Cookie met chocoladeschilferkoekjes

Bron

Waar je veel plezier aan zult hebben is een fonkelnieuw mes, wat zou je denken van een groentemes? Onmiddelijk merk je een groot verschil terug in je gerechten, je doet met gemak een chefkok na. Helemaal door het product en dat met een enkele snijbeweging. Met een magneetstrip hang je weer je keukenmes op, dat is wel zo’n veilige plek. Berg je keukenmes, iedereen met een kokshart verzorgt keukenmessen onder de keukenkraan en niet in de afwasmachine.

Dit ooey-kleverige koekenpankoekje brengt zelfgemaakte koekjes naar een hoger niveau! Het is warm, zoet en de chocolade smelt gewoon in je mond! Je zult zeker niet kunnen stoppen bij slechts één hap!

Chocoladekoekjes zijn de favoriet van iedereen en deze is geen uitzondering! Dit beproefde recept is precies wat je zoekt in een koekje. Groot, heerlijk en gemakkelijk op te starten! Als je net zoveel van chocolate chip cookies houdt als ik, dan moet je deze Courgette haver , bruine boter en deze geweldige Pumpkin Chocolate Chip Cookies eens proberen!

A skillet cookie. Procesfoto's komen eraan Koekenpan Chocolate Chip Cookie

Een koekenpankoekje (ook bekend als een pizookie) is precies hoe het klinkt… een gigantisch chocoladekoekje dat wordt gebakken in een gietijzeren koekenpan! In plaats van kleine, individuele koekjes, heb je deze gigantische om te delen! Ik serveer het graag in familiestijl met wat zelfgemaakt ijs erop! En jongens, als je zo'n koekje eet, krijg je een hele nieuwe waardering voor warm en vers! Een chocoladekoekje dat je zo heet kunt serveren dat het ijs er gewoon bovenop smelt, is absoluut het lekkerst!

Met een ooey-kleverig centrum en knapperige randen, is dit koekje absoluut heerlijk! En je kunt het veranderen en het je eigen maken! Probeer chocoladeschilfers, M&M's, noten of wat je maar lekker vindt te gebruiken om dit koekje precies te maken wat je wilt! Je kunt niet alleen de verrukkingen veranderen, maar dit koekje is ook zo gemakkelijk. Je drukt het deeg gewoon in je gietijzeren koekenpan en schuift het in je oven! Het moeilijkste is wachten tot het gebakken is! Als je het zo uit de pan kunt eten, is mijn familie er gek op dus dit is een topper bij ons thuis!

Ingrediënten in een Koekenpan Cookie

Deze zelfgemaakte chocolate chip skillet cookie klinkt fancy, maar is naar mijn mening eigenlijk de gemakkelijkste van alle cookies! Je hoeft niets op te scheppen en je doet gewoon al het deeg in één pan! Zie onderstaande receptenkaart voor exacte afmetingen.

  • Boter: Boter die ongezouten en zacht is op kamertemperatuur, zal het beste werken om te mengen.
  • Bruine suiker: Zorg ervoor dat u uw bruine suiker in de maatbeker stopt!
  • Kristalsuiker: Alle koekjes hebben suiker nodig voor hun geweldige zoetheid!
  • Eieren : Deze binden de ingrediënten samen en vormen een basis voor het deeg.
  • Vanille-extract: Voegt een smaak toe aan de zoetheid.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden zal dit van een beslag naar een deeg brengen.
  • Zuiveringszout: helpt het koekje zacht en niet taai te blijven.
  • Bakpoeder: hierdoor blijft het grote koekje bij elkaar zonder dat er vloeistof aan toegevoegd hoeft te worden.
  • Zout: hierdoor komen alle heerlijke smaken naar voren
  • Chocolate Chips of Chunks: gebruik deze om dit recept naar een hoger niveau te tillen en een heerlijke smaak te creëren die in je mond smelt!

Hoe maak je een Koekenpan Cookie

Makkelijker dan je dagelijkse chocoladekoekjes, je zult het leuk vinden om dingen af te wisselen met dit recept! Warm uit de pan eten is een belevenis op zich! Je zult dol zijn op dit koekje!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 350°. Houd een gietijzeren koekenpan van 10 inch klaar voor het koekjesdeeg als het klaar is.
  2. Combineer suikers en natte ingrediënten: Meng in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker en klop met een handmixer of een staande mixer tot een luchtig geheel. Voeg de eieren en vanille toe en mix tot gecombineerd.
  3. Klop de droge ingrediënten erdoor: Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot ze net gemengd zijn. Roer de chocoladeschilfers met de hand erdoor tot ze gelijkmatig in het deeg zijn verdeeld.
  4. Pers en bak: Druk het koekjesdeeg gelijkmatig in de gietijzeren koekenpan en bak 25-30 minuten, tot het koekje net goudbruin is. Haal uit de oven en laat ongeveer 5-10 minuten afkoelen.
  5. Voeg toppings toe: Bedek het warme koekje met ijs en geniet ervan om het direct uit de pan te eten! Wees voorzichtig, want de pan is nog erg heet.
Baktips voor zelfgemaakte koekepan

Iedereen houdt van een warm chocoladekoekje en deze is een publiekstrekker! Het is heel leuk om rond de tafel te zitten en samen te genieten van dit oversized dessert.

  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: Zet je natte ingrediënten eerder buiten zodat ze op kamertemperatuur zijn! Dit vergt een beetje vooruitziendheid, maar zal een veel gladder beslag opleveren. De ingrediënten zullen beter mengen en je koekenpankoekje zal een geweldige luchtige textuur hebben!
  • Doorgewinterde pan: zorg ervoor dat de gietijzeren koekenpan die u wilt gebruiken al is gekruid. Als het niet goed gekruid is (waardoor het niet plakkerig is), ga je gang en geef je de pan en een goede spray van kookspray voordat je het koekjesdeeg erin doet.
  • Goudbruin: gietijzeren pannen houden VEEL warmte vast! Het koekje blijft bakken, zelfs nadat het uit de oven is gehaald. Vanwege dit, is het belangrijk om het cookie uit de oven te verwijderen wanneer het nog net is begonnen met het goudbruin. Anders kan uw koekje te gaar worden!
  • Kies je toppings: Koekenpan-koekjes kunnen fungeren als een uitstekende basis voor een ijscoupe! Schrik dus niet van die toppings! Je kunt ijs van elke smaak gebruiken, slagroom, chocoladesaus, noten, M&M's… wees creatief en laad het op!

A chololate chip skillet cookie with ice cream on top being eaten with a spoon.

Overgebleven Chocoalte Chip Koekenpan Cookie bewaren

Koekenpankoekjes zijn het lekkerst als je ze direct uit de oven kunt eten! Maar soms zijn onze ogen groter dan onze maag! Dus mocht je nog wat over hebben, dan kun je dit als volgt het beste bewaren.

  • Kamertemperatuur: Laat het koekje afkoelen. Doe het in een luchtdichte trommel en laat het 1-2 dagen op je aanrecht staan.
  • Koelkast: Als je het koekje hebt bedekt met ijs of slagroom, bewaar het dan 1-2 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

A skillet cookie being scooped up with a spoon.

Meer geweldige zelfgemaakte koekjes om te proberen

Het wordt echt niet veel beter dan in een zelfgemaakt koekje te bijten! Maar er zijn zoveel recepten om te proberen, dus ik heb nog een paar van mijn favorieten bedacht om het je gemakkelijker te maken! Dit zijn beproefde favoriete recepten van mij die je kunt gebruiken op elk feest, evenement of gewoon als tussendoortje na school. Je kinderen zullen van ze houden en jij ook!

Desserts

Gezonde Havermout Appel Rozijn Koekjes

Desserts

Warme Cacao Koekjes

Desserts

Bruine Boter Snickerdoodles

Desserts

Swig Suikerkoekjes

Chocoladeschilferkoekjeskoekje afdrukken

Dit ooey-kleverige koekenpankoekje brengt zelfgemaakte koekjes naar een hoger niveau! Het is warm, zoet en de chocolade smelt gewoon in je mond! Je zult zeker niet kunnen stoppen bij slechts één hap!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord koekenpan chocolate chip cookie, skillet cookie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 sneetjes koek
Calorieën 599kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 kop ongezouten boter verzacht
  • ¾ Kopje bruine suiker
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 ½ kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ Theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 kopjes halfzoete chocoladeschilfers of -stukjes
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350°. Houd een gietijzeren koekenpan van 10 inch klaar voor het koekjesdeeg als het klaar is.
  • Meng in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker en klop met een handmixer of een staande mixer luchtig. Voeg de eieren en vanille toe en mix tot gecombineerd.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot ze net gemengd zijn. Roer de chocoladeschilfers met de hand erdoor tot ze gelijkmatig in het deeg zijn verdeeld.
  • Druk het koekjesdeeg gelijkmatig in de gietijzeren koekenpan en bak 25-30 minuten, tot het koekje net goudbruin is. Haal uit de oven en laat ongeveer 5-10 minuten afkoelen.
  • Bedek het warme koekje met ijs en geniet ervan om het direct uit de pan te eten! Wees voorzichtig, want de pan is nog erg heet.

Voeding

Calorieën: 599kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 7g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 15g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 108 mg | Natrium: 456 mg | Kalium: 137 mg | Vezel: 1g | Suiker: 45g | Vitamine A: 777IU | Calcium: 51 mg | IJzer: 3mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo