Courgette Noedels

Bron

Hoe heerlijk is het toch om elke avond aan het aanrecht te mogen staan en je passie tot uiting te brengen. In het kookbook van jouw gewenste chef zie je de meest lekkere creaties de revue voorbij komen, met wat oefenen kan jij dit ook bereiden? Vis pocheren is ook iets om helemaal in op te gaan. Nog niet voldoende smaak?, met kruid wordt het nog lekkerder. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Begin je al trek te krijgen?

Courgette-noedels zijn de perfecte koolhydraatarme optie voor een pasta-avond. Gebruik deze 3 kookmethodes om een beetje gezonde goedheid toe te voegen aan het avondeten!

Courgette is eerlijk gezegd de meest veelzijdige groente. Het kan in talloze gerechten worden gebruikt! Ik hou van de manier waarop het verandert in pizzabodems , lasagne en gratin !

Raw grated zucchini in a bowl. Makkelijk Courgette Noedels Recept

Courgettenoedels zijn het ultieme pasta-alternatief. Goedkoop, glutenvrij en laag in koolhydraten, courgette noedels, ook bekend als "zoodles", kunnen een verlangen naar pasta stillen zonder in te leveren op voeding. Om dit in perspectief te plaatsen, een normale portie spaghetti is meestal rond de 200 calorieën. Met courgettenoedels is diezelfde portie slechts 30. Je vraagt je misschien af, maar smaakt het ook zo goed? En het antwoord is ja! Courgette heeft van nature een zeer milde smaak. Het is als de kameleon van groenten! Het absorbeert de smaak van alles waarmee je kookt. Dus of je nu je zoodles topping met alfredo , spaghettisaus of pesto , het resultaat zal zeker heerlijk zijn! U kunt ook de textuur wijzigen, afhankelijk van uw kookmethode. In deze post laat ik je 3 makkelijke manieren zien om je courgette noedels te bereiden.

Koken, bakken en rauw eten van zoodles levert allemaal verschillende texturen op en is geweldig voor verschillende soorten gerechten. Door courgette noedels te koken worden ze erg zacht. Omdat koken het natuurlijke watergehalte van courgettes verbetert, kunnen ze enigszins waterig worden. Dit type courgette noedels is het lekkerst in een soep of een stoofpotje. Vervolgens is er het bakken. Dit is de meest gebruikelijke manier om noedels te koken en is supersnel en gemakkelijk! Het zal je achterlaten met zoodles die zich in dat gelukkige medium bevinden tussen zacht en zacht. Eindelijk kun je rauw van je courgette noedels genieten! Rauwe courgette heeft een aangename crunch en werkt uitstekend in bijvoorbeeld Griekse pastasalades . Het maakt niet uit hoe je ervoor kiest om je zoodles te bereiden, ik weet dat je er net zoveel van zult houden als traditionele pasta!

Ingrediënten om bij de hand te hebben voor het koken van Zoodles

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om gewone courgettenoedels te maken. Ze zijn echt het beste blanco canvas. Bedek ze met je favoriete pastasaus, of gooi ze in een roerbak met vlees en groenten voor een pop van bevredigende textuur!

  • Courgette: In dit recept gebruik ik middelgrote courgette. Grote courgettes zijn meestal louche en hebben een hoger watergehalte. Dit kan soms resulteren in papperige zoodles.
  • Zout en peper : Ik voeg graag zout en peper naar smaak toe voor een beetje kruiden.
  • Olijfolie : als je je courgettenoedels bakt, gebruik dan olijfolie om ze perfect te laten garen!
Een spiralizer gebruiken

Mijn spiralizer is een van mijn favoriete keukengereedschappen. Het geeft je zonder gedoe de perfecte, lange en gekrulde reepjes groenten!

  1. Was je courgette en zorg dat de buitenkant vrij is van vuil. Of je de schil van de courgette wilt behouden, is aan jou, maar ik hou ervan om hem aan te houden voor een vleugje kleur en extra gezondheidsvoordelen! Courgettehuid bevat cartenoïden die werken om uw immuunsysteem te stimuleren en de gezondheid van de ogen te ondersteunen.
  2. Snijd de steel af en verwijder de onderkant van je courgette.
  3. Steek je spiralizer mes in het uiteinde van je courgette. Zorg ervoor dat je je courgette zo plaatst dat je de langst mogelijke plakjes krijgt.
  4. Bevestig de andere kant van je spiralizer. Eenmaal stevig op zijn plaats, draai je aan de hendel om hopen zoodles te creëren!

Let op: je kunt je spiralizer ook gebruiken voor andere groenten zoals aubergine, pompoen en wortelen! Pastasalades vul ik graag met allerlei soorten vegetarische noedels. Ik hou van de verscheidenheid aan kleuren en texturen.

Using a spiralizer to prepare zucchini noodles.

Tips en trucs voor het maken van courgette-noedels

Een smakelijke courgette noodle gerecht maken is zo makkelijk! Gebruik deze tips en trucs om elke keer weer voor een perfect resultaat te zorgen. Het perfecte gezonde diner voor uw gezin!

  • Een Julienne Dunschiller gebruiken : Als je geen spiralizer hebt, kun je gemakkelijk zoodles maken met dit andere veelgebruikte keukengereedschap! Gebruik je dunschiller om lange plakjes te maken en trek ze dan voorzichtig uit elkaar tot je de gewenste noedeldikte hebt.
  • Pat Courgette Dry : Omdat courgette een zeer hoog watergehalte heeft, raad ik aan om je courgettenoedels droog te deppen voordat je sauzen toevoegt of frituurt.
  • Vermijd te gaar koken: wanneer u uw zoodles in de pan frituurt, kook dan slechts een paar minuten. Courgette zal meer water afgeven naarmate het langer kookt. Dus hoe langer je je zoodles kookt, hoe groter de kans dat je doorweekte noedels krijgt.
  • Gebruik zware sauzen : Kies voor zware sauzen bij het maken van recepten voor courgette-noedels. Lichte of waterige sauzen kunnen je courgette-noedels uiteindelijk papperiger maken.
  • Eet Courgette Noedels Rauw : Mijn tip voor de minst doorweekte zoodles is om ze rauw te eten! Als je er warme saus over giet, worden ze net genoeg verwarmd zodat ze mals en heerlijk zijn!

3 bowls of zucchini noodles. Courgette-noedels koken

Gekookte zoodles werken het beste als ze in soepen worden gedaan. Hun zachte, heerlijke textuur is een instant upgrade! U zult genieten van deze geweldige zomerveggie in stevige soepen zoals minestrone en kip en rijst .

  1. Toevoegen aan kokend water : Voeg eerst je courgette noedels toe aan een pan met kokend water.
  2. Koken en serveren: Kook gedurende 2 minuten, giet dan volledig af en serveer.

Boiling zucchini noodles. Courgette Noedels Sauteren

Gebakken courgette-noedels zijn warm, zacht en heerlijk! Ze zijn perfect voor pastagerechten op oliebasis, zoals deze smakelijke recepten met knoflookpaddenstoelen en sesamnoedels! Je kunt ze ook in roerbakgerechten gooien; pepersteak en knoflookgarnalen zijn enkele van mijn favorieten.

  1. Voeg olijfolie toe aan een koekenpan: Voeg in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel olijfolie toe.
  2. Sauteren : Kook vervolgens de courgette noedels op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

Zucchini noodles in a white skillet.

Overgebleven courgette noedels bewaren

Je kunt zoodles gemakkelijk opbergen om in verschillende gerechten te gooien! Ze zijn de perfecte gezonde basis om bij de hand te hebben. Snel en makkelijk te maken!

  • In de koelkast : Courgettenoedels zijn een week houdbaar in een luchtdichte verpakking. Zorg ervoor dat je ze bewaart zonder toevoeging van saus – hierdoor kunnen ze sneller drassig worden.
  • In de vriezer : Vanwege het hoge watergehalte van zoodles, bevriezen ze niet goed. Ze worden te drassig als ze ontdooid zijn.
  • Opwarmen : Ik verwarm mijn courgettenoedels graag in een koekenpan. Verwarmen op middelhoog vuur helpt om overtollig water af te koken.
Meer Courgette Gerechten

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig en veelzijdig courgette is. Je hebt gezien hoe het kan veranderen in heerlijke noedels, gebruik het nu in stoofschotels en lasagne! Deze recepten smaken zo goed, het is bijna niet te geloven dat ze zo gezond en koolhydraatarm zijn! Je familie zal van ze houden!

Diner

Courgette Lasagne

Bijgerechten

Ongelooflijke Parmezaanse Courgettegratin (courgetteschotel)

Salades

Thaise Courgette Noodle Salade

Diner

Krokante Parmezaanse Knoflook Kip Met Courgette

Courgette Noedels afdrukken

Courgette-noedels zijn de perfecte koolhydraatarme optie voor een pasta-avond. Gebruik deze 3 kookmethodes om een beetje gezonde goedheid toe te voegen aan het avondeten!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord courgette noedels, courgette noedels recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 25kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 3 middelgrote courgettes
  • zout en peper
  • olijfolie
instructies:

  • Gebruik een spiralizer of de grote kant van een rasp en rasp één courgette per keer.
Om de courgette te koken:

  • Voeg de courgette toe aan een pan met kokend water. Kook 2 minuten en giet af.
Om de courgette te bakken:

  • Voeg in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel olijfolie toe. Kook de courgette noedels op middelhoog vuur tot ze ongeveer 2-3 minuten zacht beginnen te worden.
Om rauw te serveren:

  • Serveer de noedels met een warme saus erop.

Voeding

Calorieën: 25kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 12 mg | Kalium: 384 mg | Vezel: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 294IE | Vitamine C: 26 mg | Kalium: 24 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo