Cranberry Sinaasappel Snel Brood

Bron

Een fonkelnieuw keukenmes bestellen? Voor iedere kook fanaat is een scherp mes het eerste benodigde. Een redelijke prijs en natuurlijk gigantisch scherp. Als je dit koksmes koopt heeft je messenset een professionele uitbreiding erbij.

Cranberry-sinaasappel-snelbrood is een smaakvol snel brood met hints van citrus en zure veenbessen en gegarneerd met een sinaasappelglazuur. Dit vochtige, malse, heerlijke brood wordt de hit van je vakantieseizoen.

Ik hou van een lekker snel brood! Ze zijn zo gemakkelijk te maken en omdat ze geen gist bevatten, heb je in een mum van tijd een warm brood klaar om te eten. Probeer mijn banaan- , bosbessen-courgette- en aardbeienbananenbrood wanneer je zin hebt in een sneetje geweldig brood.

A loaf of sliced cranberry orange bread.

Cranberry Sinaasappel Snel Brood

Hoewel ik dol ben op alle koekjes , lekkernijen en zoetigheden van de feestdagen, is snel brood een van mijn favoriete dingen om te bakken en cadeau te doen in deze tijd van het jaar. Ze zijn super simpel en iedereen vindt het heerlijk om brood te krijgen en te eten! Dit cranberry-sinaasappelbrood is bijzonder feestelijk tijdens de feestdagen. Het rood van de veenbessen voegt zo'n seizoenslook toe. Wikkel er een met een mooie strik en je bent het favoriete cadeau van het seizoen.

Afgelopen week heb ik de lekkerste cranberry-sinaasappelscones gemaakt die ik ooit heb gegeten. Ik kon mezelf er serieus niet van weerhouden om "nog één" te eten en het oranje glazuur bovenop was goddelijk. Dit brood doet me denken aan die scones. Cranberry en sinaasappel gaan gewoon samen. De taart van de cranberry complimenteert de pittige citrus van de sinaasappel en omringt met een zacht zoet brood dat gewoon heerlijk is. Het glazuur met twee ingrediënten maakt het gewoon veel beter. Dit brood moet je vandaag maken!

Ingrediënten in Cranberry Sinaasappel Snel Brood

Hoewel de winter het hoogseizoen is voor zowel sinaasappels als veenbessen, kun je bevroren veenbessen gebruiken en deze het hele jaar door maken. Als je het hebt, is vers sinaasappelsap altijd het beste, waardoor het een frisse, diepe smaak krijgt. Maar je kunt zeker ook sinaasappelsap gebruiken dat al uit concentraat is gemaakt of in de winkel kopen. Hoe dan ook, het levert nog steeds een onberispelijke smaak op.

  • Veenbessen: Verse of bevroren veenbessen werken.
  • Suiker: Dit is om de veenbessen in te rollen.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt goed.
  • Zuiveringszout: uw rijsmiddel om uw brood licht en luchtig te maken.
  • Zout: geeft essentiële smaak en balans aan uw brood.
  • Plantaardige olie: ik gebruikte koolzaadolie.
  • Suiker: Ja meer suiker, dit gaat in de broodmix.
  • Sinaasappelschil: Voegt een intense sinaasappelsmaak toe die je niet wilt weglaten.
  • Eieren: Grote of extra grote eieren worden lichter geslagen.
  • Sinaasappelsap: Vers is het beste, maar je kunt concentraat of kant-en-klaar sinaasappelsap gebruiken als dat makkelijker is.

Glazuur

  • Sinaasappelsap: Nogmaals, vers is het beste!
  • Poedersuiker: dit lost de wil op, waardoor het glazuur superglad wordt.
  • Geraspte sinaasappelschil: Dit is optioneel, maar het voegt echt een frisse smaak toe aan het glazuur.

Snel cranberry-sinaasappelbrood maken

Dit cranberry-sinaasappel-snelbrood is vrij eenvoudig in elkaar te gooien en dan laat je de oven het harde werk doen. In een mum van tijd is je huis gevuld met de meest verbazingwekkende geur. Een frisse citruszoete geur waar je ook van gaat watertanden. Wacht even, het brood komt eraan!

  1. Voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 350 graden. Bekleed een broodvorm van 5×7 inch met bakpapier en zet opzij.
  2. Meng droge ingrediënten: Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout.
  3. Meng in een aparte kom natte ingrediënten: Meng in een andere kom olie, suiker en sinaasappelschil.
  4. Meng alles door elkaar: Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng. Voeg langzaam de inspanning en het sinaasappelsap toe.
  5. Roer de veenbessen erdoor: schep de veenbessen in een kleine kom met de 2 T-suiker en spatel ze door het beslag tot ze gecombineerd zijn.
  6. Gieten en bakken: Giet in je broodvorm en bak 45-50 minuten of totdat de tandenstoker schoon is. Haal uit de pan en laat volledig afkoelen.
  7. Klop en besprenkel: Klop in een kleine kom het sinaasappelsap en de poedersuiker. Voeg indien gewenst meer poedersuiker toe voor een dikkere consistentie of sinaasappelsap voor een dunnere consistentie. Sprenkel over het afgekoelde brood.

6 pictures showing steps on how to make bread dough, cut up cranberries and mix it to pour into the dough pans.

Snel Brood

  • Wat is snel brood? Snelle broden zijn broden die zijn gezuurd met bakpoeder of bakpoeder of beide in plaats van gist. Zowel bakpoeder als bakpoeder zullen chemische reacties hebben met de andere ingrediënten, waardoor een rijzen ontstaat zonder gist te gebruiken. Dit cranberry-sinaasappel-snelbrood is er een van!
  • Meer snelle broden: Enkele andere snelle broden zijn muffins , scones , koekjes , maïsbrood en zelfs pannenkoeken .
  • Niet te lang mixen: U wilt snelle broodsoorten meestal niet te lang mixen, omdat het de chemische reactie zal laten leeglopen waardoor het pluisjes kan worden. Bak ook zodra u uw ingrediënten mengt. Laat het mengsel niet zitten, dit veroorzaakt ook deflatie.
A glaze being drizzled on a loaf of bread.
Tips voor het beste cranberry-sinaasappel-snelbrood

  • Niet te lang mixen: Denk eraan dat je het beslag niet te lang mixt. Het zorgt ervoor dat je brood zinkt en plat en compact wordt in plaats van licht en luchtig.
  • Gebruik in plaats daarvan een muffinvorm: deze kan ook in muffinvormpjes worden gekookt, pas indien nodig uw kooktijd aan. Elke oven is anders, dus begin op de minimale tijd en als het nog niet gaar is, voeg dan 5 minuten per keer toe totdat het gaar is.
  • Verdubbel het recept! Verdubbel dit recept om extra broden te maken om weg te geven of je kunt het invriezen voor later!
  • Toppings of mix-ins: Voeg gehakte pecannoten of pistachenoten toe voor een nootachtige smaak en textuur.
  • Voeg wat zoete smaak toe: probeer eens witte chocoladeschilfers toe te voegen voor een boterzoete traktatie aan dit buitengewone brood.
A zoomed in picture showing the inside of cranberry orange quick bread.
Restjes bewaren

Dit brood is goed te bewaren, wat geweldig is, maar ik betwijfel of je veel zult hebben om te bewaren. Het is zo goed dat het bij ons thuis niet lang heeft geduurd.

  • Op het aanrecht of in de koelkast: Dit is 4-5 dagen houdbaar in een plastic zak of een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. En ongeveer 7-9 dagen in de koelkast.
  • Bevriezen: Dit brood bevriest prachtig. Laat het volledig afkoelen, niet glazuur. Wikkel het stevig in plasticfolie en plaats het in een diepvrieszak. Het is 2-3 maanden houdbaar. Glazuur zodra je het op je aanrecht of 's nachts in de koelkast hebt ontdooid.
A slice of cranberry orange quick bread.
Heerlijke ontbijtrecepten om te proberen

We houden allemaal van dingen die snel gemaakt kunnen worden! Het betekent dat we tijd kunnen besparen en toch iets geweldigs op tafel en in de buik van onze dierbaren kunnen zetten. Probeer enkele van deze heerlijke ontbijtrecepten. Ze zijn zo goed en iedereen zal van ze houden!

Ontbijt

Snelle kaneelbroodjes van 45 minuten

Brood

Mijn favoriete recept voor courgettebrood (beproefd!)

Ontbijt

De beste ontbijtschotel

Ontbijt

Kersen Amandel Roomkaas Ontbijtvlecht

Print Cranberry Sinaasappel Snel Brood

Cranberry-sinaasappel-snelbrood is een smaakvol snel brood, met hints van citrus en zure veenbessen, en gegarneerd met een sinaasappelglazuur. Dit vochtige, malse, heerlijke brood wordt de hit van je vakantieseizoen.
Cursusontbijt, Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodrecept, cranberry-sinaasappel snel brood, snel broodrecept
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 24 sneetjes
Calorieën 234kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1 kop suiker
  • schil van een sinaasappel
  • 1 groot ei
  • 1 kopje vers sinaasappelsap
  • 2 kopjes veenbessen gehakt
  • 2 Eetlepels kristalsuiker
Glazuur:

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 kopje poedersuiker
  • geraspte sinaasappelschil voor garnering optioneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Bekleed een broodvorm van 5 × 7 inch met bakpapier en leg deze opzij.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom olie, suiker en sinaasappelschil.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng. Voeg langzaam de inspanning en het sinaasappelsap toe.
  • Meng in een kleine kom de veenbessen met de 2 T-suiker en spatel ze door het beslag tot ze gecombineerd zijn.
  • Giet in je broodvorm en bak 45-50 minuten of tot de ingestoken tandenstoker schoon is. Haal uit de pan en laat volledig afkoelen.
Om het glazuur te maken:

  • Klop in een kleine kom het sinaasappelsap en de poedersuiker. Voeg indien gewenst meer poedersuiker toe voor een dikkere consistentie of sinaasappelsap voor een dunnere consistentie. Sprenkel over het afgekoelde brood.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 18 december 2021Oorspronkelijk geplaatst op 11 december 2015

Voeding

Calorieën: 234kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 3g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 14 mg | Natrium: 243 mg | Kalium: 88 mg | Vezel: 1g | Suiker: 24g | Vitamine A: 78IE | Vitamine C: 15 mg | Calcium: 10 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo