaasappelsmaak opvalt, probeer dan 1 oz. van tequila/wodka en 1 oz. van sinaasappellikeur (ik hou van cointreau); of 2. Voor een mocktail: volg het recept zoals het is, maar laat de alcohol weg en maak je glas af met seltzer

Voeding

Calorieën: 266kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 24 mg | Kalium: 150 mg | Vezel: 1g | Suiker: 34g | Vitamine A: 124IU | Vitamine C: 31 mg | Calcium: 12 mg | IJzer: 2 mg

OPMERKING BIJWERKEN: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in december 2018. Het is in december 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst.

Het bericht Cranberry-sinaasappelcocktail verscheen eerst op The Almond Eater .

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo