Courgette Haver Chocoladekoekjes

Bron

Het beste aan keukengerei is iets dat elke keuken wel nodig heeft, zelfs als je voor je eentje in de keuken staat. Ieder keukenmes is net even anders, neem bijvoorbeeld het schilmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Voor het betere snijresultaat is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Deze courgette-chocoladekoekjes zijn een variant op het traditionele koekjesrecept en zijn absoluut heerlijk! Koekjes zijn het ultieme comfortvoedsel waar we allemaal van houden en dol op zijn en na het proberen ervan, wed ik dat je er niet zomaar een zult hebben!

Courgette chocolate chip cookies zijn net zo lekker als ze klinken. Deze koekjes zijn heerlijk zacht en ooey-kleverig. Als je van koekjes houdt, zijn andere recepten die je kunt proberen deze no-bake , deze heerlijke s'mores of deze geweldige pecannotenkoekjes .

Cookie broken in half with melted chocolate chips. Courgette Chocoladekoekjes

Deze courgette-chocoladekoekjes zijn de BESTE! Ik heb aan het eind van de zomer altijd een paar extra courgettes liggen waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Omdat dit de tijd van het jaar is voor courgettes, raak ik opgebrand van alle traditionele recepten. Cookies maken is een favoriet voor mij en deze courgettekoekjes zijn snel en gemakkelijk! Dit recept is een game-changer en een gemakkelijke manier om dingen te veranderen! Het is een traktatie die je familie en vrienden meteen zullen opslokken.

Ik ben zo dol op deze koekjes omdat het een mix is tussen courgettebrood en havermout-chocoladekoekjes. Net als wanneer je in andere recepten met courgette bakt, ontstaat er een luchtige, cakeachtige textuur. Het heeft een vochtig en mals centrum met de gesmolten ooey-kleverige chocoladeschilfers. Het is licht en lekker! Zo'n geweldige manier om die groente te maskeren in iets zoets! Ik omarm alle extra courgette en vraag zelfs om meer omdat deze zo heerlijk zijn! Ze verdwijnen zo snel van mijn aanrecht en ik weet dat jij ze ook geweldig zult vinden!!

Ingrediënten die je nodig hebt voor courgettekoekjes

Dit recept voor courgette-chocoladekoekjes is zo eenvoudig en alles wat je nodig hebt zijn een aantal basisingrediënten voor de voorraadkast plus wat courgette! Wees klaar om van deze heerlijke koekjes te genieten, want ik weet dat je ze keer op keer zult maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een volledige lijst van de ingrediëntenmetingen.

  • Meel: voor dit recept heb ik bloem voor alle doeleinden gebruikt.
  • Kaneel : Dit ingrediënt helpt om een beetje extra smaak aan de koekjes toe te voegen
  • Zuiveringszout : dit maakt je koekjes taai en zacht!
  • Zout : Zout werkt als smaakversterker in recepten.
  • Haver : Ouderwetse haver (gerolde haver) geeft deze koekjes een taaie textuur. Ze zijn rijker en steviger dan snelle haver.
  • Boter: Zorg ervoor dat u ongezouten boter gebruikt en dat deze zacht is (NIET gesmolten) voordat u deze in het recept gebruikt!
  • Suiker : dit zal helpen om het gerecht zoeter te maken.
  • Bruine suiker : Wanneer u dit meet, zorg er dan voor dat het in de maatbeker is verpakt en niet slechts lichtjes wordt opgeschept.
  • Ei : Het ei helpt de ingrediënten samen te binden.
  • Vanille : Dit versterkt de smaak van de koekjes!
  • Courgette: Als je wilt dat de courgette in de koekjes verdwijnt, schil hem dan voordat je hem versnippert. Zo niet, gewoon versnipperd is prima!
  • Chocoladeschilfers : U kunt in dit recept melkchocolade, halfzoete of donkere chocoladeschilfers gebruiken.

4 photos of the baking process of adding and mixing the ingredients together. Courgette en havermout-chocoladekoekjes maken

Deze courgettekoekjes zijn zo simpel en snel te maken! Voeg ze toe aan je eindezomerrecept voor courgetterecepten en je zult zo blij zijn dat je ze hebt geprobeerd!

  1. Verwarm en meng: Verwarm de oven voor op 350. In een middelgrote kom zwaai samen bloem, kaneel, bakpoeder, haver en zout.
  2. Room, meng en vouw : In een grote kom roomboter en suikers tot licht en luchtig. Voeg ei, vanille en courgette toe en meng goed. Voeg droge ingrediënten toe aan natte ingrediënten en mix tot ze zijn opgenomen. Vouw de chocoladeschilfers erdoor.
  3. Schep en bak: Laat lepels koekjesdeeg op een licht ingevette bakplaat vallen met een tussenruimte van minimaal 5 cm. Bak 12-14 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat ze worden overgebracht naar een koelrek of een vel perkament of vetvrij papier om de afkoeling volledig te voltooien.

Scooping the dough onto parchment paper.

Snelle tips voor het bakken van courgette-havermoutkoekjes

Soms helpt het om wat extra tips bij de hand te hebben bij het bakken van deze koekjes. Hier zijn een paar ideeën om deze koekjes heerlijk en gemakkelijk te maken!

  • Verdubbel het recept en vries het deeg in! Deze cookies zijn zo makkelijk te maken en op te slaan (zie bewaartips hieronder) dat je jezelf net zo goed wat tijd kunt besparen!
  • Schil de courgette: soms eet een kind niets als het groen ziet, toch? Als je de courgette meer wilt verbergen, schil hem dan voordat je hem versnippert. Je krijgt nog steeds dezelfde smaak, maar zonder de aanblik van groen!
  • Knapperige koekjes: Als je een beetje meer knapperige koekjes wilt in plaats van zachte, bak ze dan nog 3-4 minuten. De knapperigere koekjes in melk dopen is heerlijk!
  • Verander het: probeer walnoten toe te voegen aan het recept voor een andere, lekkere smaak!

Finished zucchini oat chocolate chip cookies.

Kan ik deze vooruit maken en opslaan?

Ja! Je kunt deze van tevoren maken of het deeg zelfs invriezen voor later! Volg deze instructies en je kunt het hele jaar door van deze koekjes genieten!

  • Het deeg invriezen: Nadat je het deeg hebt gemaakt, rol je het in kleine balletjes en leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bevries ongeveer een uur (of tot ze stevig zijn) en breng ze dan allemaal over in een diepvrieszak met ritssluiting en bevries ze voor maximaal 3 maanden.
  • Bevroren deeg bereiden : Als u het deeg van tevoren heeft ingevroren, haalt u het uit de vriezer en ontdooit u het in de koelkast (niet op het aanrecht). Eenmaal ontdooid, bak je zoals gewoonlijk.
  • Gebakken koekjes invriezen : Als u meer koekjes van tevoren wilt bereiden, bak ze dan allemaal en vries de extra's in voor later! Plaats ze in een luchtdichte container. Als je ze stapelt, zorg er dan voor dat je perkamentpapier tussen elke laag legt, zodat de koekjes niet aan elkaar plakken! Ze kunnen 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard. Als je klaar bent om te eten, ontdooi ze dan in de koelkast.

Zoomed in photo of a finished zucchini oat chocolate chip cookie.

Meer courgetterecepten waar je dol op zult zijn

De tijd van het jaar voor courgettes is aangebroken, dus waarom probeert u niet een paar nieuwe recepten om het interessant te houden! Hier zijn een paar van de BESTE courgetterecepten waar je familie absoluut dol op zal zijn !! Probeer een paar en je zult zo blij zijn dat je dat gedaan hebt! !

Desserts

Courgetterepen met bruine boterglazuur

Diner

Courgette Lasagne

Bijgerechten

Ongelooflijke Parmezaanse Courgettegratin (courgetteschotel)

Amerikaans

Krokante Parmezaanse Gefrituurde Courgette

Courgette Haver Chocolate Chip Cookies afdrukken

Deze chocoladekoekjes met courgette-havermout zijn een variant op het traditionele koekjesrecept en zijn absoluut heerlijk! Koekjes zijn het ultieme comfortvoedsel waar we allemaal van houden en dol op zijn en na het proberen ervan, wed ik dat je er niet zomaar een kunt hebben !!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord courgette-chocoladekoekjes, courgettekoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 24 koekjes
Calorieën 144kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje haver
  • 1/2 kop boter verzacht
  • 1/2 kop suiker
  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1 1/2 kopjes courgette versnipperd
  • 1 kopjes chocoladeschilfers
instructies:

  • Verwarm de oven tot 350. In een kom zwaai de bloem, kaneel, bakpoeder, haver en zout.
  • In een grote kom crème boter en de suiker tot licht en pluizig. Voeg ei, vanille en courgette toe en meng goed. Voeg droge ingrediënten toe aan natte ingrediënten en mix tot ze zijn opgenomen. Vouw de chocoladeschilfers erdoor.
  • Laat lepels koekjesdeeg op een licht ingevette bakplaat vallen met een tussenruimte van minimaal 5 cm. Bak 12-14 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat u deze overbrengt naar een koelrek of een vel perkament of vetvrij papier om het afkoelen volledig te voltooien.

Voeding

Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 2g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 19 mg | Natrium: 90 mg | Kalium: 29 mg | Vezel: 1g | Suiker: 12g | Vitamine A: 146IE | Vitamine C: 1 mg | Kalium: 17 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo