Coca-Cola Taart

Bron

Coca Cola-cake is een gemakkelijk te maken chocoladetaart, gegarneerd met pecannoten en ooey-kleverige chocoladeglazuur. Het is zo gemakkelijk en absoluut heerlijk, je zult dol zijn op deze cake en zijn subtiele frisdranksmaak!

Chocoladetaart op de hersenen? Bevredig je verlangens met mijn andere beproefde recepten voor Duitse , eenkom- en courgette- chocoladetaart!

Taking a bite of Coca-Cola cake. Geweldig recept voor Coca Cola-cake

Wat is er beter dan vochtige chocoladetaart, een boterachtige, rijke glazuur met pecannoten en de onweerstaanbare zoete bubbels van cola? Een combinatie van alle drie natuurlijk! Deze Coca Cola-cake is zo decadent en sappig dat ik mezelf moet inhouden om niet te kwijlen terwijl ik dit schrijf! Het gebruik van frisdrank in cake is echt een game-changer. Het voegt niet alleen subtiele hints van smaak toe, maar vervangt ook eieren in je cakebeslag en voegt luchtigheid toe met de carbonatatie! Ik ben dol op multifunctionele ingrediënten en koken met cola heeft me keer op keer laten zien dat het de MVP van geheime ingrediënten is. Kijk maar naar de manier waarop het jello-pokecake met kersen verbetert of zelfs vleesgerechten zoals pulled pork barbacoa .

Dus de volgende keer dat je in de winkel bent en je afvraagt of je cola wel of niet moet kopen… onthoud dat het een super veelzijdig ingrediënt is in je kookarsenaal en dat het zoveel soorten gerechten kan transformeren! Je zult dol zijn op deze Coca Cola-cake en hoe waanzinnig eenvoudig het is om te maken. De vochtige, donzige textuur van de cake, zelfgemaakte glazuur en subtiele hints van cola zullen ervoor zorgen dat je vrienden en familie meer willen.

Makkelijke Coca Cola Chocoladetaart Ingrediënten

Het beste van dit Coca Cola-cakerecept is dat je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt om het samen te stellen. Gewoon pantry-nietjes! Zoals altijd zijn de individuele afmetingen van elk ingrediënt te vinden in de onderstaande receptenkaart.

  • All-Purpose Meel: Voor structuur. Door bloem voor alle doeleinden te gebruiken, blijven je cakes licht en luchtig.
  • Kristalsuiker : Voor zoetheid. Smelt ingrediënten samen tijdens het bakken.
  • Baking Soda : Zorgt ervoor dat je cake niet dik wordt.
  • Zout : Om de smaak te verbeteren.
  • Boter: Ongezouten boter is de beste!
  • Cacaopoeder : ongezoet.
  • Karnemelk : houdt je cake vochtig en rijk. Maak de jouwe thuis met mijn eenvoudige recept met 2 ingrediënten !
  • Plantaardige olie: voor vocht.
  • Coca-Cola: Het geheime ingrediënt! Maakt je cake licht en luchtig en voegt het perfecte vleugje zoetheid toe.

Chocolade Coca Cola Glazuur

  • Coca Cola : Meer Coca Cola voor nog meer smaak in de frosting.
  • Ongezouten boter: voegt rijkdom en smaak toe aan uw glazuur.
  • Cacaopoeder : ongezoet.
  • Poedersuiker : voor zoetheid, houdt ook uw glazuur glad.
  • Vanille: Om de smaak te verbeteren. Puur vanille-extract werkt het beste!
  • Zout : Voor smaak.
  • Gehakte Pecannoten of Walnoten: Optioneel, voor een heerlijk vleugje nootachtigheid.

The process of making Coca Cola cake. Hoe maak je Coca-Cola-cake?

Het maken van dit recept is net zo eenvoudig als het gebruik van cake in een doos, maar smaakt niet van deze wereld! De Coca Cola voegt echt zoveel toe aan deze cake.

  1. Pan voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 350 °. Spuit een 9×13 pan in met panspray en zet opzij.
  2. Meng droge ingrediënten: Zeef in een middelgrote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Kook de overige ingrediënten samen: Voeg in een middelgrote sauspan de boter, cacaopoeder en cola toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, haal van het vuur en giet het bij de droge ingrediënten en klop tot gecombineerd.
  4. Bakken: Giet in de voorbereide 9×13 pan en bak ongeveer 30 minuten, tot het midden stevig is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat afkoelen terwijl de frosting wordt voorbereid.

Hoe maak je de beste chocoladeglazuur

Deze chocolade frosting is dun maar vol van smaak! Het wordt direct over de afgekoelde Coca Cola cake gegoten.

  1. Kook: Voeg in dezelfde sauspan die werd gebruikt voor het cakebeslag het botercacaopoeder en de coca-cola toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
  2. Meng de droge ingrediënten: Haal van het vuur en giet in de kom van een standmixer en voeg de poedersuiker toe. Slaan tot dat het glad is. Giet over de bovenkant van de warme cake. Strooi er eventueel gehakte noten over.

A slice of Coca-Cola cake.

De beste tips voor het maken van Coca Cola-taarten

Haal het lekkerste resultaat uit je Coca Cola cake! Voeg textuur, smaak en nog veel meer toe met deze geweldige tips.

  • Diet Coke gebruiken: Je kunt Coca-Cola gemakkelijk vervangen door Diet Coke of Coke Zero Sugar voor dezelfde geweldige smaak, maar zonder de suiker.
  • Andere frisdranken: Dr. Pepper en wortelbier werken ook geweldig in cakes. Het is maar net welke smaak jij het lekkerst vindt! Je kunt ook proberen om Cherry Coke toe te voegen voor een licht fruitige afdronk aan je cake.
  • Toppings: Ik ben dol op het toevoegen van walnoten en pecannoten aan deze cake. Maak een schildpadversie door zelfgemaakte karamelsaus erover te motregenen!
  • Marshmallows toevoegen : je kunt een meer traditionele versie van deze cake proberen door marshmallows aan je beslag toe te voegen voordat je gaat bakken. Je krijgt een extra laag zoete, melige goedheid!
Overgebleven cake bewaren

Coca Cola cake kun je het beste tot 4 dagen bewaren bij kamertemperatuur, afgedekt in plasticfolie! Bewaar overgebleven Coca-Cola Cake in een luchtdichte verpakking tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi een nacht voor het serveren.

A slice of Coca-Cola cake topped with nuts.

Meer smakelijke bladcakes

Bladcakes zijn snel, gemakkelijk, heerlijk en ideaal voor grote bijeenkomsten. (Ik zal niet beoordelen of je een pan alleen voor jezelf maakt.) Deze andere GEWELDIGE taarten zullen zeker worden opgeslokt op je volgende feestje!

Desserts

Witte Texaanse Taart

Desserts

Pompoenkruidentaart met roomkaasglazuur

Desserts

Skinny Texas Sheet Cake

Desserts

Kersen Chocolade Blad Taart

Coca Cola Taart afdrukken

Coca Cola-cake is een gemakkelijk te maken chocoladetaart, gegarneerd met pecannoten en ooey-kleverige chocoladeglazuur. Het is zo gemakkelijk en absoluut heerlijk, je zult dol zijn op deze cake en zijn subtiele frisdranksmaak!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord coca cola cake, coca cola cake recept, coca cola chocolade cake
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 12 personen
Calorieën 629kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Taart

  • 1 ¾ kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 ¾ kopje kristalsuiker
  • ¾ theelepel Baking Soda
  • ½ theelepel zout
  • ¾ kopje ongezouten boter
  • 1/3 kopje ongezoet cacaopoeder
  • ½ kopje karnemelk
  • ¼ kopje vegetarische olie
  • 1 kopje coca cola
glazuur

  • 1/2 kopje Coca Cola
  • 1 ½ kopje ongezouten boter
  • 5 Eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 3 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • snufje zout
  • Gehakte pecannoten of walnoten optioneel
instructies:

Coca Cola Taart

  • Verwarm de oven voor op 350°. Spuit een 9×13 pan in met panspray en zet opzij.
  • Zeef in een middelgrote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Voeg in een middelgrote sauspan de boter, cacaopoeder en cola toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, haal van het vuur en giet het bij de droge ingrediënten en klop tot gecombineerd.
  • Giet in de voorbereide 9×13 pan en bak ongeveer 30 minuten, tot het midden stevig is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat afkoelen terwijl de frosting wordt voorbereid.
glazuur

  • Voeg in dezelfde sauspan die werd gebruikt voor het cakebeslag het botercacaopoeder en de coca-cola toe. Breng aan de kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
  • Haal van het vuur en giet in de kom van een staande mixer en voeg de poedersuiker toe. Slaan tot dat het glad is. Giet over de bovenkant van de warme cake. Strooi er eventueel gehakte noten over.

Voeding

Calorieën: 629kcal | Koolhydraten: 79g | Eiwit: 3g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 22g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 93 mg | Natrium: 184 mg | Kalium: 114 mg | Vezel: 2g | Suiker: 62g | Vitamine A: 1080IU | Calcium: 31 mg | IJzer: 2 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo